שיר הריון של שכול / תשעה חודשים

• הוסף לסימניות
צילום חוּץ.

דפיקה ומוות
הודעה ואבל
ומשק כנפי נשמה
מרחפת מעל

זיכרון וקול
ותואר פנים
וצחוק
שהולך ונעלם
ולולא התמונה
היית שוכח אותו
---

יום-יום וחיים
וסדרי בראשית
ואתה
שחוזר לעצמך
מידי פעם
ופעמים
שהחוסר שלו
תופח בך
חונק אותך
---

והיום,
זה אתה.
והוא נעלם.

קאט.
צילום פְּנים.

שבעה וסיפור
געגוע ואור
וחלקיקי נשמה
נזרעים עמוק

תכונה וכח
וכישרון על
וחוזק
שהולך ונטמע
וגם בלי התמונה
לא הייתי שוכח אותך
---

יום-יום וחיים
וסדרי בראשית
ואני
שמרגיש בתוכי
מידי פעם
איך החלק שלך
גודל בי
משנה אותי
מגדיל אותי
---

והיום,
זה אני.
ואתה בתוכי
לנצח.

• הוסף לסימניות
כבר תשעה חודשים שאנחנו נמצאים במסע של אֶבל, שכול וכאב. אָבל כשמסתכלים פנימה רואים שיש גם תהליך של הריון, צמיחה והתפתחות אישית משמעותית.
כן, תשעה חודשים אחרי הדפיקה בדלת, אנחנו הרבה יותר ממה שהיינו. זה כבר לא רק מי שאנחנו. היום אנחנו הרבה יותר מזה, בזכותך.
כי במהלך תשעה חודשים שאנחנו נושאים אותך בתוכנו, התעבר והתפתח בתוך כל אחד מאיתנו חלק מהנשמה שלך.
הכוח שלך, יחד עם הכוחות האישיים של כל אחד מאיתנו יוצרים שילוב חזק שיעזור לנו להגיע רחוק הרבה יותר. "וְיִזְכֶּה לִבְחִינַת רוּחַ מִשֹּׁרֶשׁ אֵיזֶה צַדִּיק שֶׁתִּתְעַבֵּר בּוֹ לַעֲבֹד ה' בְּשִׂמְחָה אֲמִתִּית" (תניא ליקוטי אמרים פרק י"ד). ותכל'ס, מי יותר צדיק מיהודי שמסר את הנפש להגן על יהודים?
באותו רגע שהפסקת לחיות בגוף שלך, התחלת לחיות בגוף של כל מי שהכיר אותך, למד ממך ואהב אותך. "וָחַי בָּהֶם" כפשוטו...
זכינו שהחודש התשיעי למסע שלנו מתחיל בראש חודש אב, בימים של אבל על חורבן בית המקדש, ככה שהאבל שלנו מתחבר לאבל של כל יהודי בעולם.
אותו תהליך של התעברות התרחש ביום שבו חרב בית המקדש, כשמקום משכן השכינה עבר מבית פיזי, בית המקדש, אל תוך נשמתו של כל אחד מבני ישראל, "וְעָשׂוּ לִי מִקְדָּשׁ וְשָׁכַנְתִּי בְּתוֹכָם, בְּתוֹכוֹ לֹא נֶאֶמַר אֶלָּא בְּתוֹכָם בְּתוֹךְ כָּל אֶחָד וְאֶחָד" (מאמר באתי לגני תש"י).

• הוסף לסימניות
בעז"ה

וואו...
מדהים. ותודה שכתבת את המשמעות...
חשיבה מעניינת, כואבת אבל פותחת פתח למקום חדש של הסתכלות.
תודה רבה,
ושנזכה בעז"ה לבשורות טובות ישועות ונחמות בקרוב ממש... כל אחד וכל עם ישראל ביחד.

• הוסף לסימניות
תודה על הקטע הזה
מצמרר ומרגש
כפל המשמעות של נשיאת ילד לפני ואחרי, חודר לבבות
הרגש מציף
והכתיבה לא רגילה
מיוחדת ויוצאת דופן

בעזרת השם רק בשורות טובות
ונחמת ציון

• הוסף לסימניות
וואו זה כל כך יפה
ועצוב ומרגש.
תודה רבה על השיתוף הזה.

שנזכה כולנו בעז"ה לשמחה אמיתית ולגאולה שלימה
ישועות ונחמות בקרוב ממש!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה