נופש משפחתי הצילו!!!! נסענו כבר לנופש המיוחל בצפת, ואי אפשר לצאת לשום מקום בחום הזה!!!

• הוסף לסימניות
ירושלמים אונליין
🪀
*

משרד הבריאות מזהיר על זיהום בנחלים הבאים.

IMG-20250813-WA0053.jpg

• הוסף לסימניות
תזכורת למי שחושב לטייל בערב במקום ביום:
ההליכה בשבילים, הרחצה והשהיה ליד מקורות מים בשעות החשכה הן מסוכנות!
טיולי ערב מתאימים לפארק, טיילת, מדרחוב, מצפה בשקיעה, דברים כאלו.

• הוסף לסימניות
אני מחפשת מידע על
אנחנו היינו אתמול: ירכא, ראש הנקרה - מוצל ונעים מאוד במערות!, נחל אל על - המפל השחור
אפשר ללכת לטבריה אחה"צ החום קצת יותר שפוי לעשות אטרקציה על המים + אוכל ובערב להיכנס למים לחוף לא מוכרז
אני מחפשת מידע על ראש הנקרה
מה עשיתם שם?
האתר והרכבל פתוחים כרגיל?

• הוסף לסימניות
אפרופו נחלים מזוהמים, יש בגולן שתי נחלים סמוכים- המג'רסה והזאכי,
המג'רסה בתשלום והזאכי בחינם, המים בשתיהם מגיעים מאותו מקום
ולמרבה הפלא-על הזאכי יש כמעט כל שנה אזהרת זיהום ועל המג'רסה אף פעם לא ראיתי...
יש למשהו הסבר???

• הוסף לסימניות
יש למשהו הסבר???
האזהרות הללו גם ככה מוזרות.
אבל אפשר להבין שנחל שהאפיק זרימה שלו מטופל יש לו פחות סיכוי להזדהם

• הוסף לסימניות
יש למשהו הסבר???
כנראה שהפעם התחשבו בך,כי עשו גם על המגרסה....
אבל האמת שזה מוזר יש פה גיבוב של נחלים מרום הגולן[חצבאני],ירדן ועד הגליל[כזיב]......

• הוסף לסימניות
יש למשהו הסבר???
המים לא מגיעים מאותו מקום. המג'רסה הוא שפך נחל דליות, והזאכי הוא שפך נחל משושים.
הזיהום בנחלים באזור הזה מגיע בין השאר מבקר שרועה בסמוך, כנראה שיש הבדל בגישה למים של בקר שני הנחלים.

• הוסף לסימניות
הזיהום בנחלים באזור הזה מגיע בין השאר מבקר שרועה בסמוך, כנראה שיש הבדל בגישה למים של בקר שני הנחלים.
אם זה ההסבר אז לגמרי הגיוני ששמורה בתשלום יותר שמורה מהבקר.

• הוסף לסימניות
אגב, הזאכי מזוהם באופן די קבוע כבר שנים. המג'רסה בתשלום רק בשנים האחרונות (וכמו שאמרו, גם הוא מזוהם לפעמים)

• הוסף לסימניות
אם זה ההסבר אז לגמרי הגיוני ששמורה בתשלום יותר שמורה מהבקר.
לא נראה לי שזה קשור, כי ההבדל קיים כבר הרבה זמן. כמו כן אין סתירה בין מסלול טיול בתשלום ורעיה של פרות בשטח...
המקור של הזיהום יכול להיות במעלה הנחל (והמשושים אכן מזוהם הרבה פעמים). הריכוז של החיידקים גבוה יותר במקומות שבהם הזרימה איטית, ולכן החלקים המישוריים שקרובים לשפך נוטים להיות יותר מזוהמים גם אם המקור של הזיהום לא בתוך השמורה.

• הוסף לסימניות
האזהרות הללו גם ככה מוזרות.
אבל אפשר להבין שנחל שהאפיק זרימה שלו מטופל יש לו פחות סיכוי להזדהם
בשבוע שעבר ראיתי עדר פרות ממש בתוך המים בפארק הירדן.
בגלל שהזרימה חלשה, כנראה שזה לא נשטף מספיק.

• הוסף לסימניות
אני מחפשת מידע על

מה עשיתם שם?
היינו בראש הנקרה ביום א הרכבל לא פעיל
אפשר להסתובב למעלה או לרדת לסיור בנקרות עם שאטל/רכב פרטי וכולל סיור בתשלום

• הוסף לסימניות
כנ"ל.
הינו אתמול , יש שאטלים לניקרות וסרט
המקום עצמו באמת לא חם ומוצל

• הוסף לסימניות
אני מחפשת מידע על

מה עשיתם שם?

כנ"ל.
הינו אתמול , יש שאטלים לניקרות וסרט
המקום עצמו באמת לא חם ומוצל
אין רכבל, המקום מאוד נעים ומוצל
יש שאטלים למקום
והמערות קרירות ונעימות לטיול. לא הרגישו את החום

• הוסף לסימניות
ירכא מפוצץ בימים אלו בכל מכל כל נחל אל על מזוהם
וטבריה בחום הזה לאמיצים בלבד!!!
היינו ביום שלישי בירכא מ17:00, היה מלא אבל לא מפוצץ. עשינו בכל המתקנים
נחל אל על לא מזוהם
וטבריה עם אטרקציות במים, מ16:00 היה מאוד נחמד
נחל אל על סגור נכון לאתמול עקב החום הכבדדדדד סיכון לקנס כך הפקח אתמול איים!!! {בכניסה למפל הלבן}
נכנסנו לבסוף למפל השחור אחרי שאמרנו שאנחנו הולכים רק למעיין עין כיף והיא הסכימה
תבדקו באתר של רשות הטבע והגנים!!!
יש באזור 2 מעיינות 1 בכניסה למסלול מאבניי איתן יישר לפנות ימינה לכיוון נוב בערך 10 ד' לעין נוב 2לרדת עם הסימון של המסלול 5 ד' וממש לפני שנכנסים לסבך יש שביל עיזים חצי דקה ואתם במעיין די סודי שנקרא עין כיף
בהנאה!!!!
ביום שני היינו בנחל אל על - המפל השחור, היה פתוח האחראי של רשות הטבע והגנים הזהיר רק על מים וכ' ולא המליץ להמשיך עם ילדים קטנים למפל הלבן. היה מהמם!
נחל אל על כרגע לא ברשימת הנחלים המזוהמים.
יש כרגע איסור גורף על כניסה לכל המסלולים בשטח פתוח בשמורות טבע למעט מסלולים מסוימים קצרים מאד.
נחל אל על הוא מסלול של כ20 דק עד המפל והבריכה וחזרה

• הוסף לסימניות
עוצרת רגע לכתיבת כמה מילים מהלב: ברוך ד' כבר חזרנו מהנופש עם בחורים עייפים אך מרוצים, גם אני מאוד עייפה (כשהם ישנו לאגירת כוח, אני הייתי איתכם פה על הפרוג...), ורגע לפני שאני נכנסת לעולם המתוק של השינה (לא להרבה זמן, יש שבת על הראש...), הייתי חייבת רגע לעצור ופשוט לומר תודה, תודה מעומק הלב לאנשים שפשוט ישבו בבית הממוזג שלהם ונחלצו לעזרתינו בכל הכוח ועם כל הלב, ע"י התגובות שפשוט סידרו לנו נופש מושלם עם כל החום הזה, לכל אחד מכם יש חלק בתורה שלהם! זה אמנם נראה מובן מאליו, הרי לשם כך מיועד הפורום הזה, אבל ברגע האמת, כשהצלתם לי את הנופש שהיה נראה כבר אבוד לחלוטין, הבנתי שזה ממש ממש לא מובן מאליו, אין על עם ישראל ובראשו הציבור החרדי, ובראשו הפורום הזה, ומעל כולם- האנשים שנחלצו לעזרתי באשכול הזה!!! לילה טוב לי ולשכמותי...

• הוסף לסימניות
נחל אל על הוא מסלול של כ20 דק עד המפל והבריכה וחזרה
רט"ג מגדירים את זה 45 דקות. מתקשה להאמין שזה פתוח (יום שני אינו ראיה. היתה החמרה בהנחיות מיום רביעי, בתוקף עד מוצ"ש). בשמורות שיש לגביהן פירוט, המסלולים שכתוב עליהם שפתוחים הם קצרים יותר ודורשים הרבה פחות מאמץ.
לפני כשבועיים היינו שם ולקח לנו בסביבות חצי שעה מהחניה למפל השחור, וזמן דומה בחזור. בדרך כלל הקצב שלנו גבוה בהרבה משל משפחה ממוצעת.

• הוסף לסימניות
לפני כשבועיים היינו שם ולקח לנו בסביבות חצי שעה מהחניה למפל השחור, וזמן דומה בחזור. בדרך כלל הקצב שלנו גבוה בהרבה משל משפחה ממוצעת.
היינו עם ילדים קטנים ותינוקות על הידיים, 20 דק' הלוך, חצי שעה חזור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה