דרוש מידע הקייטנות ברשתות הגנים החרדיים - עושק! ואין פוצה פה

• הוסף לסימניות
לדעתי, הפיתרון היחיד הוא, שיגמר הסחר וה'פרוטקשיין' לכאורה של רשתות הגנים...
בשביל זה צריך שלפיד וליברמן יהיו ראשי ממשלה, אבל צריך לגלות להם במה להתמקד, ולא בשטויות כמו מס על החד פעמי או קיצוץ בקצבאות...;)

• הוסף לסימניות
ואיזה עליהום עשו כשעירית בית שמש פתחה גנים משלה...
במקום לקחת את זה בשתי ידיים, במיוחד כשהתמנה צוות פיקוח חרדי, תקפו את העיריה ואת מי שיהין לשלוח לשם
מי עשה? מנהלי העמותות שחששו לעורם! ואיימו על רבנים! (רב שחתם על מכתב אמר לי אישית שהוא פחד!)

• הוסף לסימניות
משכורת של מלמד גם אם היא 5000 היא עולה למעסיק עוד כ-30%.
כמה עולה שכ"ד של החיידר ? חשמל ? מים ? ארנונה ?
חיידר קלאסי שנמצא בבנין ובעיר חרדית לא משלם ארנונה, ובחלק מהערים החרדיות הוא גם לא משלם מים וחשמל.

• הוסף לסימניות
הטענה המרכזית על ה"חיידרים" שאמנם מותר למנהל להתפרנס יפה, אבל שייקח משכורת קבועה, אפי' 30.000 ש"ח. אבל את שאר הכסף יתן להעלאת משכורות לגננות וסייעות. (המלמדים מקבלים יפה בדר"כ, כי אחרת אחרים יחטפו אותם). ולא שייקח את כל העודפים לדירות של הילדים.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם את גננת שמגיבה לי
אבל אני יודעת בבירור שזה התקציב שהגיע לגנים

אבל תשימי לב שכמה פה דיברו שהגננת נחנקות ועובדות ''בחינם''
אז לא בכל מקום

וכן זה מקומם אותי לדעת שהכסף שאני משלמת לבנותי בקופות גן בקושי מנוצל
וגם מה שמקבלים מבחוץ הכסף נעלם קיטנה זה קיטנה צריך רמה אחרת של יצירות יותר קנויות מאשר שוב חמש שולחנות חופשיים בשעת יצירה

לא יתכן שגננת תקנה מצלמה או טייפ או כל דבר אחר מקופת הגן ותשתמש בו לצרכיה האישיים
כגננת, חייבת להגיב שלא מכירה כזאת סיטואציה בסביבה שלי.
ההיפך, בעלי טוען שבמקום שהגן יפרנס אותי אני מפרנסת את הגן...
הוצאתי אלפי(!) שקלים לדברים הכרחיים, ולא נראה לי שיחזור אלי אי פעם...

יתכן שזה נכון, מה שכתבת, אבל רק תדעו שזה ממש ממש לא מייצג!

• הוסף לסימניות
תכל'ס לא מאמין שמשהו יזוז עד שנגלה שבגנים של ילדינו יש סייעות ערביות [בהתחייבות, זה לא מופקע..]
לא מופקע בכלל!!!
ואל תחשבו שזה יעזור!

כיום בגני חינוך מיוחד יש מטפלות פרא רפואי ערביות!
ולמה? כי הם סוסי עבודה-לומדות ומשקיעות המון ועובדות בתת תנאים
אחרי שנה שנתיים הן עוזבות למקומות הגיוניים יותר.

לפעמים אני רוצה לצעוק-הורים, תלחמו! למה אתם שותקים??

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
משכורת של מלמד גם אם היא 5000 היא עולה למעסיק עוד כ-30%.
בהרבה מקומות ,התלמודי תורה הספרדים משלמים למלמדים הרבה יותר וגובים מההורים הרבה פחות, ויש בכיתה הרבה פחות ילדים.

הנה , סתם נפלתי על חיידר אחד ששמעתי את שמו. יש תקציבים מהמדינה, מהעירייה, ב"ה לא חסר.

• הוסף לסימניות
בהרבה מקומות ,התלמודי תורה הספרדים משלמים למלמדים הרבה יותר וגובים מההורים הרבה פחות, ויש בכיתה הרבה פחות ילדים.

הנה , סתם נפלתי על חיידר אחד ששמעתי את שמו. יש תקציבים מהמדינה, מהעירייה, ב"ה לא חסר.
מה אתה רואה אצל החיידר החסידי הזה ?

• הוסף לסימניות
בעלי מחפש בנרות בירושלים. השכר מצחיק!!!
השכר מצחיק ?
לא חושב כך או שהוא נפל במקום שלא יודעים לשלם הוא שמחפש תפקיד כעוזר
בכל מקרה אם הוא חסר נסיון או עם מעט נסיון
צריך עוד קצת סבלנות השוק של החסרי נסיון הוא בחודש אב

• הוסף לסימניות
אז הנה הוכח שהסיפורים על מנהלי המוסדות הגנבים והשודדים והעושקים הם נחלת מנהלים בודדים וכל השאר טובים וישרים.
אני ממש לא אמרתי שמנהלי החיידרים גנבים ממש ממש לא
במקום לקחת את זה בשתי ידיים, במיוחד כשהתמנה צוות פיקוח חרדי, תקפו את העיריה ואת מי שיהין לשלוח לשם
מי עשה עליהום מי מי
מנהלי הרשתות שהם מקורבים להמודיע
ועכשיו לגלגל עינים ולדבר על אידשקייט הא

• הוסף לסימניות
למה הוא צריך עוד כסף? לא מספיק 430 * 35 ילד בכיתה? חיידרים מגלגלים מיליונים בשנה
צריך לחלק בין מנהלי רשתות הגנים
לבין מנהלי החיידרים במיוחד מוסדות הפטור
ובמיוחד מי שמחזיק יום לימודים ארוך להחזיק חיידר זה הרבה מאד כסף

• הוסף לסימניות
מי בדיוק עשה עליהום? הציבור הרחב? תשובה שלילית.
מנהלי הרשתות שהוציאו מכתבים מרבנים על הפגיעה בחינוך הטהור או בתקציב הטהור. אם היה נערך רישום מזורז והורים היו מותירים שם את הילדות, יכלה להימשך מחאתם, הגננות היו נעמדות בתור לגנן שם כי הרי אינה דומה משכורת עובדת עיריה למשכורת עובדת רשת, היו מבנים נורמטיביים ותקצוב מלא...

• הוסף לסימניות
לגבי גננות. יצא לי לשוחח עם גננת אחת שתיארה לי את תנאי ההעסקה שלה ברשת ידועה ומוכרת. והזדעזעתי.
הן לא מקבלות פנסיה או התייחסות לוותק או לגמולים המשכורת היא קבועה כל השנים ונמוכה מאוד. היא סיפרה למשל שסייעת בגן לא מקבלת שום משכורת על חודשי החופש כי זה זמן שלא לומדים בו....
לדעתי אנחנו ההורים צריכים להילחם על זכויותיהן כדי שלילדנו יהיו נשות צוות ראויות ומסופקות מהעבודה ולא מרירות ומלאות תסכול.

• הוסף לסימניות
להתעלל בגננות ולעשוק גננות מבחינתי זו לא גזילה מהגננת. זה עושק. אבל הגננת יכולה להחליט אם לעבוד במסגרת הזאת או לא.
אז למה מחכים? שזה מה שיקרה??
תכל'ס לא מאמין שמשהו יזוז עד שנגלה שבגנים של ילדינו יש סייעות ערביות [בהתחייבות, זה לא מופקע..]
כי זה לא רחוק ולדעתי ישתקו על זה כמו ששותקים על המון דברים הזויים שקורים כבר עכשיו!
ולמה אני אומרת שזה לא רחוק? כי בגנים החילוניים הסייעות הם ערביות וכשיש מחסור בצוות (ויש) אז חופשי יש שתי גננות בצהרון ערביות... ולהורים זה לא כ"כ כיף אבל כולם שותקים.
השכר מצחיק ?
לא חושב כך או שהוא נפל במקום שלא יודעים לשלם הוא שמחפש תפקיד כעוזר
בכל מקרה אם הוא חסר נסיון או עם מעט נסיון
צריך עוד קצת סבלנות השוק של החסרי נסיון הוא בחודש אב
אני לא יודעת מה עם המלמדים, אבל גננת שאמורה לקבל 4 וחצי אלף ש"ח זה שכר מצחיק ומזלזל ולא מוכיר את ערך העבודה שלה ואולי גננת לא אמורה לפי ההשתדלות בפרנסה להישאר בכזה מקום, במיוחד עם יוקר המחיה עכשיו, וזה עצוב שיש עדיין כאלה גננות שיקחו משרה כשמציעים להם כזה שכר, כן, גם אם מדובר בגננת מתחילה.
וזה הבעיה שמאפשרת לעמותות להמשיך לשלם את הסכומים האלה, כי עדיין, למרות החוסר בגננות, יש מי שכן תסכים לעבוד בתנאים האלה, ומנגד יש את אלה שמוצאות את עצמם מחוסר ברירה הולכות לממ"ד/ חילוני או עושות הסבת מקצוע.
אז אם נמשיך ונשתוק, נמצא את עצמינו במציאות שבתוך כמה שנים-
הסייעות ערביות,
הגננות יהיו בעיקר כאלו מתחילות ללא ניסיון,
וכל הגננות האיכותיות, הוותיקות יערקו לממלכתי חרדי שיפתח כפטריות אחר הגשם.

אם היה כאן מישהו שמבין בחוקים ויוכל להצביע על דברים ספציפים שמנהלי עמותות ורשתות עוברים על החוק, או פשוט לפתוח תביעה ענקית של מאות גננות ע"י גוף של עורכי דין או משהו כזה, זה יהיה הסיכוי היחיד שמשהו יזוז כאן.
צריך יוזמה.

הדיבורים פה באשכול, ואשכולות תוססים שקמים כאן אחת לתקופה, זה לא מה שיעשה שינוי.
לגבי הנושא של ללכת לרבנים בנושא, כנראה אין לזה פתרון כי זה אשכרה- הון שלטון.
תתחילו לפעול מה שאפשר כי אחרת נמצא את עצמינו מדשדשים באותם אשכולות גם שנה הבאה ובעוד שנתיים.

אם יעשו משהו נגד העושק, תקראו לי. אני מצטרף.
לא יכול לראות את המשפחות של הגננות שעובדות כבר שנים, נקרעות מהעבודה, מגיעות לגן בלי טיפת חשק,
והילדות שלי מפסידות בגלל זה...
(הכוונה לשני הדברים- הגננות שמשתכרות עלוב ביותר בעבודה קשה ושוחקת, והילדות בגנים שלא מקבלות את מה שמגיע להן.)

וזה צריך להיות משהו שיחייב את כל הגננות מכל העמותות. כי אחרת יהיו מספיק עמותות שיפטרו (כמובן, בתירוצים דלוחים) כל מי שתנסה להצטרף לזה.
ואני מכיר גם כאלו שיפטרו מצידם את כל העובדות ויביאו חדשות, ובלבד שיהיו כנועות.... :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה