דרוש מידע הריסת מבנים לא חוקיים בבני ברק- בעקבות כתבות במשפחה ובקהילה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
@חרישניק כריזמטי יקר,
דבר ראשון ניכרים דברי אמת בהודעתך
רק שאלה קטנה:
האם אתה או מישהו אחר שנכנס למקום כזה להתפלל - מותר לו לכתוב כזה דבר?
במידה והרבה מאלו שצועקים לא היו דורכים שם או במקומות דומים להם
הנושא היה נראה אחרת.
אבל מה לעשות שגם אלו שצועקים נכנסים להתפלל שם כי זה נוח להם
כי מישהו חשב לפתוח מקום מכובד ופעיל באוירה טובה.

אז לפני שמתנפלים צועקים ומבזים אנשים שכל מטרתם היה לשם פתיחת בית הכנסת
בדקו את העבר שלכם האם לא דרכתם במקומות כאלו ונהנתם.
לא הבנתי. לא מספיק שגנבו את השטח אתה גם רוצה שלא נשתמש בו היום

• הוסף לסימניות
חשבתי שזה היה ברור מדבריי, אבל כנראה שצריך לכתוב זאת במפורש: "רמזתי" "במפורש" שאני לא מדבר על זיו יהודה, שזו מחלוקת פנימית בין x לy, אלא אני מדבר על שאר הקהילות המפוארות שיש שם, שנבנו בהסכמה גמורה עם תושבי השכונה, ולא על חשבון אף אחד, יוצאי חברון, אבן ישראל וכו'...

זיו יהודה, בגלל שזה באמת ויכוח פנימי, גורם לאמוציות קשות אצל הרבה, ודיי בצדק, גם מצד הטוענים לבעלות על המקום, וגם מבחינת השכנים שסובלים מרעש ולכלוך וכו', ועל זה לא דיברתי מאומה. אלא אך ורק על שאר הקהילות, כשבקרית הרצוג יש עודף של גינות, ואין שום טעם בגינה נוספת על חשבון בתי כנסיות וקהילות כה גדול.

תסתכלו ימינה ושמאלה, ותשאלו את עצמיכם (אם אתם גרים בשכונה וזה באמת "על חשבונכם"): האם במקום יוצאי חברון ואבן ישראל, אתם מעדיפים "גינה" נוספת? בטוחני שהתשובה דיי פשוטה.

• הוסף לסימניות
חשבתי שזה היה ברור מדבריי, אבל כנראה שצריך לכתוב זאת במפורש: "רמזתי" "במפורש" שאני לא מדבר על זיו יהודה, שזו מחלוקת פנימית בין x לy, אלא אני מדבר על שאר הקהילות המפוארות שיש שם, שנבנו בהסכמה גמורה עם תושבי השכונה, ולא על חשבון אף אחד, יוצאי חברון, אבן ישראל וכו'...

זיו יהודה, בגלל שזה באמת ויכוח פנימי, גורם לאמוציות קשות אצל הרבה, ודיי בצדק, גם מצד הטוענים לבעלות על המקום, וגם מבחינת השכנים שסובלים מרעש ולכלוך וכו', ועל זה לא דיברתי מאומה. אלא אך ורק על שאר הקהילות, כשבקרית הרצוג יש עודף של גינות, ואין שום טעם בגינה נוספת על חשבון בתי כנסיות וקהילות כה גדול.

תסתכלו ימינה ושמאלה, ותשאלו את עצמיכם (אם אתם גרים בשכונה וזה באמת "על חשבונכם"): האם במקום יוצאי חברון ואבן ישראל, אתם מעדיפים "גינה" נוספת? בטוחני שהתשובה דיי פשוטה.
מה המחלוקת בזיו יהודה אני לא בענינים חח

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

זיו יהודה משמש הרבה יותר אנשים מאשר כל שאר בתי הכנסת.
אבל אני באמת לא מבין במקום שכל אחד יבנה קומה על הקרקע יבנו קומה ראשונה חברון קומה שניה אבן ישראל ויש גם קומה שלישית ורביעית כמו למשל שיש אצל הרב שוורץ ובעוד הרבה מקומות.
אני לא מדבר על הישיבה שקיבלה הקצאה ובנתה שם ומשכירה.

• הוסף לסימניות
זיו יהודה משמש הרבה יותר אנשים מאשר כל שאר בתי הכנסת.
הטיעון עבור כמה אנשים משמש מבנה כזה או אחר, לא רלוונטי כל עוד מדובר בשטח ציבורי, שנבנה בו בית כנסת על חשבון הציבור. ולו מהטענה הפשוטה ש"העובדה שזה בית כנסת, לא מתיר לאף אחד לגנוב שטחים ציבוריים... ובדיוק כמו שכל אחד היה מזדעק אם היו גונבים לו את ביתו, ואפילו שהיו בונים שם בית הכנסת". ולכן, מכיון שהדיון סביב זיו יהודה הוא דיון אמיתי, למי שייך השטח, ובנוסף כל נושא הרעש המטורף והלכלוך במשך רוב שעות היממה ועד השעות הקטנות של הלילה, על חשבון הדיירים המקומיים, בו בזמן שאמור להיות שם מעבר גינה, זה בהחלט נושא, ולכן על זה אני לא מדבר.
אני מדבר על שאר הקהילות שבנו על שטחים שלציבור אין כלל ענין בהם, והציבור מעדיפים בתי כנסת ובתי מדרש נוספים, במקום עוד גינה ועוד גינה... ועוד גינה ועוד גינה.
אבל אני באמת לא מבין במקום שכל אחד יבנה קומה על הקרקע יבנו קומה ראשונה חברון קומה שניה אבן ישראל ויש גם קומה שלישית ורביעית כמו למשל שיש אצל הרב שוורץ ובעוד הרבה מקומות.
זה ודאי שלא יעבור בשתיקה מצד הרשויות, כי זה כבר בניין קבע...
ובדיוק מהסיבה הזו כל המוסדות שם הם בניה קלה, וממילא אי אפשר לעשות את כולם בבנין אחד רב קומות.

• הוסף לסימניות
אני מדבר על שאר הקהילות שבנו על שטחים שלציבור אין כלל ענין בהם, והציבור מעדיפים בתי כנסת ובתי מדרש נוספים,
יש הרבה ציבורים וכל אחד מעדיף משהו אחר ולכל אחד מפריע משהו אחר וזה בדיוק הנקודה.
אני אישית חושב שצריך למפות את כל צרכי התושבים כל אחד יצהיר לאיזה בית הכנסת הוא משתייך ומתפלל(רצוי גם הוראת קבע) ולפי זה יחלקו מטרים בקרקעות הציבור כנ"ל תתי"ם וכדו.
איזה תמים שאני ;)

• הוסף לסימניות
אני לא יודע מאיפה אתה לוקח שתושבי השכונה הסכימו לזה ועוד בהסכמה גמורה. חוץ מי זה הבתי כנסיות שדיברת עליהם הם בערך 5% מהשטח וברוב השטח יש השתלטויות ענק כגון מעון, גנים ועוד ועוד דברים שלהם ודאי אין כלל הצדקה

• הוסף לסימניות
מילא אם הגברים נניח אבל מה אם הנשים אתה באמת חושב שהם רוצים בית כנסת לקהילה של 40 משפחות למול גינה ענקית לכל תושבי השכונה

• תודה
Reactions: moc

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה