קורונה הצילו! - פניה להנהלה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא מצאתי צורה אחרת לפנות למערכת האתר - אז אני פותחת אשכול לצורך זה.
@prog
@מרשמלו

אני פונה אל מערכת האתר לאחר שכבר הגעתי ליאוש.
(ומאמינה שאני לא היחידה)

עם ישראל עובר כעת תקופה לא פשוטה. ובנוסף לכך המגזר החרדי סובל מאפליה מובהקת.

אבל-
יש אנשים שאיבדו את הצפון.
מתעקשים לעצום עינים ולשכוח שמדובר בחיי אדם.

לצערי, ביותר ויותר אשכולות בפרוג אני מוצאת רוח מפחידה שמנשבת.
זה מתחיל בהתרעמות (מוצדקת) על האפליה. וממשיך בשטיפת מוח והסתה למניעת בדיקות.
(סליחה על השימוש במילה הקיצונית. אבל זה ממש זה, גם אם לא מתוך כוונה תחילה.)

לא רוצה לתייג ניקים והודעות ספציפיות. אבל אני חושבת שכדאי שיצא מטעם פרוג מזכר ברור בענין, בדומה למה שיצא בעבר.
וכן הנחיה מה לעשות עם פוסטים שכאלה. (האם לדוח כתוכן שלילי?)

ונכון שהאפליה כואבת מאוד, בפרט שיש לה השלכה מעשית של פרנסתם של כולנו. אבל הפתרון לא יכול להיות כזה שיוביל להדבקות המונית ואולי חו לעליה של מספר החולים הקשים.
(ובינינו, אם לא נבדקים- אז כל אלו שנחשפו לחולה ממשיכים בחייהם כרגיל, ומדביקים עוד ועוד אנשים.)

וגם אם במבט לאחור יתברר שלא כצעקתה. הרי שמי יכול לקחת על מצפונו את ההימור הזה????

• הוסף לסימניות
לא מצאתי צורה אחרת לפנות למערכת האתר - אז אני פותחת אשכול לצורך זה.
@prog
@מרשמלו

אני פונה אל מערכת האתר לאחר שכבר הגעתי ליאוש.
(ומאמינה שאני לא היחידה)

עם ישראל עובר כעת תקופה לא פשוטה. ובנוסף לכך המגזר החרדי סובל מאפליה מובהקת.

אבל-
יש אנשים שאיבדו את הצפון.
מתעקשים לעצום עינים ולשכוח שמדובר בחיי אדם.

לצערי, ביותר ויותר אשכולות בפרוג אני מוצאת רוח מפחידה שמנשבת.
זה מתחיל בהתרעמות (מוצדקת) על האפליה. וממשיך בשטיפת מוח והסתה למניעת בדיקות.
(סליחה על השימוש במילה הקיצונית. אבל זה ממש זה, גם אם לא מתוך כוונה תחילה.)

לא רוצה לתייג ניקים והודעות ספציפיות. אבל אני חושבת שכדאי שיצא מטעם פרוג מזכר ברור בענין, בדומה למה שיצא בעבר.
וכן הנחיה מה לעשות עם פוסטים שכאלה. (האם לדוח כתוכן שלילי?)

ונכון שהאפליה כואבת מאוד, בפרט שיש לה השלכה מעשית של פרנסתם של כולנו. אבל הפתרון לא יכול להיות כזה שיוביל להדבקות המונית ואולי חו לעליה של מספר החולים הקשים.
(ובינינו, אם לא נבדקים- אז כל אלו שנחשפו לחולה ממשיכים בחייהם כרגיל, ומדביקים עוד ועוד אנשים.)

וגם אם במבט לאחור יתברר שלא כצעקתה. הרי שמי יכול לקחת על מצפונו את ההימור הזה????

לצערינו, אלו הרוחות שמנשבות גם ברחובות החרדיים,
והמלל פה בפורום השתקפות מובהקת מהנלחש...

הצעתי, אולי גזענית ומקוממת, לכן מניחה בזהירות-
אך כל ניק שיש לו השתייכות למגזר שלא מקפיד\כתב הודעה אחת מחלישה, ומעודדת לסור מטוב, יקבל אזהרה אחת,
במידה ותהיה התגלות לא תקינה של דעות,
יאלצו להיפרד ממנו לאלתר.

חותמת בכאב, מקבוצת הסובלים, בסיכון.

(אני פשוט כאובה מאוד מאוד, סיימתי עכשיו שיחה עם סבתי היקרה יאריך שנותיה בנעימים, היא חגגה 80 שנים צלולות בתשרי השנה,
היא רוצה להמשיך ולחיות.
כבר 4 חודשים שלא יצאה מהבית כלל, ועכשיו דודה שלי, שהן מתגוררות יחד, נדבקה בעבודה מחברות לעבודה שכלל לא חבשו מסכה.
סבתא שלי לא רואה אנשים כבר שבועיים!!!! שבועיים!!!! ספונה ביחידה שלה, ובוכה כל הזמן, נכון, לקחתי על עצמי לצלצל אליה לפחות פעם ביום, דיברתי עם המשפחה שתתקשר אליה כל יום.
היא כבר בדיכאון-מילים שלה
לא יכולה לשמוע אותה, נשבר לי הלב, נקרע לי הלב, הצעתי לה כמה פעמים כבר לבוא, כי "אנחנו נקיים מקורונה" ב"ה, היא פוחדת.
כששוחחתי איתה עכשיו, היא סיפרה לי שבדלת לידם גרה משפחה שלא מוכנה להתייחס להנחיות, הם חולים\חלו בקורונה, כמובן שלא נבדקו, ח"ו, הסתובבו ומסתובבים בחופשיות בבנין, הדביקו ומדביקים חופשי, אין מסכות, אין היגיינה, אין קורונה!!!
סבתא שלי התקשרה לשכנה והתחננה אליה שתשמור, בכתה שהיא גם רוצה לצאת, שהיא גם רוצה לחיות.
השכנה ממש לא הבינה "מה הם מפריעים לה"
ולא, זה לא נגע לה ולא ענין אותה.
פשוט אוטם לב.
ניסיתי לשכנע אותה שתלשין או שאני אתקשר ואלשין, היא ממש לא רוצה להרוס יחסי שכנים, אמרתי לה "סבתא, ח"ו לא יהיה להם בסוף עם מי לריב"
אבל היא פוחדת)

• הוסף לסימניות
חשבתי לעצמי שלאור כל הבלבול הגדול הנושב מהממשלה ,מחליטים משהו משנים ישר אח"כ ובעצם יש הרגשה שהם לא ממש מצליחים לעשות משהו בכדי לשטח את העקומה .
ואולי הרעיון פה , זה שה' רוצה שאנחנו כל יחיד ויחיד יבין ויפנים ויפעל , שעל כל אחד בעצם מוטלת אחריות על הכלל , ברוחניות ובגשמיות, אולי כל זה מטרת הקורונה , שנבין שכל אחד ואחד משפיע ישירות על הכלל , אז השמירה על עצמינו ועל אחרים זה גם מצווה וגם לקיחת אחריות אישית גם אם זה קשה , ולא נוח ונחמד , ובמיוחד לאלה שלא בקבוצות הסיכון קצת יותר קשה ההתמודדות מול הלמה צריך להיזהר , ובכל אופן למה? כי כל אחד שנזהר ,ששומר לא להדביק [וגם לא להידבק] שזה עטיית מסיכה פלוס הגיינה פלוס בידוד אם צריך וכו,לפעמים ראוי להחמיר גם אם משרד הבריאות או מדא ואפילו רופא מקופת חולים סותרים אחד את השני ,לפעמים צריך להפעיל מחשבה ושיקול דעת עצמי ,
היה פה איזה אשכול שדן בלמה יש עליה בחולים קשה ,והתשובה -כי שינו את ההגדרות , ומה מטרת כזה דיון ?להחליש ? שזה סתם היסטריה? במצב כזה למשל צריך להפעיל את החשיבה לבד , הרי את כמות המונשמים אי אפשר לשנות עם שינוי הגדרה ויש עליה במונשמים ולצערנו גם עליה בנפטרים , וכמות החולים קשה , זה לא רק ה100 פלוס הרשומים ,זה רק ה100 פלוס שכרגע מעודכן כל יום לאותו היום , ובעצם יש הרבה יותר חולים קשה מהגל הזה [ואפשר לראות זאת בפירוט של חולים קשים לשבועיים אחורה ] מאשר כמה שמעודכן מבכל רגע נתון במצב קשה , פשוט חלק ברוך ה' הבריאו , או בתהליך הבראה ,וחלק לצערנו...., ועל כן שכל אחד ירגיש שעליו עומד העולם ,והוא המשפיע על הכלל , זה ייתן את הכוח לקיים את הזכות הזאת , שזה פשוט אהבת חינם אמיתית , ואולי בזכות זה נזכה בניקל בקרוב ממש לקבל פני משיח .

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ובנימה יותר קלילה , הועבר במיילים ,ומחזק ! ואין מחזקין אלא למחוזקים .

הכל עניין של פרופורציות
תחשוב רגע אחד, לו היית נולד בשנת 1900. כאשר אתה בן 14 מתחילה מלחמת העולם הראשונה ומסתיימת כשאתה בן 18 עם 22 מיליון מתים.
אחרי זה מופיעה מגיפה עולמית :" השפעת- הספרדית", שהורגת 50 מיליון אנשים. אתה חי עדיין ואתה בן 20.
כשאתה בן 29 אתה שורד מהמשבר הכלכלי העולמי שהתחיל עם קריסה של הבורסה
בניו יורק גורמת לאינפלציה , מחסור בעבודות ורעב באוכלוסיית העולם.
כשאתה בן 33 הנאצים עולים לשלטון.
כשאתה בן 39 התחילה מלחמת העולם השנייה.
כשאתה מגיע לגיל 45, אתה מבין שבמלחמה מתו 60 מיליון אנשים מתוכם בשואה 6 מיליון יהודים.
כשאתה בן 52 התחילה מלחמת קוריאה.
כשאתה בן 64 התחילה מלחמת וייטנאם ומסתיימת כשאתה בן 75.
ילד שנולד בשנת 1985 חושב שהסבים והסבתות שלו אין להם שום מושג מהם הקשיים בחיים? אבל הם שרדו כמה מלחמות ואסונות.
היום בתקופתנו יש לנו את כל הנוחיות בעולם, ונחשפנו למגיפה חדשה.
אנשים מתלוננים שבמשך כמה שבועות צריכים להיות בהסגר בבתים. יש להם חשמל, טלפונים סלולריים, אוכל, מים חמים, וגג בטוח מעל הראש. דברים כאלה ונוחיות כזו לא הייתה קיימת באותם הימים, אבל האנושות שרדה למרות הקושי ולא איבדו את שמחת החיים.
היום אנחנו מתלוננים שצריכים להסתובב עם מסכות בכל מיני סופרים, קניונים ועוד.
עם מעט פרספקטיבה שלנו אנחנו יכולים לגרום לנפלאות. צריכים להגיד תודה שאנחנו חיים, ונעשה את כל מה שנחוץ כדי להגן על עצמנו ועל הזולת!
אני חושבת שאת הפוסט הזה צריך לשתף ולפרסם לכל העולם, ואם אתה או את באותה דעה, תעזרו ותפרסמו.
תודה לקל שאנחנו בחיים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני חושבת שאי אפשר 'למחוק' מגזר שלם ולהתעלם ממנו.
והדברים ידועים, במגזר החסידי (הרבה חסידויות, אם כי לא כולם), קיבלו הוראה מפורשת מהגדול שלהם, לא להיבדק.
הציבור הזה בפורום, פשוט אומר מה שאומרים הגדולים שלו!!!
ואני לא חושבת שיש מקום לויכוח, כל אחד עושה כפי שרבותיו מורים לו!!!
(אני לא מתייחסת למה נכון לעשות, כי אין כזה דבר. וכמובן שצריך לשמור על כל ההנחיות בקפידה!!!)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאי אפשר 'למחוק' מגזר שלם ולהתעלם ממנו.
והדברים ידועים, במגזר החסידי (הרבה חסידויות, אם כי לא כולם), קיבלו הוראה מפורשת מהגדול שלהם, לא להיבדק.
הציבור הזה בפורום, פשוט אומר מה שאומרים הגדולים שלו!!!
ואני לא חושבת שיש מקום לויכוח, כל אחד עושה כפי שרבותיו מורים לו!!!
(אני לא מתייחסת למה נכון לעשות, כי אין כזה דבר. וכמובן שצריך לשמור על כל ההנחיות בקפידה!!!)
אין בעיה. שידברו על זה בבית הכנסת שלהם.
אדרבא ואדרבא.
אבל כאן, בפורום ציבורי שלא נמנה רק על הקהילה המצומצמת והסגורה שלהם.
אין מקום להעלות את זה ולקרר את אלו שרבותיהם מורים להם אחרת!!

• הוסף לסימניות
אני פשוט כאובה מאוד מאוד, סיימתי עכשיו שיחה עם סבתי היקרה יאריך שנותיה בנעימים, היא חגגה 80 שנים צלולות בתשרי השנה,
היא רוצה להמשיך ולחיות.
כבר 4 חודשים שלא יצאה מהבית כלל, ועכשיו דודה שלי, שהן מתגוררות יחד, נדבקה בעבודה מחברות לעבודה שכלל לא חבשו מסכה.
סבתא שלי לא רואה אנשים כבר שבועיים!!!! שבועיים!!!! ספונה ביחידה שלה, ובוכה כל הזמן, נכון, לקחתי על עצמי לצלצל אליה לפחות פעם ביום, דיברתי עם המשפחה שתתקשר אליה כל יום.
היא כבר בדיכאון-מילים שלה
לא יכולה לשמוע אותה, נשבר לי הלב, נקרע לי הלב, הצעתי לה כמה פעמים כבר לבוא, כי "אנחנו נקיים מקורונה" ב"ה, היא פוחדת.
כששוחחתי איתה עכשיו, היא סיפרה לי שבדלת לידם גרה משפחה שלא מוכנה להתייחס להנחיות, הם חולים\חלו בקורונה, כמובן שלא נבדקו, ח"ו, הסתובבו ומסתובבים בחופשיות בבנין, הדביקו ומדביקים חופשי, אין מסכות, אין היגיינה, אין קורונה!!!
סבתא שלי התקשרה לשכנה והתחננה אליה שתשמור, בכתה שהיא גם רוצה לצאת, שהיא גם רוצה לחיות.
השכנה ממש לא הבינה "מה הם מפריעים לה"
ולא, זה לא נגע לה ולא ענין אותה.
פשוט אוטם לב.
ניסיתי לשכנע אותה שתלשין או שאני אתקשר ואלשין, היא ממש לא רוצה להרוס יחסי שכנים, אמרתי לה "סבתא, ח"ו לא יהיה להם בסוף עם מי לריב"
אבל היא פוחדת)
מזעזע. לתלות בבתי כנסת.

• הוסף לסימניות
אין בעיה. שידברו על זה בבית הכנסת שלהם.
אדרבא ואדרבא.
אבל כאן, בפורום ציבורי שלא נמנה רק על הקהילה המצומצמת והסגורה שלהם.
אין מקום להעלות את זה ולקרר את אלו שרבותיהם מורים להם אחרת!!
מסכימה עם כל מילה
זה ממש בגדר של עמלק שקפץ למים הרותחים

• הוסף לסימניות
הבנו.
הפורום הציבורי הזה נועד עבור מגזר המיינסטרי.
לא כולל הרב קניבסקי, חסידים והפלג.
הבנו היטב ואנחנו עוזבים.
הרב קנייבסקי למיטב ידעתי אומר ללכת להיבדק.
וכנ"ל רוב הרבנים החסידים מורים ללכת להיבדק.

• הוסף לסימניות
אבל ההנחיה היא פרטנית להם. האדמו"ר שלהם לוקח ע"ע את האחריות עליהם בלבד.
אין טעם לכתוב את ההוראות של רבנים אלו בפורום ציבורי בזמן שהן לא מופנות לכלל הציבור אלא רק לקבוצות ספיציפיות.
ובטח שלא לקחת את זה הלאה ולומר שההוראה היתה גם שלא צריך לחבוש מסיכות.

• הוסף לסימניות
הפורום מכיל משתי הקבוצות ואי אפשר להשאיר רק את הקבוצה שמטיפה להבדק
זה ממש לא קבוצות שזהות בגודלן.
הציבור הליטאי והספרדי נבדק.
וגם אחוז ניכר מבין החסידים.
מדובר אם כן במיעוט.
ושוב, אין בעיה שלא יבדקו,
אבל להציף שוב ושוב ושוב נגד הבדיקות?
הם מדברים נגד דעת הרבנים שלנו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה