הקטנת הרזולוציה בלי לפגוע באיכות

• הוסף לסימניות
אני מעוניין להוריד את הרזולוציה של התמונות שלי לפני העלאה לאינטרנט, עד עכשיו הקטנתי עם הפיצ'ר של מייקרוסופט אבל שמתי לב שהוא פוגע באיכות בצורה רצינית (צבע וקונטרס משתנים מאוד).
אני יודע שמשתמשי קאנון/DPP יכולים עוד באותה התוכנה להקטין, אני בניקון וקמרה רוו מבית אדובי, ואני לא מוצא איך מקטינים כאן. מישהו יכול לעזור לי, בתוך התוכנה שאני עורך בה RAW או בתוכנה אחרת?

• הוסף לסימניות
תוריד את הפוטופילטר

תוכנה חינמית ומעולה לכל מיני עריכות קטנות שלא מצדיקות לפתוח פוטושופ.

• הוסף לסימניות
תוריד את הפוטופילטר

תוכנה חינמית ומעולה לכל מיני עריכות קטנות שלא מצדיקות לפתוח פוטושופ.

• הוסף לסימניות
איך מקטינים עם הפוטופילטר? אין לי זמן לחרוש אותה עד שאגיע לזה...

• הוסף לסימניות
גם אני משתמש בתוכנה ששרול לינקק (ותודה שוב לשרול על האשכול מלפני יותר משנה).

מומלץ להקטנה, מסגרות פשוטות וחתימות פשוטות.

• הוסף לסימניות
אם כבר....
הנה האשכול עם קישורי הורדה ומדריך קצר שכתבתי:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=34858
עקב התקלה שהיתה במערכת של האתר, התמונות לא מופיעות שם אוטו'.
צריך ללחוץ על המספר ואז תפתח לכם התמונה.

• הוסף לסימניות
פוטושופ!

בהשגחה פרטית, "מנטור" העלו את הטיפ השבועי הזה.
וחסכו לי לכתוב את כל המגילה.
הסקריפט הזה הוא מגרסת CS3 ומעלה.

________________________​
שינוי גודל מהיר
הנה סיטואציה מוכרת (במיוחד לכל אלו שעושים גלריות באינטרנט) - יש לנו תיק תמונות בגודל של גלויה ואנחנו צריכים גם גירסה מוקטנת של אותה תמונה (גלריה, כאמור). מה שאומר שאנחנו צריכים לשמור גרסה מוקטנת של אותה תמונה.
אפשרות אחת היא ליצור Action שיבצע את הפעולה הזו בדיוק. ובכן, מסתבר שאתם לא היחידים שצריכים את הפעולה הזו, ומישהו באדובי כבר עשה עבורכם את התסריט הזה.
פתחו את תפריט קובץ (File) ומתוכו בחרו בתפריט המשנה תסריטים (Scripts). כעת בחרו בפקודה הראשונה - Image Processor.
שימו לב לאפשרויות השונות:
1. בחרו האם לשנות גודל של תמונות פתוחות או תמונות השמורות בתוך תיק מסויים.
2. היכן לשמור את התמונות - באותו תיק או בתיק אחר. במידה ובחרתם באותו תיק, התמונות ישמרו באותו שם עם תוספת של המספר 1.
3. באיזה פורמט לשמור את התמונה? לכל אחד מהפורמטים יש אפשוריות שונות (כולל שינוי גודל). ניתן לסמן יותר מאפשרות שמירה אחת.
4. באפשרות האחרונה תוכלו לבחור ב-Action מתוך רשימת האוטומציות של התוכנה.
שימו לב שכאן המקום להוסיף את סימון זכויות היוצרים על התמונה (Copyright).
הקלקה על כפתור Run מתחילה את העבודה. תנו למחשב כמה שניות עד לסיום המוצלח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;472848:
איך מקטינים עם הפוטופילטר? אין לי זמן לחרוש אותה עד שאגיע לזה...

יש לך אופציה של באצ'
אתה מגדיר תייית מקור, תיקיית יעד, גודל תמונה, מסגרת, פילטר חידוד ושוח להמרה את כל התיקיה.

תמונה בודדץ קליק ימני לאימאג' סייז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;472908:
יש לי אותה, אבל אתה יכול להסביר לי איך עובדים עליה? היא כ"כ לא ידידותית... (ביחס לפוטושופ!!!)
והאם יש בה דרך לעבור על תמונות ברצף, אחת אחרי השנייה? כמו שאפשר בקמרה רוו של אדובי? ובDPP של קאנון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;473034:
יש לי אותה, אבל אתה יכול להסביר לי איך עובדים עליה? היא כ"כ לא ידידותית... (ביחס לפוטושופ!!!)
והאם יש בה דרך לעבור על תמונות ברצף, אחת אחרי השנייה? כמו שאפשר בקמרה רוו של אדובי? ובDPP של קאנון?

הכל עניין של הרגל
מאז שהתחלתי לעבוד איתה ועם הview nx (עכשיו בגרסה 2)
אין לי צורך בפוטושופ לעבודה היום יומית שלי

פשוט צריך ללמוד לעבוד איתה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;473156:
הכל עניין של הרגל
מאז שהתחלתי לעבוד איתה ועם הview nx (עכשיו בגרסה 2)
אין לי צורך בפוטושופ לעבודה היום יומית שלי

פשוט צריך ללמוד לעבוד איתה

זה מה שהוא שואל :)

זרוק לו טיפ או 2.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;473160:
זה מה שהוא שואל :)

זרוק לו טיפ או 2.

NX
NX2 (זה שני טיפים) :D

כשאתה בא לשמור קובץ בודד מRAW לJPG
אתה צריך לשנות את המכוון (סליידר) לסביבות ה40%
זה יטפל לך במשקלו של הקובץ בלי לפגוע באיכות (בצורה בה אתה מחפש)

בתקיה שלמה זה קצת יותר מורכב...
צריך להיכנס ל"אקשנים"
ולתת לו ספריה ממנה הוא קורא את הקבצים
וספריה אליה הוא ישלח את הקבצים שהמרת או ששמרת באיכות שונה
וכמובן לקבוע את איכות השמירה

• הוסף לסימניות
לפני שאני ניגש להקטנה בNX2...
קודם שתהיה לי דרך לערוך את התמונות אחת אחרי השנייה ברצף...
זה קיים?

• הוסף לסימניות
איזה סוג עריכה אתה מחפש.

על בריג' שמעת?
אתה יכול תוך כדי עריכה, להקטין ולקרפ בשליטה מליאה, על כל התמונות יחד.

• הוסף לסימניות
נכון לעכשיו אני עובד בברידג', ודי מרוצה.
אלא:
שאומרים (שמעתי בעיקר מתמיר) שהNX2 עורכת תמונות של ניקון יותר טוב (בגלל פרופילים או משהו כזה).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה