נופש משפחתי הצילו!!!! נסענו כבר לנופש המיוחל בצפת, ואי אפשר לצאת לשום מקום בחום הזה!!!

• הוסף לסימניות
תודה לכל העוזרים והמסייעים- תבורכו מפי עליון אמן!
בינתיים אימצתי חלק גדול מהרעיונות המדהימים שעלו פה: טיולים ליליים, מעיינות מוצלים ועוד כהנה וכהנה, "כל המציל בחור ישיבה משיעמום- כאילו הציל עולם ומלואו"- ואת אמא שלו בטוח.....;)

• הוסף לסימניות
אנחנו היינו אתמול בחצבאני 45 דקות מצפת
אומנם בחוץ היה חם, אבל בתוך המים היה נעים ממש ואפילו קר
ולא הרגשנו את החום

• הוסף לסימניות
אנחנו היינו אתמול בחצבאני 45 דקות מצפת
אומנם בחוץ היה חם, אבל בתוך המים היה נעים ממש ואפילו קר
ולא הרגשנו את החום
רעיון מעולה- אין כמו להיכנס בחום האימים לתוך מים קרים, ממש "מים קרים על נפש מזיעה"... מאמצת בחום!

• הוסף לסימניות
רעיון מעולה- אין כמו להיכנס בחום האימים לתוך מים קרים, ממש "מים קרים על נפש מזיעה"... מאמצת בחום!
רק להקפיד בימים האלה לשתות הרבה מים בפרט שנמצאים במקום קר ולא מרגישים כמה באמת צריך לשתות

• הוסף לסימניות
נזכרתי שלפני כמה שנים הלנו לנחל עמוד- הוא מוצל מעצים ועם מים זורמים, והחום פחות מורגש באיזור הנחל.

נחל עמוד סכנת נפשות בחום כזה!

לפני כ-20 שנה נהרגו שמה בחורים ביום שרב.

עומס החום בעמק בין שני ההרים נורא ואיום.

• הוסף לסימניות
@סמבלולו
מערת עלמה ממש פצצה לימים כאלו!
האורי בתוך המערה ממש קר!
רק צריך פנסי ראש.
ניתן להגיע בתח"צ, אבל צריך ללכת כ25 דק' בשביל חשוף לשמש, רק שיש שם תמיד רוחות חזקות שמרגיעות טיפה.
המערה בגל המצודה במרכז צפת יכולה ג"כ לשרוף לכם שעה+באמצע הלילה.

• הוסף לסימניות
אנחנו היינו אתמול: ירכא, ראש הנקרה - מוצל ונעים מאוד במערות!, נחל אל על - המפל השחור
אפשר ללכת לטבריה אחה"צ החום קצת יותר שפוי לעשות אטרקציה על המים + אוכל ובערב להיכנס למים לחוף לא מוכרז

• הוסף לסימניות
הפתרון נמצא לדעתי במעינות אם זה אם בחורים ויש רכב אפשר לצאת למעינות קרררים ברמת הגולן עין אורחה [ג'וחדר] עין מוקש/עין איה /עין פיק מתאים מאוד גם לארוחת צהוריים נוף מטורף ומקומות ישיבה ולילדים קטנים עין תות/ מעין ידידיה הכל אפשר לכתוב בוויז
ובצפת עצמה יש את גן המצודה מקום יפה ויש מעינות מסביב לצפת את שני מעינות ה11 [מעין שלמה ומעין יוסף] ועין כובס ומעין שבקבר רבי משה בן מכיר[ שה מערה נמוכה שצריך לזחול כדי להגיע מים קפואים מאוד[המעינות באזור צפת לגברים בלבד!!!]
מקוה שעזרתי
האם אתם רוצים לסדר את המעינות ליום טיול ולעשות בצורה מסודרת???

• הוסף לסימניות
אנחנו היינו אתמול: ירכא, ראש הנקרה - מוצל ונעים מאוד במערות!, נחל אל על - המפל השחור
אפשר ללכת לטבריה אחה"צ החום קצת יותר שפוי לעשות אטרקציה על המים + אוכל ובערב להיכנס למים לחוף לא מוכרז
ירכא מפוצץ בימים אלו בכל מכל כל נחל אל על מזוהם
וטבריה בחום הזה לאמיצים בלבד!!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ירדן ליד רפטיג נהר הירדן שומם שם וקרוב לשקיעה נעים,
אפשר להכנס למים ברוגע, אין זרימה כמעט.
דרך אגב נראה לי שלא יודעים אבל ליד ריפטינג נהר הירדן יש שם מעין פצצה מוחבא בינות העצים מקום מעולה!!!

• הוסף לסימניות
כל המסלולים הפתוחים (שהם לא שמורות הטבע והגנים אפשר לעשות בלילה וזה מאוד כיף)
זה אומר נחל עמוד מצפת או ממירון (לפחות בחלק מהחלקים שלו)
יש עוד הרבה נחלים באזור
שבאמת הרבה יותר כיף ללכת אותם בלילה
ואנחנו בתאריך שיחסית יש עדיין אור.
או לחילופין לצאת בזריחה למסלול ולהתפלל אח"כ
או שזה יותר טוב הלכתית להתפלל ותיקין, ומייד לצאת
עד שמתחיל החום אפשר להספיק כמה וכמה דברים
נחל עמוד ונחל כזיב לא נראה לי מומלץ בעליל אולי נחל עמוד מצפת למירון ולעלות דרך עין כובס כין שיש שם מים [דרך בריכות השכוי לא כי אין מים כ"כ]
אני מואד מאין ברמת הגולן מאזור גדות למכירים צומת מחנים ימנה לכיון הגולן עין טינה עין דבשה שבצד הש ני יש את גשר הפקק [הירדן ] אפשר למצוא שם פינה יש שם טרזנים בקיצור מקומות מעולים
או אזור ק"ש בית הלל וכו לעשות קיקים בגושרים או בכפר בלוםן [פתוח בשבת!!!]

• הוסף לסימניות
ירכא מפוצץ בימים אלו בכל מכל כל נחל אל על מזוהם
וטבריה בחום הזה לאמיצים בלבד!!!
נחל אל על מזוהם כבר הרבה זמן... כל קיץ כותבים שהוא מזוהם
הייתי באל על וגם בג'ילבון עם זיהום והכל בסדר

• הוסף לסימניות
נחל אל על מזוהם כבר הרבה זמן... כל קיץ כותבים שהוא מזוהם
הייתי באל על וגם בג'ילבון עם זיהום והכל בסדר
אתה צודק בעיקרון פעם הם היו מכריזים מזוהם מ750 נראה לי ש3 שנים האחרונת או קמת לפני זה ניהיה מ400 ולכן בתווך הזה זה בסדר אבל יותר זה פחות מומלץ כי לי היה חבר שגם דיבר כמוך אבל אחרי כמה ימים הוא פשוט הרבה הקיא ולא משנה מה עוד אז אני בכל אופן לא ממליץ על זה אבל גם אתה שהמלצת על נחל אל על לפחות תגיד רק עד המפל השחור ולא הכל כי זה ממש קשה ארוך ומעצבן
עוד סיפור שלא קשור לכלופ פעם אחת נכנסנו למים בנחל אל על עם סברסים ושמנו אותם במים שיצאו כל הקוצים ובא נחש לאכול אותם וברחנו כל עוד נפשנו בנו
סתם בשביל לשתף

• הוסף לסימניות
למשפחות אני באמת ימליץ ללכת הלוך-חזור למפל השחור, אבל לבחורים שלא מפחדים מללכת קצת אני ממש ממליץ להמשיך למפל הלבן. (אבל לא השבוע! אולי שבוע הבא שהמזג אויר הזה ירגע קצת)

• הוסף לסימניות
נחל אל על סגור נכון לאתמול עקב החום הכבדדדדד סיכון לקנס כך הפקח אתמול איים!!! {בכניסה למפל הלבן}
נכנסנו לבסוף למפל השחור אחרי שאמרנו שאנחנו הולכים רק למעיין עין כיף והיא הסכימה
תבדקו באתר של רשות הטבע והגנים!!!
יש באזור 2 מעיינות 1 בכניסה למסלול מאבניי איתן יישר לפנות ימינה לכיוון נוב בערך 10 ד' לעין נוב 2לרדת עם הסימון של המסלול 5 ד' וממש לפני שנכנסים לסבך יש שביל עיזים חצי דקה ואתם במעיין די סודי שנקרא עין כיף
בהנאה!!!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נחל אל על כרגע לא ברשימת הנחלים המזוהמים.
יש כרגע איסור גורף על כניסה לכל המסלולים בשטח פתוח בשמורות טבע למעט מסלולים מסוימים קצרים מאד.
בכלל זה למשל כל המסלולים בנחל עמוד שהוצע פה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה