הקו הנבחר, האפרוחון הדבשון

• הוסף לסימניות
מקסים וחמוד מאוד :) במיוחד הקוקו של האפרוחה :D
לדעתי הרגל הימינית של המורה צריכה להיות הרבה יותר לכיוון שמאל (או שזה רק אני...)

• הוסף לסימניות
באופן סופי ומוצהר:
אין דברים כאלו, בכלל. :cool:

וואו אחד ענק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

מעולם לא העלתי בפרוג אשכול ואולי אפילו הודעה על נושאים כאלה אבל הנושא הזה די מעניין אותי ואני ממש מקווה שאני לא נוגד את החוקים של האתר באם כן אני מתנצל מראש על הטירחה במחיקה של האשכול...
בחודשים האחרונים מעניין אותי לראות מהלכי חשיבה "ואני ממש מנסה לכתוב על זה כעל תהליך שאני מסתכל עליו מבחוץ ולא שייך לו" ראיתי כמה אשכולות על נושאים קשורים והיו בו הבלחות של התהליך הזה

והנושא הוא אייך לא "נושא הגיוס" עד היום היה חלוקה לשתי קבוצות שאחת קידשה כל אחד שנעצר גם אם הוא היה עבריין (לא באמת) שבמקרה לא התייצב והשניה זילזלה בכל אחד שנעצר גם אם הוא היה אברך ששקוע בלימוד 24/7 (והיו גם הרבה כאלה באמצע אז אני לא בא להכליל)
ועכשיו זה קצת קונפליקט פנימי כי הנתונים השתנו והמצב הוא שיש סיכוי טוב שיעצרו גם בחורים ארדקור מישיבות ארדקור שיתפסו אותם באיזה חציית כביש שלא במעבר חציה או של אברכים יקרים שיש להם רישיון (לענ"ד מי שחושב שזה לא יקרה טומן את ראשו בחול כי כיום לאף אחד כבר אין אינטרס למנוע בלאגן ונראה שלהפך כל "הפקידים" מנסים רק ללבות את האש) ועל כן שאלתי היא מה עכשיו הציבור חושב על חוק הגיוס כאילו עד היום להיות עריק היתה מילת גנאי ומעכשיו..?

עוד נקודה מעניינת זה הקו של הפלג שמזעיק אברכים/ בחורים נראה שזה עוזר (במידה כזאת או אחרת) למנוע מעצרים מה דעתכם עליו מצד אחד זה של הפלג ואין שום רב (ארדקור) שעומד מאחורי זה ויש מצב שיש הרבה אנשים שעד לפני שנתיים אם הם היו רואים את החברה האלה מגיעים למנוע מעצר הם היו מבליחים כזה... חילול השם.. מה עכשיו? זה כבר לא חילול השם? אם חס וחלילה יבואו לעצור אחד מהאחים /הבעל/ שכן.. אתם תתקשרו אליהם שיבואו?

ואחרון שזה ממש הכי מעניין אותי הפלג גדלו על זה שנמות ולא נתגייס וגזירת הגיוס גזירת שמד ונלך בגאווה לכלא וכו וכו (יש לי אחיין כזה בן 18 והוא מפריח סיסמאות מכאן ועד ל.. ואני בטוח שאם הוא יעצר הוא יהיה מבסוט ממש) מה ההורים כיום שחלקם היו אברכים צעירים מתי שכל הסיפור הזה התחיל אומרים לילדים שלהם יש כאן פרדוקס שהמסרים קצת סותרים ואני מדבר על אלה שראו בפלג קבוצה פחות מיינסטרים (ועדיין חושבים ככה) הם גם יחדירו בבנים שלהם תשב בכלא ולא תתגייס...? תלך בגאווה אתה מחזיק את העולם...?

למעשה יש כאן איזה שינוי בכיוון החשיבה ומרוב ההתבצרות והחידוד של העמדה הציבורית משתי הצדדים כרגע נראה שיש כאן שוקת שבורה (ביננו אני מאמין שאם לא היה מחלוקת של יותר מ 10 שנים סביב הנושא הזה היה היום הפגנות ומהלכים הרבה יותר קיצוניים ממה שיש כרגע)

מה אתם חושבים על זה
ובבקשה בבקשה אני לא נכנס כאן לויכוח של מי צודק ומי צדק בעבר כי זה לא רלוונטי ולא מעניין מה שכן מעניין זה שינוי פרספקטיבה והשינוי בתודעה

נקודה אחרונה (גם ככה זה ארוך אז סליחה ממעלתכם) חבר זרק לי באיזה שיחה "הם יפגיעו בלומדי התורה אז המדינה תלך לעזזל כי כל מה שהחזיק אותם עד היום היה זכות לימוד התורה" (נראה לי זה ציטוט של אחד מגדולי הדור מהדורות הקודמים) וזה קצת הציק לי הרי מי ידפק מזה? אנחנו וגם האחים האחרים שלנו שאינן שומרי תורה ומצוות וגם אלו ששונאים אותנו אבל שלא באשמתם... מה דעתכם אכפת לכם מזה שאין להם עכשיו את כוח השמירה הזאת?

נ.ב. זה נושא כ"כ נפיץ שחשבתי אולי לתת לGPT לשכתב את זה כדי שאף אחד לא יחשוב כאילו פגעו באיזה שהוא צד ירדתי מזה כי אף אחד לא היה קורא את זה אז בבקשה גם מכם תכתבו כאילו אתם מסתכלים על זה מהצד ולא חלק מזה
אז כמו שהבנתם מהכותרת,
היום אני משתף אתכם בפרויקט גדול וחדש,
'דירוגע' מערכת נדל"ן לציבור החרדי,
שעובדת ע"פ אזורים נציגים ורכזים,

הפילוח המאוד חשוב הזה, היה צריך להיכנס,
למערכת לאפיון ולעיצוב ברמת החלוקה לעמודים ואזורים,
אז משתף אתכם קצת מאחורי הקלעים,

ככה זה נראה עוד לפני העיצוב,
פריסת מפת האתר ע"פ שיחת האפיון שביצענו מוקדם יותר,
gloomap_8f9ae30c.png

לאחר מכן,
לדייק ולהדק את האפיון מבחינת הרשאות משתמש,
בכדי שנדע בעיצוב איך לחלק את העמודים והאזורים לפי ההרשאות,
Group 406.png

אגב, לבוני אתרים שבינינו,
המון חושבים שאפיון זה רק למערכות מורכבות כאלו,
טעות איומה, בפרט היום שכל חצי שעה יש כלי AI אחר,
שפיתוח נעשה קל ונגיש יותר, אפיון ועיצוב מוקדמים,
חובה, זה אפילו לא המלצה,

חובה לבצע אפיון מדויק לרמת ה 80% 90% לפחות,
היתרונות של אפיון מוקדם הם אינסופיים, כנ"ל עיצוב,

אז אחרי שיחת אפיון של שעתיים +, ויצירת מפת אתר,
ומסמך מפורט על הרשאות, הגיע זמן העיצוב,

רק בשביל להבין את הסדר גודל,
מדובר בעיצוב של 30+ מסכים לדסקטופ,
ועוד 30+ מסכים למובייל,
לפני ההדמיות, הנה כל העיצוב כ'מקשה אחת',
מערכת דירוגע (2).png

מערכת דירוגע (1) (1).png

ועכשיו, להדמיות,
דף הבית:
Group 15.png

Group 15 (1).png

Group 15 (2).png

אזורים אישיים שונים:
Group 15 (3).png

Group 15 (5).png

דשבורד נדל"ן:
Group 15 (6).png

Group 17.png

ממשיכים להעלאה שליחה והצגת מודעה למערכת:
Group 15 (7).png

שירותים משלימים (שירותים מגורם חיצוני שיכולים לעזור למשתמשי המערכת):
Group 15 (8).png

עמוד השירות:
Group 15 (9).png

מרכז הידע:
Group 15 (10).png

D דטא (כלים שיעזרו למשתמשי המערכת):
Group 15 (11).png

מאמרים:
Group 15 (12).png

Group 15 (13).png

ולבסוף, עיצוב מיילים מותאם לרשימת התפוצה למנויי המערכת:
Group 15 (4).png

כמובן שיש עוד המון מסכים,
אבל שמרתי לכם את המרכזיים,

המערכת תושק בקרוב,
אשמח לשמוע מה דעתכם,
על התהליך, האפיון והעיצוב.
 תגובה אחרונה 
אין באמור משום הבעת דעה בעניין, אלא רק תיאור עובדתי ואמיתי לגמרי! מהאווירה שהייתה בעיר בני ברק ביממה האחרונה.

יום שני כ' סיון ה'תשפ"ה
השעה 04:12:30 לפנות בוקר

בדיוק לרגע הזה חיכתה כת הלצים ה'בניברקית'...
שנים שהם ממתינים בציפייה דרוכה לגורל המר של האזרחים התמימים שיהיו המחיר ל'הבטחה' ש – בבני ברק לא יפלו טילים...

'טילים לא ייפלו, אבל על 'חצאי' טילים אין הבטחה!'
צחקק אחד מהם אפי קרויס שמו והחל לצטט את מגוון התירוצים שהתחילו לזרום יחד עם כוחות הביטחון לאזור הנפילה.

'זה בכלל לא בני ברק! כל מה שמחוץ לז'בוטינסקי לא כלול בהבטחה!'

'תכלס''
הוסיף ה'מתחכם' שבחבורה 'תשאלו את כל האברכים הירושלמים לשעבר שגרים ב'פרדס כ"ץ' ו'קרית הרצוג', הם יגידו לכם שהם ממש לא גרים בבני ברק... זו הרי הסיבה שלפני החתונה הם לא הסכימו לשמוע על יחידת דיור ברח' רבי עקיבא פינת חזון איש...'

'זה לא מדוייק'
התערב אברך מקומי ששמע את דבריו - 'שמעתי שמובא ב'חוט שני' להדיא שפרדס כ"ץ נכללת בתוך בני ברק לעניין ההבטחה'.

'כן, אבל כנראה שלאיראן עוד לא הגיעה המהדורה החדשה של החוט שני'
סנט בו ראש הלצים והמשיך לחילוק הבא - 'ועוד יש לומר, כאן בדאיכא אייפון כאן בדליכא אייפון, א"נ כאן בשעה משחקת להם לרשעים כאן בשאין השעה משחקת להם'.

אברך צעיר שידיו ושפתותיו עדיין רועדות ציטט את 'ראש הכולל' שלו שלמד את ה'הבטחה' עם שכל ליטאי יבש וקריר, 'כל ההבטחה הייתה כדי להרגיע את הילדים, החזון איש לא יכול להגיד להקב"ה מה לעשות!'.
'ומה עם אמונת חכמים',
צעק לעברו נציג קהילת הספרדים... 'יש כח לצדיקים, איך אתה ככה מקטין את הצדיקים?'.
'זה לא אני'
הצטדק אותו אברך, 'ככה שמעתי'...
'נכון, נכון'
התרברב צעיר אנרגטי לשמע דבריו - 'אני בחיים לא ירדתי למקלט!'
מן הצד נראה היה שהתגנב ספק לליבם של הנאספים לשמע 'האומץ היהודי' שגילה הצעיר
'יש מצב שאצלך זה פחות 'אמונת חכמים' ויותר הפגנת 'אומץ' בשילוב חישוב מושכל של סטטיסטיקת נפילות... תבדוק עם עצמך ותגיד לי אם אני צודק, צדיק'ל'' סנט בו יהודי מבוגר ששמע את דבריו.

סקרן שהקשיב מהצד לפתע התערב ואמר - 'יש רבנים שאומרים שההבטחה זה לא רק בזכות התורה שמגנא ומצלא אלא גם בזכות שמירת שבת, וברחוב הזה מחללים שבת!'

אחד מעסקני השכונה שיצא מאובק מביתו נזעק לשמע הדברים 'תתבייש לך! רק לאחרונה התחלנו לחסום את הכביש בשבת, לא נוסעים פה בשבת ולא ייסעו פה בשבת!'

'וגנרטורים יש לכולם כאן? אההה? ומים???'
אותו אחד לא הרפה, נראה היה מתוך סערת הנפש שבה הוא אמר את דבריו ש'שמירת השבת' חשובה לו ממש כמו השמירה על שמה הטוב של אותה 'הבטחה'...

'ובכלל, כל החבר'ה כאן בפרדס כ"ץ מקפידים על השילוש בהדסים בשיעור חזו"א? או שהם קונים כל חבילת הדסים שכתוב עליה את האות א'? מה נראה לכם, כדי ליהנות מהבטחה של החזון איש צריך לנהוג לפי החזון איש!' קבע.

ממש תוך כדי דיבור של אותו סקרן הרים את עיניו המושפלות מי שנקרא ה'חזונישניק' של השכונה – 'אני שומע ממכם צליל של זלזול בהבטחה של החזון איש! תתביישו לכם!' אמר והוסיף את ההגיג שלו, 'מה שהחזון איש אמר זה דבר חידוש ו'אין לך בו אלא חידושו!' ואם הוא דיבר על הפגזים הקטנים שהיו בימיו, הוא לא דיבר על טילים בליסטיים עם חצי טון חומר נפץ, וגם, הוא דיבר על בני ברק של אז, לא על כל ההרחבות והתוספות שבנו בעיר'.

משום מה היישוב הזה לא נשמע לאחד המאזינים שהגיב בחריפות – 'זה ממש כמו לטעון שהחזון איש הבטיח, אבל לא הבטיח לקיים! נו באמת!'.

רגע לפני שחברי כת הלצים פרצו בצחוק מתגלגל עצרה אותם אלונקה שעברה לידם ובה אחד הנפגעים מנפילת הטיל -
'חברים, זה לא עניין לצחוק עליו' הרצין את האווירה אחד מהאברכים שדירתו נהרסה, ופנה לאנשים שהתאספו שם -
'אומרים שיש עוד התראה, תתמגנו בבקשה, 'ונשמרתם!'.

ובאותה נימת רצינות!

רוב ככל גדולי ישראל ובראשם מרן גאון ישראל ר' דב לנדו שליט"א הידוע בהנהגותיו לפי שיטת החזון איש הורה מפורשות, לנהוג לפי כללי הזהירות הנדרשים.

זאת לצד מה שנכתב במכתב של רבני העיר הרב יהודה סילמן והרב שריאל רוזנברג' ש'ההבטחה אינה מדוייקת וד"ל'.
וכך נשמע מפיהם של יודעי דבר בדבר מקור אותה 'הבטחה' התלויה ב'עצה' שייעץ החזון איש להרב טורצ'ין שהתגורר בירושלים ושיכל את שני ילדיו בהפגזות של הירדנים, והחזון איש אמר לו לבוא לבני ברק באומרו שבבני ברק הוא יחיה בשלווה.
מכאן ועד לצאת אל הגגות כדי לחזות ביירוטים ולחזות במימוש ההבטחה הדרך ארוכה ומסוכנת מאוד!

מגדולי ואדירי תורה הלומדים תורה לשמה ושקועים בעיונם ולימודם ואינם רואים צורך בירידה למקלט, אי אפשר ללמוד לכלל הציבור שאינו קרוב לשולי דרגתם.

בהקשר לזה יש לציין את מכתבו של ר' חיים קנייבסקי מ- ד' כסלו תשע"ג.
"כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק" ברכות ט' ע"ב, ורבי שמעון סבירא ליה בספרי עקב סי' ל"ח אין זה קידוש ה' שדברי צדיקים קיימין בחייהן ובטלין לאחר מיתתן, ולא יתכן כן.
ואם כן כשהחזון איש זצ"ל אמר שבבני ברק לא יהיה פצצות כמו שהעיד הגה"צ רא"צ טורצ'ין זצ"ל, בודאי יתקיים גם היום, ואין לפחד כלל!"
משכך, מי שקיבל אישור וביטוח אישי שלא יארע לו כל נזק מפיו של רבו, ובליבו נטועה אמונת חכמים, מצווה עליו לשמוע בקול רבותיו ושומר פתאים ה'.
סנקציות!

אי אפשר כבר לשמוע את המילה הזאת!

כל הסנקציות המגוחכות שהציגה הוועדה העוסקת בניסוח חוק הגיוס מעוררות גיחוך ברחוב החרדי – כסף? מעונות? נקודות זיכוי? תקציבים? ממתי כל העולם החומרי הזה מעניין אותנו? ממתי אכפת ל'אברך כולל' כמה כסף אין לו בחשבון, מעניין אותו יותר כמה הוא יצליח לגייס מהגמ"ח השכונתי, ומה מחכה לו בגמ"ח המרכזי...

חרדי מצוי לא מצליח להבין איך סנקציות שכל מה שהן אומרות זה קצת [או הרבה] פחות כסף, יגרמו ל'לומדי תורה' לעזוב את הסטנדר.
גם הצעד 'לקראת' שהלכו יוזמי החוק באיסור יציאה לארץ, שלילת הטבות ללימודים אקדמאיים, ומניעת רישיון נהיגה, אין בהם אמירה מספיקה, בכלל מי נוהג עם רישיון בתור 'בחור ישיבה' כל הקטע זה לנהוג בלי רישיון...

בעקבות כך מתפתחת יוזמה חדשה לשורת סנקציות ייעודיות בהסכמה חרדית של כמה מראשי הישיבות הבולטים, את הסנקציות האלו התאימו במיוחד אנשי מקצוע המבינים לנפשו של ה'ישיבה בוחער'.
מי שבאמת מחפש את הפתרון ימצא כאן מענה אמיתי וראוי כזה שיביא בפועל לגיוס המוני של 'לומדי תורה' לשירות המדינה והעם, לאו דווקא דרך החטיבה החשמונאית...

הגיע הזמן לחשוב מחוץ לקופסא, בניסיון לפתור אחת ולתמיד את הפצע הפתוח הזה.
לנגד עיניהם של יוזמי המהלך היצירתי עמדה מטרה – הסנקציות חייבות ללוות את בחור הישיבה מהרגע שהוא פותח את העיניים עד הרגע שבו הוא פותח אותם שוב למחרת...
בתקווה שסוף סוף הסנקציות יעשו את העבודה, ויביאו בס"ד לגיוס המוני של 'לומדי תורה'.

את שורת הסנקציות החדשות יפגוש כל בחור ישיבה, בבית, בישיבה וברחוב, בזמן ובבין הזמנים, בסדרים ובבין הסדרים, באופן טבעי חלק מהסנקציות מתערבות בצורה דרקונית בסדרי הישיבה אך לאורך כל הדרך נזהרו הנוגעים בדבר שלא לפגוע בבחורים מבחינה רוחנית, שהרי מטרת העל הינה גיוס לומדי תורה ולא חלילה חינוכם מחדש...

כל סנקציה תהיה קבועה בחוק בכפוף לעמידה ביעדים, כשעוצמת הסנקציה – הרחבה או צמצום שלה ייעשו בהתאמה לאחוז המתגייסים בחברה החרדית.
ואלו הם חייו החדשים של בחור הישיבה ה'משתמט' - סדר יום עמוס בסנקציות עם ניחוח ישיבתי!

'סנקציית שחרית'
מעתה ואילך ייבחרו חזנים קבועים לתפילת שחרית ייערך מכרז בו יבחר החזן האיטי ביותר וזה שמבין במוזיקה כמו שהוא מבין באסטרולוגיה... נגמר העידן הזה שתפילות הופכות לקונצרט עם משאפ שירים קצביים!

בנוסף, זמן ההמתנה לחזרת הש"ץ יגדל ל14 דקות או עד שהראש ישיבה מסיים, הזמן הארוך מביניהם... אם לא 'כוונות' של הרובה, לפחות שיהיו קצת כוונות בתפילה!

בכפוף החלטת 'בית הדין הגדול' שתינתן בהמשך יבוטלו כליל כל הימים בהם 'לא אומרים תחנון', גם את הכיף הזה ייקחו ממכם, משתמטים!

'חדר האוכל החדש'
תפריט הארוחות בישיבות ישתנה לחלוטין!

בשר בצ'ולנט? הצחקתם את המדינה, תשכחו מזה!

מכירים דיאטת מלפפונים? אז זהו, מעכשיו זה הולך להיות הסטנדרט, מה נראה לכם שלחיילים בעזה יש זמן להכין סלט?

עד היום היה שניצל תירס אבל לא נגעתם בו... מעכשיו כל בחור ישיבה יחוייב לאכול שני שניצלי תירס בארוחת ערב ארבע פעמים בשבוע, כי בליל שישי לא תוגש יותר ארוחת ערב, עד היום הייתה ארוחת ערב ולאחריה עוד ארוחה דשנה בצ'ונטיה המקומית, בעידן הסנקציות לא יהיה כפל ארוחות! זה נגמר!

זאת המנה העיקרית של הסנקציות האכילות, את ה'תוספות' יגישו ככל ואחוזי הגיוס ימשיכו להיות נמוכים בשנתיים הבאות
סנקציות כלליות

מזגנים
בחדרים? שעתיים ביממה לכל היותר, ביום בו הטמפרטורה הממוצעת תפחת מ30 מעלות צלזיוס לא יופעלו מזגנים בכלל!

'עיתונים' בישיבה – יותרו כניסת עיתוני פרסום מקומיים בלבד, דוגמת 'מידע לכל' 'כח הפרסום' וכדו'
אתם לא בצבא, ולכן אין לכם שום זכות לדעת מה החיילים עושים שם בעזה!

'מעוררים' – יוצבו מעוררים בשכר מטעם מדינת ישראל שיעירו את הבחורים בשעת בוקר מוקדמת מספיק כדי לאפשר להם לשהות שעה אחת קודם התפילה כמנהג החסידים הראשונים.

'מוסר' - נשקל לחייב את וועד הישיבות להוסיף 'סדר מוסר' נוסף לצד הכרזה על חובת השתתפות בסדרי המוסר.

סנקציית הביגוד
יותרו לבישת חליפות בצבע אחיד בלבד, כחול או שחור.

בכל רכישת עניבה בחנויות השונות יוגבל זמן הבחירה ל- 3 דקות בלבד, בחור שיישאר מעבר לזמן הקצוב תישלל ממנו הנחת הת"ת והוא ייאלץ לשלם מחיר מלא על כל הפריטים באותה הקנייה.

מעתה ייאסר על לבישת גרביים מדוגמות, עם נעליים צבאיות גם ככה לא רואים את הגרביים!

סנקציית הרישום
באווירת הבחינות לישיבות גדולות תיתכן ותיכנס סנקציה משמעותית נוספת לפיה משרד החינוך יתניע מהלך שיהפוך את כל הרישום לישיבות ל'רישום איזורי' בדומה למה שקורה במוסדות לבנות, בוא נראה איזה 'ראש ישיבה' ישמע את זה ולא יסכים ל80% גיוס.
רק המחשבה על שורת ישיבות ליטאיות וספרדיות מתמלאות ב20% צ'אלמערים ו'רבאהרל'עך' גורם לי לראות את העולם בצבע ירוק זית.

סנקציות חופשה
כן, כן, הם נגעו גם בזה, בשלב הראשון ייסגרו המסלולים הבאים לבחורי ישיבות – יהודיה, ג'ילבון, ודרג'ה, בהמשך ייסגר כל מקור מים קרירים למעט מקווה האר"י והמקווה בספסופה בשל היותם אתרים בעלי חשיבות דתית.

בחור ישיבה שייתפס בפארק או שמורת טבע כשהוא עם מנגל או נרגילה יהיה צפוי לקנס של עד 750 ₪.

כל חופי הרחצה הנפרדים ייסגרו למעט חוף שרתון, בשל היותו החוף הנפרד הצפוף ביותר, ניקוז של כל הרוחצים החרדיים לתוכו יהווה סנקציה משמעותית נוספת לעונת הרחצה.

נ.ב.
במקביל, יושבים טובי המומחים לערוך רשימת סנקציות ייעודית ל'אברכי כולל' כל הצעה תתקבל בברכת התורה לזכותם ולגיוסם של עוד ועוד לומדי תורה בארץ הקודש.

להסיר ספק!
הכוונה ב'עידוד גיוס לומדי תורה', היא אחת! להרבות ספסלים של לומדי תורה
בטוחני שזו כוונתם של כל הנוגעים בדבר לרבות היהודי שהיה 'אסיר ציון' לשעבר... כי מציון תצא תורה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה