דרוש מידע הקרנות וקופות הגמל שבתלושים...

• הוסף לסימניות
אחד המרכיבים בתלושי השכר של עובדי הוראה הם הקרנות וקופות הגמל למינהם.
לא מבינה בהם כלום
אני בטוחה שיש לי כפילויות
ידוע לי שיש קופות גמל כמו הסתדרות המורים/ אגודת ישראל / כלנית וכד'
ישנם עם הטבות לעובד יותר מאחרות
מכירים/ ממליצים על יועץ מס מוצלח לעניין הזה? שבקיא היטב בכל סוגי הקרנות למינהם?
האם נכון לעבור/להחליף קרנות וכד'?

• הוסף לסימניות
דווקא לא הייתי בונה על כפילויות.
אין סיבה שיפרישו לך כפול לפנסיה (לפעמים מפצלים לשתי קופות, ואפשר לאחד, אבל זו לא הפרשה כפולה, אלא שעל חלקים שונים בשכר מפרישים לקופה שונה), וקרן השתלמות את צריכה לפתוח בעצך, ארת היא לא נפתחת לבד (וחבל, כי אפשר לאבד ככה זמן)
לגבי ארגון עובדים- למיטב ידיעתי צריך להצטרף וזה גם לא אוטומטי, אבל אולי מורות בחינוך העצמאי כן מצורפות אוטומטית לארגון הספציפי של החנ"ע.
מסכימה שכדאי להתייעץ עם מישהו שמבין בתלושים של מורים, גם לוודא בכל מקרה שלא פוגעים לך בזכויות.

אם את רוצה ייעוץ שאעבור לך על התלוש ואגיד לך לאיזה קרנות מפרישים לך- בשמחה. אבל אני לא יועצת ולא יכולה להמליץ על שינויים למיניהם...
אני יודעת שיש לברק הס ייעוץ מקצועי בנושא (יש גם ייעוץ ייעודי למורים), לא יודעת כמה זה עולה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה