אפשר לפנות למי שהיה אז הנהלת המוסד, אתה גם יכול לפנות לחברים מאותה תקופה. מישהו מהם בודאי יזכר. או לבקש את רשימות התלמידים מאותה תקופה.והבית ספר נסגר
מה אני אמור לעשות
לא יודע את שמו של הילד
הוא למד רק תקופה קצרה
זה שייך יותר כאשר יש שאלה של 'ממון', שאם לקחת כסף ממשהו ואינך יודע ממי, או במקרה של גניבה וכדו', ואין יודעים למי להחזיר, אז לעשות עם הכסף צרכי רבים, כך שיש סיכוי שמי שנפגע מכך יהנה מפעולות אלו, וכך איכשהו מחזירים לו את הכסף. לא שמעתי שזה שייך באופן שפגעו באיש באופן מילולי, שלזה צריך שהבן אדם יסלח, אבל יתכן שיש כאן 'מידה כנגד מידה' ובעקבות כך מקווים שנוכל לפגוש באיש שפגענו בו בסייעתא דשמיא.אני שמעתי שאם גרמתי נזק למישהו ואין לי דרך להשיג אותו כדי להתנצל (מכל סיבה שהיא)
צריך להחליט להיטיב לציבור בתחום.
לדוגמא במקרה הנ"ל-
ילד פגוע נפש, אפשר לתרום כסף למוסדות, להתנדב בכל מיני מקומות, לקבל על עצמי לעזור למוגבלים שרואים ברחוב, ועוד.
כמובן שזה רק במקרה שלא השגת את הנפגע עצמו
זה נכון ?אם הוא לא בריא בנפש הוא גם לא יכול למחול.
אם הוא מוגדר הלכתית כחסר דעת, זה נכון.זה נכון ?
אם הילד השתולל בבית הכנסת, הגערה היתה מוצדקת והוא לא היה צריך לבקש מחילהאם הוא מוגדר הלכתית כחסר דעת, זה נכון.
יש מעשה מפורסם על הסטייפלר שפעם הלך לבר מצוה של נער שלא היה קשור אליו או אל משפחתו.
לתמיהת מקורביו הסביר, שלפני כמה שנים הילד עשה רעש או השתובב בביהכנ"ס כדרכם של ילדים, והסטייפלר גער בו.
מאז הוא המתין שיגיע לבר מצוה כדי שיוכל לבקש את מחילתו.
וואו מעריכה את ההודעה הזאתוהבית ספר נסגר
מה אני אמור לעשות
לא יודע את שמו של הילד
הוא למד רק תקופה קצרה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים