חדשות בארץ הריקבון בפצריה • אירוע מתעדכן

הפרשה התפוצצה בגלל???

• עצרת הרבבות בזעקת התורה

• רדיפת הפצ"רית אחר בחורי הישיבות

• כל התשובות נכונות

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
החל דיון הארכת המעצר של הפצ"רית לשעבר והתובע הצבאי הראשי לשעבר.

מוריה אסרף: הודתה במעשים חמורים מאוד.

מלאך רע עונה אמן | כן, נראה לי שאם התחדד אצלי משהו בצורה משמעותית בתקופה האחרונה זה להמשיך לקחת כל פריט מידע שמגיע אלינו, גם כשהוא מגיע לצערי מהרשויות החוק, בערבון מוגבל.
ככה זה כנראה הכי בריא בימים המוטרפים האלה. (ירון אברהם).

עוד מדורון קדוש:

כעת הדיון עובר להארכת מעצר התצ״ר לשעבר, אל״מ מתן סולומש.

סולומש הוא הקצין הבכיר שעל החשדות נגדו פרסמנו לראשונה אתמול בבוקר בגל״צ.

שעות ספורות לאחר הפרסום שלנו הוא אכן נעצר.

נזכיר: הוא היה התובע הצבאי הראשי עד לפני כמה חודשים. הוא היה התצ״ר בזמן ההדלפה - היה חלק ממעגל שותפי הסוד שהכירו את ההדלפה מראש. אבל - בעת הגשת תשובת המדינה לבג״ץ שהתבררה כשקרית - אל״מ סולומש כבר לא היה תצ״ר, ומחוץ לצמרת הפרקליטות. בחודשים האחרונים הוא חניך במכללה לביטחון לאומי.
ולכן ייתכן שחומרת החשדות נגדו תהיה פחותה באופן משמעותי מזו שקיימת נגד הפצ״רית.

גם מעצרו של התובע הצבאי הראשי לשעבר, אל״מ מתן סולומש, הוארך עד רביעי בצהריים.

החשדות נגדו: שימוש לרעה בכוח המשרה, שיבוש מהלכי משפט, מרמה והפרת אמונים, ומסירת ידיעה רשמית על ידי עובד ציבור

השופטת: קיים חשד סביר לשיבוש וכן למסוכנות.

דורון קדוש & מוריה אסרף

עמית סגל:

פרקליטו של התובע הצבאי: הוא הציע לספר לסגן הפצ״ר כל מה שידוע לו על ההדלפה, סגן הפצ״ר לא יצר קשר.

אני מזכיר לכם שהיועמשית התחייבה לבגצ שיתייעצו איתה על בדיקת ההדלפה.

כעת היא מנהלת את החקירה. אין לתאר.

העדות הזו מלמדת שסגן הפצ״רית טייח ביודעין את החקירה, כאשר היועמשית מאפשרת זו במעשה או במחדל.

הדרך היחידה היא לעכב אותו לחקירה ולגבות עדות מאנשי היועמשית.

אך מי יאפשר זאת? היועמשית עצמה?

תזכורת: היא קבעה שזיני לא יכול להיות ראש שבכ בשל ניגוד עניינים שנוצר בפגישה של עשר דקות ברכב

1762169544809.png

דורון קדוש: עורך הדין קלגסבלד שמייצג את הפ"צרית: ״במסגרת החקירה נתפסו טלפונים ששם היו קבוצות ווצאפ. כך שהמידע קיים בידי המשטרה. יש גם כבר גרסאות של חמישה חשודים. כיצד ניתן לשבש חקירה בסיטואציה שבה כל החומר כבר נמצא בידי הרשות החוקרת?״

איילה חסון:

פרסום ראשון: דרמת ענק המחבל משדה תימן שוחרר לעזה. ככה בעצם פתרו בפרקליטות את הפלונטר. נגמר התיק נגד כח 100 ראו מה זה , שחררו מחבל כדי למנוע את פרסום האמת דיון משפטי. אגב שום בריון או בריונית שמנסים להרתיע אותי לא יצליחו במזימתם.

איילה חסון:

פרסום ראשון: דרמת ענק המחבל משדה תימן שוחרר לעזה. ככה בעצם פתרו בפרקליטות את הפלונטר. נגמר התיק נגד כח 100 ראו מה זה , שחררו מחבל כדי למנוע את פרסום האמת דיון משפטי. אגב שום בריון או בריונית שמנסים להרתיע אותי לא יצליחו במזימתם.
1762171604786.png

עורך דינה של הפצ"רית, דורי קלגסבלד, הדף את הטענות לשיבוש חקירה: "האירוע עצמו טעון ודרמטי. תשומת הלב הציבורית לא משנה את הקו המשפטי. השאלה אם יש הצדקה לבקשת המעצר. בזמנים שחלפו מאז נפתחה חקירה היה די והותר זמן לפעול לשיבוש והיא (הפצ"רית) לא עשתה את זה. לי לא ידוע שעשתה פעולות כאלה ואין סיבה להניח שמי שלא שיבש מרגע שהחקירה פרצה ישבש דווקא כעת".

סנגורו של התובע הצבאי הראשי אל״מ סולומש טען בדיון הארכת המעצר את הטענות הבאות:

- הוא ידע על ההדלפה רק יום-יומיים אחרי שהיא קרתה, וידע שהפצ״רית הייתה מעורבת בה.

- לא היה לו שום חלק בתצהיר שהוגש לבג״ץ (הערה שלי: התצהיר השקרי, ואכן כפי שפרסמנו הוא כבר לא היה בתפקיד בזמן הזה ולכן טענת הסנגור בהחלט הגיונית).

- הוא פנה לסגן הפצ״רית, תא״ל גל עשהאל, שניהל את הבדיקה הפנימית בפרקליטות, והציע לו לספר לו את כל האמת על מי שהדליף. סגן הפצ״רית לא עשה זאת (כפי שפרסמנו אתמול - תא״ל עשהאל לא תשאל במסגרת הבדיקה אף קצין מהפרקליטות הצבאית בסוגיית ההדלפה).

דורון קדוש

עורך דינם של הלוחמים בפרשת שדה תימן, עו"ד אפרים דמרי: "לקרוא ולא להאמין. נודע לי לפני שעתיים שהמחבל הארור מפרשת שדה תימן, שהוא מחבל נוח'בה עם דם על הידיים, גורש מהארץ ביוזמת צה"ל. זאת למרות שהוא העד היחידי לכתב האישום שהוגש כנגד הלוחמים הגיבורים. מעבר לבושה בפעולת הגירוש, יש לבטל את כתב האישום במיידי".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה