דרוש מידע הרחבה ושיפוץ בית או דירה חדשה מקבלן.....

• הוסף לסימניות
אנחנו בהתלבטות מה כדאי לעשות להרחיב ולשפץ את הבית הקיים או לקנות דירה חדשה מקבלן.
מה אתם ממליצים מנסיון בעד או נגד, גם בהיבט הכספי (באמת אפשר לא להתפזר ולהקציב סכום מסוים להרחבה ושיפוץ בית, כשזה כולל שינוי מבנה הבית מבפנים)וגם מבחינת איכות הדירה סדקים רטיבות וכו...
אשמח לחוות דעתכם...
תודה מראש למשיבים!

• הוסף לסימניות
זה נושא שיש בו המונהמנון שיקוליו לשני הצדדים
אתחיל:
שימו לב שבשיפוץ פעמים רבות מסתכסכים עם שכנים.
בשיפוץ אפשר לבחור בדיוק את מה שאוהבים ולא להצטרך להתפשר על האופציות שקבלן מביא.
בקבלן תמיד יש אופציות לשידרוגים, ובדכ כל שידרוג הכי קטן עולה המון כסף.
ברכישת דירה מקבלן אא לדעת על איזה בנין ושכנים יפלו...
ועוד

• הוסף לסימניות
אם אתם רוצים דירת חלומות זה לא דירה מקבלן...
רק דירה שמשפצים לבד מהיסוד.

לגבי עלות כספית - השאלה באזור מגורים
אבל בדר"כ יותר זול לקנות דירה מקבלן ולא לשפץ דירה קיימת
(שיפוץ של דירה קיימת בדר"כ חורג מהתקציב שתכננו, בגלל כל מיני דברים לא צפויים, מה שאין בדירת קבלן.)

• הוסף לסימניות
שאלת המיליון דולר.

אני לפני 3 שנים רכשתי דירת קבלן על מנת להחליף דירה יד שניה רק בגלל שחשבתי שאני רוצה בית חדש מהנילונים.
אבל:
1. המחיר- אם רוצים הכל הכי ואוו אצל קבלן מאוד יקר כל השדרוגים.
2. הקבלן לא מסכים לשדרג לכל חומר / עיצוב
3. בסוף מבחן התוצאה חדרים קטנים, השרטוט לא באמת מה שמתקבל במציאות.

בקיצור תלוי מה יש לך ביד

• הוסף לסימניות
אם אתם רוצים דירת חלומות זה לא דירה מקבלן...
רק דירה שמשפצים לבד מהיסוד.

לגבי עלות כספית - השאלה באזור מגורים
אבל בדר"כ יותר זול לקנות דירה מקבלן ולא לשפץ דירה קיימת
(שיפוץ של דירה קיימת בדר"כ חורג מהתקציב שתכננו, בגלל כל מיני דברים לא צפויים, מה שאין בדירת קבלן.)​
זה תלוי בהמון משתנים
כמה ההרחבה? מה גודל הדירה? בני ברק או ירושלים?(בנייה בירושלים יקרה בהרבה)

• הוסף לסימניות
ואם אתם נעולים על אזור מסוים
אז שימו לב אם יש בכלל פרויקטים חדשים באזור

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שגם בדירת קבלן נדרשים המון שדרוגים כדי להגיע לבית ראוי למגורים
נקודות חשמל נוספות
נקודות אינסטלציה
מטבח
שדרוג ריצוף
וכו

דיברתי עם מישהו ששיפץ לאחרונה ואמר שבמבט לאחור
אם היה מודע לסכומים חד משמעית היה הולך לדירה חדשה

• הוסף לסימניות
א. תלוי כמה יש לך להרחיב אם זה שינוי משמעותי לדירה
ב. האם אתה תצטרך לשנות את כל הדירה בגלל זה או שיפוץ קטן
ג. דירה חדשה תלוי אם היא מוכנה כבר או שזה על הנייר
ד. תלוי בהרחבה אם אתה צריך לעשות אינסטלציה וכאלה שזה מייקר נורא
ה. תלוי אם המשפחה הולכת להתרחב או שמדובר על זוג מבוגרים...

• הוסף לסימניות
אני עברתי בגלל הפרמטרים הבאים. תראי אם זה נכון במקרה שלך:
* אי אפשר היה להגדיל משמעותית את הסלון והמטבח. ואז זה יצא תשתית קטנה לאוסף חדרים.
* אני לא בן אדם עם חלומות לבית מסוים.
יש אנשים עם חזון ואהבה לתחום הנראות, לדעתי הם יותר מתאימים לשיפוץ. אני צריכה שזה יהיה פונקציונלי.
* זה גם משמעותי כמה את ובעלך תמימי דעים בנושא. לדעתי בעלי ואני באופן טבעי היינו מושכים כל אחד לכיוון אחר כמעט בכל נושא, לנו היה נכון שלא להצטרך לקבל הרבה החלטות.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה