הראיון הגדול עם שעיה וריקי איצקוביץ- מנהלי פרסום תוצאות אפקטיביות

• הוסף לסימניות
את שעיה וריקי פגשתי לפני 8 שנים במשרדון חמוד וחמים ברחוב רבי עקיבא 44 בב"ב
המשרד היה הם והם היו המשרד, כל אחד מהם תיפקד ב3-4 תחומים אם לא יותר והמשרד שכלל 2 אנשי צוות, היה שוקק פעילות עם עשרות מבקרים מידי יום (זו לא גוזמה)
באותה תקופה הם ניהלו את מועדון חברותה (מה שלומו בנתיים?) ומלחמת כובעים חריפה אקשן לא היה חסר במשרד... מהרגע שפגשתי אותם ידעתי שהם יגיעו רחוק.

קבלתי בשמחה את הצעתם להצטרף לצוות, וזכיתי לעבוד תקופה קצרה ומענינת יחד איתם.

במהלך התקופה הקצרה הזאת למדתי המון! לא רק ולא בעיקר בתחום הפרסום.

המסר העיקרי שלמדתי מריקי - לשאוף להגיע רחוק, להיות אנשי חזון, לראות את החיים בפרספקטיבה של העתיד, ומתוך כל לפעול בהווה.

המסר העיקרי שמדתי משעיה - לא הפחדן למד! להתחיל לנסות לקפוץ למיים בלי לפחד!

לקחתי את המסרים האלו ועוד הרבה מסרים קטנים וגדולים, והם מלווים אותי עד בתחום החיים האישי וגם בתחום העיסקי.
ובהזדמנות הזאת אני רוצה לאמר להם - תודה!

היום משרדי "תוצאות אפקטיביות" יושבים במגדלי שקל בב"ב, ומחזיקים בתיקי לקוחות רבים מגוונים ואיכותיים!
כל חרדי שפותח עיתון או מסתובב בריכוז חרדי יודע מה זה "תוצאות אפקטיביות". ואני אומרת לכם שעוד נשמע מהם הרבה יותר....

עכשיו יש לכם הזדמנות לשאול את שעיה וריקי באופן אישי כל מה שרציתם לדעת.
אני בטוחה שמראיון כזה אפשר ללמוד הרבה, אז קדימה, תתחילו לשאול.

שאלות ניתן לשאול עד יום רביעי 20/01/2007

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
שאלה ראשונית (תרתי משמע),
מאיפה מתחילים?
פתאום קם אדם ומחליט לפרסם? (ולהתפרסם?)
מה מאפיין את הלקוחות הראשונים שמוכנים להעסיק משרד פרסום שעדיין לא סיפק את הסחורה?

שילת, יישר כוחך על היוזמה!

• הוסף לסימניות
איך הם גדלו?
כפי שזכור לי הם היו משרד די קטן
וגדלו ועברו ללקוחות גדולים ותקציבים גדולים ויפים..

• הוסף לסימניות
הדעה הרווחת היא שבעולם הפרסום צריך הרבה מרפקים וכוח...שכדי להתקדם צריך פה ושם לרמוס כמה גוויות.
1. האם זה נכון ועד כמה?
2. עד כמה עולם הפרסום החרדי נגוע בכך?
3. איך ניתן להצליח ועדיין לא להכנס למשחקי הכוח, וכיפופי הידיים?

ולשאלה נוספת:
עד כמה מושפעים משרדי הפרסום מהלכי הרוח בציבור החרדי? לדוגמא אחזקת טלפונים כשרים, וכל מיני הגבלות שלאו דוקא מעוגנות בהלכה, אלא יותר מוסכמה חברתית. האם האסטרטגיות נבנות בהתייחסות לכל העניינים הללו? והאם לשם כך חובה להעסיק אנשים מתוך המגזר שמכירים את הניואנסים הדקים?

• הוסף לסימניות
כמה שאלות:

הרגשות של פרסומאי:
  • כשאתה מעדיף לקנות בחנות מוצר שאתה מפרסם, זה בגלל שאתה באמת מאמין שהמוצר הזה יותר טוב? האם אתה מאמין לפעמים שהמוצר של המתחרה יותר טוב ואפילו רוצה לקנות את זה ואתה מרגיש מוגבל ולא יכול לקנות את זה?
  • קרה כבר שקנית מוצר של חברה מתחרה? איך ההרגשה?
  • פרסומאי טוב חי עם החברה שהוא מפרסם. איך ההרגשה כשהקמפיין בכל זאת לא מצליח? מנסים שוב ושוב, משנים אסטרטגיה. מה קורה כשאחרי כל המאמצים - הכל נכשל, והחברה חייבת להפסיק את החוזה עם משרד הפרסום. מה אז ההרגשה? והאם כבר קרה לכם כזה מקרה? ואם כן, האם שוכחים מיד מכל הסיפור הכואב וממשיכים הלאה, או שהכשלון מקשה על המשך העבודה?
  • כשקמפיין מצליח בהרבה מעבר למשוער. אתם מנסים להבין מה גרם לההצלחה המסחררת, ולומדים מזה להמשך? או שמעדיפים להתנער מהעובדה שהיתה איזה נקודה חשובה שלא חשבתם על זה, וזה עשה את ההצלחה (כי הרי בכל זאת זה אמור להצביע על כשלון, שנושא כ"כ חשוב לא נלקח בחשבון)?
  • האם קורה שמישהו רוצה לפרסם משהו, ואתם יודעים/מרגישים שלמוצר הזה אין סיכוי להצלחה. מה אתם עושים בכזה מקרה?
  • קורה שמנסים להשפיל/להמעיט מהערך שלכם, האם אתם מרגישים צורך להגיב על הדברים מסוג זה? ואם כן, איך אתם מגיבים על דברים כאלו?
יחסי ציבור:
  • האם יש לכם קשרים מיוחדים עם עיתונים מסויימים - יותר ממשרד פרסום רגיל? ומה עושה את זה?
  • האם אתם דואגים לפרסם את עצמכם בציבור?
    או, איך אתם מגיעים לציבור הרחב?
  • אתם מנסים לפעמים לקבל מחירים טובים - כמו ש'ההוא' מקבל. העיתון לא מסכים בתואנות שונות ובתירוצים מגוונים (כמו: הם מפרסמים הרבה יותר). מהם השיטות לשכנע אותם? יש דברים שהייתם תמיד ממליצים 'לא' לומר?
  • עם יד על הלב. המילה הנרדפת 'מושחתים' שמשום מה נוהגים בציבור לצרף לפרסומאי, מוצדק (לפחות קצת מוצדק) או זה רק נובע מקנאה ושנאה? והאם אתם מנסים להילחם עם זה?
מיתוג ושיטת פרסום:
  • יש דברים שיותר קל למתג אותם?
  • מה לדעתכם עושה את החברה למותג? יש לכם שיטות מיוחדות שאין לאחרים?
  • מה גורם לאנשים להאמין במותג?
    והאם לדעתכם יש אנשים שלא נשפעים - לגמרי - ממותג,
    או בכל מקרה זה נכנס לתת ההכרה?
  • ציבור האנשים שמאמינים/לא-מאמינים במותג אפשר להגדיר מראש?
    יש אנשים שיאמינו במוצר מסויים ובשני לא - ולא בגלל הקמפיין הנלווה?
והכל מה שמסביב:
  • האם למדתם נושאים מסויימים בפרסום אצל פרסומאים נחשבים ומוכרים לציבור?
  • יש דברים שאתם מרגישים ש'נולדים עם זה', וזה לא משהו שאפשר ללמוד?
  • מה הסיבה שאין הרבה משרדי פרסום חרדיים? (או שלדעתכם מה שיש זה כבר מדי הרבה).

• הוסף לסימניות
כפי שנראה לי במגזר החרדי יש שיטות שונות של פרסום:
בולטון ידועים בכותרות המחץ שלהם.
מימד משקיעים בעיקר בתמונה ובצורה החזותית של הפרסומת.

מה מייחד אתכם בשוק הפרסום ומהי שיטתכם כאשר ניגשים לעשות פרסומת?

• הוסף לסימניות
אחרי שונתנו פרט כ"כ יפה שאלות שנוגעות למספר תחומים,
היתי רוצה לשאול שאלות שקשורות לצד הטכני יותר שבענין:
  • האם אתם חשים (או הלקוחות חשים) הבדל ביחס שאתם נותנים ללקוח כיום לעומת היחס שהוא קיבל ממכם בתור משרד פרסום מתחיל? אני חושבת שכשמשרד פרסום רוצה לשווק את עצמו והוא בחיתוליו הלקוח יקבל את מירב תשומת הלב. האם כשזו הגישה- יחס אישי וכבוד ללקוח. ניתן לדעתכם להתמיד בזה גם כשגדלים?
  • האם כשלקוח בא אליכם אתם מסננים אותו \ מתיחסים אליו לפי התקציב שיש לו להשקיע בפרסום? והאם במשרדי פרסום גדולים במגזר החרדי או החילוני זה עובד כך?
  • האם כשלקוח בא אליכם ומבקש לפרסם את עצמו אך הוא רוצה לראות קודם מה אתם יכולים להציע לו. ולא רוצה להתחייב לפרסם אצלכם. רוצה לעשות סוג של שופינג. האם על פרזנטציה שתכינו לו, תגבו כסף? האם זה תלוי ברצון שלכם למשוך את הלקוח, אשמח לקבל הסבר מפורט
  • בקשר לפרזנטציה- כשרוצים למשוך לקוח פוטנציאלי מה מציגים לו בפרזנטציה. ומה לא מציגים לו שמא יקח את הרעיונות ויממשם בעצמו\ ע"י משרד פרסום אחר.
  • האם לכל לקוח שמגיע אליכם אתם מציגים מצגת תדמיתית שלכם?
  • באיזה שלב מציגים ללקוח חוזה והאם יש כמה סוגי חוזים בשלבים שונים?
  • האם לגבי יחסים משרד פרסום-לקוח יש שקיפות מוחלטת בנוגע לשינויים הכלכליים במהלך תקופת חוזה הפרסום? בכדי שהאפקט הפרסומי יהיה מקסימלי?
  • איך נוהגים כאשר משרד פרסום מתחרה נושף בעורף וחותר לקחת מכם לקוח קיים?
  • כאשר בונים תקציב פרסום ללקוח באילו פרמטרים משתמשים במפרט התקציב?
  • איך ישתלב בתוך התקציב תעריף ההפקות הגרפיות? האם יחושב לפי שעות סטודיו לכל פרויקט בנפרד? או לפי מחיר גלובלי לכל פרויקט בנפרד או תקצוב חודשי קבוע לפי הערכת ממוצע לשעות הסטודיו.
  • האם כשיש צורך לא מתוכנן מראש בפרסום\ יח"צ (המתחרה מפרסם בצורה אגרסיבית) האם העלויות נגזרות מהתקציב הקיים או שמא מדובר בתוספת אקסטרא? והאם יש ליחס לאופציה זו סעיף מיוחד בחוזה?
אני מודה מראש על שיתוף הפעולה ומקוה שתפזרו מעט את הערפל...

• הוסף לסימניות
מהי האסטרטגיה המועדפת לשיטתכם במקרה של קמפיין רעשני שמוביל המתחרה?

לדוגמא,
רשת 'אלף' יצאה לפני כשנה (או יותר) בקמפיין ארוך ומושקע (לדעתי מטופש, אבל לא קשור עכשיו לנושא) עם מודעות אגרסיביות ומתוחכמות, שהמסרים שבהם היו בעצם התגרות עם המתחרות של אלף. 'אצלנו אין מבצעים' אין 'משחקים' וכו' וכו'. שוב, לא אדון כאן לגופו של הקמפיין אלא הבאתי אותו כדוגמא.

מהי האסטרטגיה שלכם כשאתם מייצגים את המתחרה של 'אלף', לדוגמא, אם הייתם מפרסמים את 'שפע שוק', איך הייתם מגיבים לכזה קמפיין?

נותנים להם לגמור את כל הארסנל ונושכים שפתיים, ולאחמ"כ מתחילים בקמפיין נגדי מתוחכם? (לאחר שנגמרו הכדורים לצד השני יותר קל להתמודד עם זה...)

או:
פותחים במלחמת קמפיינים כמו בבחירות... פשקוויל מול פשקוויל?

אנו רואים את 2 סוגי התגובות בין משרדי הפרסום, מה לדעתכם נכון יותר ומהי השיטה והרעיון שמאחורי כל אסטרטגיית-תגובה מבין 2 הנ"ל?

• הוסף לסימניות
מה הפרסומת המוצלחת ביותר שעשיתם בשנה האחרונה? איזה קמפיין היה הפחות מוצלח?
תנו כמה טיפים טובים לאנשי פרסום.

• הוסף לסימניות
מעניין מאד מה הבוס יענה על כל השאלות האילו.
אני מחכה ומצפה בטוח יהיה מעניין.

• הוסף לסימניות
1. מכמה אנשי צוות בנוי המשרד שלכם: גרפיקאים, קופרייטרים, מנהלי קריאטייב, ארט דיירקטור, תקציבאים, פלנר? (ואולי לא כללתי את כולם).

2. במשרדים חילוניים גדולים יוצא הרבה לראות לכל פרויקט - צוות שונה .
האם גם אצלכם זה כך?

3. האם אתם מחזקים במשרדכם אנשי צילום, בימוי ,הפקה, סטיילינג, וכדומה.
או שבעת הצורך אתם פונים למבצעים חיצוניים, על בסיס קבוע או על בסיס משתנה?

• הוסף לסימניות
שאלו מגוון רחב של שאלות יפות ונכונות. רציתי לשאול שאלה מזוית שונה
לאחרונה אנו עדים לתופעה של ריבוי משרדי פרסום בציבור החרדי. כולל בין היתר משרדי פרסום לציבור הכללי שפתחו מחלקות מיוחדות לציבור החרדי.
כגרפיקאית, אני מעונינת לדעת האם תהליך זה גרם לגידול תקציבי בשוק הפרסום החרדי, או להפך, גרם לתהליך של מספר מתחרים גדול יותר בשוק? והאם אתם מרגישים את השינוי לכאן או לכאן?

• הוסף לסימניות
-באיזה מדיה אתם הכי אוהבים לפרסם? ומה הסיבה לכך?
-האם חלוקת התקציבים השונים בין המדיות השונות מקבילה, או שלכל תקציב חלוקה שונה?
-האם אתם מחזיקים צוות מיוחד ליחסי ציבור של לקוחותיכם, או שהיחצנות נבלעת בעבודה הכללית?
-האם אתם משקיעים זמן ומשאבים בחקר שוק לפני בניית אסטרטגיה?

• הוסף לסימניות
1. איך (לא כמה) לוקחים מחירים? ואם פתאום צריך לפרסם בעוד מקום?

2. את האמת, לא יותר שווה לפרסם במשרד פרסום, ואת הפרסומות עצמם לשים לבד בעיתונות, ואת המודעות ברחובות וכו'? אני אישית מכיר מישהו שעושה ככה וזה יוצא לו חצי מחיר. (גם עוז והדר עושה כך).

3. איך זה עובד, אתם מגיעים ללקוח או הלקוח מגיע אליכם?

4. שאלה שקשורה גם אלינו הקטנים, מה אתם עושים עם לקוח שמשגע לכם את השכל ובטוח שהוא מבין יותר טוב ממכם? אני מכיר משרד פרסום שעבד עם כזה לקוח עד שנמאס לו, זה פשוט לא היה שווה את השעות איתו.

5. איזה טיפ הייתם נותנים לנו כיצד לפרסם את עצמינו? חוץ מלעשות עבודות טובות? הרי זה ודאי שגם עסק קטן יכול לפרסם את עצמו בצורה היעילה ביותר בשבילו.

6. יש מספר מוגבל של סקיצות שאתם עושים? או עד שאתם חוטפים כאב ראש?

7. שאלה חצופה קצת, נראה לכם שיש מקום בשוק לעוד משרד פרסום חרדי?

תודה רבה למי שהביא ולמי שהובא.

• הוסף לסימניות
היום היום האחרון למשלוח שאלות
תודה לאלו ששלחו באישי בפעמים הבאות אשמח לקבל ע"ג הפורום את כל השאלות

אני מקווה לערוך ביום חמישי את כל השאלות שישלחו ל"תוצאות" (תרתי משמע) ולהביא אותם לפניכם בצורה מסודרת אז אנא הזדרזו לשלוח.

היות וגם באישי המשכתי לקבל תגובות כאילו אין מה לצפות ממשרדי פרסום שיתנו משהו שיוכל להועיל לנו, אני מעלה את תגובתי להודעת של מצ מאשכול הפתעות בשבוע הקרוב

מרצ יקרה
לפני שחיים דיקמן לימד אותי שיש דרך אחרת, יפה נעימה ומשתלמת יותר, גם אני חשבתי כמוך.

כשהתחלנו את עיצוב גרפי, גם אני לא האמנתי שגרפיקאים יגלו "סודות מהחדר"
גם אני הייתי בטוחה שכל אחד דואג למקום שלו!
ודיקמן לימד אותנו, שמנתינה רק מרוויחים, מלתת רק גודלים,
יש מישהו למעלה שמנהל את הרווחים וההפסדים שלנו, והוא כנראה אוהב אחדות!!!

אימצתי את גישתו של דיקמן לחיים ומאז אני רואה הרבה ברכה ב"ה.

בפורום עיצוב קיימים היום למעלה מ- 300 חברים שלמדו את שיטת הפרגון והנתינה ומיום ליום הם מתרבים ב"ה.

גם בפורום פרסום יהיו חייבים ללמוד את השיטה הנ"ל, זה לא יהיה ביום אחד אבל זה יהיה!
ויום אחד כשזה יקרא זאת תיהיה פריצת דרך משמעותית בתחום הפרסום השווק והיחצנות החרדית.

• הוסף לסימניות
זו תהיה פריצת דרך משמעותית, אבל זה לא יקרה היום, וגם לא מחר. משרדי פרסום, האמנות שלהם זה "לעבוד על אנשים", הם יודעים (לפחות מתיימרים לדעת) ליצור צורך, הם יודעים מה לאמר ומה להסתיר על המוצר.
במקרה של הרצאה, ושמעתי הרבה, או במקרה שלנו- ראיון, המוצר שהם מפרסמים זה את עצמם, וכך הם ניגשים לשאלות, אם כך, אין ואין סיכוי שהם יגלו סודות מקצוע, בצורה מאד יפה ומקצועית יענו לך מסביב, ועוד קצת אבל יש שאלות שידולגו באלגנטיות או שרק ארבע שעות אחרי שגמרת לקרוא- יתבהר לך פתאום למה גמרת לקרוא בתחושה מעורפלת משהו...
הרי יושבים שם קופירייטרים, שאומנות המילים זה המקצוע שלהם...

אבל לא הכוונתי אליהם אישית, לא שמעתי עדיין מישהו מהמשרד שם...

אבל אם אפשר עדיין לשאול, אולי תנו כמה שמות מלקוחותיהם, ואז נוכל לשאול על פרסום ספציפי?

• הוסף לסימניות
אם עדיין אפשר לשאול, (פשוט לא ראיתי עדיין שכבר הגישו את השאלות).

איך אתם כפירסומאים של עיתון מסויים, מרשים לעצמכם לכתוב על עיתון מסויים אחר שהוא המוביל בחשיפה, באיכות, בתכנים, וכו', זה לא נקרא ניגוד אינטרסים?

ואם כבר, איך העיתון ההוא הגיב?

לענ"ד זה רק מקשה עליכם את העבודה, עכשיו תצטרכו לחשוב על משהו נגדי לעיתון הלקוח שלכם...

ולשילת, אנחנו כבר מצפים בכיליון עיניים לראיון הגדול.

• הוסף לסימניות
שילת, החבר'ה חטפו אומץ, אהה...

אז אני מצטרף לחגיגה, כמה הודיע שילם לכם או, איזה ברטר עשיתם עם המודיע על זה שהחמאתם להם שהם גדולים?

ואם כבר מדברים, איך ונתנו ושילת וכו' מגיבים על הקמפיין של המודיע? אולי זה הכוונה שלא מראים חצי עבודה... ואולי מצד שני הפורום השפיע על כותבי הסקר להביא גם דברים של טעם ולא רק סקר מבויים...

• הוסף לסימניות
היות וההודעות האחרונות סטו לגמרי מנושא האשכול - מחקתי אותן
ויתכן שאמצע לנכון לפרסמם באשכול חדש.

תודה למגיבים ששלחו שאלות הן ע"ג הפורום והן באישי

היות וחלק מהשאלות חזרו על עצמם בנוסחאות שונות נאלצתי לערוך את הראיון.
גם אני לא האמנתי כמה זמן לקחה לי העריכה, אני מקווה מאד שלא החסרתי שום שאלה
בכל זאת עמ"נ להיות בטוחה אני מעלה לכאן את השאלות (לאחר העריכה) רגע לפני שאני מגישה אותן למשיבים, אשמח אם תעיפו עליהן מבט, ותעירו אם נשמטה שאלה כל שהיא.

שאלות חברי פורום פרסום (וואו כמה שאלות)
ספרו לנו קצת על המשרד שלכם:

• איך התחלתם? האם היתה לכם איזו גישה / לימודים / הכשרה בתחום הפרסום? או שהחלטתם לקפוץ למים?
• מי היה הלקוח הראשון שנתן בכם אמון והעביר את התקציב דרכם? האם הוא קרוב משפחה או ידיד? או שבאמת הצלחתם לדוג לקוח בים הפרסומאים הסוער? האם היום הוא עדיין מפרסם אצלכם?
• מהם השרותים שאתם נותנים במשרד?
• מכמה אנשי צוות בנוי המשרד שלכם?
• האם אתם מחזיקים בנ"א לכל תפקיד אסטרטגים, פלנרים, קופירייטרים, תקציבאים, ארט דיירקטורים, ביצועיסטים וכו' וקיימת חלוקת עבודה ברורה, או שכל בנ"א משחק בכמה תפקידים
• האם אתם מקימים צוות לכל פרוייקט? או שהצוותות קיימים ומקבלים את הפרוייקטים איך שהם?
• מתי הרגשתם באמת שיש לכם "משרד פרסום" ?
• מה הפרסומת המוצלחת ביותר שעשיתם בשנה האחרונה? איזה קמפיין היה הפחות מוצלח)

לקוחות:

• האם כשלקוח בא אליכם אתם מסננים אותו \ מתיחסים אליו לפי התקציב שיש לו להשקיע בפרסום? והאם במשרדי פרסום גדולים במגזר החרדי או החילוני זה עובד כך?
• האם אתם חשים (או הלקוחות חשים) הבדל ביחס שאתם נותנים ללקוח כיום לעומת היחס שהוא קיבל ממכם בתור משרד פרסום מתחיל? אם כן במה זה בא לידי בטוי?
• האם אתם חשים (או הלקוחות חשים) הבדל בשרות שאתם נותנים ללקוח כיום לעומת השרות שהוא קיבל ממכם בתור משרד פרסום מתחיל? אם כן במה זה בא לידי בטוי?
• מתי פרזנטציה נסיונית עולה כסף ומתי היא שרות או פתיון?
• איך מגינים על הפרזנטציה שהצגתם עמ"נ שלא תבוצע בידיים אחרות?
• האם לכל לקוח שמגיע אליכם אתם בונים מצגת תדמיתית?
• באיזה שלב מציגים ללקוח חוזה והאם יש כמה סוגי חוזים בשלבים שונים?
• האם לגבי יחסים משרד פרסום-לקוח יש שקיפות מוחלטת בנוגע לשינויים הכלכליים במהלך תקופת חוזה הפרסום? בכדי שהאפקט הפרסומי יהיה מקסימלי?
• אתם עושים עם לקוח שמשגע לכם את השכל ובטוח שהוא מבין יותר טוב ממכם?
• איך הייתם נוהגים לו משרד פרסום מתחרה היה נושף בעורף וחותר לקחת מכם לקוח קיים?
• איך אתם כפירסומאים של עיתון משפחה, (לפחות לפי מה שנראה לציבור) מרשים לעצמכם לכתוב על עיתון מסויים אחר שהוא המוביל בחשיפה, באיכות, בתכנים, וכו', זה לא נקרא ניגוד אינטרסים?
ואם כבר, איך הלקוח שלכם הגיב?

מקצועיות:
• כאשר בונים תקציב פרסום ללקוח באילו פרמטרים משתמשים במפרט התקציב?
• האם כשיש צורך לא מתוכנן מראש בפרסום\ יח"צ (המתחרה מפרסם בצורה אגרסיבית) האם העלויות נגזרות מהתקציב הקיים או שמא מדובר בתוספת אקסטרא? והאם יש ליחס לאופציה זו סעיף מיוחד בחוזה?
• האם אתם משקיעים זמן ומשאבים בחקר שוק לפני בניית אסטרטגיה?
• האם המיתוג היא עבודה מורכבת קבועה ובעלת תמחור קבוע? או שיש דברים שקל יותר למתגם ומחיר המיתוג משתנה בהתאם ללקוח?
• מה לדעתכם הופך מוצר פשוט למותג? (נשמח לשמוע סודות מהחדר)
• מה גורם לאנשים להאמין במותג?
• האם תהליך מיתוג מוצלח משפיע בהכרח על כל הנחשפים לפרסום?
• האם תוכלו להגדיר ללקוח מראש על אלו אוכלסיות יפעל תהליך המיתוג ואלו אוכלוסיות אפילו לא יספרו אותו?
• האם יש אנשים שיאמינו במוצר מסויים ובשני לא - ולא בגלל הקמפיין הנלווה?
• יש דברים שאתם מרגישים ש'נולדים עם זה', והמקצועיות היא דווקא בטבע המולד יותר מאשר בנלמד?
• לכל משרד פרסום יש את התחום המקצועי הבולט אצלו, לאחד יש כשרון מיוחד לסלוגנים חכמים, לשני ויזואל חזק וכו' מה לדעתכם מייצג את המשרד שלכם?
• האם יש לכם קשרים מיוחדים עם עיתונים מסויימים - יותר ממשרד פרסום רגיל? מה ואיך עושים את זה?
• או, איך אתם מגיעים לציבור הרחב?
• אנחנו מודעים לעובדה שיש מחירים שונים ללקוחות שונים במדיות השונות, כמתחילים חשוב לנו לקבל מחירים טובים במיוחד עמ"נ לשרוד בשוק, נשמח אם תחכימו אותנו איך יוצרים תקשורת נכונה עם מוכרי המדיות ואיך מגיעים למחירים הוגנים?
• ישנם לקוחות המעדיפים לקבל את שרותי הפרסום במשרד פרסום ואילו את המדיה לרכוש לבד, האם לדעתכם צורת העבודה הנ"ל טובה וחוסכת כסף, או שבסופו של דבר המחירים חופפים? האם לדעתכם יש חסרון ללכת בשיטה הנ"ל? אם כן מהו החסרון?
• באיזה מדיה אתם הכי אוהבים לפרסם? ומה הסיבה לכך?
• האם חלוקת התקציבים השונים בין המדיות השונות מקבילה, או שלכל תקציב חלוקה שונה?
• האם אתם מחזיקים צוות מיוחד ליחסי ציבור של לקוחותיכם, או שהיחצנות נבלעת בעבודה הכללית?
• האם אתם גובים על שרותי היח"צ בנפרד? או שהוא שרות ללקוח?
• עד כמה מושפעים משרדי הפרסום מהלכי הרוח בציבור החרדי? לדוגמא אחזקת טלפונים כשרים, וכל מיני הגבלות שלאו דוקא מעוגנות בהלכה, אלא יותר מוסכמה חברתית. האם האסטרטגיות נבנות בהתייחסות לכל העניינים הללו? והאם לשם כך חובה להעסיק אנשים מתוך המגזר שמכירים את הניואנסים הדקים?
• האם למדתם נושאים מסויימים בפרסום אצל פרסומאים נחשבים ומוכרים לציבור? אם כן אלו נושאים ואצל מי?

מתחרים:
• מהי האסטרטגיה המועדפת לשיטתכם במקרה של קמפיין רעשני שמוביל המתחרה?

לדוגמא,
רשת 'אלף' יצאה לפני כשנה (או יותר) בקמפיין ארוך ומושקע (לדעתי מטופש, אבל לא קשור עכשיו לנושא) עם מודעות אגרסיביות ומתוחכמות, שהמסרים שבהם היו בעצם התגרות עם המתחרות של אלף. 'אצלנו אין מבצעים' אין 'משחקים' וכו' וכו'. שוב, לא אדון כאן לגופו של הקמפיין אלא הבאתי אותו כדוגמא. מהי האסטרטגיה שלכם כשאתם מייצגים את המתחרה של 'אלף', לדוגמא, אם הייתם מפרסמים את 'שפע שוק', איך הייתם מגיבים לכזה קמפיין? תנו כמה טיפים טובים לאנשי פרסום.

נותנים להם לגמור את כל הארסנל ונושכים שפתיים, ולאחמ"כ מתחילים בקמפיין נגדי מתוחכם? (לאחר שנגמרו הכדורים לצד השני יותר קל להתמודד עם זה)

או:
פותחים במלחמת קמפיינים כמו בבחירות... פשקוויל מול פשקוויל?

אנו רואים את 2 סוגי התגובות בין משרדי הפרסום, מה לדעתכם נכון יותר ומהי השיטה והרעיון שמאחורי כל אסטרטגיית-תגובה מבין 2 הנ"ל?

• לאחרונה אנו עדים לתופעה של ריבוי משרדי פרסום בציבור החרדי. כולל בין היתר משרדי פרסום לציבור הכללי שפתחו מחלקות מיוחדות לציבור החרדי.
• האם תהליך זה גרם לגידול תקציבי בשוק הפרסום החרדי, או להפך, האם אתם מרגישים את השינוי לכאן או לכאן?
• האם לדעתכם יש מקום לעוד משרדי פרסום במגזר החרדי?

הרגשות של פרסומאי:
• כשאתה מעדיף לקנות בחנות מוצר שאתה מפרסם, זה בגלל שאתה באמת מאמין שהמוצר הזה יותר טוב? האם אתה מאמין לפעמים שהמוצר של המתחרה יותר טוב ואפילו רוצה לקנות את זה ואתה מרגיש מוגבל ולא יכול לקנות את זה?
• קרה כבר שקנית מוצר של חברה מתחרה? איך ההרגשה?
• פרסומאי טוב חי עם החברה שהוא מפרסם. איך ההרגשה כשהקמפיין בכל זאת לא מצליח? מנסים שוב ושוב, משנים אסטרטגיה. מה קורה כשאחרי כל המאמצים - הכל נכשל, והחברה חייבת להפסיק את החוזה עם משרד הפרסום. מה אז ההרגשה? והאם כבר קרה לכם כזה מקרה? ואם כן, האם שוכחים מיד מכל הסיפור הכואב וממשיכים הלאה, או שהכשלון מקשה על המשך העבודה?
• כשקמפיין מצליח בהרבה מעבר למשוער. אתם מנסים להבין מה גרם לההצלחה המסחררת, ולומדים מזה להמשך? או שמעדיפים להתנער מהעובדה שהיתה איזה נקודה חשובה שלא חשבתם על זה, וזה עשה את ההצלחה (כי הרי בכל זאת זה אמור להצביע על כשלון, שנושא כ"כ חשוב לא נלקח בחשבון?)
• האם קורה שמישהו רוצה לפרסם משהו, ואתם יודעים/מרגישים שלמוצר הזה אין סיכוי להצלחה. מה אתם עושים בכזה מקרה?
• קורה שמנסים להשפיל/להמעיט מהערך שלכם, האם אתם מרגישים צורך להגיב על הדברים מסוג זה? ואם כן, איך אתם מגיבים על דברים כאלו?
• עם יד על הלב. המילה הנרדפת 'מושחתים' שמשום מה נוהגים בציבור לצרף לפרסומאים מוצדקת (לפחות קצת מוצדקת) או זה רק נובע מקנאה ושנאה? והאם אתם מנסים להילחם עם זה?
• הדעה הרווחת היא שבעולם הפרסום צריך הרבה מרפקים וכוח...שכדי להתקדם צריך פה ושם לרמוס כמה גוויות. האם זה נכון ועד כמה? עד כמה עולם הפרסום החרדי נגוע בכך? איך ניתן להצליח ועדיין לא להכנס למשחקי הכוח, וכיפופי הידיים?
הסטודיו
היות וחלקינו באים מעולם העיצוב מאד מענין אותנו הסטודיו
• כמה אנשי צוות מכיל הסטודיו?
• האם אתם מחזקים במשרדכם אנשי צילום, בימוי ,הפקה, סטיילינג, וכדומה.או שבעת הצורך אתם פונים למבצעים חיצוניים?
• אם אתם מחזיקים פרילנסרים מה דרך התשלום העדיפה עליכם על בסיס קבוע או על בסיס משתנה?
• איך ישתלב בתוך התקציב תעריף ההפקות הגרפיות? האם יחושב לפי שעות סטודיו לכל פרויקט בנפרד? או לפי מחיר גלובלי לכל פרויקט בנפרד או תקצוב חודשי קבוע לפי הערכת ממוצע לשעות הסטודיו?
• יש מספר מוגבל של סקיצות שאתם עושים? או עד שאתם חוטפים כאב ראש?
• האם יש מצב לקבל אצלכם שרותי עיצוב ללא שרותי פרסום?

ורגע לפני שנסיים, נשמח לשמוע איזה טיפ / טיפים מנסיון החיים שלכם כפרסומאים.

תודה על ההיענות וסליחה על הטרחה
רוחי שכטר – בשם חברי פורום פרסום שווק ויח"צ במגזר החרדי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה