התייעצות הרהורים לאחר האשכולות הסוערים בשבוע האחרון

• הוסף לסימניות
בעקבות 2 האשכולות הללו:
עם כל הויכוחים וההתנצחויות בשניהם.

שאלה לדיון, יותר נכון למחשבה.
מה גורם לנו להגן כ"כ על מקום המגורים שלנו וללכלך על העבודה שלנו????
גם אחד שעבר (ודאי לפריפריה) עשה את זה כי הוא נאלץ לעשות זאת, גם מי שהולך לעבוד, עושה את זה כי אין לו ברירה אחרת (ויוכיח האשכול על הכנסה פאסיבית - האשכול שכבר הספיק להימחק).

למה לא ראיתי אף פעם מישהו כותב "אני גר בצפת, אני מחפש לעבור דירה בגלל המרחק ל...." או "ברור שאצלכם בערד יהיה יותר קל להשיג עבודה - כי אצלכם יש יותר חרדים בשכונה" וכדו'
או לחילופין, "ברור שעדיף לעבוד בהייטק וכל מי שיאמר לך אחרת הוא מבלבל את המוח, אני מרויחה XX לשעה, מה שאי אפשר להרויח בשום עבודה אחרת". "העבודה הכי טובה היא עובד ניקיון, אתה גם עומד מאחורה כמו מלך, וגם העבודה היא שליחות - לרווחת התושבים"

אשמח מאוד אם הדיון יהיה ענייני ותועלתי, אין שום צורך להיתפס לדוגמאות שהבאתי

• הוסף לסימניות
בגדול, אנשים מרגישים שהמקום מתייג ומשייך אותם.
הם בעצם מגינים על עצמם ועל הזהות שלהם.
בשונה מעבודה שאנשים (במיוחד בתחילת החיים) לא מרגישים שהיא מייצגת אותם.
""אני תקועה שם", בהזדמנות הראשונה אני עפה משם" וכו'.

• הוסף לסימניות
עיר מגורים - אם תסכים לחסרונות זה יביא אותך לחשב מסלול מחדש מה שעושה כאב ראש, או לחילופין מפריע להרגשה טובה בבית שלך.
עבודה - מלכתחילה אנשים לא אוהבים שצריך בכלל לעבוד אז אוטומטית אם יש משהו לא נוח בעבודה זה מאוד מפריע.

• הוסף לסימניות
עיר- מעדיפים שיגיעו עוד אנשים וערך המקום יעלה. אם אומרים חסרונות יורים לעצמינו ברגליים
עבודה- מעדיפים פחות מתחרים...

• הוסף לסימניות
נראה לי, שבנוסף לכל התשובות הטובות שנאמרו, לגבי העבודה יש גם משהו פסיכולוגי עמוק.
תנסו לפתוח אשכול בנושא של "מעוניינת לציור קטן פשוט בחינם מציירת" או "צריך דחוף עזרה במילוי טופס מיועץ מס - ללא תשלום" ומייד יעוטו עליך כולם להסביר איך בכלל העזת לחשוב על כזה דבר.
באיזה שהוא מקום, כל אחד שהולך לעבודה, ועובד קשה, מתמודד עם קשיים בעבודה, רוצה שיכירו בקושי שלו, שיבינו שהעבודה שלו זה השקעה, ואם בן אדם חוזר מהעבודה, מותש כל כולו, אחרי מאבק עם הבוס/לקוח/תלמיד/עמית, מכין קפה ופותח 'פרוג', וקופץ לו אשכול שח"ויש בו רמז כל שהוא שמשתמע ממנו שהעבודה שלו לא כ"כ קשה, זה איזשהו פגיעה אישית בו, והוא נזעק, קופף במקום וזועק חמס.
וזה הסיבה ש:
מורה כועסת ממש שמישהו מעיז לדבר על יום העבודה הקצר שלה.
עובדת הייטק זועמת שמישהו מדבר על המשכורת שלה.
גרפיקאית תטרח להסביר כמה קשה ומאתגרת העבודה שלה לכתוב בגופן מתאים לסביבה האמריקאית-שמרנית של הלקוח.
וכן הלאה והלאה.

דעתכם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה