הצילו!!! כלבים!

• הוסף לסימניות
הנה ציטוט:
'כל המגדל כלב רע בתוך ביתו מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו'....

• הוסף לסימניות
???
אין שום בעיה הלכתית /מוסרית בלגדל כלבים.
אא"כ זה כלב רע, הרבה כלבים ענקיים לא נכללים בהגדרה הזו.
זה לא כייף אומנם לעבור ליד כלב בלי לדעת אם הוא מזן תוקפני, אבל לא מאמינה שיש מה לעשות.

לפי הזוהר אסור לגדל דגים בבית, אולי תפיצו את הענין הזה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אש הנגבי;1458740:
הנה ציטוט:
'כל המגדל כלב רע בתוך ביתו מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו'....
מאיפה זה???
בחז"ל זה לא נמצא!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1458743:
???
אין שום בעיה הלכתית /מוסרית בלגדל כלבים.
אא"כ זה כלב רע, הרבה כלבים ענקיים לא נכללים בהגדרה הזו.
זה לא כייף אומנם לעבור ליד כלב בלי לדעת אם הוא מזן תוקפני, אבל לא מאמינה שיש מה לעשות.

לפי הזוהר אסור לגדל דגים בבית, אולי תפיצו את הענין הזה???
לצערנו יש כאלו (כמו הגב' הנ"ל) שלא מבינים את הבעיה בזה, ובשבילם בדיוק אנו מחפשים פתרונות.

• הוסף לסימניות
את גרה קרוב אלי?
כי אצלינו המצב נהיה קטסטרופה, במיוחד בשבתות שאז יש זמן לטייל...:rolleyes:
לפעמים הכלבים גם נכנסים לבנין ואז זה בכלל חויה:eek:

• הוסף לסימניות
המקור במסכת שבת דף סג ע"א
אמר רבי שמעון בן לקיש כל המגדל כלב רע בתוך ביתו מונע חסד מתוך ביתו. [שאינו מניח עניים לבוא לפתחו. רש"י].
רב נחמן בר יצחק אמר אף פורק ממנו יראת שמים. [בד"כ המגדל כלב מעמידו על פתח ביתו לשמירה, ואם היה ירא שמים היה סומך על המזוזה שתשמרנו. מהרש"א].

ומהו כלב רע?
יש ללמוד מהמעשה שהגמרא מביאה מיד אחר כך:
בתרגום חופשי: אשה אחת נכנסה לבית לאפות עיסה, שהשאיל לה בעל הבית את תנורו, נבח עליה הכלב ונעקר ולדה (הפילה). אמר לה בעל הכלב אל תפחדי, עקרתי לו את השיניים והוצאתי לו את הצפורניים (ובימנו נהגו לומר: "הוא לא עושה כלום..."). ענתה לו האשה: קח את טובתך והשלך אותה על הקוצים, לא הועלת כלום, כבר נפל הוולד.

מבואר שאם הכלב מפחיד אנשים אפילו רק ע"י נביחה כמו במעשה הנ"ל הוא בכלל כלב רע. (ולכאורה גם מדברי רבי שמעון בן לקיש משמע שכל כלב שהעניים מפחדים ממנו ולכן נמנעים מלבוא לבית הוא בכלל כלב רע).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458751:
לצערנו יש כאלו (כמו הגב' הנ"ל) שלא מבינים את הבעיה בזה, ובשבילם בדיוק אנו מחפשים פתרונות.

את/ה פשוט מחפש/ת חומר שאינו בנמצא.
לא תמצא ציטוטים נגד כלבים כי אין שום דבר ביהדות נגדם (וההיפך, משליכים להם בשר טרף כשכר על זה שלא חרצו לשונם במצרים).

במקומות שצריכים כלבים לשמירה מותר לגדל אפילו כלבים תוקפניים.

נכון, זה לא חלק מהתרבות שלנו, ולכן זה לא הכי כייף, אבל תאלצו להתמודד עם זה לא באמצעות חומר הסברתי כי אתם רק יכולים להמציא אותו......

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד, אני חושבת שהבעיה יותר אצל אלו שפוחדים מכלבים.
עדיף פי אלף ללמד את הילדים (וגם את המבוגרים...) לא לפחד מכלבים ולא לברוח כשרואים אותם מאשר לדאוג שיסולקו.

גדלתי בשכונה נקיה מכלבים ולא אתאר לכם את הפחד שלי כל פעם שנתקלתי באחד כזה על ארבע. ואחרי החתונה עברתי לגור בשכונה עם לא מעט כלבים ופשוט החלטתי שאי אפשר לחיות כך ובטח לא לגדל את הילדים בצורה כזאת (לא אשכח את האפיזודה שישבתי בגינה עם הילדים ופתאום נכנס בריצה כלב והאשה לידי פשוט התחילה לברוח כשהיא משאירה את העגלה עם התינוק שלה בתוכו :eek:).
היום ב"ה הילדים שלי עוברים בשקט ליד כלבים, לא מסמפטים אותם יותר מדי אבל לא מפריע לחיים התקינים.

• הוסף לסימניות
אני גדלתי בשכונה ללא כלבים, אני יכול להבין את אי הנוחות אבל זה באמת עניין שניתן לעבוד עליו, לא תאמיני כמה כלב יכול להיות נחמד אם תוציאי מהראש שלך כמה ג'וקים...

ביתי הקטנה גדלה בשנותיה הראשונות בשכונה מלאת כלבים כולל השכנים בבנין, יום אחד נחרדתי לראות אותה חופנת בשתי ידיה הקטנות ראש של כלב ענק ושחור שהשתובב לידה, אני - פחדתי ממנו, היא - ראתה בו את מה שהוא באמת - יצור לבבי שמחפש קרבה וחום.

אז לפני שאת מנסה לשנות את הראש של בעלי הכלבים, נדמה לי שיועיל יותר לנסות לשנות משהו בראש שלנו.

אין הדבר אמור בכלבים מסוכנים, עליהם ניתן להתלונן במשטרה (אם הם לא קשורים + רסן)
אבל אלו באמת כמעט ולא מצויים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1458818:
אני גדלתי בשכונה ללא כלבים, אני יכול להבין את אי הנוחות אבל זה באמת עניין שניתן לעבוד עליו, לא תאמיני כמה כלב יכול להיות נחמד אם תוציאי מהראש שלך כמה ג'וקים...

ביתי הקטנה גדלה בשנותיה הראשונות בשכונה מלאת כלבים כולל השכנים בבנין, יום אחד נחרדתי לראות אותה חופנת בשתי ידיה הקטנות ראש של כלב ענק ושחור שהשתובב לידה, אני - פחדתי ממנו, היא - ראתה בו את מה שהוא באמת - יצור לבבי שמחפש קרבה וחום.

אז לפני שאת מנסה לשנות את הראש של בעלי הכלבים, נדמה לי שיועיל יותר לנסות לשנות משהו בראש שלנו.

אין הדבר אמור בכלבים מסוכנים, עליהם ניתן להתלונן במשטרה (אם הם לא קשורים + רסן)
אבל אלו באמת כמעט ולא מצויים.

הפחד שהילדים שלי יתרגלו לכלבים וישתעשעו אתם, יותר גדול מפחד הכלבים עצמם!

• הוסף לסימניות
אני גם מעודדת את הילדים לא לחשוש כי אני גדלתי בשכנות לכלב חביב מאד בחו"ל(הבעלים היו גויים) וכשהגענו ארצה נחרדתי לראות את כל חברותי רועדות וחוששות מכלב שעבר לידן. מצד שני, אין זה מתאים לאיזורים חרדיים ולעיר חרדית ואני מאד מבינה אותך. אולי עדיף שיעברו לגדל חתולים...הם לפחות אינם מפחידים...:(

אגב שתינו בנות אותה עיר ואני מזדהה עם מה שכתבת, לא ברור לי מדוע התרבו פה הכלבים...

• הוסף לסימניות
אני זוכר בוודאות שבתיקוני זוהר מובא שהכלב מסמל את הרע בעולם
ואם אני לא טועה כתוב שיש עליו טומאה גדולה
אבל אני לא זוכר עכשיו מקור מדויק

• הוסף לסימניות
אני רואה שלא אלמן ישראל ועדיין יש שפויים במחננו.
העובדה שחרדים לא מגדלים כלבים בביתם היא עניין תרבותי נטו, אולי גם טכנית אבל לא יותר מזה.
ההיסטריה שהתפתחה סביב הנושא, כמו גם סביב נושא החתולים (שאולי גם הם מסמלים טומאה, ואולי גם הם מבהילים עד אימה...) היא מוגזמת ומגוכחת.
בבקשה, תשאירו את זה ככה ואל תהפכו את זה לענין דתי.
עוד מעט נראה מודעות נוסח "אין כניסה לבעל כלב ודומיו" או "חרדכלבים החוצה" ה"י ויציל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458829:
הפחד שהילדים שלי יתרגלו לכלבים וישתעשעו אתם, יותר גדול מפחד הכלבים עצמם!

למה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1458841:
העובדה שחרדים לא מגדלים כלבים בביתם היא עניין תרבותי נטו, אולי גם טכנית אבל לא יותר מזה.
ההיסטריה שהתפתחה סביב הנושא, כמו גם סביב נושא החתולים (שאולי גם הם מסמלים טומאה, ואולי גם הם מבהילים עד אימה...) היא מוגזמת ומגוכחת.
עוד מעט נראה מודעות נוסח "אין כניסה לבעל כלב ודומיו" או "חרדכלבים החוצה" ה"י ויציל.

שפוי?
תרבותי נטו?
לא נראה לי שזה כזה פשוט.
כשיש כלב, לשם גידולו כחית מחמד נטו האנרגיה והזמן המוקדש לו
זה די נוגד את הדרך שלנו. [קשה לי להסביר את זה אבל זה כ"כ ברור]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1458841:
ואני רואה דבר שלא האמנתי בחיי, שיש חרדים מתוכינו שגידול כלבים זה דבר לגיטימי בעבורם, ועוד מגנים עליו בכל כוחם.
נראה לי לפי המצב המידרדר שעוד מעט לא תהיה ברירה ונצטרך להגיע לשירותי הניסוח שלך המצויינים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה