בכלל, לדעתי הבעיה מתחילה בהודעות שיש לניק הכותב צורך להבהיר משהו בקשר לזהות שלו, למשל: "אין לי מניות שם" , "אני יודע מבפנים", "מנסיון אישי" וכ"ו
אם הגענו למצב שצריך להתנער מחשד של קירבה - כאן יכול להיות טמון כלב
זה נכון, אבל לא תמיד.
כי בוא נניח שאני באמת מכיר איזה מקרה, מקרוב.
עכשיו, ממה-נפשך;
אם אני כותב 'מידיעה' - "אה, לך-לך יא.. אח של הנוכל. ברור למה אתה מגונן עליו".
ואם אני כותב "אין לי קשר לעניין" - אז כאן יכול להיות טמון כלב? אולי. ואולי לא..
בקיצור,
צריך לנסות למצוא איזשהו איזון שלא יכלול בקרבו את כל מי שכותב דעה שונה - אלא רק את מי שמסתבר שדעתו מגיעה ממקום מאד מאד ספציפי.
ואגב, עוד יותר - אם "אני יודע מבפנים" או "מנסיון אישי" בהכרח יוכיח רמאות, אם כן הותרת את הזירה אך ורק לכאלו שבאמת לא יודעים על מה הם מדברים, והמשחק מכור מראש..
יש לו המון בסיס עובדתי!, אבל זה אחרי שמבדילים בין סיכון מחושב להימור. כמו ההבדל בין האמיץ לפזיז... מישהו אמר לי פעם שכל פזיז שמצליח הוא בדיעבד קרוי אמיץ, למרות שאינני חושב כך!
אני לא בטוחה כלל שזה רעיון טוב.
העניין הוא שהציבור ברובו מתנהג גם בנושאים כאלו כמו עדר, ומספיק שכמה ניקים דומיננטיים או נחרצים יחשבו שהצעה מסוימת היא פסולה, או נוכלות, או לא מתאימה, כדי לגזור את הדין במקרה הזה על ניק שלא יחשוב כמותם.
ואני אתן לכם דוגמה שכולכם תבינו אותה.
מתי שהפורום הכלכלי של פרוג נפתח, והתחלתי לספר פה שאפשר להשקיע בשוק ההון בצורה פאסיבית וחכמה ולקבל תשואה שנתית של מינימום 7% לשנה, היו עליי התקפות מכל עבר והרבה מאד השמצות, עד שהצלחתי להראות לכל המתקיפים והמפקפקים וכו' וכו' את הנתונים בצורה ברורה, ועד שהיום לרוב הציבור זה כבר ידוע שאפשר להרוויח מצוין בשוק ההון וזה מקום מעולה להשקעות. [ואני יכולה גם לספר שהרבה מאלו שתקפו אותי בזמנו כבר נעזרו בי באופן פרטני ומודים לי ע"כ מאד]
כך שאם הדירוגים האלו היו יוצאים לפועל כבר באותה תקופה אז בסבירות גבוהה הייתי מדורגת כנוכלת, ופורום ההשקעות הזה שאתם מכירים כ"כ לטובה שב"ה גם עשה מהפכה בתחום ההשקעות לחרדים, כלל לא בטוח שהוא היה קם.
ולכן אני לא ממליצה על מהלך כזה.
מה שכן, אנחנו כמנהלים כבר דיברנו בעבר על לציין איכשהו את הניקים האמינים והטובים שבחבורה שעוזרים פה.
[ואני כבר מציינת שגם אם זה יצא לפועל זה לא משהו שאנשים יקבלו אותו בקלות]
בלת"ק חלקי...
כמו שכבר הזכירו, זיהוי בפרטי למנהלים לא ממש עוזר.
מה שכן יכול לעזור זה חוות דעת מהמשתמשים האחרים, הוותיקים והמוכרים.
ואכן, לכאורה פרוג כבר דאג לזה מראש, אלו נקודות המוניטין שמבוססות על פעילות ופידבקים מהמשתמשים האחרים.
זה משנה את התגים "משתמש צעיר, פעיל, מקצוען, וכו'"
יכול להיות שהמערכת הזו צריכה קצת יותר שיפור, הן בניראות והן במערכת הדירוג עצמה. בניראות - להדגיש יותר את אלו שאמינים ואולי אף חשוב יותר, להדגיש את אלה שפחות... אולי אפילו לשים חגורת אזהרה שרמת האמינות של משתמש זה היא במצב גרוע...
ובמערכת הדירוג - לתת משמעות יותר לחוות דעת, כגון כמויות התודות וההודעות ואולי אף מערכת שתדע לחשב את היחס ביניהם, ככל שיש יותר תודות על פחות הודעות לכאורה זה אמין יותר.
והחלק אולי הכי חשוב, מערכת דירוג שלילית. (דבר שרשתות חברתיות למשל, נמנעות ממנו בכוונה תחילה, ניתן רק לאהוב/לחבב תוכן, אי אפשר להצביע נגדו) דהיינו סימון נוסף (או אחת האפשרויות ב'תודה', או אפשרות חדשה לגמרי) שבבירור מצביע נגד הכותב. לא נגד ההודעה כמו כעס/עצב שיכולים להיות דווקא בעד ההודעה והשתתפות עם תחושות הכותב. יש לעיין אם עדיף סימון נסתר שלאחר הלחיצה אינו מופיע, אלא רק משפיע - כדי למנוע תופעת 'עדר' שגורמת לאחרים לסמן גם הם, או עדיף שדווקא יופיע, להתריע בפני תמימים יותר, תמרור אזהרה על ההודעה הספציפית.
ומשתמשים שיקבלו הרבה דירוג נגדי, הוא למעשה יפחית להם את המוניטין ויקבלו חגורת אזהרה לעיני כל.
כדי למנוע שימוש לרעה, אולי רק בעלי מוניטין גבוה בעצמם יוכלו לתת דירוג שלילי, ויש לעיין...
בלת"ק חלקי...
ואכן, לכאורה פרוג כבר דאג לזה מראש, אלו נקודות המוניטין שמבוססות על פעילות ופידבקים מהמשתמשים האחרים.
יכול להיות שהמערכת הזו צריכה קצת יותר שיפור, הן בניראות והן במערכת הדירוג עצמה. בניראות - להדגיש יותר את אלו שאמינים ואולי אף חשוב יותר, להדגיש את אלה שפחות... אולי אפילו לשים חגורת אזהרה שרמת האמינות של משתמש זה היא במצב גרוע...
ובמערכת הדירוג - לתת משמעות יותר לחוות דעת, כגון כמויות התודות וההודעות ואולי אף מערכת שתדע לחשב את היחס ביניהם, ככל שיש יותר תודות על פחות הודעות לכאורה זה אמין יותר.
והחלק אולי הכי חשוב, מערכת דירוג שלילית. (דבר שרשתות חברתיות למשל, נמנעות ממנו בכוונה תחילה, ניתן רק לאהוב/לחבב תוכן, אי אפשר להצביע נגדו) דהיינו סימון נוסף (או אחת האפשרויות ב'תודה', או אפשרות חדשה לגמרי) שבבירור מצביע נגד הכותב. לא נגד ההודעה כמו כעס/עצב שיכולים להיות דווקא בעד ההודעה והשתתפות עם תחושות הכותב. יש לעיין אם עדיף סימון נסתר שלאחר הלחיצה אינו מופיע, אלא רק משפיע - כדי למנוע תופעת 'עדר' שגורמת לאחרים לסמן גם הם, או עדיף שדווקא יופיע, להתריע בפני תמימים יותר, תמרור אזהרה על ההודעה הספציפית.
ומשתמשים שיקבלו הרבה דירוג נגדי, הוא למעשה יפחית להם את המוניטין ויקבלו חגורת אזהרה לעיני כל.
כדי למנוע שימוש לרעה, אולי רק בעלי מוניטין גבוה בעצמם יוכלו לתת דירוג שלילי, ויש לעיין...
לכן הצעתי שרק בעלי מוניטין גבוה יוכלו לעשות זאת, בתקווה שיעשו זאת בכובד ראש.
אולי אפילו צריך להוסיף חלון אישור לפני כל דירוג שלילי, שאתה מודע לכך שאתה פוגם באמינותו של משתמש שעלולה לגרום לו פגיעה בפרנסה וכדו'
וגם אז, זה לא יורד מכל דירוג שלילי, אלא הצטברות, והצטברות של דירוג שלילי זה אומר משהו...
לכן הצעתי שרק בעלי מוניטין גבוה יוכלו לעשות זאת, בתקווה שיעשו זאת בכובד ראש.
אולי אפילו צריך להוסיף חלון אישור לפני כל דירוג שלילי, שאתה מודע לכך שאתה פוגם באמינותו של משתמש שעלולה לגרום לו פגיעה בפרנסה וכדו'
וגם אז, זה לא יורד מכל דירוג שלילי, אלא הצטברות, והצטברות של דירוג שלילי זה אומר משהו...
אין סיבה שזה מה שהם ירצו לעשות כל היום, לתת דירוגים...
גם רוב הבכירים פה הם אנשים שמכירים אותם כך שאין סיבה שהם יסכימו להיחשף לכאב ראש הזה.... תתארו לכם מלחמה מתוקשרת של אהרן זלץ עם בסדנו...
אלא אם כן זה יישאר אנונימי...
זה לכאורה חייב להיות אנונימי מכמה וכמה סיבות.
השאלה אם בכלל יופיע סימון על ההודעה הספציפית (ומספר המדרגים שלילי/או לא) או רק יכנס למערכת הדירוג עד שיופיע על המשתמש חגורת אזהרה.
מה שכן, אם זה לא פיתוח קיים במערכת הזו, אולי זה מורכב מידי להוסיף אותו...
זה לכאורה חייב להיות אנונימי מכמה וכמה סיבות.
השאלה אם בכלל יופיע סימון על ההודעה הספציפית (ומספר המדרגים שלילי/או לא) או רק יכנס למערכת הדירוג עד שיופיע על המשתמש חגורת אזהרה.
מה שכן, אם זה לא פיתוח קיים במערכת הזו, אולי זה מורכב מידי להוסיף אותו...
בלת"ק חלקי...
במערכת הדירוג הקיימת, יש בעיה גדולה.
רוב המשתמשים עם הדירוג הגבוה, לא קיבלו את זה בגלל אמינות.
על כל "חגורה" של כתיבה ספרותית\ דיגיטל\ עימוד\ וכו' מקבלים 10 נקודות. תכפילו בכמות החגורות=
על כתיבת מאמרים, אפשר לקבל עוד 80 נקודות.
עוד ארבע מאמרים= 150 נקודות.
ניוזלטר של פרוג= 15 נקודות.
כל זה- דברים בלי מאמץ.
על תודות לעומת זאת, הנקודות זעירות בהרבה. (מקסימום 132 נקודות) אחרי 1,000 תודות.
אם הייתי נוכל, הייתי יותר אמין מהרבה חברים כאן. נקודות
על כל "חגורה" של כתיבה ספרותית\ דיגיטל\ עימוד\ וכו' מקבלים 10 נקודות. תכפילו בכמות החגורות=
כל זה- דברים בלי מאמץ.
על תודות לעומת זאת, הנקודות זעירות בהרבה. (מקסימום 132 נקודות) אחרי 1,000 תודות.
כל זה- דברים בלי מאמץ.
כי כיום זו לא מערכת שמראה על אמינות הכותב אלא על רמת האינטרקציה עם הפורום.
אני מבין את המטרה לתת הרבה נקודות על מאמרים למשל, זה מקדם בגוגל וכו'
אבל אם אנחנו רוצים מערכת שאנשים יוכלו לסמוך עליה לגבי אמינות המשתמש, צריך לתת פחות חשיבות לאינטרקציה עצמית ויותר חשיבות לאינטרקציה עם המשתמשים האחרים.
כי במצב כרגע אני לא חושב שאנשים הולכים לבדוק כמה נקודות יש למשתמש שכתב הודעה מסוימת כי זה לא רלוונטי לכלום.
לדעתי כן מסתכלים על כמות ההודעות והתודות, בעיקר כשרואים משתמש מקצוען או סופר.
מיותר לגמרי, אם יש מישהו שיקח את הכסף שאבד על זה שנים ויכניס אותו למקום כלשהו בגלל איזה ניק מפרוג שאפילו לא יודע את שמו אז שיכנס לבית המשוגעים אף בן אדם שפוי לא עושה כאלו דברים זה טוב לשמוע דעות של אנשים וכן אפיקים של חשיבה וכ' ולזה יש פרוג לא רואה את הצורך לסנן אנשים גם לא עם אינטרסים
מיותר לגמרי, אם יש מישהו שיקח את הכסף שאבד על זה שנים ויכניס אותו למקום כלשהו בגלל איזה ניק מפרוג שאפילו לא יודע את שמו אז שיכנס לבית המשוגעים אף בן אדם שפוי לא עושה כאלו דברים זה טוב לשמוע דעות של אנשים וכן אפיקים של חשיבה וכ' ולזה יש פרוג לא רואה את הצורך לסנן אנשים גם לא עם אינטרסים
המקצוע המושלם לאברך שרוצה להתפרנס בכבוד. קורס העימוד של פרוג מעניק לך את כל הכלים לעבוד מהבית, בשעות שנוחות לך, ובאווירה תורנית שמתאימה בדיוק לערכים שלך. בוא לרכוש מיומנות שתפתח לך דלתות לפרנסה יציבה ורווחית לאורך שנים.
אולי נבקש מהבעלים של פרוג לארגן שירות פסיכיאטריה בזול לאנשים שלוקחים את הכסף שלהם ומכנסים למקום מסוים בגלל איזה מישהו שבכלל יכול ליהות שהוא בן 16 ולומד בשיח סוד
אולי נבקש מהבעלים של פרוג לארגן שירות פסיכיאטריה בזול לאנשים שלוקחים את הכסף שלהם ומכנסים למקום מסוים בגלל איזה מישהו שבכלל יכול ליהות שהוא בן 16 ולומד בשיח סוד
1) מנחם שמע וקרא על השקעה פלונית שצריך לברוח ממנה והמשווק שלה גנב
אבל בסוף הסיכוי הנמוך כן הפתיע, וההשקעה הניבה תשואה יפה…
שלמה שמע מכל החברים בכולל שהשקעה אלמונית היא פייק, ומי שמשקיע בה תמים
בסוף גיסו שהשקיע בה הוכיח לו שהוא מרוויח ממנה, לא הרבה אבל משהו…
גם מנחם וגם שלמה בפעם הבאה שיקבלו הצעה להשקעה שתוכתר כ״בסדנו הבאה״
יגידו לעצמם, אולי המומחים לא תמיד צודקים?
2) אברהם מאז ומעולם חשב שהוא יותר חכם מהרבה אחרים
שהוא התחתן הוא חיפש איך להשקיע במשהו פחות שגרתי ויותר נוצץ
מהר מאוד הוא הבין מחברים ומשיטוט בפרוג
שכל דבר שהוא לא השקעה פאסיבית במדדים לטווח ארוך זה לא השקעה בטוחה ולגיטימית…
בפעם הבאה שחבר שחושב באותו ראש כמוהו
יספר לו על איזה מטבע עלום שם ועל האפשרות למנף בו פי כמה
הוא לא יבין את ההבדל לשווער שלו שהשקיע בקרקע איפשהו, ופרוג כתבו על זה מסוכן
ויגיד ״גם לי מותר״…
כן, יש בדוגמאות קצת הקצנה, זה לצורכי המשל בלבד
תשתדלו לזרום עם הרעיון ולא להיתקע על הדוגמאות
השאלה היא על המקרו ולא על המיקרו…
אז מה כן?
א. כל עוד שהמשווק שיקר בפרט אחד או הציג מצג שווא
חשוב מאוד להביא לידיעת הציבור שמדובר בנוכלות או לכל הפחות באדם לא ישר
ב. אבל אם אין שום פרט לא נכון והכל ידוע וברור מראש וניתן לבדיקה עצמאית
חשוב לספר ולהביא לידיעת הציבור שמדובר בהשקעה בסיכון גבוה
או אפילו רק בסיכון לתשואה נמוכה
ובעיקר להשקיע בהנגשת ידע על מה כן מחד.
שכמו שהגדיר @השקעות R הון מעולה כאן…
ובחינוך פיננסי לצניעות פיננסית מאידך.
שעשרת הכללים של הפורום להגנת הצרכן החרדי
מעבירים את המסר מעולה
משום מה הכללים המקוריים נוסחו על נדל״ן
התאמתי אותם לכל השקעה שהיא @איצ'ה קו המידע מקווה שזה בסדר…
1) התייעצו!
לעולם אל תשקיעו באופן פזיז, תמיד קחו את הזמן לבדיקה עצמאית.
2) בחרו ייעוץ אובייקטיבי:
התייעצו אך ורק עם מומחים (יועצי השקעות, רו״ח או עו״ד) שמייצגים את האינטרסים שלכם ולא הומלצו ע״י המשווק.
4) בדקו עלות כוללת:
בדקו את כל העלויות הנלוות להשקעה, כולל דמי ניהול, עמלות סמויות, מיסים וריביות, כדי להבין את התשואה הריאלית האמיתית.
5) התאמה אישית:
אין עסקה המתאימה לכולם. בחנו כדאיות כלכלית של העסקה באופן עצמאי וודאו שהיא עומדת ביעדים הפיננסיים שלכם.
6) השוו את מחיר העסקה:
בצעו סקר שוק עצמאי והשוו את עלות ההשקעה לאלטרנטיבות דומות.
7) בחינת מצב השוק המקומי:
היזהרו מהשקעה בסקטורים הסובלים מעודף היצע, שכן הם עלולים להוביל לירידת ערך מהירה וקושי במימוש.
8) יכולת עמידה בעסקה:
וודאו שיש לכם יכולת לעמוד בתנאי העסקה ולהשלמתה, ושיש לכם "רשת ביטחון" כלכלית למקרה שהתשואה תהיה שלילית או נעולה במועד המתוכנן.
9) אמינות המשווק:
אל תסתמכו על המלצות המשווק. בדקו את הרקע שלו בעזרת אנשי מקצוע וחברים מנוסים וודאו שאין לו היסטוריה של קשיים כלכליים או משפטיים.
10) בדיקת מסמכים וחוזים:
בצעו בדיקה מעמיקה של כל מסמך לפני החתימה עם עו"ד או מומחה בתחום, והימנעו מחתימה על מסמכים עם תנאים לא ברורים או שמגבילים את זכויותיכם.

Reactions: שמואלזון1 //