- הוסף לסימניות
יש מצב שמישהו מעלה לפה את הדיונים בבג"ץ על הרפורמה? או כל משהו מהסוג הזה?
יש מצב שמישהו מעלה לפה את הדיונים בבג"ץ על הרפורמה? או כל משהו מהסוג הזה?
יש עוד משהו?
שום מילה על נזקים רוחניים?השלכות לטווח הרחוק:
* הוזלת מכשירי הסלולר הכשרים (בין אם בוועדה הנוכחית בין בכל ועדה שתקום), אם המחירים לא יהיו זולים הציבור יצביע ברגליים ויקנה באלי אקספרס במחיר שהוא רוצה, ובמילים אחרות תקום תחרות אמיתית למכשירי הסלולר של וועדת הרבנים.
* לרוב הציבור החרדי יהיה SMS.
למה שייגרם מצב כזה?וחוץ מזה, יכול להגרם מצב שהחברה החרדית תעבור לטלפונים מסוימים שבהם כל האופציות חסומות
כך שגם תדפק עם מכשיר יקר ומעפן וגם לא יהיה SMS
כדי שהציבור יהיה מחויב לטלפונים מוגנים בין אם זה מצד הסים ובין אם זה מצד המכשירלמה שייגרם מצב כזה?
הוספתי.שום מילה על נזקים רוחניים?
בחברה הליטאית שבה אני חיי, קשה לי לדמיין סיטואציה כזאת מתרחשת.וחוץ מזה, יכול להגרם מצב שהחברה החרדית תעבור לטלפונים מסוימים שבהם כל האופציות חסומות
כך שגם תדפק עם מכשיר יקר ומעפן וגם לא יהיה SMS
אני מתכוון-מה הסיכוי בפועל שזה מה שיקרה?כדי שהציבור יהיה מחויב לטלפונים מוגנים בין אם זה מצד הסים ובין אם זה מצד המכשיר
וכבר היה כתבה שישיבת חברון עבדו על יצור מכשיר כזה
פורסם שעבדו על מכשיר שיהיה בו SMS ונגן.וכבר היה כתבה שישיבת חברון עבדו על יצור מכשיר כזה
עוד השלכה לכאורה***
השלכות מידיות:
* מי שנמאס לו שחוסמים את הקווים האהובים עליו (קווי הנייס) יוכל לעבור למסלול שאינו תחת ועדת הרבנים ולהנות משיחות לכל מקום, בדיוק כמו בטלפון הקווי שבבית. - ללא צורך לשנות את מספר הטלפון שלו.
* מי שהחזיק טלפון "מוכשר" (למשל נוקיה C2, נוקיה 208, שיאומי ועוד) ורוצה לקבל SMS, יוכל לעבור למסלול תקשורת הכולל SMS ולהתחיל לקבל SMS. - ללא צורך לשנות את מספר הטלפון שלו.
* מי שהחזיק טלפון "מוכשר" (למשל נוקיה C2, נוקיה 208, שיאומי ועוד) שנתן לגלוש בו, יוכל לעבור למסלול תקשורת הכולל אינטרנט ולהתחיל לקבל אינטרנט. - ללא צורך לשנות את מספר הטלפון שלו.
דבר שעלול לגרום לנזקים רוחניים גדולים, וכפי שהתרו גדולי ישראל.
* (לאחר השלב השני של הרפורמה בעוד חודשים - ) מי שחשקה נפשו בטלפון סלולרי מאלי אקספרס, יוכל להזמין אותו ולהכניס לתוכו סיים כשר מבלי פרוצדורות מיותרת כמו תשלום 100 ש"ח לפריצה.
השלכות לטווח הרחוק:
* הוזלת מכשירי הסלולר הכשרים (בין אם בוועדה הנוכחית בין בכל ועדה שתקום), אם המחירים לא יהיו זולים הציבור יצביע ברגליים ויקנה באלי אקספרס במחיר שהוא רוצה, ובמילים אחרות תקום תחרות אמיתית למכשירי הסלולר של וועדת הרבנים.
* לרוב הציבור החרדי יהיה SMS.
כי רק חברון עבדו על היצור...פורסם שעבדו על מכשיר שיהיה בו SMS ונגן.
בסלקום מקבלים הודעה חזרה שהמנוי אין לו הודעות אסמסאני מחכה כבר נואשות לסמס, נמאס לי כל הזמן להתקשר לחברות גדולות, להסביר להם שלא קיבתי שום עדכון ולהבין שנשלח אליי סמס.
לפחות הקומה הכשרה היתה צריכה לדאוג לידע את אלו ששולחים סמס, שההודעה לא התקבלה.
בכלל איני מבין על מה המהומה.הנה תגובה לא פופוליסטית (תגובה שמערערת על ה"עובדות" עצמן):
הכל הולך להישאר כפי שהוא
אשכולות ייפתחו וייסגרו בפרוג, אבל אין שום שינוי ממשי בשום תחום.
בדיוק כמו שבדוא"ל אין לך מושג באיזה סינון ובאיזה מחשב\מכשיר משתמש בן השיח\הצד השני, כך לא יהיה לך מידע על המתקשר אליך.
זה הכל.
יש דרכים נוספות כדי לזהות אנשים.
מעבר לזה הכל כרגיל (כולל אשכולות עצבניים בפרוג, וכותרות דרמטיות בחדשות).
במילה אחת, כן.מישהו יכול להסביר לי עם מילים פשוטות מהי הרפורמה? שאחד יוכל להחזיק איפון עם מספר כשר??
יש רמות של אנשיםבכלל איני מבין על מה המהומה.
הרי גם היום אפשר להחזיק שני מכשירים.
גם היום אפשר מכשיר אחד עם 2 סימים.
גם היום ניתן להחזיק מכשיר שנפרץ לסים כשר.
גם היום בכלל לא יודעים איזה אינטרנט יש לכל אחד.
גם אחר כך יראו איזה מכשיר כל אחד מחזיק.
האם היהדות שלנו עומדת רק 'על מה יגידו' ?
כל 'גיוואלד'כאן מיותר לגמרי.
נראה לי שהוא צריך להחליף סים כמו ניודבשיחה אחת בחור הופך את השיאומי שלו לסמרטפון מלא מלא
אם זה באותה חברהנראה לי שהוא צריך להחליף סים כמו ניוד
בכל מקרה יצטרכו להחליף סיםאבל אם זה רק דקה וחצי של שינוי מסלול הם יחליפו
לא מדוייקאם זה באותה חברה
לא בטוח בכלל
הסים הכשר לא בנוי אחרת
החסימה נמצאת בחברה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים