מידע שימושי הצעה למיזם שיתופי בפרוג להצעת 45 שידוכים עד ל"ג בעומר לעילוי נשמת הרוגי מירון

• הוסף לסימניות
בעניין המיזם אני בעז''ה בלנ''ד אצטרף אם יקום משהו שכזה.
כבר קם, ב"ה, כאן.
אם אתם מכירים מישהי/ו שצריכ/ה שידוך, ועולה בדעתכם רעיון שיכול להתאים, תוכלו לקבל על עצמכם, בל"נ, להציעו (בעצמכם או כאן), ולעדכן על כך באשכול זה, כדי להצטרף בכך ל"חבורת עושי מצוה" כאן, לעלוי נשמת הקדושים.
מסתבר שדווקא מתוך הכאב מבינים ולומדים דברים שלא מבינים אף פעם. אבל יש נשמות שאין להם צורך להשאיר אחריהם זרע. הקב''ה לא טועה ח''ו ובטח שלא מקדים את הזמן.
יש נשמות שכך נגמר תפקידם בעולם הזה וכך הוא היה אמור להיגמר מלכתחילה.
לחשוב שאולי יכלנו לעשות משהו אחרת ואז הטרגדיה הייתה שונה זה לא נכון, כי גם עצם זה שלא חשנו קודם זה יד ה'!!
זה לא קשור לכך זו מצווה ענקית להתעסק בשידוכים ואשרי מי שזוכה לעשות את זה לשם שמים.
אבל בהתייחסות של זה לסיפור הטראגי הנ''ל כאן העניין הוא אחר לגמרי.
מתנצלת מראש אם חלקתי על גדולים ממני.
בשורות טובות!!
אכן, הדברים נכונים ומחזקים.
בכל הנוגע למה שהיה, מאמינים אנו שהכל מאתו ולטובה, בהשגחה מדויקת ומדוקדקת.

כפי הנראה, כוונתו של הרב גולדשטיין הייתה רק לעניין התעוררות לגבי העתיד, להזדרז בדברים שבידינו לפעול בהם. וכפי שאומר רש"י בפרשת וירא (פרק כב פסוק כ), שלאחר נסיון העקדה התעורר אברהם יותר לגבי הצורך לדאוג לשידוכו של יצחק.

• הוסף לסימניות
אֲבָרֵ֗ךְ אֶת ה' אֲשֶׁ֣ר יְעָצָ֑נִי

תודה לה' יתברך על המיזם הזה, שזכה למצוא חן בעיני הציבור, ובתוך שעות ספורות (ובערב פסח...) כבר יש ארבעה שקיבלו עליהם להציע הצעת שידוך, בע"ה.
כה יתן ה' וכה יוסיף.

• הוסף לסימניות
נראה שהדעה הכללית חיובית מאוד לגבי המיזם, כי בתוך כמה שעות, ביום העמוס בשנה - ערב בדיקת חמץ, התקבלו עשרות לייקים...
אני חושב לאמץ את ההצעה דלעיל:

ואני מתכבד לפתוח:
(1)
בעז"ה ובל"נ אקיש כעת על הקישור הזה, ואכתוב הצעה כלשהי...
יישר כחך!
וגם אני מצטרף ליוזמה ואשתדל בל"נ להציע שידוך
ובעז"ה גם אשתדל להעלות כאן דברי חזוק בגודל המצוה הזו

• הוסף לסימניות
שלחו לי במייל:

החלטתי לעשות הידוק נפשות. לקחתי את שלי – בעלי היקר, שלה – חברתי היקרה – ואח שלה
– אח של השכנה החמודה מצד שמאל שתי דלתות.
שלי שלך של אח שלך – הרי זהו כלל גדול בתורה. (כך אביגיל שלי שרה כבר שבועיים. תסבירי לה
את מילות השיר – היא תסתכל עליך בבוז ואת תפקפקי ממילא בזיכרון שלך:)
וזממנו יחדו שידוך.
והם נפגשו.
ונפגשו.
ונפגשו….
ונפגשו……
ואז זה ירד.
והנה נקודה חשובה:
גם נפגש ירד – זה שידוך!
ואם זה קורה- אין מה למרר בבכי ולאכזב הררי אכזבות. לא.
זה מקרב לאחד הנכון, זה נותן לה זמן להגדיר מה כן ומה לא. קצת תקווה, קצת אכזבה גם, נכון.
אבל – זה בן אדם לחברו, פשט. בלי לברבר יותר מידי ובלי 2000$ של שדכנית ובלי תרועות על
השידוך הגאוני.
רק זה.
אז אם זה קורה, וזה ירד, זה לא מונע ממך למחרת בבוקר לזמום את השידוך הבא. והבא
והבאים
כי מי אמר ששדכניות זה רק אלו שמצליחות לחתן?
שדכניות הן אלו שפשוט לוקחות את המהדק (שהדור של אבא שלי קורא לו שדכן) את הדפים,
ויאללה, סוגרות עליהן עם סיכה. לא הלך? אפשר להפריד.
אז קדימה.

התשתיות של עולם השידוכים כולו הן תשתיות של חסד. תשאלו כל שדכנית, כמה העבודה הזו לא מתגמלת ביחס להשקעה, וכמה שידוכים נגמרים בלא כלום, על כל צלחת שבסוף זוכה להתנפץ.

הבסיס של כל שידוך הוא מחשבה. רעיון שעלה בליבו של אי מי, ובמקום להדחיק אותו לפינה ולהמשיך הלאה בעיסוקיו, אותו מאן דהו עצר, ו"בישל" בסבלנות את הרעיון הזה למזל טוב חם וטרי ומרגש. איזו זכות מדהימה, איזו שליחות מופלאה, לתת יד וכתף לתפקיד הנשגב הזה, להמשיך את שרשרת הדורות של עם ישראל.

כשהייתי ילדונת בתחילת כיתה י"ד, זו הייתה חברה מהמסלול שבהצעת שידוך שלה הצעידה אותי אל תוך עולם השידוכים. את הבית שלי זכיתי לבנות אמנם שנה אחרי כן, אבל עד היום זוכרת לטובה את אותה חברה על המחשבה והרצון הטוב. מה ייצא מכל שידוך – זה כבר בידי שמיים. אבל להציע? בידינו הדבר.

ואנחנו מנסים להרים ראש מעל הגלים, לצלוח את הימים, את הבשורות, את הצרות מחוץ והמחלוקות מבפנים. מחפשים לנו דף של ספינה להיאחז בו עד שייבקע אור הגאולה ונבוא לחוף מבטחים וישועות.
כל שנדרש מאתנו הוא לפקוח עיניים, ובעיקר לב, ולא להסס להציע.

להציע. להציע. לא לחשוש. הרי גם השידוך שלנו התחיל במישהו שהרים טלפון והציע. ואם את מרגישה שזה פשוט לא בשבילך, ולא מתאים לאופי שלך, תמיד תמצאי לידך מישהי חברהמנית שתשמח לשמוע את הרעיון שלך ולנהל את ההצעה במקומך.

אומרים שכל הצעה מקרבת את הדבר הנכון. ובוודאי שכל הצעה משמחת ומעודדת. לא עלינו המלאכה לגמור, אך אין אנו בני חורין להיבטל ממנה.

והרי כבר הובטחנו, ש"אם אתה משמח את שלי, אני משמח את שלך".

• הוסף לסימניות
שמעתי שבמוסף של חול המועד של יתד נאמן היה כתבה בעניין הזה יוזמה של רב אחד בארצות הברית הוא קרא לזה מצינג ב0 דולר מי שיכול להעלות את זה כאן או לפחות לכתוב את עיקרי הרעיון

• הוסף לסימניות
חדש ופורץ דרך ראשון מסוגו הולך וצובר תאוצה בימים אלו בעולם השידוכים הישיבתי ופרטים נחשפים לראשונה הערב (שלישי) ב'בחדרי חרדים'. מדובר בתוכנה ייחודית ממוחשבת שמטרתה לסייע לבחורים ובחורות למצוא את זיווגם בקלות, במהירות, ובסנכרון מדוייק – דבר העשוי לחסוך עגמת נפש מרובה.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי הוגי המיזם הינם מספר בחורים מישיבת חברון, אשר חוו על בשרם את עגמת הנפש הנגרמת משדכנים המציעים הצעות בחוסר היכרות של המשודכים, כך שנוצר פער ברמת ההתאמה. זאת לצד צורך חשוב נוסף העולה מן השטח, לאור העובדה הכאובה שבחורים ובחורות מבוגרים אינם חשופים להצעות חדשות, ונוצר מצב שקהל ההצעות 'ממוחזר' ומצומצם ביותר. כמו כן, בחורים ובחורות מישיבות וסמינרים פחות מוכרים, וכן כאלו המתגוררים בערי הפריפריה נזנחים בשוליים וסובלים ממחסור בהצעות. התוכנה, כך מצפים, 'תסנן' את ההצעות הרלוונטיות ותעלה את רמת ההתאמה בהצעות, תוך פיזורן על פני קהל יעד גדול יותר.

לאחר מספר רעיונות ואפשרויות שעלו, הבשיל אט אט הפרויקט במתכונתו הנוכחית, לפיה המערכת פועלת על בסיס מאגר שנוצר בימים אלו עם הצטרפותם של בני ישיבות ובנות סמינרים רבים לפרויקט, כשמתוך השמות הקיימים במאגר המערכת תתאים בין בחור ובחורה אשר נרשמו למערכת.

בתהליך ההרשמה מתבקשים הנרשמים למלא את פרטיהם הטכניים – גיל, גובה, מקום לימודים, שמות ההורים, ארצות מוצא ופרטים נוספים. בנוסף קיים שאלון אישיות מפורט שמטרתו להגדיר את אופי הנרשם, באמצעות שאלות הנוגעות למהות, סגנון, תחביבים, שאיפות ועוד.

כמו כן מוצגות שאלות מגזריות ומגדריות, המקטלגות את סוג האישיות ודרישות מוגדרות שיעלו את רמת הסנכרון לרמת התאמה של כמעט 90%.

לאחר מכן, מבצעת המערכת התאמה אוטומטית על פי הפרטים שהתקבלו, ושולחת לשדכנים הפועלים בשיתוף פעולה עם 'המשדך' הודעה כי נמצאה התאמה בין שני שמות אלו, כשהפרטים שהשדכן מקבל הינם הפרטים הטכניים בלבד(!) בלי שום מידע נוסף. השדכן מציע את ההצעה לצדדים, ומכאן ואילך - המשך הדרך כמקובל.

ב'המשדך' מתחייבים כי תישמר דיסקרטיות מוחלטת בכל הנוגע למענה על השאלון והפרטים האישיים המוזנים במערכת, ולדבריהם אין שום עין אנושית שעלולה להיחשף לאף פרט מהפרטים המוזנים במערכת, וכל הפרטים מאובטחים בתנאי אבטחה מחמירים.

בשבועות האחרונים הושקה גירסת הפיילוט של התוכנה, ובמערכת עוקבים בימים אלו אחר הצטרפותם של מאות בחורי ישיבות ובנות סמינרים למאגר, כשהדבר הופך לשיח של ממש בעולם השידוכים בימים האחרונים. את חזית רשימת עולם הישיבות המצטרפות למיזם מפארות ישיבות 'חברון', 'נתיבות חכמה' – וולפסון, 'בית מתתיהו' ועוד ישיבות נוספות
וזמי הפרויקט מדגישים בפני 'בחדרי חרדים', כי היוזמה כולה נעשתה בליווי ובעצה של גדולי התורה שהביעו שביעות רצון מן המהלך, ואף העירו והאירו רבות בכל הנצרך על מנת לשפר ולהתאים את המערכת לציבור הישיבתי.

בין הרבנים שתומכים ומעודדים את המהלך הם רבנים מרבני ישיבת חברון וישיבות נוספות.

טרם היציאה לדרך נועצו יוזמי הפרויקט בחבר המועצת הגאון רמ"ה הירש, ר"י 'סלבודקה', והגאון ר"י איכנשטיין, ר"י 'יד אהרן'.

בחורים הלומדים בישיבות שהצטרפו ל'המשדך' מספרים ל'בחדרי חרדים' על שיח רב שהתעורר בהיכלי הישיבות סביב הנושא, כשבין הבחורים ישנם המצדדים לכאן ולכאן.

בניתוח מעמיק יותר שמענו מהם, כי יתכן מאד והמיזם עשוי להיות 'הדבר הבא' בעולם השידוכים, אשר בכוחו לכבוש ולצבור תאוצה עד כדי שינוי דפוס הפעולה וייעולה, לדבריהם, ההשקעה והעבודה המקיפה שעשו כותבי ויוצרי התוכנה בירידה לפרטים עד לרזולוציות הדקות ביותר, עשויה להביא לרמת התאמה גבוהה ומדויקת, מאידך למול זה קיים עדיין החשש לנתוני הרשמה לא גבוהים, העלולים לגרום לחוסר הצלחה.

עם זאת, הם מציינים כי בינתיים נתוני האמצע של ההרשמה בישיבות ובסמינרים מצביעים על התעוררות והתעניינות רבה ברעיון ובתוכנה, כשהדבר מתבטא במספרי הנרשמים, שעם הזמן החולף הולכים ועולים.

מתוך כל רגע:
דבר נוסף שמעסיק את עולם הישיבות הוא המיזם החדש ופורץ דרך ראשון מסוגו שהולך וצובר תאוצה בימים אלו בעולם השידוכים הישיבתי ופרטים עליו נחשפו לראשונה בימי בין הזמנים ב'בחדרי חרדים'. מדובר בתוכנה ייחודית ממוחשבת שמטרתה לסייע לבחורים ובחורות למצוא את זיווגם בקלות, במהירות ובסנכרון מדויק – דבר העשוי לחסוך עגמת נפש מרובה.

מדובר במיזם שהגו מספר בחורים מישיבת חברון, אשר חוו על בשרם את עוגמת הנפש הנגרמת משדכנים המציעים הצעות תוך חוסר היכרות של המשודכים, כך שנוצר פער ברמת ההתאמה. זאת לצד צורך חשוב נוסף העולה מן השטח: לאור העובדה הכאובה שבחורים ובחורות מבוגרים אינם חשופים להצעות חדשות, ונוצר מצב שקהל ההצעות 'ממוחזר' ומצומצם ביותר; כמו כן, בחורים ובחורות מישיבות וסמינרים פחות מוכרים, וכן כאלו המתגוררים בערי הפריפריה נזנחים בשוליים וסובלים ממחסור בהצעות. התוכנה, כך מצפים, 'תסנן' את ההצעות הרלוונטיות ותעלה את רמת ההתאמה בהצעות, תוך פיזורן על פני קהל יעד גדול יותר.

המיזם שזכה לשם 'המשדך' תפס תאוצה גדולה ובעקבות הכתבה ב'בחדרי חרדים' התקבלו אלפי פניות והצעות.

• הוסף לסימניות
זה היה מצינג לאסוף שעות שאנשים יתנדבו להקדיש זמן למחשבה והצעות שידוכים

יוזמה מפתיעה: מצ'ינג עולמי "ללא התרמת כספים"

אלפי בני ישראל רחמנים בני רחמנים מתגייסים בכל העולם ליום אחד, לעסוק בשידוכים ולהתפלל למען המצפים להקמת בית • 700 שדכנים משתתפים במבצע • גדולי התורה והחסידות קוראים להשתתף. הן לעשיה, והן לקבוע זמן לתפילה.

מבצע מטלטל יזמו בארגון "הגפן", כידוע שכיום עברו מגייסי הכספים למוסדות בשיטת המצ'ינג, השיטה עובדת באופן שמייחדים זמן מוגבל למבצע גיוס הכספים, זה ב36 שעות וזה ב24 שעות וכדומה.

ראשי הגפן הגו רעיון מבריק להעתיק שיטה זו לא למען גיוס כספים, אלא אך ורק למען ה"עלטערע" מעוכבי הזיווגים, גיוס כל הכוחות הגדולים והאצורים בקרב מחנינו, להיות מוכנים ועתודים ליום הזה להביא פורקן ודרור לכאבם הגדול של מעוכבי הזיווגים.

אמנם לא רק השדכנים, הרי דבר ידוע שהמון רעיונות והצעות מתגשמות מבני משפחה או ידידים, כולנו כאחד נאחד

כוחות עצומים למענם ולמענינו. כל אחד עם מאמץ קטן.

היוזמה והרעיון יקיפו את כל הריכוזים בארץ ובחוץ לארץ, כאשר מירושלים ועד ויליאמסבורג ובתווך ארצות אירופה, כולם כאחד ישתתפו במבצע אדיר וגדול זה.

יצוין כי מרנן ורבנן גדולי התורה והיראה והחסידות שליט"א ללא הבדל חוג ועדה נותנים יד למבצע

ניתן להרשם כאן

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קרן מענקים לשדכנים - הגפן

• הוסף לסימניות
בעניין המיזם אני בעז''ה בלנ''ד אצטרף אם יקום משהו שכזה.
הצעתי בעבר כל מיני רעיונות ב''ה.
אך כפי שכתבו כאן, שדכן לא יכול לעבוד בצורה רבוטית צריך להכיר טוב לפחות צד אחד.

במחילה מכבוד הרב..
במשפחה שלי עברנו אסון לא פשוט לפני מס' שנים, גם אז בין כל השאר נפטר ילד ללא שארית.
אחד הדברים הכואבים ביותר להורים שכולים זו העבודה שהמנוח לא השאיר אחריו ילד-זרע להמשיך את דרכו ולומר קדיש.
אבל מסתבר שדווקא מתוך הכאב מבינים ולומדים דברים שלא מבינים אף פעם. אבל יש נשמות שאין להם צורך להשאיר אחריהם זרע. הקב''ה לא טועה ח''ו ובטח שלא מקדים את הזמן.
יש נשמות שכך נגמר תפקידם בעולם הזה וכך הוא היה אמור להיגמר מלכתחילה.
לחשוב שאולי יכלנו לעשות משהו אחרת ואז הטרגדיה הייתה שונה זה לא נכון, כי גם עצם זה שלא חשנו קודם זה יד ה'!!
זה לא קשור לכך זו מצווה ענקית להתעסק בשידוכים ואשרי מי שזוכה לעשות את זה לשם שמים.
אבל בהתייחסות של זה לסיפור הטראגי הנ''ל כאן העניין הוא אחר לגמרי.
מתנצלת מראש אם חלקתי על גדולים ממני.
בשורות טובות!!
ההללוווו, עכשיו, כן עכשיו, אלפי אנשים לומדים בדף היומי מסכת יבמות, מה זה מסכת יבמות? בן אדן שנפטר ולא השאיר זרע, והתורה מחייבת את המשפחה לדאוג לזרע שלו, והילד נקרא על שמו. אז בואו לא נחליט דברים שאנחנו לא מבינים בהם.ף

• הוסף לסימניות
ועידת השדכנים 4 מבית הגפן ביום ב טו אייר באולם מפואר ויוקרתי
ייערכו פאנלים מענינים, ותוצג התכנה החדשה "הגפן אונליין"
הההשתתפות מותנה ברישום במייל hagefeny ג'ימייל וכו
ניתן להרשם בנדרים פלוס בארגון הגפן
הרישום יסגר מחר 1130 בערב

• הוסף לסימניות

פעם בא יהודי אל החפץ חיים זי"ע ואמר לו שבאמריקה פתח מאן דהוא את חנותו בשבת קודש, החפץ חיים נזדעזע כולו ושאל אותו, מה עשית בענין זה, תמה הלה ושאל את החפץ חיים, וכי מה אני בתור יחיד יכול לעשות, ענה לו הח"ח הלא להתעלף יכולת.

דבר ראשון נדרש מאתנו להשתתף ולחוש בצער הגדול, אם להתעלף אינני יכולים, אבל לעשות כל אחד יכול לעשות, להרים טלפון, להציע, לדבר.

אליעזר תלמידו של אברהם אע"ה דולה ומשקה, שזיו דיוקנו דומה לשל רבו, מורה דרך בענין השידוכים, ל א א ו כ ל עד אם דיברתי, איככה אוכל לאכול ולשתות ולישון ולהיות שלם עלי נפשי כשאחינו זקוקים לשידוכים, עד אם דיברתי, טרם שאדבר להם שידוך…….

מורי ורבותי, תדעו לכם כי מסתובבים בינינו אלפים רבים של מעוכבי שידוכים, ממש אין בית שלא נמצא אחד מהקרובים יותר או הרחוקים מי שזקוק לישועת ה', והנה אנחנו מתהלכים שאננים ואין פוצה פה ומצפצף.

הלא דבר הוא וכי יעלה על הדעת כשאנו עוברים ברחוב העיר ונמצא אחד שוכב על הארץ מתעלף, שלא נחוש תיכף ומיד להצילו ולהרימו, הלא כל הרחוב כמרקחה כולם רצים דחופים ומבוהלים לעזרהו ולמכהו, כולם נזעקים מיד לקרוא להצלה.

רבותי, מעוכבי הזיווגים מתעלפים יום יום ולפעמים כמה פעמים ביום, חלישות הלב, חלישת הדעת, הם פשוט מתעלפים, רק שהקב"ה ברוב רחמיו וחסדיו נתן בהם כח לעמוד וללכת, ואיך אנו מתהלכים לידם באדישות ובקרירות כאילו הכל בסדר….

לפני כמה שנים לפני ראש השנה אמר לי בחור מבוגר כי הוא נוסע לדינוב על ר"ה, שאלתי אותו מה הדבר הזה, סע לרבי שלך לשנה טובה ומתוקה, ענה לי הבחור, וכי הרב חושב שאני נוסע לדינוב, לא ולא, אני בורח מירושלים…

בודאי הוא בורח, כאשר בליל ר"ה הוא יצטרך לעמוד בתור אצל הרבי לברך ולהתברך, הוא ימצא שם את חביריו שכבר מזמן חבקו בנים, ואלו גם אלו עומדים כולם כאחד להיכנס לברך ולהתברך, אוי לאותה בושה אוי לאותו כלימה שמכסה את פני המבוגר, הלא הוא חוזר שבר כלי בלב קרוע ומורתח…..

הולכת לה מבוגרת שעדיין לא זכתה להקים ביתה, ומשתתפת בחתונה של חברתה, אמנם היא רוקדת ושמחה, אבל מורי ורבותי. כשהיא חוזרת הביתה מיד היא נופלת על פניה ודמעות מלוחים יורדים על הכרית (קישע'ן), אין לה מנוח לא יום ולא לילה, כמה בושה וכמה כלימה תכסה פניה בכל עת ובכל שעה. הנוכל להתעלם….

ובכן שואלים כולם מה אני היחיד יכול לעשות, אז קודם כל כמו שענה לו הח"ח, תן לבך לצער הגדול.

ובאמת שבודאי כל אחד יכול לעזור, אחרי שנתת לבך להצטער עליהם, תן גם מוחך וראשך שעליך, כולם יודעים שהמון שידוכים נערכים ונגמרים על ידי ידידים וקרובי משפחה, יש לך הצעה, לך ותציע, אינך יכול להציע, תבקש מחבר או ידיד, אל תתן לו מנוח כל עוד שהוא לא הציע, מבול של שידוכים יהיו.

סיפר לי יהודי שבביתו כמה מבוגרים, כי זה שמונה חדשים לא הגיע שום טלפון להצעה כל שהוא, איזה שברון לב איזה אכזבה, מה האם הבן שלי לא שוה כלום ח"ו. רבותי זוהי ההרגשה.

כל טלפון שעושים ומציעים, זה טל תחיה על לבבות נשברים פשוט תחיית המתים, וזה עוד לפני גמר הדבר, רק עצם ההצעה….

סיפר לי יהודי שהיה לו בן מאוד מבוגר, והנה היה לו שכן טוב שעשה לו מנהג עצום, להתקשר כל שבוע ביום שישי להתענין במצב השידוכים ולהציע משהו חדש, ובכן מספר היהודי תדע לך כי יום שישי היה כעין יו"ט קטן אצלינו, ממש התווכחנו מי ירים את האלפון, אשתי כבר הכינה את הכל ביום חמישי כדי שביום שישי נוכל לדון בהצעה החדשה.

ועתה השכן הזה הזה הוא אשר זכה להיות השדכן באמת אצלו.

האור החיים הק' בפרשת חיי שרה אומר כי אליעזר ביקש והתפלל לה' להיות השדכן, צריך זכות להיות שדכן, וצריך תפילות לקבל זכות זה.

אבל מורי ורבותי יש שכר לפעולת השדכן, קודם כל רואים תוצאות, וכפי שכבר אמרתי כשפתחנו את ארגון הגפן בא"י, אמר לי אחד מגדולי וצדיקי הדור כי מקובלני אם עושים כאן למטה, עושים שם למעלה.

ואנחנו רואים את הדבר בגודל סייעתא דשמיא כשקופצים לענין הזה. הרבה סיפרו גם בארץ ישראל וגם כאן בארה"ב את גודל הסייעתא דשמיא שהם רואים במוחש מעת שהתחילו לעסוק בקדשי השידוכים.

אשה אחת שלחה מכתב כי לא נפקדה כמה שנים בזש"ק, והנה הראו לה כתוב כי מי שעוסק בשידוכים הוא סגולה גדולה, והנה באותו תקופה ערכו בארגון הגפן כנס שדכניות מיוחד והיה זה בליל י"א חשוון היא"צ של המאמע רחל ע"ה, והסכימה לעזור הרבה בענין, והנה ראה זה פלא כעבור תשעה חדשים מיום זה נפקדה מן השמים.

בעוד מאה שנים בשנת תתשפ"ב בליל ראש השנה יקחו בבית של מעלה נשמה אחת ויראו לה כי בלי אווניו יוצאים זה עתה מבית הכנסת אלפי אברכים מבתי הכנסיות עטופים בטליתים, והנה יאמרו לנשמה זו, דעו לך נשמה נשמה, כולם נחשבים כצאצאיך, מה לי ולהם תשאל הנשמה. ואז יזכירו לה כי לפני מאה שנה בשנת תשפ"ב הצעת שידוך לפלוני אלמוני, והשידוך נהיה ונגמר, וכל אלו הם צאצאים וצאצאי צאצאים הכל פועל יוצא של אותו שידוך, הכל נזקף לזכותך….

מחר בבוקר כשתבוא לבית הכנסת ותתחנן לפני הקב"ה הייליגער באשעפער תחונן אותי בזרע ברך ה', מיד ירד בת קול ותאמר, טרם קראת ואני אענה, שכן כתב האור החיים הק', ויהי הוא טרם כילה לדבר והנה רבקה יוצאת, שנענה עוד באמצע תפילתו.

הגה"צ רבי יעקב מאיר שעכטער שליט"א ביקש פעם לבקר בהגפן לעודד את השדכנים והיה זה בשעת הצהריים, אמרתי אולי עדיף אחר הצהריים כשאתפנה מהשיעורים, אבל הוא רצה בדוקא בזאת השעה, כשיצא מהמקום שאלתיו למה דוקא רצה בזה השעה, ענה לי כי הוא נוסע מכאן לעשות א'פעריישע'ן על הרגל, והוא רוצה לקחת עמו זכות.

הרה"ק ר' שלומקה זווילהער זי"ע אמר פעם כי טריעט אחד למען השני מונע אלף טריעט מעצמו, כלומר אם עושים צעד אחד למען השני זה זכות שאתה תמנע מעצמך אלף צעדים של צער.

שאו את העינים ותתבוננו ימין ושמאל במשפחתכם הקרובה והרחוקה, שימו לבבכם אל אחיכם בשרכם,

אנו מוצאים בפרשת חיי שרה שאברהם אע"ה מצווה על "זקן ביתו" אליעזר על ענין השידוך ליצחק, מה פשר מזכירה התורה זקן ביתו, אלא אברהם אבינו רצה להורות לנו כי דבר ראשון צריכים אנשי הבית הקרובים והחבירים לדאוג לשידוך.

כי ימוך אחיך אמרה תורה והחזקת בו, יש שבעה דרגות בצדקה איתא בהלכות צדקה ביו"ד, המעולה שבכולם זה שעדיין לא נפל ואפשר לעזור לו שלא יפול.

אבל עוד נקודה, כי ימוך אחיך, תתבונן קודם אצל האחים שלך ואחיותיך והמשפחה הרחבה, החסד נמצא ממש לפתחינו אין צריך הרבה לחפש אחריו הוא פה בכל פינה ופינה.

היה סיפור שגבאי הצדקה באו אל ראש הקהל שהיה גביר גדול להתרימו על דבר שהציבור זקוק, ענה להם הרי אתם יודעים ומכירים באחי יענקל העני והאביון, הרי כמה אני יכול לתת.

לפני פסח הגיע יענקל האביון לבקש קמחא דפסחא מהקהילה, אמרו לו הרי אחיך הגביר מחזיקך, ומה לך כי תבקש, פתח יענקל העני עיניו כמשתאה, מה היה לכם, אחי הוא רק שאשב שבעב על פטירתו ותו לא מידי.

הלכו הגבאים בטענה אל אחיו הגביר האיך אמרת שאתה מחזיק את אחיך והרי הוא טוען לא היו דברים מעולם, ענה להם, לא הבנתם את כוונתי, חפצתי לומר כי אם לאחי אינני נותן האיך אתם חושבים שאתן לזרים.

מהרש"א בקידושין אומר שהשאלה עסקת בפריה ורביה הוא האם עסקת בשידוכי יתומים, חז"ל על הפסוק במשפטים והיה כי יצעק אלי ושמעתי כי חנון אני, אומרים דלאו דוקא יתומים דהוא הדין לתשושי כח, רבותי העלטערע הם תשושי כח, וצריך לעזור להם.

אנחנו לא יכולים להעלים עינים ולהמשיך בשיגרה כאילו לא היה, הגדרה מאוד חריפה בחז"ל בנוגע למי שיכול לעזור ולתמוך בחבירו והוא מעלים עיניו, כל המעלים עיניו מן הצדקה הרי זה כעובד עבודה זרה ונקרא בליעל כמו שנקרא עובד עכו"ם בליעל, ונקרא רשע, שנאמר ורחמי רשעים אכזרי, ונקרא חוטא, שנאמר וקרא עליך אל ה' והיה בך חטא, והקב"ה קרוב לשועת עניים, שנאמר שועת עניים אתה תשמע, לפיכך צריך להזהר בצעקתם, שהרי ברית כרותה להם שנאמר והיה כי יצעק אלי ושמעתי כי חנון אני. (עי' רמב"ם פ"י ממתנות עניים ה"ג)

הרי עבודה זרה היא העבירה הכי חמורה עד שמוסרין עליה את הנפש, ואילו במעלים עיניו מן הצדקה, הרי אינו עושה שום דבר רע בפועל ובידים, ויתכן אפילו שבלבו באמת מצטער עבור חבירו, אלא שמתעלם מלעזרו באופני התמיכה שהיה בידו לעזרו, נראה מחז"ל שההתעלמות ממצבו הקשה של חבירו כעבודה זרה.

ועתה צריך לדבר קצת לפני ההורים, הנה התורה אומרת ולקחת אשה לבני ליצחק, מה זה כפילות הלשון, רק כנראה שאברהם אע"ה רצה ללמד עד סוף כל הדורות ששידוך צריך לחפש שיתאים לבן או לבת ולא לחפש להתאים לעצמו, ולקחת אשה "לבני ליצחק".

כולם מכירים את המצב שלדאבונינו הרבה הצעות נופלים ללא סיבה הנראית לעין, רק שלא מתאים לו שלמחרת כשילך לבית הכנסת ישאלו אותו, מיט וועמען, עם מי נשתדכת, והוא חושב שאין זה מתאים למעמדו ולתפקידו כזה מחותן, לכן מאמלל עצמו ואת בניו ובנותיו עד סוף כל הדורות.

יהודי אחד היה אצלי כשבתו בגרה והיא כבר בת שלושים, והציעו לו שידוך מבית מאוד פשוט, ולכן לא הסכים, שאלתי אותו תאמר לי האמת אילו היית דר באוסטרליה, גם היית מסרב לשידוך, ענה לי ח"ו הייתי גומר השידוך היום, אמרתי לו כלומר אתה מוכן להפקיר את עתיד דורותיך רק בגלל "מה יאמרו". יש לי בשורה בשבילך, אף אחד לא ידבר לא ממך ולא ממני, היום אין זמן להתעכב על כלום הכל רץ ומתחלף מידי שעה בשעה.

צריך להסתכל על טובת הבן או הבת, מה טוב להם, היה לי סבא גברא רבא ושמו הרה"צ ר' מנדל גפנער זצ"ל והיה לו בלעה"ר 17 בנים ובנות, כששאלו אותו האיך הוא יכול לחנך בית גדול כזה, הראה להם על הש"ס שהיה בארון ואמר, הנה עומדים ל"ו המסכתות, כל מסכת הוא ענין בפני עצמו, אין דין מסכת ברכות כדין מסכת כתובות, כן הוא עם הבנים והבנות, אין להשוות בין אחד למשנהו, כל אחד יש לו את המעלות שלו, וצריך להתאים לפי מידותיו.

• הוסף לסימניות
ההללוווו, עכשיו, כן עכשיו, אלפי אנשים לומדים בדף היומי מסכת יבמות, מה זה מסכת יבמות? בן אדן שנפטר ולא השאיר זרע, והתורה מחייבת את המשפחה לדאוג לזרע שלו, והילד נקרא על שמו. אז בואו לא נחליט דברים שאנחנו לא מבינים בהם.ף
לא החלטתי דברים על דעת עצמי.
אמרתי דברים שנאמרו על ידי רבנים ואנשים גדולים שבאו לנחם בזמנו בשבעה.
וגם לזה היו ציטוטים. זה לא הומצא משום מקום.

• הוסף לסימניות
זה אני רושם ממש לפני תחילת זמן קיץ של כול בחור זה לא חייב להיות על כול אחד אבל אני מאמין שיש הרבה שמכרים את תופעה הזה שיש בישיבות זה חבר שלח לי וביקש לעלות בעילום שם

סוף סוף הציבור החרדי הבין את הבעיה . חלק מי הנשירה של הבחורים קורה בגיל ישבג שאז נפתחים לעולם הרחב. ולדעתי המניעה לזה זה לקחת אחריות על החיים ולכן חובה כול בחור לפי ענינו לארס אתו בגיל מוקדם [כמובן יש מלא שזה גם נזק אבל כול אבא אמור לדעת את מקום אמתי של בנו אבל את אמת ולא לברוח מי אמת]

בעניין בחורים מי קיבוץ זה טעות לחכות .אני ראוה בחורים חלק כבר איין עצבים לחכות אז הולכים לעבוד וקצת הרבה ישנים מתחברים לכול הזבל של הרחוב כי איין על בחורים גדולים פיקוח בישיבות ,בקיצור בזבוזי של היום לדחוף את היום בלי לעשות כלום .אז עדיף מוקדם מאשר לקלוט אחר כך כמה שנים נפלו לפח כי לאחר החתונה יש אחריות עול של ביית ושל אישה זה מחייב כול אחד זה לא משחק ולכן גם כול אחד ירגיש שלא דוחף סתם את יום [כמובן לא כולם] כמובן זה נאמר לא על כול הבחורים אלה על רוב כפי שאני רואה וכפי שכול אחד שחי בישיבה כמוני וכמו כול אחד יכול לומר את זה

ולכן רצתי לשבח את כול אלה שקיבלו על עצמם לעזור בשידוכים אתם מצלים משפחות לדרות עולם תמשיכו אלה ובעזרת השם לכולנו היה ישועת כול אחד במה שצריך​

• הוסף לסימניות
אני מת להציע הצעות !!!
אך נדמה לי שלא נותנים מספיק סיוע בשביל להגיע לשמות של מונציפאליים/ות
אני טועה ?

חבל שכל הארגונים למיניהם נותנים מידע רק לאלו שכבר עשו שידוכים ולא לאלו שעדיין רוצים לראות אם יש להם את זה.

• הוסף לסימניות
זה אני רושם ממש לפני תחילת זמן קיץ של כול בחור זה לא חייב להיות על כול אחד אבל אני מאמין שיש הרבה שמכרים את תופעה הזה שיש בישיבות זה חבר שלח לי וביקש לעלות בעילום שם

סוף סוף הציבור החרדי הבין את הבעיה . חלק מי הנשירה של הבחורים קורה בגיל ישבג שאז נפתחים לעולם הרחב. ולדעתי המניעה לזה זה לקחת אחריות על החיים ולכן חובה כול בחור לפי ענינו לארס אתו בגיל מוקדם [כמובן יש מלא שזה גם נזק אבל כול אבא אמור לדעת את מקום אמתי של בנו אבל את אמת ולא לברוח מי אמת]

בעניין בחורים מי קיבוץ זה טעות לחכות .אני ראוה בחורים חלק כבר איין עצבים לחכות אז הולכים לעבוד וקצת הרבה ישנים מתחברים לכול הזבל של הרחוב כי איין על בחורים גדולים פיקוח בישיבות ,בקיצור בזבוזי של היום לדחוף את היום בלי לעשות כלום .אז עדיף מוקדם מאשר לקלוט אחר כך כמה שנים נפלו לפח כי לאחר החתונה יש אחריות עול של ביית ושל אישה זה מחייב כול אחד זה לא משחק ולכן גם כול אחד ירגיש שלא דוחף סתם את יום [כמובן לא כולם] כמובן זה נאמר לא על כול הבחורים אלה על רוב כפי שאני רואה וכפי שכול אחד שחי בישיבה כמוני וכמו כול אחד יכול לומר את זה

ולכן רצתי לשבח את כול אלה שקיבלו על עצמם לעזור בשידוכים אתם מצלים משפחות לדרות עולם תמשיכו אלה ובעזרת השם לכולנו היה ישועת כול אחד במה שצריך​

• הוסף לסימניות
אני מת להציע הצעות !!!
אך נדמה לי שלא נותנים מספיק סיוע בשביל להגיע לשמות של מונציפאליים/ות
אני טועה ?

חבל שכל הארגונים למיניהם נותנים מידע רק לאלו שכבר עשו שידוכים ולא לאלו שעדיין רוצים לראות אם יש להם את זה.
אני קצת מבין את אירגוניים שלא נותנים לכולםזה יכול לגרום לפריצות וחוץ מאיזה אף אחד לא רוצה שפרטים שלו יצאה החוצה לכולם יש שני צדדים

• הוסף לסימניות
אז לא נשאר אלא לבכות על המצב של המבוגרים.
לא אם יש לכה איזה רעיון את יכול ללכת לשדכן שיציעה את זה או אתה עצמך תציעה את זה ואם אתה מעונין להתחיל להתעסק בזה אז תירשם לאירגוניים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה