הקלטה באולפן - כמה שאלות דחופות.

• הוסף לסימניות
* כמה עולה לשעה? (כולל מוזיקה איבודים וכד')
* כמה זמן עמור לקחת הקלטה של שיר, (גראמען של מצווה טאנץ) שלוקח לשיר בסביבות 11 דקות
* האם זה הגיוני שישבנו 3 שעות עם אפס תוצאות?? (וכמובן ששילמנו מחיר מלא)
ועוד משהו חשוב - מי יכול להמליץ לי על משהו מקצועי בבית שמש או ירושלים!!! אבל אחד שיודע לעבוד!
תודה רבה
חנוכה שמח!!

• הוסף לסימניות
* כל אחד והמחיר שלו.
* הקלטה תמיד לוקחת יותר זמן משירה בפועל (מקליטים כמה פעמים בשביל גיבוי)
* הגיוני מאוד
* המלצה - ג'ף הורביץ וארי גולדווג, שניהם מעולים, אין לי מספרים.

• הוסף לסימניות
אולפן עולה לשעה נטו- בלי עיבודים ובלי מוזיקה- שזה פלייבק, ודבר בפני עצמו
בין 60- 250 לשעה
הקלטה של שיר בסביבות 11 דקות לוקחת זמן,

הגיוני שישבתם 3 שעות עם אפס תוצאות, בהחלט..

הכל כמובן ביחס להשקעה-
אם רוצים לבוא לשיר פעם אחת איך שיוצא ולצאת.. אפשרי ב רבע שעה
רק אח"כ התוצאה..

ואסביר כדוגמא-
שיר שאני מעבדת באופן מקצועי, באורך נניח 4- 5 דקות
פלייבק יכול לקחת באזור ה 10 שעות
והקלטה לא פחות מזה..

• הוסף לסימניות
אלישבע, לוקח לך 10 שעות להקליט שירה של שיר רגיל (עם מנגינה נורמלית ולא מסובכת)? פלייבק הגיוני לי ב10 שעות, אבל שירה? לא נראה לי ששיר באורך כזה אמור לקחת יותר מ3 שעות... (אלא אם כן מדובר בהקלטה של כאלו שממש לא יודעים לשיר, אז זה סיפור אחר)
לפותח האשכול- מה נקרא 0 תוצאות? לא יתכן שהקלטתם 3 שעות ויצאתם בלא כלום, יתכן שעבדתם בצורה לא נכונה, ואז יצאתם עם תוצאה זעומה לעומת מה שתכננתם- כמו למשל שתיכננתם להספיק גם לעבד את השיר, גם להקליט את המוזיקה, וגם שירה. וגם כשמדובר בשיר של דקה אחת- 3 שעות זה פרק זמן מועט מאד עבור כל הפעולות שציינתי לעיל.
אגב, בדר''כ השלב של המוזיקה והעיבודים הוא שלב אחד לפני שמגיעים לאולפן... הגיוני שאחרי שאדם עבד מספר שעות לא מבוטל על המוזיקה, הוא יצטרך מנוחה ולא יוכל מיד להקליט גם שירה :)

• הוסף לסימניות
כן.. שיר רגיל-
מקהלה של יותר מ- 5 בנות, קולות מיקסים וכו..

שיר של 11 דקות זה אומר שאין שום דבר להכפיל, וצריך לשיר הכל מתחילה ועד הסוף
והיא דיברה פה על נגינה בשילוב, כך שזה ממש זמן מועט יחסית,
שוב, תלוי מה רצתה להוציא, ובאזו רמה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1886300:
* כמה עולה לשעה? (כולל מוזיקה איבודים וכד')
* כמה זמן עמור לקחת הקלטה של שיר, (גראמען של מצווה טאנץ) שלוקח לשיר בסביבות 11 דקות
* האם זה הגיוני שישבנו 3 שעות עם אפס תוצאות?? (וכמובן ששילמנו מחיר מלא)
ועוד משהו חשוב - מי יכול להמליץ לי על משהו מקצועי בבית שמש או ירושלים!!! אבל אחד שיודע לעבוד!
תודה רבה
חנוכה שמח!!

3 שעות? מצאת מישהו זריז ביותר!!!!!
על השיר האחרון שהוצאתי (הקישור בחתימה) עבדנו לפחות 15 שעות, אם לא 20. (לא זוכר בדיוק) ולא בזבזנו דקה!

• הוסף לסימניות
אם מגיעים לאולפן והמילים נניח לא בדיוק יושבות על המנגינה, וגם על סולם עוד לא ממש החליטו
והזמרים לא בדיוק מכירים את המנגינה, ואני יכולה למנות פה עוד הרבה כאלה דברים
3 שעות זה רק הפתיח למבוא:p

לא אומרת ש/זה מה שקרה לפותחת האשכול, אבל אפשר להבין את זה..
זה לא כZה הזוי

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעת עמיתיי למקצוע,
גראמן באורך 11 דק' אני מניחה שהוא בעל בתים רבים שלא חוזרים על עצמם,
והלקליט חבורת ילדים\ נערים\ ילדות \... שלא בהכרח מוזיקליים וזמרים,
לוקח שעווותתת,
ומאד מתסכל גם לטכנאי שאחרי שעות מתישות של הקלטה( בדרך כלל הקלטות מן הסוג הזה דורשות המון אורך רוח וסבלנות, וחזרה שוב שוב, כי הוא שכח "להכנס" והיא זייפה ועלתה במקום לרדת , ובכלל זה מביך אז כולם צוחקים...)
הלקוח יוצא כועס ולא מרוצה, כי "היינו שעות ויצאנו בלי כלום",
מה הלקוח לא ראה כמה זמן לוקח להקליט ??
, ועוד לעבד לוקח בדרך כלל את אותו הזמן
אז קודם כל אני מאמינה שזה לא ממש "כלום"
כי ישנם חומרים שהוקלטו,
רק מה - זה לא בהוקוס פוקוס נשמע מצוין,
אם לא עובדים על זה

• הוסף לסימניות
לא נשמע לי סביר לשבת 3 שעות ללא תוצאה,
אבל אם הבנתי נכון, מקהלה של 5 בנות היתה באולפן, וזה יכול לגרום לבלאגן.
הן צריכות להגיע רק לחלק של השירה ולא להיות נוכחות בעיבוד כי אז יש יותר מדי דעות וקשה להתמקד ולקבל החלטות.

בדיוק יצא לי להקליט גראמען (בפעם הראשונה) בשבוע שעבר. יצא 15 דקות נטו. 3.5 שירים מוכרים עם עיבודים חדשים ופשוטים. לא נאמנים למקור. את הפתיחים לקחנו מהמקור כדי לחסוך בזמן עבודה.
הלקוחות הגיעו מוכנים עם המילים מודפסות והביאו זמר די טוב שלא היה צריך יותר מדי תיקונים.
הכל כולל הכל יצא 14 שעות עבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה