הרדמה כללית לילד כמעט 7

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;1306106:
אם יש דרך לא לשלם את עלות ההרדמה למה לשלם בכח?

במיוחד שזה כבר אחרי סיוט לו ולי, וגם שהוא כבר טיפל חצי מהשיניים.

הכוונה הייתה כזו: אין ילד ש"לא מסוגל" לעבור טיפול שיניים, אלא יש ילד שפוחד מזה כמוני וכמוך, ושווה לו לעשות את כל הבלגן כדי להינצל מזה... אפשר, בגישות שונות לשכנע אותו לשבת על הכיסא ולעבור את הטיפול, זה לא כלכך נורא, במיוחד עבור ילד בן שבע שכבר מבין טוב ענין. אפשר לעשות זאת בכל מיני צורות: מדבקות, פרסים ... ואפילו נסיעה לאמריקה...

מה שהתכוונתי לומר הוא, שאם הגעת לשלב שאת רוצה בלאו הכי לשלם כסף, והרדמה זה דבר שעושים רק בלית ברירה ממש!! אז תשלמי את הכסף לחברת התעופה ולא למרדים! כמו שאת יכולה לבחור לתת אותו לפסיכולוג טוב שיעבוד על הרופאים או אפילו עלייך (אין כוונה להעליב חלילה! רק לחדד את הדברים...)

הרדמה? למה מה קרה? לרופאים זה בטוח נוח: את תחתמי להם שאת מודעת לסיכונים... והם, שלום עליהם נפשם. הילד ישן והם עושים קופה...

• הוסף לסימניות
הבטחנו לו הכל, לפני הטיפול הלכנו לחנות משחקים והוא בחר משחק שנקנה רק אחרי הטיפול, אבל לא עזר.

הבעיה אצלו, אולי לא הדגשתי קודם, שהוא נגעל מהריח של הגז צחוק. ולזה לא מצאתי פתרון.

• הוסף לסימניות
רק תראו למה צריך הרדמה...:
לפני שבוע הלכתי עם ילד בן 5.5 לטיפול שיניים, הילד כבר עבר כמה טיפולי שורש וכתרים אצל אותה רופאה עם גז צחוק. משום מה הפעם הילד היה יותר מסויג ולא התחשק לו מיד לפתוח פה , עמדתי לידו והרופאה התחילה מיד לדבר אליו בתקיפות ובחוסר סבלנות לא די בזה היא בקשה ממני לעזוב את החדר. הסברתי לה שכך בטוח הוא לא יפתח את הפה כי הוא ילחץ ממנה והיא אמרה לי שהיא יודעת מה היא מדברת ושאני יעזוב את החדר. יצאתי ועמדתי מאחורי הדלת, שמעתי אותה מדברת לילד בתקיפות במקום בנועם ובעדינות כמו שמדברים לילד קטן ומפוחד בגילו. שתי דקות אחרי זה הילד כבר בכה תמרורים ונכנסתי. היא אמרה: "אמא, אני מצטערת, ניסיתי בכל הצורות אבל הוא לא משתף פעולה ומתנהג ממש לא יפה, כמו תינוק קטן. אף פעם לא ראיתי ילד בגילו מתנהג כך... (כן! באוזני הילד!!!), אז תלכי איתו למומחה בהרדמה...וחבל, הוא גם הפסיד את הפרס..." מיותר לציין שהלעיטה אותו בגז צחוק על שום כלום!!!
באותו ביקור באתי עם ילד בן 3 לבדיקה. היא בדקה אותו והוא היה ממש רגוע. בכל מקרה לא הייתי בכיוון לכתחילה לטפל אצלה אלא אצל מישהו מומחה מאד לגיל קטן, אבל רציתי קודם כל לדעת מה קורה בפה, אז היא אומרת לי: תשמעי, איתו ילך בקלות, הוא ממש רגוע. שאלתי אותה אולי הוא רגוע כי היא עוד לא עשתה לו שום דבר, אז היא ענתה, לא, אני רואה את הטיפוס, איתו ילך טוב.
השבוע באתי איתו לטיפול, היא שמה לו גז צחוק, חכתה קצת ואז התחילה להזריק לו מליון זריקות הרדמה סביב השן, כמובן שהוא זז טיפה, זה לא היה נעים ולא טעים. תוך שניה היא אומרת לי: "תראי, אני מצטערת, אין לי אפשרות לטפל בו. רק נגעתי בו טיפה הוא כבר בוכה וזז, אז אין סיכוי. לכו למומחה בהרדמה"
תגידו, ראיתם פעם ילד בן שלוש שמזריקים לו והוא לא זז ולא מוציא הגה? אני לא.
יצאתי מהחדר , המזכירה שואלת אותי איך הלך? אמרתי לה שלא הלך ואני מתחרטת שלא קלטתי שא"א לסמוך על הרופאה הזו כבר בשבוע שעבר. הכי גרוע מבחינתי היה שהיא נתנה לילד בן 3 גז צחוק, זריקות הרדמה, פחד מרופא שיניים, ושלחה אותו לכל הרוחות!
המזכירה אמרה: וואו, מענין, טוב, אין ברירה, אז תשלמי רק 20 ש"ח על ההרדמה...

זו מרפאה פרטית שיש לה הסכם עם קופת חולים. לי נראה שזו שיטה של הרופאה לגבות כסף על טיפול בלי לטפל, כי הקופה תשלם על הביקור בלי שעשינו כלום...

כעת אני ממש אשמח לקבל המלצה על רופא ילדים מעולה, עם גישה מיוחדת לילדים, שיכול לעבוד במקרה הצורך גם עם טשטוש:(
תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;1306329:
הבטחנו לו הכל, לפני הטיפול הלכנו לחנות משחקים והוא בחר משחק שנקנה רק אחרי הטיפול, אבל לא עזר.

הבעיה אצלו, אולי לא הדגשתי קודם, שהוא נגעל מהריח של הגז צחוק. ולזה לא מצאתי פתרון.

אצלי יש כמה ילדים שממש נגעלים מהריח של הגז צחוק (יותר נכון, כנראה הריח של הגומי של המסיכה), הלכתי לרופא אחר שמוכן לטפל בלי גז צחוק והיה הרבה יותר טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיש;1306341:
אצלי יש כמה ילדים שממש נגעלים מהריח של הגז צחוק (יותר נכון, כנראה הריח של הגומי של המסיכה), הלכתי לרופא אחר שמוכן לטפל בלי גז צחוק והיה הרבה יותר טוב.

בכתרים גם יש סיכוי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;1306342:
בכתרים גם יש סיכוי?

נראה לי שכן, הרי הבעיה היא הדקירה של ההרדמה. ילד בן שבע יכול לספוג דקירה עדינה אם מאלחשים לו באכפתיות את המקום. אחרי זריקת ההרדמה הוא כבר לא ירגיש כלום מהכאב.
חוץ מזה שכתרים וטיפולי שורש אצל ילדים הם לא כמו אצל מבוגרים. זה משהו הרבה יותר פשוט וקל. אולי שווה לך לנסות נסיון אחרון לפני הרדמה.

• הוסף לסימניות
טוב שאת מרגיעה אותי (לי יש סיוט מכתר)

וד.א. מזל של הבן שלך שאמא שלו יודעת לענות, אני במקומך לא הייתי מסוגלת לענות מדמעות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;1306348:

וד.א. מזל של הבן שלך שאמא שלו יודעת לענות, אני במקומך לא הייתי מסוגלת לענות מדמעות...

אחרי שהתופעה חזרה ע"ע פעמיים בהפרש של שבוע, התפוצצתי. וזה מה שגרם לי להגיד למזכירה את מה שיש לי לומר, כמובן, אחרי שהיא זו ששאלה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;1306348:

קודם תטפלי בעצמך.
לילדים יש חיישנים רגשיים. הם מרגישים שאמא מפחדת.
כמו שכתבתי, כדאי שתלך עם הילד דמות חזקה שהם ירגישו את הביטחון שלה.

• הוסף לסימניות
הבעיה עם ילדים שלא רגועים אצל הרופא שיניים, אלו לא הבכיות והצעקות, אלא שהילד זז באמצע הטיפול, ויכול להפצע.
הבן שלי היה כמעט בן חמש שממש לא היה שייך לטפל בו, לא גז צחוק, לא טשטוט ולא רופאה מדהימה
עשינו לו טיפול שיניים בהרדמה מלאה (לאחר כמובן שקיבלנו ברכה מהאדמו''ר)
שלוש שעות היה מורדם,יצא הרופא מחדר הניתוח ואמר, בין סתימה לסתימה יש לו שן...
טיפולי שורש כתרים, סתימות, ניקוי, בקיצור חידשו לו את הפה.

שמחה מאוד שעשינו את זה.

• הוסף לסימניות
לא עקבתי אחר התגובות.
מניסיוני- כחברת מכבי כל העניין הסתכם ב40 ש"ח בערך.
תבדקי אצלך בקופה ואם יד לך ביטוח פרטי ק"ו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pinati;1306342:
בכתרים גם יש סיכוי?
גם בכתרים, בהחלט.
כמו שכתבו למעלה, טיפולי שורש אצל ילדים זה הרבה יותר קל מאשר אצל מבוגרים.

• הוסף לסימניות
גם אצלי הילדים מתנגדים מאוד לגז צחוק, בן השבע שלי נגעל מזה מאוד ואכן מטפלים בו בלי גז צחוק, ב"ה בהצלחה.
על השניה ממילא ראינו שגז הצחוק לא משפיע - אז גם היא מטופלת אצל רופא ילדים מומחה לסרבנים, בלי גז צחוק.

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות אבל מה בעצם גז צחוק מכיל?
אני מתכוונת - הוא באמת כזה ידידותי כמו השם שלו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ari;1306562:
סליחה על הבורות אבל מה בעצם גז צחוק מכיל?
אני מתכוונת - הוא באמת כזה ידידותי כמו השם שלו?

זה אותו חומר שנותנים טשטוש בלידה.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1306582:
זה אותו חומר שנותנים טשטוש בלידה.

חני

טשטוש וגז צחוק אלו 2 דברים אחרים. גז צחוק הוא משהו של טשטוש קליל ביותר, "טשטוש" הוא חומר "ממסטל" באמת, הרבה יותר פעיל, אפשר ממש להרדם איתו וזה יוצר תחושת ערפול אמיתית עד שלפעמים קשה אפילו להגיב או לדבר מילה תחת השפעת הטשטוש.

• הוסף לסימניות
הרופאה שטיפלה בילדי, לא השתמשה בגז צחוק ולא בטשטוש. היא פשוט סיפרה לילדה שהיא שכחה לגזור צפורנים, ואולי זה קצת ידקור לה בפה. תודו שזה לא כזה מפחיד כמו דקירה של זריקה.
אחרי שעברתי בקופה טיפול עם גז צחוק שטירלל לגמרי את הילדה, ולעומת זאת, טיפול ללא שום טשטוש, רק עם הרדמה רגילה, אני יותר לבי נדר לא חוזרת לשם.
גם משך הטיפול, היה ארוך ארוך מאד, אולי שלושת רבעי שעה לסתימה עם כתר.
אולי נפלתי עם רופאה צעירה, מתחילה. לא יודעת. אבל במרפאה הפרטית בה שילמתי טבין ותקילין, זה ארך רבע שעה. וסתימה פשוטה - חמש דקות. יראה הציבור וישפוט.
מסכימה מאד עם מה שנאמר לגבי רוגע של מלווה. לפעמים המבוגר סוחב איתו את טראומות ילדותו למרפאה.

בכלל, כדאי לדעת דבר אחד. אני אמנם סוטה מהנושא אבל תבינו שיש קשר.
כל דבר שמכינים את הילד קודם, עובר בשלום. מניסיון. בכל תחום. לפי שהולכים לחתונה מפמפמים את הילדים הקטנים חודשיים מה זאת חתונה, ומה יהיה שם, ומה נעשה אם פתאום לא נראה את אמא כי יהיו הרבה אנשים, וכו' וכו'.
גם לגבי רופא שינים או בדיקת דם. אני אף פעם לא אמרתי לילד שזה לא יכאב. זה כן יכאב, קצת, ואח"כ יעבור ונשכח מזה. אמא לא בורחת מהמטפלת כשהילד לא רואה, אלא עושה לו שלום יפה ונשיקה ואומרת שאחר כך היא תחזור לקחת אותו. הילד בוכה ביום הראשון, וזה צובט. וגם ביום השני ואולי כל השבועים הראשונים, אבל אחר כך הוא לומד שזה אמת. אמא הולכת ובעז"ה היא אחר כך חוזרת לקחת אותו. זה בנייה של אמון בין הילד לאמא.
הילדים שלי כולם ר-ע-ד-ו ממיקסר פועל, וממייבש שיער. הייתי אובדת עצות. בכל פעם שהייתי צריכה להפעיל את המכשירים האלה נדרשתי להיערכות מוקדמת. לשלוח את הקטנים למטה, או לשכנה.
אבל כשהתחלתי לומר להם: "אני עכשיו עומדת להפעיל את ה... ויהיה פה רעש לכמה דקות, בסדר? אחר כך נכבה אותו ושוב יהיה שקט", הסיוט חלף.
לעניינו, יש אנשים, וגילוי נאות - גם אני גדלתי בסביבה כזו - שצובעים לילדים את כל העולם בוורוד, ואפילו לא יפה לומר, משקרים. הכל בסדר, שום דבר לא כואב, לא משפיל לא מעליב. אמא אף פעם לא יוצאת מהבית, הזריקה לא כואבת וטיפול שיניים בכלל לא מפחיד.
הבעיה היא שהדברים האלו לא עומדים במבחן המציאות. אמא כן הולכת. הזריקה כואבת. מאד. המיקסר עושה רעש איום. אבל אפשר ללכת לחדר השני או לשחק בינתייים במרפסת ואמא תקרא לכם כשתגמור.
יש מאכל שאני סולדת ממנו עד היום בגלל שהכריחו אותי לאכלו. כדי לא להיחשף נגיד שזה עגבניה.(זה לא) לא אהבתי את הטעם, ולא את המרקם, והריח עשה לי בחילות. כשבמשפחה המורחבת ראו שזה לא תכלס כך, שינו את הטקטיקה. הסתירו את ה"עגבניה" הזו בתוך תבשילים אחרים בצורה מוסווית, למשל, פעם התארחנו, ורציתי לטעום ממשהו מהכיבוד. שאלתי אם יש בזה עגבניה, ואמרו לי ש"מה פתאום! זה בלי עגבניה". אני כבר פיתחתי חשדנות כי משהו בטעם לא היה נראה לי. ואכן, שמעתי אחר כך מישהו שלא ידע מהענין הזה, מספר על הרכיבים של המתכון, וכמובן, כן היתה שם עגבניה... וזהו.
תלכו עם האמת מהרגע הראשון.
ותהיו רגועים.

• הוסף לסימניות
גפן הסיפור שאתם כותבים מזעזע
אבל לא נראה לי שהרופאה מקבלת כסף על הביקור
כי היא לא טיפלה
מקבלים מהקופה כסף לפי טיפולים

• הוסף לסימניות
מישהו מהמומחים כאן מבין באמת ברפואת שינים?
לפחות כמו הרופאים שאתם כותבים עליהם בחופשיות: "סנדלרים"?
אתם בטוח מבינים את כל ההשלכות של הרדמה מלאה, בטח, כי אתם בוגרי לימודי רפואה + סטאז'.
אני לא מבין למה אנשים חושבים תמיד שהם מבינים יותר טוב מהרופאים, יותר חכמים, יותר מנוסים, ויותר מקצועיים.

כצלם, לא הייתי מתייעץ עם רופא שינים בנושא מיקום תאורה אחורית בסטודיו...אני לא רואה אפשרות שהגרפיקאים של פרוג מבינים בכתרים יותר מהרופאים של קופות החולים.
אז אנא, אל תעמיסו מידע מטעה וחסר אחריות, את זה תשמרו לאשכולות על נקסט.

• הוסף לסימניות
תשמעו, אין לי מניות במכבידנט וגם לא בחברה שמשווקת גז צחוק.
אבל - חבל לי על הכסף שאנשים יבזבזו חינם בגלל התגובות פה.
כל ילדי מטופלים במרפאת השינים של הקופה ובאמצעות גז צחוק.
הטיפול הכי ארוך שהיה לנו אי פעם (סתימת שורש) ארך כעשר דקות.
אף פעם לא קבלתי חזרה ילד מנומנם או כאוב או בוכה.
הילדים תמיד יוצאים עם חיוך על הפנים ועם פרס קטן ביד.
אף פעם לא חיפשו לי חורים שאינם קיימים - הרבה פעמים באנו לטיפול ויצאנו עם כלום - כלומר עם הסבר לכאב (שן שבוקעת וכדו')
ואף פעם לא שילמתי יותר מארבעים וארבעה שקלים על טיפול.
ותודה גדולה ועצומה לרב ליצמן שהצליח להעביר חוק נפלא כזה וחבל שהוא כבר לא נמצא היום באותו מקום כדי להמשיך את החזון שלו (טיפולים חינם עד גיל 18)
החוק הזה כבר חסך לי אלפי שקלים.

חני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה