- הוסף לסימניות
הכותל המערבי הוא אתר תיירות לכל דבר.הכותל המערבי
אם הכותל המערבי היה משרת בעיקר את הציבור החרדי, הוא לא היה נראה כפי שהוא נראה.
הכותל המערבי הוא אתר תיירות לכל דבר.הכותל המערבי
אלו לא בלמים של הוגנות ומוסר, סתם בלמים טכניים של רוב.לפי דברייך, על אף טענת ה'ניצול' - עדיין יש בלמים, וחייבים בכל זאת להיות מספיק גדולים כדי להעביר דברים, למרות האפשרות של לשון מאוזניים.
רק שיש כאלה, כמו לפיד ודומיו, ואנשי תקשורת רבים, שחוץ משנאה והסתה לא מעניין אותם כלום. הם לא מביאים טיעונים, אלא סיסמאות. ומפנים אותם רק לעבר מי שבא להם.
לאיזה עוד ציבור את מציעה להפנות?את בעצם טוענת ששיטת המשטר הדמוקרטי גורמת לניצול. דיון מעניין. למה להפנות את זה דווקא לציבור החרדי?
זה מעניין מאד,הציבור החרדי לא מקבל קצבאות יותר מציבורים אחרים.
זה נתון מפתיע מאד מטבלאות הלמ"ס. גם הגדולים שבשונאינו לא הצליחו עדיין להפריך אותו. ואני מדברת על דיונים ברמה של אקדמאים.
אלא אם תגידי שהלמ"ס טעו בכל חישוביהם בתחום.
ההכנסה למשק בית מקצבאות, די דומה בין הציבור החרדי והכללי.
אלוקים יודע איך, אבל זו המציאות.
אולי כי אצלם יש הרבה יותר חד הוריים, או מקבלי קצבת זקנה.
לאיזה עוד ציבור את מציעה להפנות?
הציבור החרדי משתתף בממשל רק כדי לדאוג לבוחריו, לא מענין אותם תפקידים, לא מענין אותם בטחון, מדיניות חוץ וגם פנים, שום דבר שלא קשור לקהילה שבחרה בהם. זה שונה מהותית מיתר הציבורים במדינה.
הערבים לא מקבלים פחות מאיתנו. אבל הם לא מבקשים כלום, לא שותפים בקואליציות, לא בשיחות, שום מו"מ ועדיין הם מקבלים כי מדינה דמוקרטית דואגת לאזרחיה אפילו אם הם לא דואגים לעצמם.
גם אם בוחנים את יתר הציבורים, או מסיבות אידיאולוגיות (הימין הדתי) או סתם מאזלת יד (ליברמן- רוסים) העשיה שלהם פחות סקטוריאלית, פחות בולטת.
ולכן עיקר האש מופנית אלינו, שאנחנו גם לא מכחישים, הנציגים שלנו שם כדי לדאוג לציבור שלהם, ואפשר לעשות את זה בעיקר עם כספים.
אני מנסה להבין. את טוענת שאנחנו שם רק כדי לקבל כספים עבורינו.
את טוענת שהערבים מקבלים לא פחות מאיתנו בלי שום בקשות, שותפות או דאגה לעצמם. כי מדינה דמוקרטית דואגת לאזרחיה.
לפי דברייך, בשביל מה אנחנו שם? למה שלא נשב בשקט בלי שום מאמץ, ונקבל כמו הערבים את כל הכספים על מגש של כסף, ואף אחד לא יילחם בנו וישמיץ אותנו?
יש תקציבים גנריים שכולם נהנים מהם ואפשר להבין אותם,אני מנסה להבין. את טוענת שאנחנו שם רק כדי לקבל כספים עבורינו.
זה מעניין מאד,
כמו שאני מבינה זה לא לוקח בחשבון קצבאות חד פעמיות כמו דמי לידה, אלא רק חודשיות, כמו אבטחת הכנסה או קצבאות לנכים / משפחות חד הוריות/ יתומים/ נפגעי טרור וכו'
וכמו כן , אין השוואה יחסית לכמה חרדים משלמים ביטוח לאומי, כנראה שפחות.
מה לגבי : הנחות בארנונה, מס הכנסה (שלא לדבר על מס הכנסה שלילי) הנחות בתמ"ת, הנחות בצהרונים, ?
האם לדעתך בשקלול מצטבר החרדים יותר תורמים לכלכלה מאשר נתרמים ממנה?
יש תקציבים גנריים שכולם נהנים מהם ואפשר להבין אותם,
ויש תקציבים ייעודיים.
ככל הידוע לי , אין סעיף שמחריג את ערביי ישראל שלומדים קוראן.
הם מקבלים תקציבים מסעיפים כלליים של חינוך חינם, של בריאות חינם ועוד, גם של אפלייה מתקנת.
רוב הסעיפים בתקציב לא מופנים לציבור ספציפי,
הדבר היחיד המקביל לדעתי, הוא תקציב הקיבוצים שנחשבו אז כתורמים מאד למדינה. בוטל מזמן.
בכלל לא טענה מופרכת,
יש הרבה שחושבים כך, שלו לא היינו בפנים וכל הפוקוס עלינו, היינו יכולים לקבל יותר מאשר היום - כשנציגנו נמצאים בפנים במטרה מוצהרת לעזור לאוכלוסיה שלהם - מה שמקומם עלינו את כולם, ולכן בודקים בטלסקופ כל פעולה של כל ח"כ חרדי.
יש בהחלט הסוברים שלו היינו בשקט בחוץ, היינו מקבלים תקציבים מתוקף היות המדינה מדינה דמוקרטית, והיה יותר שקט ושלווה ופחות שנאה.
קדם כל, כי כך הורו לנו רבותינו.אני מנסה להבין. את טוענת שאנחנו שם רק כדי לקבל כספים עבורינו.
את טוענת שהערבים מקבלים לא פחות מאיתנו בלי שום בקשות, שותפות או דאגה לעצמם. כי מדינה דמוקרטית דואגת לאזרחיה.
לפי דברייך, בשביל מה אנחנו שם? למה שלא נשב בשקט בלי שום מאמץ, ונקבל כמו הערבים את כל הכספים על מגש של כסף, ואף אחד לא יילחם בנו וישמיץ אותנו?
אם היה נוצר ציבור ענק של אומנים שחיים ברמה נמוכה - זה היה מדאיג,ועדיין, כמו שמשפחה של אמנים אבסטרקטיים שמשתכרים ממלגה נמוכה וחיים חיי-היפים ביישוב ללא מים וחשמל, נותנת פחות ממשפחה של מתכנתי מחשבים מהרצליה פיתוח, כך אין לי שום בעיה עם להרוויח פחות ולתת פחות, כל עוד הכל בגבולות החוק.
קדם כל, כי כך הורו לנו רבותינו.
ואחרי הכל הישובים החרדים משגשגים יותר ממקבילהם הערבים.
אבל את מבינה שכשהעסקנים החרדים דואגים לקצבאות גם הערבים נהנים מהם? וכשליצמן מסדר טיפולי שיניים גם הערבים נהנים מזה?
מצד שני את באמת רוצה שנשאיר לחכים הערבים את העבודה?
אבל אני מודה שבעבודתי אני נחשפת לנתינה מסיבית של הממשלה לטובת המגזר הבדואי. רשמית הם אפילו לא מסכימים לחתום על הבנות, לוותר על זכויות, לקבל סיוע.
שלא לפרסום הם מגיעים להבנות על הסדרת הישובים שלהם.
לפעמים אני חושבת לעצמי אם לא היינו עושים כלום יתכן שגם אלינו היו מתחננים לקבל במקום שאנחנו נצטרך לסחוט כסף(כן, כי מדינה דמוקרטית לא יכולה להשאיר ילדים ללא מוסדות, אוכלוסיה ללא קופת חולים וישובים ללא כבישים אז יש איזה רגע שגם אם האזרח לא יבקש כלום מישהו יכניס את היד עמוק לכיס וישפוך כסף)
אם היה נוצר ציבור ענק של אומנים שחיים ברמה נמוכה - זה היה מדאיג,
אם האומנים האלו לא היו מתגייסים לצבא - זה היה מכעיס,
ואם אחרי כל זה הם היו מעבירים תקצוב אומנים ייעודי שיעזור להם להמשיך ולחיות ככה על חשבון הציבור כולנו היינו רוצים לפעול נגדם.
כולם מבינים שזכותינו לחיות ברמה נמוכה, אבל כשיש תקציבים גדולים (יחסית ) לעולם התורה, לבחורים שלא מתגייסים , ולמוסדות שלא לומדים ליב"ה - קשה להבין את זה בראייה חילונית.
רוצים לחיות ככה? תהנו, אבל למה שהמיסים יממנו אתכם כדי שתמשיכו ? זה בלתי מובן.
צודקת , אני אנסח מחדש : החרדים יותר מקבלים מנותנים בדיוק כמו כל בעלי הכנסה נמוכה.אל תשווי בין 'החרדים חיים על קצבאות', ובין 'החרדים משלמים פחות מס וביטוח לאומי, בשל הכנסות נמוכות'.
כשזה מגיע לשינוי של חוק הגיוס, הורדת דרגה בתמ"ת , או ביטול קצבאות לכוללים , אני בטוחה שיש לך בעיה לא קטנה.שוב, אין לי בעיה עם חילוני שידבר בשפה רהוטה, ויצביע בכנסת למפלגה חילונית. אפשר להבין אותו. אין לי בעיה עם נציגים חילונים שינסו לשנות טבלאות ותקציבים בדרך פרלמנטרית הוגנת. אפשר להבין את כל אלו
לאותם יפי נפש שמאלניים,
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים