הקהילה גדלה, איכות הדיונים ירדה: דיון פתוח.

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כמידי כמה חודשים, עולה כאן אשכול קינה על ירידת הדורות של הפורום.
הדיונים מתרכזים בשאלה, האם זה פורום לשיתוף או פורום מקצועי.
המקוננים בוכים על כך שכל התמונות הן תמונות לשיתוף, בלי פתיחת דיון אמיתית, וכל התגובות הן 'ואו' וכדומה.
יש כאלה שמשבחים,בעיקר אלה שתורמים לפורום את התמונות שלהם-למטרת פרסום עצמי נטו.
ובאמצע נכנסים כל מיני לא-קשורים, שזועקים: "לא, אל תעשו פורום סגור, אני חייבת את התמונות של הילדים הבונבונים עם הקפה של הבוקר.."
שאלה ראשונה לדיון:
האם זה בכלל מעניין מישהו? הרי רוב הצלמים שהיו משתתפים בדיונים, עזבו כבר את הפורום, נשארו עוד כמה בודדים, שגם הם מתעסקים בעיקר בלתת יעוץ בפרטי. ולכן אין טעם בכלל להתעסק עם הנושא. תשאירו את זה איך שזה, ותנו לאחרוני המשתמשים המקצוענים להיעלם - לטובת במה פרסומית חינמית לצילומי ילדים.

שאלה שניה לדיון:
האם זה מעניין את ההנהלה?
כל האשכולות שנפתחו עד עתה, לא הניבו שום מהלך שיוביל לשינוי מהותי בפורום.
נעשו שני דברים, אחד באופן אקטיבי והשני באופן פסיבי.
השם של הפורום שונה באופן אקטיבי מ'פורום צילום מקצועי', מה שהיווה עניין לדיונים "האם זה פורום מקצועי או לא", וכעת נסכר פיהם של כל המקטרים, עם התקבל השם החדש:'קהילת הצלמים'.
המנהל של הפורום נעלם באופן פסיבי, וכעת אין מנהל שינתב את הדיונים למקום תועלתי, ומה שאנחנו מקבלים זה עשרות אשכולות פרסומיים ליום.
לכאורה אין להנהלה אינטרס לשנות משהו, אחרת היינו רואים את זה בשטח - מבחינתי זה אומר שמי שרוצה שינוי - חייב לפעול מהשטח.

שאלה שלישית לדיון:
האם מהלך כזה או אחר, צריך להתחשב בפלטפורמה הפרסומית החינמית שקיימת כבר (לדוגמא: בפורום סגור אי אפשר לפרסם, ולכן צריך שיהיה פורום פתוח במקביל)
דבר שמעלה את השאלה - האם פרוג הוא פורום מקצועי, או רשת חברתית חרדית, או (לא חושב שיש בכך בעיה) פלטפורמה פרסומית בחסות בית הספר פרוג.

אשמח למענה מכל מי שיש לו מה לתרום לנושא, כולל הנהלת פרוג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1926681:
המנהל של הפורום נעלם באופן פסיבי, וכעת אין מנהל שינתב את הדיונים למקום תועלתי,

אני חושבת שיש כאן הרבה מהתשובה/גורם,
פורום שיש לו מנהל/ת בשטח שמדרבן/נת ויוצר/ת אוירה -הוא פורום אחר לחלוטין.
היו כאן מספר מנהלים בהיסטוריה וכל אחד פרש מסיבות שלו...
[להשערתי ,היחס שקיבלו לא הצדיק את ההשקעה שלהם בפורום]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1926681:
האם פרוג הוא פורום מקצועי, או רשת חברתית חרדית, או פלטפורמה פרסומית בחסות בית הספר פרוג.
הפורום הוקם בתקופה שבה הציבור החרדי רק התחיל להיחשף לרשת, הוא היה הפלטפורמה היחידה לשיתוף וייעוץ מקצועי, הגולשים היו מעטים ובאו במטרה ממוקדת ומקצועית נטו.
לייעוץ, עזרה ושיתוף מקצועי יש היום במות אחרות.
הסיבה שהבמה הזאת לא תפסה את המקום הזה היא בגלל יחס כמות המשתמשים המקצועיים מהתחום מול אורחים מזדמנים. לפורום רשומים כמעט 30K משתמשים, רובם כמובן לא מתחום הצילום אלא לקוחות פוטנציאלים והם אלו שקבעו את הטון. כשעולה תמונה לצורך פרסומי (כרגיל) התגובות מסתכמות במחמאה עם לחיצה חוזרת ובכמות אקראית על אותו מקש בשביל לקבל בחזרה את אותה תגובה על התמונה שהמגיב יעלה מחר.
החלפת השם ל"קהילה" מדויקת, זו רשת חברתית לבילוי ופנאי, ויעידו האשכולות האחרונים (לדוגמה). רשת חברתית מאופיינת בשיתוף חוויות ע"י תמונות וזה הפורום המתאים, הילדים גדלו, טיילנו ... שיתוף לקבלת תגובה בסגנון וואהההה.
הבודדים שנמצאים פה בשביל לתת יעוץ בפרטי ולעתים נדירות גם בפומבי חוזרים בגלל "הנוסטלגיה", המקום שבו הם היו בהתחלה, בגלל הזיכרונות הטובים והקידום שהוא תרם להם וגם הם עסוקים יותר ויותר במקומות שבהם יש עדכונים, דיונים וריורים על הD500 והD5 החדשות.
על ההנהלה אין תלונות, הם נותנים במה פרסומית חינם, כמות המשתמשים גדלה כשברור שזה משרת את האינטרסים של כולם, חוץ ממי שרוצה פורום מקצועי.
הבודדים שרוצים לשנות את הפורום למקצועי יכולים לעשות את זה רק בעזרת ההנהלה ובהשקעה שלהם, כשתעלה תמונה והתגובות יהיו גם עם ביקורת ובעקבותיה דיון, יהיה "פחד" להעלות תמונה לצורך פרסומי, מספר האשכולות הפרסומיים ירד ובמקומם יחזרו לעלות אשכולות דיון ושיתוף גם למתחילים שבאמת רוצים להתקדם.

• הוסף לסימניות
לי אישית לא יוצא להעלות תמונות שצילמתי, אבל אם אעלה- זה לצורך ביקורת וחו"ד מקצועית.
בזמני הפנוי, אני מאד נהנית לפתוח ולהתרשם מהתמונות המקצועיות, אבל גם מאד מפריע לי לראות תמונות של "אני לא צלמת אבל הייתי חייבת"...
זה מאד נחמד להשויץ בתמונות שצילמת, אבל אולי מתאים יותר לפרסם ב"איש את רעהו".
לדעתי, זה הדבר שגורם לצלמים מקצועיים להכנס פחות ולהתערב פחות בדיונים (אם בכלל יש כאלו) וחבל.
אני חושבת שאם היו כאן דיונים על רמה, שאלות בענייני תאורה ואולי אפילו האתגר היה חוזר (וכמובן אתגר של תמונות מתוכננות בהתאם לקריטריונים) - אולי אז באמת היה ניתן להחזיר את השם "פורום", וגם המנהלים היו שותפים יותר...

• הוסף לסימניות
אני לא צלמת עדיין,

רק בגלל שאני מבינה יותר מידי ולא מוכנה ללכת כרגע על מצלמה "פשוטה"
אם הפורום היה סגור,
אז אנשים כמוני - לא היו מקבלים כ"כ הרבה ידע,
מבחינתי הפורום כאן נתן לי הבנה עמוקה,
כשהיום אני לוקחת מצלמה מקצועית ליד אני יודעת לכוון אותה מעולה,
אך ורק בגלל החשיפה לפורום,
נכון, אני לא מעלה תמונות,
כי איני צלמת,
אבל ביום שבע"ה אפרגן לעצמי את חלומי,
אני בטוחה שאשמח מאוד אם יותר לי לעלות תמונות לצורך ביקורת....
ושיפור,

מה שבטוח, שללא הפורום, הייתי עם הרבה פחות השגות...
ואולי אפילו נהנית מG1X ה "מקצועית" שלי
וברו שאני מתגעגעת לימים שהיו פה עוד כמה שכיוונו ועזרו ...
זה עזר לכולנו,

• הוסף לסימניות
באמת קהילה שיתופית ולא פורום מקצועי
כשאני רואה תגובות על תמונה וואווווו אלופהההה מהמםםםםם לא נעים לי להעיר גם כשיש מה
יש כאן מגמה כזו שאם התמונה באמת טובה מחמיאים ומלייקים המון
אבל אם לא- פשוט מתעלמים וזה לדעתי חבל
כי כשמעלים לפה תמונה במיוחד כזו שמסומנת כחו"ד כן רוצים לשמוע עליה ביקורת! (אני בכולופן)

• הוסף לסימניות
בפעם האחרונה שכתבתי למישהי 2 הערות עם נימוקים קיבלתי ממנה תגובה כועסת באישי שאני מבריחה לה את הלקוחות.ההפסד כולה שלה כי אני כבר לא מגיבה לה על שום תמונה והיה לי הרבה מה להגיד לה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אקורד;1926838:
אני לא צלמת עדיין,

רק בגלל שאני מבינה יותר מידי ולא מוכנה ללכת כרגע על מצלמה "פשוטה"
אם הפורום היה סגור,
אז אנשים כמוני - לא היו מקבלים כ"כ הרבה ידע,
מבחינתי הפורום כאן נתן לי הבנה עמוקה,
כשהיום אני לוקחת מצלמה מקצועית ליד אני יודעת לכוון אותה מעולה,
אך ורק בגלל החשיפה לפורום,
נכון, אני לא מעלה תמונות,
כי איני צלמת,
אבל ביום שבע"ה אפרגן לעצמי את חלומי,
אני בטוחה שאשמח מאוד אם יותר לי לעלות תמונות לצורך ביקורת....
ושיפור,

מה שבטוח, שללא הפורום, הייתי עם הרבה פחות השגות...
ואולי אפילו נהנית מG1X ה "מקצועית" שלי
וברו שאני מתגעגעת לימים שהיו פה עוד כמה שכיוונו ועזרו ...
זה עזר לכולנו,

אין שום בעיה שהפורום יהיה פתוח לציבור הכללי, רק שצריך לזכור שמי שמעלה תמונות זה לא בשביל החוויה אלא בשביל הלמידה. וכאן היטשטשו הגבולות

• הוסף לסימניות
למי שהעניין מפריע.. "במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש"

• הוסף לסימניות
אשכולות הפרסום לא היו אמורים להפריע אם הפורום היה מתפקד מקצועית. הם היו יורדים מאליהם...

אבל מה שגורם העיקר לאוירת ה"שכונה" זה החוסר תגובות של המקצוענים.
אם כל מקצוען היה תופס את עצמו בידיים ומתחיל לענות לעניין - הכל היה נראה אחרת.

וזה לא תלוי באף אחד זה תלוי נטו במשתתפי הקהילה!

זו דעתי כמובן :)

• הוסף לסימניות
כל עוד כלל הציבור מוזמן להגיב על תמונות זה לא ישתנה.

אגב, הצצתי בפורום מקצועי אחר, לא דתי ולא פרסומי,בתקווה ללמוד שם משהו.
התמונות אכן היו יותר מעניינות אבל הדיונים ממש לא. מחמאות נטו.
פה ושם הערה קטנה,בקושי.

• הוסף לסימניות
במקום בו למדתי (לא רואה לנכון לנקוב בשם המקום) יושב צלם והעבודה שלו היא להגיב ענייני ומקצועי לכל תמונה שעולה.

• הוסף לסימניות
אני יכולה לכתוב מהכיוון שלי
1. נכון. זו במה פרסומית מעולה! והמצב הוא כולם מעלים, כולם מצלצלים, כולם מחמיאים וכולם נהנים... סבבה!
2. אם מדברים על פורום מקצועי אני מנסה לפרק את התהליך שכל צלם מתחיל עובר עד שמגיע לרמה מסויימת. זה חוזר על עצמו כמעט שוב ושוב וזה נראה פה בבירור:
א. חוששים להעלות תמונות מפני הביקורת
ב. מעזים להעלות וחוטפים...
ג. מתרגלים לביקורת ומתחילים להעריך אותה
ד. מעלים רק בשביל ביקורת ומרגישים שמתקדמים
ה. מגיעים לרמה יחסית טובה ומרגישים שכבר יש ידע לעזור לאחרים
ו. נהנים מהתחושה המשכרת של "אני מומחה ויכול לתת ביקורת בונה ולקבל ע"כ מחמאות"
ז. מתחילים להתעייף מלהגיב ולבקר כי זה לוקח זמן ולא מקבלים ע"כ תמורה של ביקורת בונה
ח. נכנסים ומחמיאים לקולגות ומידי פעם גם נותנים ביקורת
ט. נכנסים לעתים רחוקות יותר ולוחצים על הפעמון...
3. זה קל להגיד להחזיר את הצלמים הותיקים אך הם לא יכולים לשבת ורק לתת ביקורות בונות, הם חייבים להיכנס גם בשביל עצמם, חייבים לאתגר גם אותם. זה משעמם ולוקח המון זמן שאין אותו כשזה חד צדדי.
זה לא נכתב מאנוכיות (מי שמכיר אותי אני ממש ההיפך מזה ומי שפונה אלי אני עוזרת בשמחה גם שזה לוקח לי הרבה זמן) אלא בכל מקום של חיכוך קולגות - חייב להיות WIN WIN אחרת הותיקים מרגישים מורים ללא תמורה ולא מחזיקים מעמד הרבה זמן.
אני נשבעתי שלא אהיה כזו!!!! שתמיד אכנס לעזור למתחילות אך מגיע שלב שזה פשוט קשה!!!
ואז מחפשים מקומות אחרים שאפשר להתקדם שם...

אין לי פתרונות אך להבין את הבעיה זה חצי מהפתרון

• הוסף לסימניות
1. אותי זה מענין,
חבל לי מאוד שאני לא באמת יכולה לקבל חוו"ד מיקצועית והערות וטיפים אמיתיים.
המצב כיום הוא שיש כאן הרבה הרבה יותר לקוחות/מכרות שלי מאשר צלמים מיקצועיים.
מה שגורם לכך שאני לא אעלה לכאן תמונות לא טובות מספיק בעיני, או בעיות שניתקלתי בהן.
(נתקלתי בעוד כל מיני פורומים לצילום, גם בהם אין מי יודע מה עזרה, לעומת הפורום הזה שבעבר היה הרבה יותר אפקטיבי מבחינה מיקצועית)

2. לא נראה לי שזה מענין את ההנהלה. בצדק. סוס מנצח לא מחליפים.

3. לפי סעיף 2 כן.
לדעתי, אפשר להעלות תמונות יפות לאיש את רעהו. יתן את אותו אפקט פירסומי.

---
פרוג הוא רשת חברתית (-מיקצועית) חרדית. נקודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה אשכנזי;1926930:
במקום בו למדתי (לא רואה לנכון לנקוב בשם המקום) יושב צלם והעבודה שלו היא להגיב ענייני ומקצועי לכל תמונה שעולה.

זה מתאים לתלמידות המכללה
למה שפרוג יממנו כזה דבר לכל אחד שבא לו להעלות פה תמונה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1926991:
זה מתאים לתלמידות המכללה
למה שפרוג יממנו כזה דבר לכל אחד שבא לו להעלות פה תמונה?

כי זה בדיוק מונע את מה שקורה פה, זה משאיר את הפורום מקצועי.
זה משאיר להם שם טוב ושרות טוב היום זה שם המשחק.
אחד שקבל עזרה בתור חובבן וירצה להמשיך להתקדם, יילך ללמוד ממי שעזר לו וקידם אותו בהתחלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1926854:
בפעם האחרונה שכתבתי למישהי 2 הערות עם נימוקים קיבלתי ממנה תגובה כועסת באישי שאני מבריחה לה את הלקוחות.ההפסד כולה שלה כי אני כבר לא מגיבה לה על שום תמונה והיה לי הרבה מה להגיד לה.

ובאופן שהפורום הזה מתנהל היום ,
את לא יכולה אולי באיזהשהוא מקום להבין אותה!?

• הוסף לסימניות
מבינה את כל אלה שפוחדים שהביקורת תבריח להם לקוחות,
ובעיני זו בעיה שהפורום פתוח חופשי.
הקף הפרסום של הפורום הוא פשוט אדיר. והלקוחות מסתובבים כאן בדיוק כדי למצוא את הצלמ/ת הנבחר/ת.

• הוסף לסימניות
ובאופן שהפורום הזה מתנהל היום ,
את לא יכולה אולי באיזהשהוא מקום להבין אותה!?

לא!

היה אצלי קבלן מקצועי אתמול,ותיק 25 שנים במקצוע,אין לו בעיה להגיד "את זה אני לא יכול".
את המשפט הזה אהבתי,זה מראה על גדולתו,זה ממש עשה לי חשק לעבוד איתו.
הוא לא חייב לדעת הכל,הוא מסכים להביא איש מקצוע לכל מה שהוא לא יודע לעשות בעצמו.
רק הקב''ה הוא כל יכול,וכל השאר שימשיכו ללמוד ולהתקדם.

• הוסף לסימניות
כל מה שכתבת זה טוב ויפה
אבל אני לא רואה את הקשר וההשוואה למה שמדובר כאן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.