נכתב ע"י קומיקו;1399655:לא קרה שום דבר אם אמא קצת צועקת
גם לה מותר טיפ לאבד שליטה
זה לפעמים עדיף מאמא שלא אומרת כלום
והכל תמיד תחת שליטה ובקול נעים
(אגב מה זה שילד אומר לאמו את אמא גרועה? מחריד!!!)
נכתב ע"י GRN;1399632:אין לנו יותר מדי על מה לדון
במקורותינו המשובחים כתוב: "אם יאמר לך אדם: יש חכמה בגוים - תאמין" (מדרש איכה רבה)
וגם: "קבל האמת ממי שאמרה" (הרמבם)
אז באמת שאין על מה לדון.
נכתב ע"י mig;1399666:מאד, מאד מחריד,
גם אף פעם לא שמעת ילד חרדי בן 3 אומר לאימו:
אני לא אוהב אותך רק את אבא? (שמגיע כמו מלך כשכולם במיטה עם פג'ימה ואשריו אם יאמין לך על מה שתספרי לו שקרה עד אז...)
או "את אמא רעה"?
אתם פשוט יורדים לשוליים של הדברים במקום להסתכל למסר שלהם,
איך לאבד פחות שליטה, איך להגיע לסמכות שלא מתוך הרמת קול (האמת היא שזה בד"כ סותר...) זה לא תורה מסיני, סתם התמודדות של אמא שעקב קבלה שקבלה על עצמה הגיע לתובנות בהחלט חכמות, רוצים קחו, לא רוצים זרקו.
אין שום קשר לדברים לבין היות האם חרדית/ חילונית חבל לערבב ומי שטוענת ש"אצלינו" אין כאלו דברים (צעקות על ילדים, איבוד שליטה וכד') או שהיא באמת מעובדת ומיוחדת במינה הלוואי שלא תהיה שכנה שלי, ואם היא לא כזו, היא סתם חיה בהכחשה.
נכתב ע"י שוצי;1399728:מסכימה כמעט עם הכל, רק שכן יש קשר בין רמת החוצפות לילדים חרדיים לשאינם.
בדוק.
נכתב ע"י mig;1399806:צר לי,
אני לא ראיתי קשר.
לאחר שנתקלתי בחוצפות איומות ונוראות אצל ילדים חרדים מבטן ומלידה זה עשרות דורות שב"ה צמחו לאילנות פארות.
(לפני שיוציאו אותי מהקשרי באתי לומר 2 דברים:
1. כן, גם ילדים חרדים מסוגלים בסיטואציות מסוימות להתחצף נוראות.
2. למרות שכילדים הם טעו והתחצפו זה לא גרם להם להיות מבוגרים כאלו והם בהחלט ניחמו על מעשיהם.)
נכתב ע"י שוצי;1399813:נכון, גם ילדים חרדיים מסוגלים להתחצף
אבל בכל אופן הילדים החרדיים (ממשפחות איכותיות) שאני מכירה בגיל 7 לא יגידו לאמא שלהם: "תעופי לי מהעיניים נמאסת עלי כבר"...
נכתב ע"י mig;1399826:(לדוג', דיברתי עם אחי בנושא מסוים והוא הגיב לי: שמענו, עוד נדבר על זה.
אני לא אספר לכם באיזה הקשר בן ה6.5 תקע לי את המשפט... אבל תבינו לבד שזה יכול להיות חצוף מאד...)
נכתב ע"י ariels;1399963:מיג, זה פשוט מאוד.
ילדים שנחשפים לניבולי פה, איומים אלימים (בסרטים למשל, ולצערינו גם במשפחתם) ותגובות קיצוניות (כמו זריקת חפצים בזמן כעס) - סופגים לתוכם כזו כמות של אלימות, שהיא חייבת להתפרץ איכשהו (או לאכול אותם מבפנים ולהפוך אותם לקרבנות אלימות).
ב"ה רוב הילדים החרדים, ואני מדברת על נורמטיבים - לא נחשפים לכאלה כמויות של אלימות.
אפילו בסרטים מצויירים יש אלימות "מצחיקה" אבל נוראית.
בסרטי "אקשן" לילדים יש צורת דיבור אלימה של "גיבורי הילדות"...
אז לא נראה לי שאפשר להשוות.
אפילו קללות - שאצלנו לא מוציאים מהפה על כלום, ועל אף אחד לא חשוב כמה הוא מעצבן - זה דבר יומיומי בחברה חילונית.
יש הבדל בין לצעוק על ילד אם הוא נוגע בשקע לבין לצרוח על ילד סתם כדי לשחרר את העצבים שלנו ואני חושבת שהיא מתכונת לסוג השני של הצעקהנכתב ע"י מלפפון;1399441:מסכימה איתך לגמרי.
זה לא הכלי היחיד, אבל הצעקה היא המסווגת והמנווטת.
כאשר ילד נוגע בשקע והורה יגיד לו: חמודי בבקשה אל תיגע, טוב?
אשלח את ההורה לטיפול בעצמו..
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: טורונטיאני, אבואלה, ספרא אמר ספרא יודע! ועוד 76 משתמשים79 //