מאיפה זה???נכתב ע"י אש הנגבי;1458740:הנה ציטוט:
'כל המגדל כלב רע בתוך ביתו מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו'....
לצערנו יש כאלו (כמו הגב' הנ"ל) שלא מבינים את הבעיה בזה, ובשבילם בדיוק אנו מחפשים פתרונות.נכתב ע"י יונה יונה;1458743:???
אין שום בעיה הלכתית /מוסרית בלגדל כלבים.
אא"כ זה כלב רע, הרבה כלבים ענקיים לא נכללים בהגדרה הזו.
זה לא כייף אומנם לעבור ליד כלב בלי לדעת אם הוא מזן תוקפני, אבל לא מאמינה שיש מה לעשות.
לפי הזוהר אסור לגדל דגים בבית, אולי תפיצו את הענין הזה???
כאן בכתובת מובא מאמר דומה אבל לא בלשון כאילו ילדונכתב ע"י הגפן;1458747:מאיפה זה???
בחז"ל זה לא נמצא!
נכתב ע"י הגפן;1458751:לצערנו יש כאלו (כמו הגב' הנ"ל) שלא מבינים את הבעיה בזה, ובשבילם בדיוק אנו מחפשים פתרונות.
נכתב ע"י אש הנגבי;1458740:הנה ציטוט:
'כל המגדל כלב רע בתוך ביתו מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו'....
נכתב ע"י msphoto;1458818:אני גדלתי בשכונה ללא כלבים, אני יכול להבין את אי הנוחות אבל זה באמת עניין שניתן לעבוד עליו, לא תאמיני כמה כלב יכול להיות נחמד אם תוציאי מהראש שלך כמה ג'וקים...
ביתי הקטנה גדלה בשנותיה הראשונות בשכונה מלאת כלבים כולל השכנים בבנין, יום אחד נחרדתי לראות אותה חופנת בשתי ידיה הקטנות ראש של כלב ענק ושחור שהשתובב לידה, אני - פחדתי ממנו, היא - ראתה בו את מה שהוא באמת - יצור לבבי שמחפש קרבה וחום.
אז לפני שאת מנסה לשנות את הראש של בעלי הכלבים, נדמה לי שיועיל יותר לנסות לשנות משהו בראש שלנו.
אין הדבר אמור בכלבים מסוכנים, עליהם ניתן להתלונן במשטרה (אם הם לא קשורים + רסן)
אבל אלו באמת כמעט ולא מצויים.
נכתב ע"י הגפן;1458829:הפחד שהילדים שלי יתרגלו לכלבים וישתעשעו אתם, יותר גדול מפחד הכלבים עצמם!
נכתב ע"י GRN;1458841:אני רואה שלא אלמן ישראל ועדיין יש שפויים במחננו.
העובדה שחרדים לא מגדלים כלבים בביתם היא עניין תרבותי נטו, אולי גם טכנית אבל לא יותר מזה.
ההיסטריה שהתפתחה סביב הנושא, כמו גם סביב נושא החתולים (שאולי גם הם מסמלים טומאה, ואולי גם הם מבהילים עד אימה...) היא מוגזמת ומגוכחת.
בבקשה, תשאירו את זה ככה ואל תהפכו את זה לענין דתי.
עוד מעט נראה מודעות נוסח "אין כניסה לבעל כלב ודומיו" או "חרדכלבים החוצה" ה"י ויציל.
ואני רואה דבר שלא האמנתי בחיי, שיש חרדים מתוכינו שגידול כלבים זה דבר לגיטימי בעבורם, ועוד מגנים עליו בכל כוחם.נכתב ע"י GRN;1458841:אני רואה שלא אלמן ישראל ועדיין יש שפויים במחננו.
העובדה שחרדים לא מגדלים כלבים בביתם היא עניין תרבותי נטו, אולי גם טכנית אבל לא יותר מזה.
ההיסטריה שהתפתחה סביב הנושא, כמו גם סביב נושא החתולים (שאולי גם הם מסמלים טומאה, ואולי גם הם מבהילים עד אימה...) היא מוגזמת ומגוכחת.
בבקשה, תשאירו את זה ככה ואל תהפכו את זה לענין דתי.
נראה לי לפי המצב המידרדר שעוד מעט לא תהיה ברירה ונצטרך להגיע לשירותי הניסוח שלך המצויינים.עוד מעט נראה מודעות נוסח "אין כניסה לבעל כלב ודומיו" או "חרדכלבים החוצה" ה"י ויציל.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים