עזרה הצילו! נפלתי להונאה של אתר 'עבודה מהבית'

• הוסף לסימניות
יש הבדל אם ההתראה לפני נקיטת הליכים בהוצל"פ, או הודעה על הליך שכבר נפתח.
אם זו התראה לפני נקיטת הליכים, יש להשיב לכתובת המצוינת בהודעה (עדיך לכתובת מייל), תגובה החלטית המכחישה את החוב ומזהירה גם כי המשך הטרדתכם בנושא זה תשמש עילה לנקיטת הליכים משפטיים מצדכם כנגד החברה, ניתן להכחיש שנרשמתם לאתר, אין כל הוכחה שלא מישהו אחר רשם פרטים שלכם, אא"כ הרישום דרש אישור דרך שליחת מייל, נקודה שתוכל להתברר ע"י חיפוש בהיסטוריית ההודעות.
אם כבר נפתח תיק ברשות האכיפה והגביה, יש לשלוח אליהם התנגדות לביצוע התביעה נדמה לי בתוך 30 יום.

• הוסף לסימניות
בדקתי,
א. מדובר בהתראה לפי נקיטת הליכים
ב. בדקתי בחשבון המייל שלי, בתאריך שבו הם כותבים שנרשמתי לאתר, ואין לי שום מיילים מצידם.
האתר היחיד שקיבלתי מהם מייל הרשמה, הוא AllJobs, יכול להיות שיש קשר ביניהם? :sneaky:

• הוסף לסימניות
כשראיתי את האשכול קראתי את ה'אודות' שלהם באתר,
ניכר מיד שמדובר בחובבנים בתחום התעסוקה, ולא באנשים מקצועיים.
השפה שם נמוכה ומטה, הידע המקצועי שואף לאפס,
ובכלל, הם הזכירו פעמיים את 'הנוכלים שברשת'. סוג של טקטיקה......?
כמו"כ הרבה מהקישורים של 'המאמרים המקצועיים' שם לא עובדים בכלל.

יש פה כתבה על איזה נוכל, שהתפרסמה לפני חודש - קשור? לכאורה זה נראה זה, רק שלא הזכירו שם את האתר עצמו.

חשד: פרסם מודעות דרושים לעבודות מהבית וסחט מיליון שקל

יניב רהב (33), במקור יניב עמר מירושלים, בעל "עסק המגייס פרילנסרים לעבודות שיווק באינטרנט מהבית", נעצר על ידי חוקרי מחלק פשיעה מקוונת בימ"ר ירושלים, בחשד לעבירות הונאה וסחיטה באיומים בכמיליון שקל.

רהב גייס "עובדים פרילנסרים" להם הציע "עבודות קלות של הכנסה נוספת מהבית" בתחומים של קידום שיווקי בגוגל ורשתות חברתיות, והצפת "מאמרים" ופוסטים שיווקיים בקבוצות פייסבוק בשיטת "העתק הדבק".
לפי החשד, את עיקר הכנסתו עשה למעשה מקנסות שגבה מהעובדים אותם גייס, באמתלה שהפרו את חוזה העבודה ודרש מהם קנסות של אלפי שקלים.

יחידת ההונאה בימ"ר ירושלים טוענת כי מדובר בהונאה מתוכננת – בעסק שכולו עוקץ של ה"עובדים" העצמאיים העונים למודעות הדרושים של רהב, ועד כה התקבלו כ-80 תלונות.
יתרה מכך: לפי המשטרה, מדובר ברצידיוויסט. בשנת 2018 הוא הורשע כבר בעבירות של קבלת דבר במרמה, הטרדה XXXXת, זיוף וסחיטה באיומים ונדון ל-18 חודשי מאסר תחת השם יניב עמר. לאחר מכן שינה את שם משפחתו. בנוסף בשנת 2020 הוא הוכרז פושט רגל.

עקב פרשת ההונאה החדשה, המשטרה הקפיאה את חשבונות הבנק של רהב כבר לפני חודש, כאשר היה בחופשה ביוון. כאשר חזר לארץ, הוא נעצר.
בבקשה שהגיש לשחרור התפוסים, הסביר כי הוא "מנהל חברה שמעסיקה עובדים מהבית, שחותמים על חוזים לשלושה חודשים של מתן עבודות בתחומים כגון מאמרים, העתק הדבק וכדומה… חלקם מפרים את החוזה, ואותם אנשים נאלצים בהתאם לחוזה לשלם קנס יציאה שעלותו 2,450 שקל. אם הם לא משלמים, נפתחים נגדם הליכים משפטיים". לדבריו סכום הקנס הוא "עלות ההכשרה וההדרכה שהוא מעביר לעובדים באופן חינמי… אך יש כאלה שלא מצליחים ובורחים, הם משלמים את הקנס".

לפי חוקרי ההונאה במחוז ירושלים, הפוסטים שדרש רהב מהמועסקים לפרסם בדפים שונים כחלק מ"העבודה" נחסמו, לאחר שזוהו כספאם, וגרמו לחסימת חשבונות המפרסמים ברשת החברתית.
לאחר מכן החלה לפי החשד מסכת הסחיטה, כאשר רהב דרש תשלום קנס בגין ״הפרת חוזה״ ואיים בהליכי הוצאה לפועל. לפי חוות דעת משפטית של משטרת ישראל, חוזה העבודה המדובר שימש ככיסוי להונאה וקבלת דבר במרמה לכאורה.

המודעות שהתבקשו המועסקים לפרסם היו מודעות דרושים לגיוס עובדים נוספים, ולטענת המשטרה מדובר בהונאת פירמידה למעשה, שנועדה ללכוד יותר עובדים ולסחוט מהם כספים לכאורה בגין הפרת חוזה.
השופט ציון סהראי מבית משפט השלום בירושלים אישר הקפאת 750 אלף שקל בחשבון הבנק של החשוד בהליכי חילוט זמני.

אתמול (9 נובמבר), עם שובו לארץ, הובא רהב גם להארכת מעצר. הסנגור עו"ד דותן דניאלי אמר כי החשוד כופר במיוחס לו ומדובר בעניין להליך אזרחי ולא פלילי. השופט ביאלין אלעזר מבית משפט השלום עיין בחומר החקירה והאריך את מעצרו של רהב עד יום שני 13 נובמבר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הנוכלים הנ"ל עובדים בשיטת 'מצליח'.
הם רק מאיימים להגיע לבית משפט.
בבית משפט הם 'יחטפו' ותקבל עוד פיצויים.
הם לא יעזו להגיע לבית משפט.
ובמקרה שיעזו... הם עוד ישלמו לך פיצויים.
הנוכלים 'בונים' על כך שאדם רגיל שומע 'בית משפט' 'הוצאה לפועל' הוא נכנס לפחד ונותן כל מה שיבקשו...
לא לפחד מהם.
אסור להיכנע לסחטנים!
קח את הכתבה הנ"ל לבית המשפט.
נראה לך שבית המשפט יקבל את התביעה של הנוכל הזה ???
לא לפחד!

• הוסף לסימניות
שמעתי על זה לפני חודש שקרה לחברה
יכולה לנסות לברר מה נהיה בסוף

• הוסף לסימניות
לדעתי לא לענות ולא להתייחס.
הם לא יכולים לגשת להוצאה לפועל ללא תביעה בבית משפט.
ובבית משפט 'יזרקו אותם מכל המדרגות'.
במחשבה שניה.
יתכן וכדאי רק לענות במייל שאינכם מעוניינים במנוי לאתר הנ"ל ומעולם לא רציתם לעשות מנוי.
======
כדי שתהיה לכם הוכחה לכך שמעולם לא רציתם במנוי בתשלום.
וביטלתם מיידית את ההתקשרות כשנודע לכם המחיר.

• הוסף לסימניות
במחשבה שניה.
יתכן וכדאי רק לענות במייל שאינכם מעוניינים במנוי לאתר הנ"ל ומעולם לא רציתם לעשות מנוי.
======
כדי שתהיה לכם הוכחה לכך שמעולם לא רציתם במנוי בתשלום.
וביטלתם מיידית את ההתקשרות כשנודע לכם המחיר.
אבל עבר יותר מחודש מאז הרישום

• הוסף לסימניות
לדעתי כדאי להגיש תלונה במשטרה
לעזור למנוע את העוקצים הבאים

• הוסף לסימניות
ברמת העיקרון אפשר לשלוח להם מייל חוזר
ולומר שבידך תצלום מייל ששלחת להם בזמנו
שאם הם לא מוחקים אותך מהאתר שלהם תוך שבועיים
הם מאשרים כי הם חיביים לך 114,490 ש"ח ..

• הוסף לסימניות
פשוט להתעלם עוקץ קלאסי
בבית המשפט הם יכולים רק להפסיד
ואני אומר מנסיון במקרה של עוקץ אחר דומה שהיה להם באמת פרטי אשראי שלי וביטלתי את החיוב דרך חברת האשראי עו"ד אמיתי שמייצג אותם התקשר לאיים עלי צחקתי לו בפרצוף שיחפשו אותי... כמובן שהם לא הגישו תביעה.

• הוסף לסימניות
כלל חשוב!
כמו שאומרים לך לא להאמין למודעה שמבטיחה לך מיליון שקל בלי השקעה, כך גם אל תאמין שמישהו אחר הרויח את זה עליך.
אין מצב שמישהו יכול לגבות ממך כזה תשלום אחרי חודש ימים בלי שאתה יכול לבטל מנוי ובלי הודעת התרעה כמה ימים קודם, עוד לפני האיומים בהוצל"פ, והעיקר, בלי שהם נתנו לך תמורה כלשהיא שבשלה הם דורשים תשלום.
הכי חשוב בכזה מצב לצלם כל שורה באתר שלהם, לשמור כל מייל מולם, לשמור הוכחות על הודעות מייל בימי ההרשמה, וכמובן אם יש מהם שיחת טלפון, להקליט.
ועכשיו לכאורה כדאי לפנות אליהם ולהודיע על סירוב תשלום, לטעון שלא נרשמתם, ולדרוש שירדו ממכם ויבטלו את המנוי שלכם, אם זה לא יעזור תנסו עם עו"ד, ואם לא יועיל אז לפנות למשטרה.
דבר אחד לדעת בבירור:
אתם. להם. לא. משלמים.

• הוסף לסימניות
אול
בדקתי,
ב. בדקתי בחשבון המייל שלי, בתאריך שבו הם כותבים שנרשמתי לאתר, ואין לי שום מיילים מצידם.
האתר היחיד שקיבלתי מהם מייל הרשמה, הוא AllJobs, יכול להיות שיש קשר ביניהם? :sneaky:
אול גובס לא קשור בוודאות,
הם אתר מעולה וחינמי בחלקו.
בטח לא בסוג של מה שקורה כאן....

• הוסף לסימניות
נזכרתי בסיפור שמישהו קיבל חשבון במסעדה:
מנה - 300 ש"ח
שתיה - 50 ש"ח
מצליח - 80 ש"ח
שירות - 40 ש"ח
סה"כ - 470 ש"ח
הוא עובר על החשבון ושואל את המלצר "סליחה, מה זה מצליח?"
"תמחק את השורה" ענה המלצר, "הפעם זה לא הצליח"...

• הוסף לסימניות
ככל הנראה נרשמתי לאתר של עבודה מהבית [למרות שלא זכור לי דבר כזה]
קיבלתי הודעה מהוצאה לפועל: התראה לפני נקיטת הליכים ועיקול חשבון
הם מביאים לי צילום מסך של החשבון שלי באתר, וצילום מסך נוסף, כאילו אישרתי את התקנון שלהם.
מסתבר מהתקנון שההרשמה היא חינם ל30 יום. אחרי 30 יום מתחייבים לשלם להם 1499 ש"ח, ואם לא משלמים - הם ינקטו בהליכים משפטיים.
לא נכנסתי לאתר שלהם כל התקופה הזאת
הבעיה היא, שאין אפשרות להתנתק מהם!
חיפשתי בגוגל, ונראה שזו שיטת מצליח. נרשמים לאתר ואח"כ הם מאיימים בהוצאה לפועל.
הם כותבים שיש להם את מס' הפלאפון שלי, כתובת מייל, שם פרטי ומשפחה, וכתובת IP ושלחו לי צילום מסך

פליז! מה אני אמורה לעשות עכשיו, שלא יעקלו לי את חשבון הבנק שלי??
תתצטרף אליו נראה משהו טוב

• הוסף לסימניות
בדקתי,
בעניין סעיף ב' לכאורה הם מכוסים:

1704317100561.png

• הוסף לסימניות
ברצינות...
נראה לכם שאם מישהו החביא איזה שורה בתוך תקנון הרשמה שאתה מתחייב לו מיליון ש"ח.
ברור כשמש שאין לזה שום משמעות.
איום ריק מתוכן וחסר משמעות.
מפחידים אנשים לחינם.
ועל זה באמת כדאי לתבוע אותם בבית משפט.
=======
עיון קל בחוק החוזים מראה עד כמה אין משמעות לשורה המוחבאת בתקנון.
תביעה זאת היא 'נח בשבע שגיאות'.
וכל בית משפט יחייב אותם בהוצאות ופיצויים לנתבע.
הייתי שמח לקחת נוכלים כאלו לבית משפט...
יהיה שם מעניין...
אבל ברור שהם לא יגיעו...

=====
חוק החוזים

תום לב במשא ומתן​

12. (א) במשא ומתן לקראת כריתתו של חוזה חייב אדם לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב.
(ב) צד שלא נהג בדרך מקובלת ולא בתום-לב חייב לצד השני פיצויים בעד הנזק שנגרם לו עקב המשא ומתן או עקב כריתת החוזה.

הטעיה​

15. מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעיה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעיה" – לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן.
===
בנוסף
חוזה אחיד הוא חוזה בו ישנם הגנות רבות לצד השני

חוק החוזים האחידים, תשמ"ג-1982​

פרק א': הוראות יסוד​

מטרת החוק​

1.
חוק זה מטרתו להגן על לקוחות מפני תנאים מקפחים בחוזים אחידים.

• הוסף לסימניות
אני נרשמתי לגלאט גובס וגם קיבלתי מיילים ממנו
אבל זה היה נראה לי מוזר
אין כזה דבר להרוויח כסף בלי לעבוד קשה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה