עדיין זה לא נחשב בידול כי אני בטוחה שעוד מלא מעצבות אומרות את זה
זה נכון. ולכן טענתי, כמו ש
@שרוליק גליקזאהן ציטט, שאין היום בהרבה מאוד מקרים (אם לא ברובם הגורף) אפשרות לבדל.
הרעיון של לקחת יתרון לא מבדל ופשוט
להדגיש אותו. קחו לדוגמא את אורביט: הסלוגן שלהם הוא "תענוג למנוע עששת". מישהו פעם חשב על זה? איך זה בדיוק מונע עששת??
אחסוך לכם את חיפוש התשובה. רופאי שיניים קובעים שכאשר לועסים משהו, או בעיקר מסטיק, אחרי הארוחה- הלעיסה עצמה מונעת עששת. הווי אומר שאין גרם של קשר לאורביט ספציפית!!! כלומר, זה אכן בידול, זה משהו ייחודי, אבל הוא תקף בכל עולם המסטיקים... הם פשוט הראשונים שעלו על זה!...
היתה רלוונטית כשאני למדתי פרסום

מעבר לזה שהוא מסעיר מאוד ומלהיב, היום הוא לא אפשרי. האינטרנט הנגיש לנו את הידע בצורה קלה ופשוטה, ואם נבין שמותג "עבד" עלינו בניכוס של יתרונות קטגוריים לעצמו, נבגוד בו בקלות רבה ונאבד את האמון. לא לחינם הדוגמאות של מסטיק נגד עששת, מזרן עם מרכז בריאותי ובקבוקי בירה שעוברים שטיפה כפולה, הן דוגמאות מלפני 20 שנה ויותר. היום אין כאלה.
שלא לדבר על האפשרות להגיב במהירות, ולטשטש את היתרון בראשוניות הניכוס.
נשארנו עם הקושי למצוא בידול, אבל הפתרון לבעיה הזו הוא לא
מה שמעניין את הלקוחות זה שירות מחיר מהירות או כל ערך שנותן ללקוח עצמו ערך מוסף
זה עניין אחר. זה ההבדל בין מיתוג לבין שיווק. במיתוג אנחנו מתארים את המותג ואת היתרונות שלהם, בשיווק אנחנו מדברים על הצרכן ועל הצרכים שהמוצר ממלא. אם אין לנו בידול, אין לנו אפשרות לספר על צורך בלעדי שרק אנחנו נמלא, ושוב נדפקנו אותו הדבר.
אז מה כן?
אני חושבת שבפוסט מתקדם יותר כתבתי את זה (אם אני טועה, כי זכור לי שאני חייבת עוד פוסט ל
@אשר כותבת @מערכת בית פרוג, אז צריך להשלים...)
הפתרון היום הוא ליצור מערך של ערכי מותג המבוססים על יתרונות דומים ומבדלים. שימוש בשני יתרונות בעלי דיסוננס כלשהו יכול להביא מעין בידול טוב יותר. למשל: זול ואיכותי, חיקוי איכותי, שירות זמין ומקצועי וכו'
סיפור מותג טוב הוא יותר אפקטיבי מבידול. הוא מעביר את אישיות המותג, את המורכבות שלו, יוצר היכרות בלתי אמצעית עם המותג וחיבור רגשי.
היום אי אפשר להיתפס לתכונה אחת ולבדל בעזרתה. זה שיחוב של שתי תכונות, או יצירת אישיות מובחנת ומחברת, על ידי כלי מיתוג.
זו גם הסיבה שאם בעבר יכולנו לסמוך על תהליכי בידול שישווקו חנויות קטנות, היום אנחנו נכנסים לדיבור אודות תהליכי מיתוג. זה דורש השקעה רבה יותר, אבל אין לנו ברירה אחרת.
ואגב, גם במיתוג יש לנו כמה אפשרויות. בשווקים מבולגנים מידי אנחנו צריכים להתכנס לאישיות מותג תבניתית, ובענפים של דמיון בין מותג למשנהו, ככל שנהיה יותר יצירתיים נקבל מותג יותר מובחן.