הצעת העיצוב החדש לבלנדר

• הוסף לסימניות
עדיין לא בבלנדר? התחילו לקנא!

אנדריי פרייס בעל האתר בלנדר גורו, החליט לעבוד על העיצוב המחודש של התוכנה בלנדר. האיש עשה עבודת עומק על איך תוכנה צריכה להיות בנויה ועל נוחות ממשק.
התוצאה ממש מרשימה והפשטה מדהימה של תוכנה מסובכת.
הממשק עדיין לא הושק הוא הולך עוד שבוע למפגש בלנדר העולמי ע"מ להציע את הממשק החדש. מה אומר אני מחכה בכליון עיניים

קישור. http://www.blenderguru.com/new-blender-ui-proposal/
ולחסומים. הוידאו של הממשק החדש. https://docs.google.com/a/vmail.co.il/file/d/0B8qaj_cPIiH3eFk2MHRjbkxWRzQ/edit?usp=drive_web

• הוסף לסימניות
ברגע הראשון שראיתי את הוידאו ממש התלהבתי, אבל התלהבותי הצטננה מהר מאוד.

א. אני לא רואה שום סיכוי בעולם שהרעיון שלו יאומץ ע"י BF. יש כאן שינוי מהותי מדי של הממשק.

ב. במחשבה שניה, נראה לי שהרעיון שלו לא ממש מוצלח. הוא אמנם מאוד אסטטי ומרשים מבחינה חיצונית, אבל זה ממשק שלא מתאים לתוכנה מורכבת כמו בלנדר, אלא לתוכנת אינסטנט כמו daz וכד'.
קצרה היריעה מכדי להסביר מה לא טוב בממשק שהציג (אפשר לראות בדיון בBA ובblendernation את סברות המתנגדים), אבל באופן כללי העבודה שאנדו עשה לא ממש מעמיקה.

כדאי להציץ בהצעה הזאת. היא הרבה יותר רצינית, מפורטת, ומתאימה למורכבות של בלנדר.

• הוסף לסימניות
תכל'ס, גם שאר התוכנות לא באות עם ממשק שמאפשר למתחילים פשוט לזרום איתם. יש המון דברים שצריכים ללמוד והבעיה העיקרית היא שאת בלנדר לא מלמדים עדיין במוסדות כמו שמלמדים מאיה, מקס וכל השאר.
מה שצריך לעשות זה להכניס את בלנדר לתוכנית הלימודים ואז הממשק כבר לא ישנה הרבה, כי מי שתפס את הרעיון והעוצמה שמאחוריו, לא ימהר להחליף את בלנדר בסרבול שיש בתוכנות אחרות.

"הציץ ונפגע" כמו שאומרים.
צריך רק אומץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יניב;1103300:
תכל'ס, גם שאר התוכנות לא באות עם ממשק שמאפשר למתחילים פשוט לזרום איתם. יש המון דברים שצריכים ללמוד והבעיה העיקרית היא שאת בלנדר לא מלמדים עדיין במוסדות כמו שמלמדים מאיה, מקס וכל השאר.
מה שצריך לעשות זה להכניס את בלנדר לתוכנית הלימודים ואז הממשק כבר לא ישנה הרבה, כי מי שתפס את הרעיון והעוצמה שמאחוריו, לא ימהר להחליף את בלנדר בסרבול שיש בתוכנות אחרות.

"הציץ ונפגע" כמו שאומרים.
צריך רק אומץ

עצם זה שהתוכנות האחרות אינן ידידותיות זה ממש לא אומר שכל התוכנות צריכות להיות כך!
מחשבה מחודשת ולצאת מהריבוע של כולם זה המדד להצלחה להשיק משהו ללא תלות בידיעות הקודמות. זה לא רק השקת התוכנה למתחילים זה גם קיצור תהליכים למתקדמים.
(אגב יש תוכנה אחת שהיא כן מתמקדת על השימוש ואפקטיביות והיא די מתדמת עם הזמן והיא מודו.)
* הבאת תפריטים מותאמים בכפתור ימני.
* שמירת חומרים ובסיס של חומרים מובנים לטסטים.
* תצוגה של אינפורמציה בבר הימני.
טוב אני לא אשכתב את הוידאו.
ויתכן שיש ממשקים טובים יותר מענין לאן זה יגיע עצם ההתדיינות וגם הצעה כזאת שיתכן שהבריק בחלק מהדברים ויישומו חלקית ביחד עם הצעות אחרות גם טובות יקרה טוב.
מה גם שאין פה שכתוב של התוכנה זה רק שינוי בתצוגה אין שום סיבה שיהיה כפתור שיחליף בין התצוגות.
תצוגת מתחילים.
תצוגת מתקדמים.
תצוגת פיסול וכו'.

• הוסף לסימניות
אין חולק שממשק יותר טוב יכול לעזור.
אבל למשתמש החדש זה גם לא יעזור. חסר לו הרבה מושגים בתלת מימד ורק קורס או לימוד עצמאי יוכלו לעזור לו. במקרה של לימוד עצמאי ממילא הוא ילמד את הממשק ולא משנה כמה גרוע הוא יהיה.
הבעיה כמו שאמרתי היא לגבי קורסים. יש אנשים שלא ילמדו לבד ואלו הם הרוב, ובלי קורס על התוכנה היא לא תהיה נגישה לגבי הרבה אנשים.
וזה נכון לגבי כל תוכנה יחסית למשתמש שאין לו מושג בנושא.

• הוסף לסימניות
park:
זה לא רק שינוי בתצוגה, אלא גם בקוד. זה יהיה לא סביר לאפשר שני ממשקים מקבילים כאשר משאבי הפיתוח מוגבלים גם ככה.

אגב, גם לדעתי יש כמה רעיונות טובים (אלו שציינת...), אבל הרגיש לי שהגישה הכללית שלו היא להנגיש את התוכנה למתחילים ע"י ממשק "כיפי" ו"מגניב", גם אם זה יפגע בפרודוקטיביות של משתמשים מתקדמים יותר (למשל, לא ברור לי איך משתלבת שם האפשרות לנהל את החלונות כרצונך ועוד). וזה לא דבר נכון.

יניב:
אין שום סיכוי בעתיד הקרוב שילמדו בלנדר בקורסים. אוטודסק שולטת לגמרי בשוק וללמד בלנדר זה עוול כלפי התלמידים.
אני חושב שבכל מקרה בלנדר תתחיל לתפוס פלח שוק מסויים (פרילנסרים וסטודיואים קטנים), כי היא תוכנה באמת חזקה ובחינם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י morozane;1103360:
park:
זה לא רק שינוי בתצוגה, אלא גם בקוד. זה יהיה לא סביר לאפשר שני ממשקים מקבילים כאשר משאבי הפיתוח מוגבלים גם ככה.

אגב, גם לדעתי יש כמה רעיונות טובים (אלו שציינת...), אבל הרגיש לי שהגישה הכללית שלו היא להנגיש את התוכנה למתחילים ע"י ממשק "כיפי" ו"מגניב", גם אם זה יפגע בפרודוקטיביות של משתמשים מתקדמים יותר (למשל, לא ברור לי איך משתלבת שם האפשרות לנהל את החלונות כרצונך ועוד). וזה לא דבר נכון.

יניב:
אין שום סיכוי בעתיד הקרוב שילמדו בלנדר בקורסים. אוטודסק שולטת לגמרי בשוק וללמד בלנדר זה עוול כלפי התלמידים.
אני חושב שבכל מקרה בלנדר תתחיל לתפוס פלח שוק מסויים (פרילנסרים וסטודיואים קטנים), כי היא תוכנה באמת חזקה ובחינם.
ברור שלא ילמדו אותה בקורסים, בגלל זה הממשק לא יקפיץ את כמות המשתמשים...
אם רוצים הרבה משתמשים צריך לעבוד גם על נושא הקורסים. אין ברירה.

• הוסף לסימניות
אבל זה הרבה יותר "מפחיד" לראות את הבנייה הנוכחית (והמייאשת) של בלנדר עם כל המליון כפטורים בזמן שמה שהוא הציג בסרטון מחולק ליותר קטגוריות ונראה יותר מסודר, בשביל מתחילים לא יהיה קל יותר לגשש בתוכנה? (אם הם מתכוונים ללמוד לבד)

• הוסף לסימניות
אבל זה הרבה יותר "מפחיד" לראות את הבנייה הנוכחית (והמייאשת) של בלנדר עם כל המליון כפטורים בזמן שמה שהוא הציג בסרטון מחולק ליותר קטגוריות ונראה יותר מסודר, בשביל מתחילים לא יהיה קל יותר לגשש בתוכנה? (אם הם מתכוונים ללמוד לבד)

אנדרו לא באמת הציג פתרון למליון הכפתורים של בלנדר. גם כרגע הם מחולקים לקטגוריות והמספר שלהם לא ישתנה אם נסדר אותם במאוזן במקום במאונך.
הוא לא הראה איך, למשל, ייראה הפנאל של ה particels בממשק שלו. הוא בחר בדוגמאות פשוטות מאוד, כמו להראות רבע מהפנאל של הרנדר.

אין לי שום בעיה עם שיפורים שינגישו את התוכנה למתחילים. הבעיה היא שמה שראיתי בוידאו זה שהוא רוצה לפשט את התוכנה באופן קיצוני ולקבור את כל התכונות החזקות מאחורי הקלעים. זה לא יקל על מתחילים ללמוד את התוכנה - אלא יתקע אותם בהבנה מאוד שטחית שלה ויקשה עליהם להתקדם לשימוש מקצועי יותר.
קשה לי להאמין שיהיו הרבה אנשים שילמדו את הקומפוזיטור במקום לשחק בצעצוע החדש שהוא רוצה לשים שם וכו' וכו'.

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שאני חסומה (גם לבלוג של יניב:()
האם יש לכם חומר בסיסי באנגלית בPDF וכד'

המראה החדיש היה יכול בהחלט לעזור לי להתחיל....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1103452:
הבעיה היא שאני חסומה (גם לבלוג של יניב:()
האם יש לכם חומר בסיסי באנגלית בPDF וכד'

המראה החדיש היה יכול בהחלט לעזור לי להתחיל....
מה המייל?

הממשק שכרגע מציג אנדרו פרייס הוא תופס יותר מקום מאשר מועיל, תחשוב על זה שמה שהוא מציג זה רק שתים או שלושה אייקונים, מה יקרה אם תהיה שם רשימה ארוכה יותר שתצטרך לגלול? תעדיף לגלול אופקי מאשר אנכי?

אני מסכים מאוד עם ההצעה שלו לפריסטים של אפקטים / חומרים זה באמת יכול לעזור שזה יהיה מובנה בתוכנה ולא כתוסף, יש דברים שאני מאוד מסכים איתם אבל בגדול אני רואה את הממשק שהוא מצייג עכשיו גורם לי לטייל הרבה יותר עם העכבר והרבה פחות יעיל.

האמת היא שאין לי ממש בעיה עם הממשק הנוכחי רק שיש דברים שיש לתקן כמו פס התקדמות של רנדר או תהליך כלשהו, ארגז כלים מסודר יותר, ובקיצור כמעט כל הדברים שיש במסמך שהעלה morozan.

אני לא נגד להפוך את התוכנה לידידותית למתחילים אבל ממש לא על חשבון המשתמשים המקצועיים ובמקרה שאנדרו מציג זה ממש בא על חשבון.

• הוסף לסימניות
תופס יותר מקום לא בהכרח במיוחד כאשר זה יש פאנל אחד במקום 2 גדולים ומאונכים עם טקסט שלוקחים 46% מהמסמך.
אני מסכים שיש מה לשפר אבל אני אוהב את החשיבה המחודשת.
אנדרי פרייס הוא אכן סוג משתמש שמוציא עבודות מדהימות אך עדיין אינו משתמש מקצועי שמשתמש בבלנדר כסטודיו.
וכן אינו מומחה בתחום מסוים הוא כן משתמש מעולה כפרטי שמוציא עבודות מדהימות. ונכון הוא אכן לא יכול בכוחות עצמו לעצב ממשק חדש. אך החשיבה המחודשת ושינוי דברים פשוטים שתקועים בתוכנה כ"כ הרבה זמן זה בהחלט נדרש (קליק שלם לעכבר שתקוע על מיקום סמן התלת מיותר לחלוטין. בד"כ מצמידים אותו לאוביקט או לגריד ולא ממקמים אותו ע"י לחיצת עכבר.) ועצם החשיבה המחודשת גורמת לי עונג. אני רואה שאכן נושא זה נטחן מכיוונים רבים בתקופה האחרונה ומחכה בכליון עיניים לממשק החדש שישיקו ברור לי שזה יהיה שדרוג בעל משמעות רבה לבלנדר ולשימוש בו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה