התייעצות הרב'ה לא יודע לנקד...

• הוסף לסימניות
הוא פשוט כותב כך שיהיה קל לילדים לקרא, הלוואי שהרבה של הבן שלי היה ככה מקל עליהם
"פעם אחת הייתי מהלך בדרך וראיתי תינוק יושב על פרשת דרכים ואמרתי לו באיזה דרך נלך לעיר, אמר לי זו קצרה וארוכה וזו ארוכה וקצרה, והלכתי בקצרה וארוכה כיון שהגעתי לעיר מצאתי שמקיפין אותה גנות ופרדיסין, חזרתי לאחורי אמרתי לו בני הלא אמרת לי קצרה, אמר לי ולא אמרתי לך ארוכה. נשקתיו על ראשו ואמרתי לו אשריכם ישראל שכולכם חכמים גדולים אתם מגדולכם ועד קטנכם" (עירובין דף נ"ג ע"ב)

• הוסף לסימניות
מזכיר לי סיפור:
על אבא שלמד עם בנו והגיעו למילים בגמרא 'עורבא פרח' והבן הסביר שהוא הציע לו להתחתן עם חזיר, האב שאל את בנו מנין לו שזה הפירוש, הוא אמר לו בשיא הרצינות שככה הרבה הסביר,
האב התקשר למלמד ושאלו מה הפירוש 'עורבא פרח' והוא הסביר לו כמו שבנו הסביר,
שאלו האב מנין לו זה והמלמד טען שככה רש"י מסביר 'עורבא פרח=השיאו לדבר אחר'.

• הוסף לסימניות
את בטוחה?
חיפוש קצר ברשת עושה לי רושם שזה משהו "מתקדם"...
אני עבדתי בחיידר תקופה, וגם שם לימדו בצורה הזו
זה דבר ותיק (ולא כל מה שכתוב ברשת, הכל נכון...
טעון בדיקה בשבע עיניים)

• הוסף לסימניות
וואו חייבים לטפל בזה בדחיפות:mad:

• הוסף לסימניות
אחרי האשכול הזה עברתי יסודי על דף הקשר של שבוע זה.... גיליתי שהמזכיר פשוט נותן לתכנה לנקד, ואילו אינן טעויות אלא מילים שמבחינה סמנטית אינן מנוקדות בהקשר לטקסט, ועשויות להיות נכונות בהקשרים אחרים. כך קרה שילד ששמו דָּוִד התכנה ניקדה דּוֹד...

וגם זה קשור להגהה.

• הוסף לסימניות
ומה עם הקישוט לסוכה שהכינו ברוב עמל בבית הספר וכותרתו "ופרוס עלינו סוכת שלומך"?

• הוסף לסימניות
בהנחלת קריאה אני חושבת שלהפך. זה לא פוגע ורק עוזר.
יש הרבה דפים שמביאים בכוונה עם שיבושים ועל הילד לקרוא בדיוק לפי הניקוד.
זה עלול באמת לעצבן כשמדובר בבורות,
אבל אני חושבת שאם אח"כ מדברים עם הילד בשפה נכונה, והוא קורא הרבה טקסטים ישירות מהמקרא,
(במיוחד בנים), פחות צריך לחשוש.
אחר כך, בהנחלת דיבור נכון ושפה תקינה- אלו באמת שיבושים שלא אמורים לקרות.
אבל במכינה וכיתה א' לא הייתי חוששת.
וגם אנחנו מדברים בצורה שגויה. כבר מצאתי לי בטקסט למעלה 2 שגיאות לשוניות..:)

ומה יעשה הרבה שגם הרבה שלו לימד כך? (בכיתות גבוהות יותר שכבר 'אבוד')?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה