דיון הרהורים נוגים על AI, בעודי יושב על הצוק מול השקיעה הנפלאה ולועס גת, פרוסות אבטיח ומשקה מלפפונים

• הוסף לסימניות
אם הייתם שומעים על השכן שלכם שלמד "כתיבה שיווקית" במשך שניים וחצי, וסיים לפני שנה, כנראה הייתם מרחמים. מה יעשה עם הידע הזה עכשיו? מי בכלל ישלם לו על הזמן שלו עכשיו, עם הנסיון האפסי שלו?

ובוודאי שכולנו חשים בזה. כי הנה, מה הטעם להשקיע שנים בללמוד לצייר, לעמול על סקיצה ועוד סקיצה - אם הבינה ממילא עושה גם עושה, והעיתונים מלאים גם מלאים בציוריה נפלאים? וכמה זמן יקח עד שגם הקומיקסים יבוצעו כולם היטב בבינה?...

וללמוד גרפיקה ובניית אתרים? באמת? היום עושים הכל עם AI!
ואם נרצה דווקא לדעת לשלוט היטב בתורת העיצוב - נוכל ללמוד עם מיטב כלי הבינה, זמינים, פשוטים, מהירים.

וגם פה ושם תסביכים בנפש. בקטנה. למה להתבזות ולפתוח הכל מול איש מקצוע? בוא נתייעץ עם הבינה. מה עושים, מה הבעיה שלי, וכולי.

כמובן שהמצב לא ככה, ויש פער עצום במחוייבות וביכולת של בעלי מקצוע טובים בכל תחום - אל מול התוצאות הבינוניות של הבינה. (סיפור ושיתוף אישי - למטה) אבל אלו אנשים שנמצאים בתחום כבר שמה שנים טובות. אבל מתחילים? את מי הם מעניינים?

ובמילים פשוטות.
אם רק סיימת ללמוד מקצוע "דיגיטלי" כלשהו, כנראה אתה צריך להתאמץ פי 10 כדי להכנס לתחום ולמצוא לעצמך נישה ולקוחות.

העניין הוא שיש לי תחושה שבלי ששמנו לב, כל העולם כולו עבר להילוך תשע, במקום הילוך חמש.
אם בעשורים האחרונים הכל הלך ונהיה מהר, מהר יותר ויותר, היום זה כבר קצב מסנוור. כל יום יש חידושים נוספים, סוכנים שעושים לך סדר בתיקיות במחשב, ריטוש תמונות, יצירת סרטונים, כתיבת בדיחות, בונים לך אתר, מדברים איתך, מוצאים לך מחיר טוב למוצר שאתה רוצה, הכל מהר ומהר יותר.

השאלה שלי היא... אנושית לגמרי. ויש לה כמה ענפים.
איך מחזירים לעצמנו את האוויר?
איך מייצרים לעצמנו תחושה של חיים נינוחים, שלווים, יציבים ומסודרים, מול השטיפון האינסופי והעצום של השינויים, של העדכונים, של הפחד מהעולם שהולך ונמס ונוצר מחדש בצורה מבעיתה מול עינינו (ילדים בני 17 יוצרים כלים שהופכים את כולנו, כולל כולנו, אבל ממש כולנו, לכאלו שעושים עבודות ידניות איטיות ומיותרות)?

שימו לב - אני לא שואל איך לתקן את העולם - העולם לא צריך תיקון, הבורא עושה טוב יותר וטוב יותר - אני רק חושב בקול:
איך אנחנו מחזקים דווקא עכשיו ומייצרים לעצמנו מקום רגוע?

אני מדבר גם על תעסוקה והשכלה. לדעת שאנחנו שולחים את הבנות שלנו ללמוד מקצוע ומשלמים את ה 2000 שקל וצפונה בצדק, כדי שתהיה ליענטע שלנו פרנסה גם עוד 10 שנים. אוקיי, שילמנו, נשלם, נלווה כסף, אבל בעידן שלהיום - זה נרה שחבל להוציא שקל ללמוד משהו. אפילו קורס בסיסי בהכרת כלי AI שעוד חודשיים כבר יהיו עם יכולות אחרות.

או:
אנחנו הולכים למרכז כיוון/הכוון משהו דומה ומקבלים מלגה ולומדים מקצוע - שעוד שנתיים תהיה לנו ממנו בע"ה פרנסה...
מה הכיוון שאנחנו צריכים לקחת?
מה הכיוון שאתם לוקחים?

לפני שבוע סיפר לי מישהו על פלוני אלמוני שישב לצידו, והתכתב נמרצות עם הגיפיטי. תקשיב, הוא אמר לי בתדהמה, הגיפיטי ממש יודע מה לכתוב! איך לעשות מודעה! מה יש לך למכור לו בכלל? בתור איש מילים, אתה יודע... אז גיחכתי ואמרתי לו שבסוף, אני מביא ללקוח אחריות אישית ומחוייבות אישית - וגם נסיון אמיתי, דברים שאין ולא היה לבינה. החבר שמע ולא התלהב. בסדר. אלא מה עשה הבורא ברחמיו? כנראה כדי לחזק את ברכיי הרפות - והם אכן רפות, כמו שראיתם באשכול, הפחד מהשינויים והתזזיתיות שקורית פה! והנה מה קרה: כעובר שבוע מתקשר אליי אותו פלוני אלמוני הנזכר לעיל, כן כן! וביקש דחוף מודעה. מהר! ושלח לי את כל ערימות התכתובת הבלתי נגמרת עם הבינה "שיהיה לך". וברוך השם נפל לי רעיון מיוחד וטוב, והכנתי לו מודעה עם הנחיות לגרפיקה, והלקוח "עף" על זה עד הגג... אני לא בטוח מה המסר בסיפור הזה, אבל הוא נתן לי אישית כוח וחוסן להבין שעם כל הכבוד לבינה - יש לבעלי מקצוע ונסיון מוכח עדיפות מטורפת בפער על כל בינה שהייתה ותהיה. זהו.

תודה על הזמן שלכם.

• הוסף לסימניות
וואי וואי...
נגעתם בנושא טעון מאוד. אני בטוחה שהוא מטריד אנשים רבים.
העניין הוא המהירות המסחררת שבה השינויים קורים.
נראה שממש עוד מעט כבר לא יהיה לאנשים מה לעשות. וממה להתפרנס.
חבל שייצרו את הדבר הזה בכלל

• הוסף לסימניות
אני יכתוב את דעתי, ושמעתי את זה מעוד כמה.

הפחד הגדול שיש לאנשים מ'ייתור האנושות' בעולם, הוא לא בפעם הראשונה בהיסטוריה.
במהפכה התעשייתית, אחרי שהומצא החשמל, והכל עבר למכונות אוטומטיות,
התייתרו הרבה הרבה יותר עבודות ומקצועות שהיו אז.
אני מאמין שאם היינו חיים אז, היינו ממש אובדי עצות.
כי הרי רוב רובם של האנשים היו עובדי כפיים, מי בחקלאות, מי בנפחות, סנדלרות, חייטות וכו' וכו'.
הכל התייתר - מה שהיו צריכים עשרות עובדים בשדה אחת, עושה היום קומביין אחד.
נו, אז מה יהיה ? היינו בטח שואלים..

ומה קרה בפועל ?
מטבע הדברים נהיו מקצועות חדשים, אפיקי פנסה חדשים,
והעולם לא נעצר !!

המצב כיום, לא מתקרב למצב שהיה אז (לדעתי), ה AI עם כל הכבוד אליו, יכול מאד לעזור, אבל כמה הוא יכול באמת לייתר אנשים - קשה מאד להגיד.
יעידו כל השעות הרבות שאנחנו יושבים על ה AI ומתקנים שוב ושוב ושוב, (עד שמתייאשים ועושים לבד;);))

מה כן יכול להיות -
השוק יעבור טלטלה משמעותית!
כמו שהיה אז. מאד הרבה אנשים מצאו את עצמם בלי עבודה, וזה ללא ספק היה קשה! אלא מה, מצאו דברים חדשים, כל אחד השתדרג איפה שהוא היה, לא יודע בדיוק איך, אבל המציאות היא שהכל השתלב יפה מאד, המכונאות והחשמל השתלב טוב מאד עם האנושות, ו1העולם ו2האנושות רק הרוויח מזה, ובגדול!

ולדעתי - זה מה שיקרה גם עכשיו!

• הוסף לסימניות
אם הייתם שומעים על השכן שלכם שלמד "כתיבה שיווקית" במשך שניים וחצי, וסיים לפני שנה, כנראה הייתם מרחמים. מה יעשה עם הידע הזה עכשיו? מי בכלל ישלם לו על הזמן שלו עכשיו, עם הנסיון האפסי שלו?

ובוודאי שכולנו חשים בזה. כי הנה, מה הטעם להשקיע שנים בללמוד לצייר, לעמול על סקיצה ועוד סקיצה - אם הבינה ממילא עושה גם עושה, והעיתונים מלאים גם מלאים בציוריה נפלאים? וכמה זמן יקח עד שגם הקומיקסים יבוצעו כולם היטב בבינה?...

ואם נרצה דווקא לדעת לשלוט היטב בתורת העיצוב - נוכל ללמוד עם מיטב כלי הבינה, זמינים, פשוטים, מהירים.

וגם פה ושם תסביכים בנפש. בקטנה. למה להתבזות ולפתוח הכל מול איש מקצוע? בוא נתייעץ עם הבינה. מה עושים, מה הבעיה שלי, וכולי.

כמובן שהמצב לא ככה, ויש פער עצום במחוייבות וביכולת של בעלי מקצוע טובים בכל תחום - אל מול התוצאות הבינוניות של הבינה. (סיפור ושיתוף אישי - למטה) אבל אלו אנשים שנמצאים בתחום כבר שמה שנים טובות. אבל מתחילים? את מי הם מעניינים?

ובמילים פשוטות.
אם רק סיימת ללמוד מקצוע "דיגיטלי" כלשהו, כנראה אתה צריך להתאמץ פי 10 כדי להכנס לתחום ולמצוא לעצמך נישה ולקוחות.

העניין הוא שיש לי תחושה שבלי ששמנו לב, כל העולם כולו עבר להילוך תשע, במקום הילוך חמש.
אם בעשורים האחרונים הכל הלך ונהיה מהר, מהר יותר ויותר, היום זה כבר קצב מסנוור. כל יום יש חידושים נוספים, סוכנים שעושים לך סדר בתיקיות במחשב, ריטוש תמונות, יצירת סרטונים, כתיבת בדיחות, בונים לך אתר, מדברים איתך, מוצאים לך מחיר טוב למוצר שאתה רוצה, הכל מהר ומהר יותר.

איך מייצרים לעצמנו תחושה של חיים נינוחים, שלווים, יציבים ומסודרים, מול השטיפון האינסופי והעצום של השינויים, של העדכונים, של הפחד מהעולם שהולך ונמס ונוצר מחדש בצורה מבעיתה מול עינינו (ילדים בני 17 יוצרים כלים שהופכים את כולנו, כולל כולנו, אבל ממש כולנו, לכאלו שעושים עבודות ידניות איטיות ומיותרות)?

שימו לב - אני לא שואל איך לתקן את העולם - העולם לא צריך תיקון, הבורא עושה טוב יותר וטוב יותר - אני רק חושב בקול:

אני מדבר גם על תעסוקה והשכלה. לדעת שאנחנו שולחים את הבנות שלנו ללמוד מקצוע ומשלמים את ה 2000 שקל וצפונה בצדק, כדי שתהיה ליענטע שלנו פרנסה גם עוד 10 שנים. אוקיי, שילמנו, נשלם, נלווה כסף, אבל בעידן שלהיום - זה נרה שחבל להוציא שקל ללמוד משהו. אפילו קורס בסיסי בהכרת כלי AI שעוד חודשיים כבר יהיו עם יכולות אחרות.

או:
אנחנו הולכים למרכז כיוון/הכוון משהו דומה ומקבלים מלגה ולומדים מקצוע - שעוד שנתיים תהיה לנו ממנו בע"ה פרנסה...
מה הכיוון שאתם לוקחים?

לפני שבוע סיפר לי מישהו על פלוני אלמוני שישב לצידו, והתכתב נמרצות עם הגיפיטי. תקשיב, הוא אמר לי בתדהמה, הגיפיטי ממש יודע מה לכתוב! איך לעשות מודעה! מה יש לך למכור לו בכלל? בתור איש מילים, אתה יודע... אז גיחכתי ואמרתי לו שבסוף, אני מביא ללקוח אחריות אישית ומחוייבות אישית - וגם נסיון אמיתי, דברים שאין ולא היה לבינה. החבר שמע ולא התלהב. בסדר. אלא מה עשה הבורא ברחמיו? כנראה כדי לחזק את ברכיי הרפות - והם אכן רפות, כמו שראיתם באשכול, הפחד מהשינויים והתזזיתיות שקורית פה! והנה מה קרה: כעובר שבוע מתקשר אליי אותו פלוני אלמוני הנזכר לעיל, כן כן! וביקש דחוף מודעה. מהר! ושלח לי את כל ערימות התכתובת הבלתי נגמרת עם הבינה "שיהיה לך". וברוך השם נפל לי רעיון מיוחד וטוב, והכנתי לו מודעה עם הנחיות לגרפיקה, והלקוח "עף" על זה עד הגג... אני לא בטוח מה המסר בסיפור הזה, אבל הוא נתן לי אישית כוח וחוסן להבין שעם כל הכבוד לבינה - יש לבעלי מקצוע ונסיון מוכח עדיפות מטורפת בפער על כל בינה שהייתה ותהיה. זהו.

תודה על הזמן שלכם.
השכן שלך לא רכש מקצוע, הוא פשוט קנה מצבה יוקרתית לקריירה בכתיבה שיווקית. לשלוח את הילדה ללמוד עיצוב היום זה כמו לממן דוקטורט בתיקון פקסים בערב השקת האייפון. בזמן שאתה מחפש אוויר, אלגוריתם של ילד בן 17 כבר דחס את כל הבינה שלך לקובץ ZIP ושלח למיחזור. אל תדאג מהעולם שנמס, לפחות ה-AI תכתוב את ההספד על הפרנסה שלך כל כך יפה, שאתה תעשה לו לייק בטעות.​
ג'ימיני.
הייתי חייב :p

וברצינות.
>>>

ללמוד - "ללמוד ללמוד".
ומהררר.

העולם זז.
אין זמן לחשוב על הדבר הנכון ללמידה.
נגמר עידן הטווח הרחוק.
לדעת להיות דינאמי כל רגע.
זהו.

• הוסף לסימניות
אני יכתוב את דעתי, ושמעתי את זה מעוד כמה.

הפחד הגדול שיש לאנשים מ'ייתור האנושות' בעולם, הוא לא בפעם הראשונה בהיסטוריה.
במהפכה התעשייתית, אחרי שהומצא החשמל, והכל עבר למכונות אוטומטיות,
התייתרו הרבה הרבה יותר עבודות ומקצועות שהיו אז.
אני מאמין שאם היינו חיים אז, היינו ממש אובדי עצות.
כי הרי רוב רובם של האנשים היו עובדי כפיים, מי בחקלאות, מי בנפחות, סנדלרות, חייטות וכו' וכו'.
הכל התייתר - מה שהיו צריכים עשרות עובדים בשדה אחת, עושה היום קומביין אחד.
נו, אז מה יהיה ? היינו בטח שואלים..

ומה קרה בפועל ?
מטבע הדברים נהיו מקצועות חדשים, אפיקי פנסה חדשים,
והעולם לא נעצר !!

המצב כיום, לא מתקרב למצב שהיה אז (לדעתי), ה AI עם כל הכבוד אליו, יכול מאד לעזור, אבל כמה הוא יכול באמת לייתר אנשים - קשה מאד להגיד.
יעידו כל השעות הרבות שאנחנו יושבים על ה AI ומתקנים שוב ושוב ושוב, (עד שמתייאשים ועושים לבד;);))

מה כן יכול להיות -
השוק יעבור טלטלה משמעותית!
כמו שהיה אז. מאד הרבה אנשים מצאו את עצמם בלי עבודה, וזה ללא ספק היה קשה! אלא מה, מצאו דברים חדשים, כל אחד השתדרג איפה שהוא היה, לא יודע בדיוק איך, אבל המציאות היא שהכל השתלב יפה מאד, המכונאות והחשמל השתלב טוב מאד עם האנושות, ו1העולם ו2האנושות רק הרוויח מזה, ובגדול!

ולדעתי - זה מה שיקרה גם עכשיו!
מבחינת פרנסה יבשה - אני מסכים בגדול.
אבל נראה שכל מה שלומדים כיום פשוט לא רלוונטי.
למה ללמוד אם הכל כתוב ורשום ונמצא כל רגע בבינה מלאכותית?
מי ישלם לך על שנים שבהם תשנן ותזכור במוח שלך מידע?...

זה כמו ששיש וויז, רק בודדים לומדים לזכור בעל פה כל סמטה וכל רחוב וכל דרך.

אבל לגבי הסוגיה האנושית - כמו שכתבה יפה עיר שהיא בית. זו התחושה.
"מהירות המסחררת שבה השינויים קורים.
נראה שממש עוד מעט כבר לא יהיה לאנשים מה לעשות..."

• הוסף לסימניות
יש מקצועות שלדעתי יהיו נצרכים תמיד. למשל, חינוך, חינוך מיוחד ועוד..
ובינתיים מי שיודע איך להשתמש בבינה- זה מכפיל פי מאה. כי הצלם ישתמש בזה לרטש תמונות, הגרפיקאית תיתן תיאורים מפורטים, והצייר ישתמש בציור אחד כדי להפוך לקומיקס מלא, וכותב הסיפורים ילטש את הפרקים עם AI.
לגבי צורת הלימודים, אכן מדברים על כך שהלימוד לא יהיה בשיטה המסורתית של דחיסת ידע, אלא איך להשתמש בו, ואיך לפתח כישורי חיים ויצירתיות

• הוסף לסימניות
אבל נראה שכל מה שלומדים כיום פשוט לא רלוונטי.
למה ללמוד אם הכל כתוב ורשום ונמצא כל רגע בבינה מלאכותית?
מי ישלם לך על שנים שבהם תשנן ותזכור במוח שלך מידע?...

זה כמו ששיש וויז, רק בודדים לומדים לזכור בעל פה כל סמטה וכל רחוב וכל דרך.

אבל לגבי הסוגיה האנושית - כמו שכתבה יפה עיר שהיא בית. זו התחושה.
"מהירות המסחררת שבה השינויים קורים.
נראה שממש עוד מעט כבר לא יהיה לאנשים מה לעשות..."
אני יחדד יותר.

כתבתי שני דברים:
1. הקב"ה זן ומפרנס מקרני ראמים ועד ביצי כינים!
ולכן ורק לכן, אין שום מקום לדאגה - 'מה יהיה'.
הוספתי, שאת הפלונטר הזה כבר מכירים מהתקופה של 100-150 שנה אחורה, ודרך הטבע שהקב"ה פתר אז את העניין היה על ידי מה שהסברתי בהודעה הקודמת.
ואולי, גם הפעם הקב"ה יסדר את זה בדרך הזאת, ואולי לא...
"שהטובה תהיה מושפעת הרבה וכל המעדנים מצויין כעפר
ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד"

אנחנו מתקרבים לזה מאוד...

ועל זה כתבת

2. כל המקצועות שמצריכות אחריות או דיוק או לוגיקה או הבנת סיטואציות וכו',
לעולם לא תוכל ה AI להחליף את האנושות.
זה יוכל להתשלב, זה יוכל מאד לעזור, אבל להחליף - לא!
אני ילך על דוגמא קיצונית - אף אחד לא דואג שיום אחד ה AI יחליף את הקבינט הביטחוני, יכניסו לו את כל הנתנוים ההרלוונטיים, הוא ישקלל את זה, ויתן פקודות לצמרת הצבאית.
זה לא יקרה !
כמובן שהקבינט יוכל מאד מאד להעזר בו, אבל לא להחליף אותו.

ניתן ללכת אפילו יותר בקטן - לא נראה לי שאי פעם, יתנו ל AI לחתום על תכנית הנדסאות של בניין, משום שתכלס' אין על השכל האנושי, שמבין את מה שהוא חושב, ולא מחשבן את מה שהוא חושב.

ואם מישהו חולק על זה - שיגיד. אשמח לשמוע.

מקווה שהצלחתי לבטא את זה מספיק ברור.

• הוסף לסימניות
ניתן ללכת אפילו יותר בקטן - לא נראה לי שאי פעם, יתנו ל AI לחתום על תכנית הנדסאות של בניין, משום שתכלס' אין על השכל האנושי, שמבין את מה שהוא חושב, ולא מחשבן את מה שהוא חושב.
דווקא בתוכנית הנדסאות בניין הכל עם נוסחאות ברורות ואין מקום לאינטואיציה אנושית

• הוסף לסימניות
דווקא בתוכנית הנדסאות בניין הכל עם נוסחאות ברורות ואין מקום לאינטואיציה אנושית
אני יודע.
(ואני גם יודע, שגם אחרי שהכל נוסחאות ברורות, יש המון אופציות וקומבינציות שעושים מכל מיני כיוונים, יש המון סוגי חיזוקים שניתן להכניס לקונסטרוקציה של המבנה, ולדעת מתי להשתמש עם כל דבר זה אמנות בפני עצמה).
ואני לא חוזר בי. כי כל דבר שדורש אחריות, לעולם נרצה בינה אנושית!

• הוסף לסימניות
אני יודע.
(ואני גם יודע, שגם אחרי שהכל נוסחאות ברורות, יש המון אופציות וקומבינציות שעושים מכל מיני כיוונים, יש המון סוגי חיזוקים שניתן להכניס לקונסטרוקציה של המבנה, ולדעת מתי להשתמש עם כל דבר זה אמנות בפני עצמה).
ואני לא חוזר בי. כי כל דבר שדורש אחריות, לעולם נרצה בינה אנושית!
במטוסים יש החלטות שנעשות בידי המחשב בלי לשאול את הטייס בכלל
וכנראה בעתיד גם כולנו נסע ברכבים בלי בינה אנושית על אף שדורש אחריות

• הוסף לסימניות
במטוסים יש החלטות שנעשות בידי המחשב בלי לשאול את הטייס בכלל
וכנראה בעתיד גם כולנו נסע ברכבים בלי בינה אנושית על אף שדורש אחריות
אני לא דיברתי על חישובים יבשים - שמחשב עושה את זה.
אני דיברתי על חישובים עם היגיון ולוגיקה - שאת זה רק ה AI עושה.

(ברור שכל מהנדס משתמש במחשבון בכל הנוסחאות והמשוואות ולא עושה אותם לבד).

• הוסף לסימניות
אני לא דיברתי על חישובים יבשים - שמחשב עושה את זה.
אני דיברתי על חישובים עם היגיון ולוגיקה - שאת זה רק ה AI עושה.

(ברור שכל מהנדס משתמש במחשבון בכל הנוסחאות והמשוואות ולא עושה אותם לבד).
נהיגה בכביש זה לא רק חישובים יבשים

כנ"ל טיל מונחה מצלמה

• הוסף לסימניות

ובמילים פשוטות.

או:
מה הכיוון שאתם לוקחים?

תודה על הזמן שלכם.
כל מילה

• הוסף לסימניות
באמת מפחיד מאוד.
אבל ישנן שתי תקוות לבני אנוש - היגיון ויצירתיות!
לבינה מלאכותית יצירתיות מוגבלת מאוד. תנסה למשל לבקש ממנה להמציא לך מילים בעברית, היא תתגלה לך במלוא עליבותה. תבקש ממנה לכתוב לך סיפור, להמציא בדיחה, להלחין שיר - ההצלחה שלה לא תהיה מאוד גבוהה.
כמו כן בהיגיון - היא יכולה לחזור שוב ושוב על רעיון מטופש בלי להבין מה הבעיה בו.
לכן, בעתיד המקצועות הרלוונטיים יהיו כאלו שדורשים היגיון ויצירתיות.

• הוסף לסימניות
דווקא בהתבססות על המהפך שעבר העולם עד היום ניתן לראות לכאורה אייך זה ישפיע הלאה

1. אין מה לבנות על זה שהבינה מלאכותית תישאר ברמה הזאת ואנחנו נצטרך כל היום לתקן אותה די ברור שתוך תקופה קצרה היא תדע יותר טוב מאיתנו מה אנחנו רוצים ותזרז את זה (גם החשמל והמכונות כביסה וכו וכו בהתחלה היו על הפנים ועדיין היה עבודות לכובסות ולמוכרי השמן והנרות אבל ציק צק זה השתנה)

2. בעבר העבודה של (כמעט) כל מקצוע נשארה רק שנותן השירות עבד עם השידרוג הטכנולוגי לדוגמא כובסת אין אבל יש ניקוי יבש ועוזרת עגלון אין אבל יש דרייבר והיום כבר יש לו אוטובוס והוא יכול לקחת במטוס פי 1000 ממה שהוא היה לוקח פעם גם מתי שהבינה תדע להוציא לי מודעות פירסום בצורה יוצאת דופן אני עדיין ישלח את זה לגרפיקאית שתעבוד בבינה מלאכותית או לאייך שיקראו לזה כי אני יהיה עסוק במחשבים עם הבינה מלאכותית (הרי גם כיום אני יודע לפתח סתימות ולהתקין מזגנים ולצבוע ובכל זאת אני קורא לאינסטלטור כי אני עסוק במחשבים )

3. נראה לי שכרגע הבינה מלאכותית היא חינם או בעלות סימלית ונותנת לך את כל מה שאתה רוצה אבל זה לא ימשך לנצח ברגע שתהיה תחרות גבוהה יותר ויכנסו עוד חברות גדולות או קטנות וכן חברות עם יעוד מסויים שאותו הוא יעשה יותר טוב המצב ישתנה ולא כל אחד יוכל להוציא מהבינה את כל מה שהוא רוצה בלי לשלם כי הרי הבינה תהפוך לכלי שצריך להכניס ממנו כסף למלא מלא דברים למפתחים מתחזקים שידרוגים וכו וכו ויהיה הרבה מתחרות אז זה כבר יהפוך לכלי עיסקי של תחומים מסויימים וכל אחד יהיה בתחום שלו

4. הקבה ברא את העולם בצורה כזאת שהעולם לא מפסיק להתפתח ובכל תקופה מה שהיה מותרות נהפך לצורך וכשהוא החליט שהגיע העת לבינה מלאכותית הוא לא החליט לדפוק אותנו (בכל התפתחות ישנם אומרים ה' ישמור וישנם האומרים תודה ה')

5. את אתה עדיין דואג לך תלמד תורה שמה זה נצח ושום דבר לא יחליף אותך

• הוסף לסימניות
לדעתי, הבינה היא כלי
כלי שעוזר ומפתח תחומים רבים.
מובן שכלי כזה, שיתפתח עוד ועוד בשנים הקרובות (בחודשים הקרובים? בימים? הכל רץץץ)

מובן ששוק העבודה ישתנה. אבל רחוק מזה שכולם ישבו בבית חוץ מכמה-מורות-לחינוך-מיוחד.

• הוסף לסימניות
כתיבה שיווקית, כמו כל תחום אחר, מכיל שתי שכבות,
הראשון בניית מעטפת שיווקית ז'תומרת האסטרטגיה, מי קהל היעד מה מדבר אליהם מה הייחודיות איך לגשת לדברים.
השני התוכן עצמו הגולמי מה להגיד תכלס לאנשים.

את השכבה הראשונה בינה מלאכותית לא יכולה להחליף לעולם
את השניה הבינה מלאכותית מחליפה בקלי קלות.

• הוסף לסימניות
מבלי להיכנס לכתיבה שיווקית דווקא

מוחלט ופשוט שה AI ישדרג את עצמו כל העת.
זו בדיוק העבודה של אלפי מתכנתים בכל העולם.

עיין ערך יצירת התמונות - בהתאמה למגזר החרדי.
הפער בין לפי שנתיים להיום....

פרנסה תמיד יהיה!
בכל תחום!
אבל רק למי שיידע להתאים את עצמו להתפתחויות כל העת.
למידה בתנועה - קוראים לזה.

• הוסף לסימניות
ישבתי פעם עם פסיכולוגית תעסוקתית, זה היה עוד לפני יציאת הבינה המלאכותית לשוק, אבל כבר אז היא אמרה לי -
תמיד יצטרכו אנשי הייטק (או כיום - אנשים AI), ובמקביל - תמיד יצטרכו מטפלים בנפש.
וכדבריה - ככל שהעולם יתקדם לכיוון הטכנולוגי, אנשים יצטרכו יותר טיפולים נפשיים, יותר פסיכולוגים, יותר פסיכיאטרים.
וזה - עד להודעה חדשה ישאר בידי בני אנוש.

אז תשלח את יענטה שלך ללמוד עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה, ואם היא רוצה להישאר בתחומי הסמינר ולכן אין לה את המקצועות האלו - שתלמד חינוך מיוחד, בהמשך היא תוכל להשתמש בתעודה הזאת לדברים נוספים מתחומי הטיפול והנפש.
אגב, זה מענין, גם לבת שלי קוראים יענטה, יכול להיות שעל שם אותה סבתא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה