הצילו, כתם שלא יורד בכביסה!

• הוסף לסימניות
שמעתי ממשהי שמים קרים מאד עוזרים, נראה לי שעדיף להשרות את החולצה בתוך המים הקרים לזמן מה..

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
סינטבון או סנו אוקסיג'ן.
להבא לשטוף במים קרים מיד כשמתלכלך, ולא לחכות שיתייבש. אם שוטפים מיד זה יורד ולא נשאר שום סימן.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אקנומיקה מוריד את הכתם ביחד עם הצבע של הכביסה... ברצינות ממתי דם לא יורד מכביסה?
תנסי עם אבקת כביסה של אריאל או מקסימה, כל אחד מהם טוב לכתמים שונים

• הוסף לסימניות
אם הכתם התייבש - תרטיבי אותו במעט מים קרים , ותפזרי על הכתם מלח גס
לאחר השהיה הכתם מוסר כמעט לגמרי ואבקת הכביסה תשלים את הפעולה
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הדרך הכי טובה להסיר כתמי דם זה להשרות במים קרים
ואח"כ לכבס כרגיל

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו: לדם רק מים קרים (ואין הכוונה מהמקרר, אלא לא חמים) מים חמים מקבעים את הכתם.

אחרי מעשה (כנראה שהכתם כבר עבר מים חמים)
סינטבון, או כל אבקת כביסה על הכתם הרטוב - להניח בשמש יום שלם.
או: (טריק מדהים שהוריד לי כתמים שלא חלמתי)
להרטיב את הכתם, לשים אבקת "רן" (אבקת הלבנה, לא גורמת נזק לבגדים צבעוניים, אבל בכל אופן תנסי במקום נסתר קודם), ולהניח למספר שעות.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;479789:
כמו שאמרו: לדם רק מים קרים (ואין הכוונה מהמקרר, אלא לא חמים) מים חמים מקבעים את הכתם.

אחרי מעשה (כנראה שהכתם כבר עבר מים חמים)
סינטבון, או כל אבקת כביסה על הכתם הרטוב - להניח בשמש יום שלם.
או: (טריק מדהים שהוריד לי כתמים שלא חלמתי)
להרטיב את הכתם, לשים אבקת "רן" (אבקת הלבנה, לא גורמת נזק לבגדים צבעוניים, אבל בכל אופן תנסי במקום נסתר קודם), ולהניח למספר שעות.

בהצלחה!
איפה ניתן להשיג אבקת רן? מוכרים בסופרים?
דרך אגב שמעתי פעם על השיטה של להניח בשמש יום שלם, זה לא מקבע את הכתם? וזה לא סותר את שיטת המים הקרים, שהרי אם מים חמים מקבעים את הכתם, אז שמש על אחת כמה וכמה, לא?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;479633:
הדרך הכי טובה להסיר כתמי דם זה להשרות במים קרים
ואח"כ לכבס כרגיל

לכבס אחרי ההשריה כרגיל, גם אם הכתם לא ירד במים הקרים?

• הוסף לסימניות
יש את סבון הפלא של אסטוניש, מחולל נפלאות!

לא יודעת לגבי כתם של דם..

• הוסף לסימניות
סנט מוריץ - מוריד כתמים מצוין ובד"כ אינו מוריד צבע, מתיזים קצת על הבגד לפני שמכניבים למכונה ובמקרים קשים יותר משפשפים במידת הצורך, (לגבי כתם דם - לא ניסיתי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sari tuk;480210:
איפה ניתן להשיג אבקת רן? מוכרים בסופרים? כן, לא בכל מקום אבל מוכרים. (זאת אבקה די עתיקה, וכן גם העיצוב שלה)
דרך אגב שמעתי פעם על השיטה של להניח בשמש יום שלם, זה לא מקבע את הכתם? וזה לא סותר את שיטת המים הקרים, שהרי אם מים חמים מקבעים את הכתם, אז שמש על אחת כמה וכמה, לא?! התיאוריה שלך נשמעת נכונה, אבל בשטח זה עובד אחרת...

שיהיה לך יום מקסים, בלי כתמים...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sari tuk;480210:
איפה ניתן להשיג אבקת רן? מוכרים בסופרים?
דרך אגב שמעתי פעם על השיטה של להניח בשמש יום שלם, זה לא מקבע את הכתם? וזה לא סותר את שיטת המים הקרים, שהרי אם מים חמים מקבעים את הכתם, אז שמש על אחת כמה וכמה, לא?!

זה כבר נאמר במקורות על השמש שמכהה את הבהירים (משזפת)
ומבהירה את הכהים (כתמים ודהיה)

הקטע של המים הקרים זה שהמים החמים פשוט מבשלים את הדם ואז הוא מתקבע וכבר לא יורד, בעוד שהשמש עובדת אחרת.

• הוסף לסימניות
מנסיוני בעבר: לבן שלי הייתה מן תופעה כזו, באמצע הלילה לקום שטוף דם (מהאף) ולהראות כמו ניצול פיגוע (ה"י) כמובן שבשעות הקטנות של הלילה לא היה לי פנאי לערוך כיבוס כללי,ולכן קרה פעם שסדין ופיג'מה מוכתמים בדם חיכו כמה ימים. חששתי שהם הוכתמו ללא תקנה. ניסיתי בכל זאת, והכנסתי למכונה לשטיפה כמובן ב 0 מעלות, כולל אבקת כביסה אריאל. למרבה הסיפוק הכתמים הגדולים והישנים הללו התנקו לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;480570:
מנסיוני בעבר: לבן שלי הייתה מן תופעה כזו, באמצע הלילה לקום שטוף דם (מהאף) ולהראות כמו ניצול פיגוע (ה"י) כמובן שבשעות הקטנות של הלילה לא היה לי פנאי לערוך כיבוס כללי,ולכן קרה פעם שסדין ופיג'מה מוכתמים בדם חיכו כמה ימים. חששתי שהם הוכתמו ללא תקנה. ניסיתי בכל זאת, והכנסתי למכונה לשטיפה כמובן ב 0 מעלות, כולל אבקת כביסה אריאל. למרבה הסיפוק הכתמים הגדולים והישנים הללו התנקו לחלוטין.

איזה מכונה יש לך? אצלי המינימום זה שלושים מעלות

• הוסף לסימניות
אני קופצת על האשכול כדי לשאול על גופיות שכיבסו בישיבה עם כל הצבעוני ואם יודעים איזה צבע זה קיבל- לבן אפרפר כזה...
(זה משהו ישן ומפריע לי מאד אני אוהבת שהכל בוהק) יש מה לעשות?
השריתי באקנומיקה ולא הזיז כלום כמעט
להשרות עם קליה? זה כמות גדולה וחבל לי לבזבז על זה חצי בקבוק קליה (הייתי קונה גופיות חדשות אבל הן במצב מעולה חוץ מהצבע)

• הוסף לסימניות
כתמי דם מבגדים מורידים אך ורק עם מי חמצן
כמה גרושים בבית מרקחת
ותוך כמה שניות אין כתם ואין דם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה