הרמה של ה"אתגרים השבועיים"

• פותח הנושא ort
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בעזרת ה' יתברך.

שלום לכל הצלמים ושבדרך...

די! זה בוער לי כבר הרבה זמן באצבעות, ואין לי עניין לפגוע באף אחד, ויהי רצון שה' יהיה עם פי שלא ייפגע מישהו מדברי...

אני נהנית מאוד להכנס לפורום צילום, כי הצילום הוא חלק ממני, והוא בוער בתוכי, ואני לומדת המון מהפורום הנ"ל, יישר כוח ותודה!
עדיין לא למדתי קורס צילום מקצועי, ואני בגדר של צילום חובבני לעת עתה...[עד שיתאפשר לי כספית], ואני מסתובבת עם מצלמה צמודה כמעט כל יום.
[ואני בוחרת להעלות תמונה רק אחרי שבדקתי בקפידה אם היא אכן ראוייה לעלות לפורום נכבד זה.]

אם הבנתי נכון את הסיבה של האתגרים השבועיים, המטרה הינה להעשיר, להתמקצע, להתקדם וללמוד, כל פעם בנושא אחר ומפן אחר של עולם הצילום, וזהו האתגר.

קחו למשל את האתגר הנוכחי...

נושא האתגר מעניין, וגם לי יש תמונות של כל מיני חיות בכל מיני פוזות...

אבל...

לטעמי הרמה של התמונות המועלות הולכת ויורדת.
לא כל תמונה שיש בה אפשרות לדיבוב היא טובה משאר הבחינות- איכות, חדות, וכו'.
אמנם עדיין איני צלמת [אלא חובבת], אבל נראה לי למיטב הבנתי שיש להעלות רק תמונות איכותיות, ולא מספיק שיש שם דיבוב חמוד-
[ויש שם כמה תמונות שנראה לי שגם לאלבום התמונות הביתי לא בטוח שהיו מוכנסות...]

זהו פורום צילום מקצועי, - וראוי להעלות את התמונות בהתאם למטרה לה מיועד פורום זה.
אם היה זה פורום "תן כותרת"- שאז זה העיקר ייתכן ושם היה מתאים להעלות את התמונות המסויימות שחלק מהמשתתפים העלו...

וסליחה שנטפלתי דווקא לאתגר הנוכחי- כי דברי מכוונים גם לאתגרים נוספים שהועלו עד כה...:eek:.

ויישר כוח לאלו שבאמת שמים לב ומעלים את התמונות לא רק בגלל שנראה שמתאימות לנושא- אלא כי שאיפתם היא ללמוד, להתקדם ולנגוע בצדדים אחרים שלא תמיד הם נוגעים בהם בחייהם הצילומיים...

ושיהיה שבוע מקסים לכולנו..

• הוסף לסימניות
את לא הראשונה שמעירה על זה - וכנראה גם לא האחרונה...
האמת - שהאתגר הנוכחי דיי הזמין את זה.
למי אין במחשב תמונה של איזה חתולה מהרחוב,או קוף מהביקור המשפחתי האחרון בספארי....
ודיבוב זה הכי כייף בעולם. אז יאללה בואו נשתתף- ...

כל הרעיון באתגר זה - תנו לי לחשוב רגע.... - כן! לאתגר את עצמכם.
ואין בזה טעם אם כל אחד שולף משהו מהארכיון....

• הוסף לסימניות
יפה שעוד יש מישהו שאכפת לו

בהצלחה עם זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;991214:
את לא הראשונה שמעירה על זה - וכנראה גם לא האחרונה...
האמת - שהאתגר הנוכחי דיי הזמין את זה.
למי אין במחשב תמונה של איזה חתולה מהרחוב,או קוף מהביקור המשפחתי האחרון בספארי....
ודיבוב זה הכי כייף בעולם. אז יאללה בואו נשתתף- ...

כל הרעיון באתגר זה - תנו לי לחשוב רגע.... - כן! לאתגר את עצמכם.
ואין בזה טעם אם כל אחד שולף משהו מהארכיון....

אני לגמרה מסכימה שהרמה של הצילומים באמת לא מספקת פורום צילום.
התמונה שלי ניכנסה לאלבום במשפחתי ולא הגדלה על הקיר אבל במחשבה שניה אני חושבת שאני יגדיל אותה קצת לקיר. אחרי הכל זה חלק מהמשפחה :)

• הוסף לסימניות
עשיתי העתק מהנספח ליתר ביטחון:
לאור התלונות של אורט ולעצם העובדה שהאתגר ננעל הערב.
כמה דיוקים חשובים:
האתגר בעצם דורש מהצלמים הנכבדים להביא תמונה של חיה עם הבעה חזקה, ולהוסיף בקטע היצירתי את הדיבוב.
אין ספק שתמונות גרועות מהפן הביצועי שלהן, עם כל הכבוד ליצירתיות ולהבעה ולמשפט הממולח מעליהן הן לא נספרות ובאות בחשבון.
אני מתנצלת מעומק הלב על הנושא מכל מי שהוא חושב שהוא טיפשי/רדוד/לא מקצועי
אני חושבת שכשבאים לצלם חיה זה אתגר שונה לחלוטין מצילום בני אנוש, ובאתגר זה זה אמור לבוא לידי ביטוי.
המון פעמים זו תפיסת הרגע, שבריר שנייה אפילו.
ונראה לי שצלם טוב יבצע את זה טוב! (תעיינו בנשיונאל ג'אוגרפיק)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;991228:
לאור התלונות של אורט ולעצם העובדה שהאתגר ננעל הערב.
כמה דיוקים חשובים:
האתגר בעצם דורש מהצלמים הנכבדים להביא תמונה של חיה עם הבעה חזקה, ולהוסיף בקטע היצירתי את הדיבוב.
אין ספק שתמונות גרועות מהפן הביצועי שלהן, עם כל הכבוד ליצירתיות ולהבעה ולמשפט הממולח מעליהן הן לא נספרות ובאות בחשבון.
אני חושבת שכשבאים לצלם חיה זה אתגר שונה לחלוטין מצילום בני אנוש, ובאתגר זה זה אמור לבוא לידי ביטוי.
המון פעמים זו תפיסת הרגע, שבריר שנייה אפילו.
ונראה לי שצלם טוב יבצע את זה טוב! (תעיינו בנשיונאל ג'אוגרפיק)

חותמת על כל מילה...

נוי יקרה!
דבר ראשון- לא הייתה לי כוונה שדברי ישמעו כתלונה.
אלא בתור נקודה למחשבה.
אני מקווה שלא נפגעת או חשבת מתוך דברי שהנושא רדוד/לא שווה...
כי אם כן- אנא קבלי התנצלות כנה ממני מעל גבי שורות אלו...
אדרבה! הנושא מאוד מעניין- ואם יקראו בתשומת לב את דברייך האתגר היה יכול להגיע לרמות אחרות לגמרי.
שבוודאי לא היו מביישות גם את נשיונל.

גם באמתחתי יש תמונות חמודות של חיות ופוזות שהראש היצירתי שלי היה יכול בכיף גדול להדביק להם משפט שנון[כמו שאני אוהבת], אבל בחרתי לא להעלות כי בעיני הן לא מקצועיות דיין בשביל להעלותן לפורום נכבד זה...

יום נפלא ובהצלחה בבחירה!:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;991228:

מיותר...
הנושא עצמו מקסים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;991228:
אין לך על מה להתנצל כל נושא יכול להיות סופר מקצועי ויצירתי,
הכל תלוי בביצוע.
הנושא שהעלית מיוחד!!! ונהניתי מאוד להשתתף בו, ותעיד ע"כ ההצפה שלי בנספח...:p:)

• הוסף לסימניות
רוצים אתגר של מקצוענים? אתם צריכים חוקים של מקצוענים!
א"א להציב כללים ילדותיים ולבכות בדמעות של תנין/כלב/חתול/קוף וכן גם של טלה על הרמה הנמוכה.
בעברי ניהלתי פורום דומה לאתגרים האלה, בתחום שלא קשור למבקרים באתר הזה כלל.
מה שהפך אותו לאולטרה מקצועי היה הכללים הקשוחים שלו והרי הם לפניכם:
1. צוות השופטים, 3 הזוכים באתגר הקודם הם השופטים באתגר החדש! לעולם לא שופט אחד.
שופט אחד מבלי לפגוע באף אחד שמסתתר אחרי שם 'ניק' אלמוני יכול להיות השכן/הדוד/חבר לספסל הלימודים/וגם קולגה לעבודה של אחד ממשתתפי האתגר.
2.לוח זמנים, ברור תחום ביום ובשעה.
3.רק שופטים רואים את העבודות!!! העבודות נשלחות לכתובת שרק 3 השופטים יכולים לראות ולהתרשם. נכנסה עבודה שמביישת את הפורום שאליו נשלחה, אם 2 שופטים פסלו אותה, היא תוחזר לשולח עם הערות שלה שופטים לסיבת ההדחה.
4.למרות שבכללים של האתגרים נאמר שהשופט אינו חייב להתחשב במספר הלייקים/הצלצולים
לא סביר שבן אנוש יבחר עבודה עם 10 צלצולים כאשר יש עבודות שזכו ב - 100 צלצולים.
5.לא סביר שעבודה שהועלתה דקה לאחר פתיחת האתגר 'ונחפרה' במשך שבוע שלם מכל זווית, תהיה דומה בהתייחסות השופטים לעבודה שהועלתה 5 דקות לפני סגירת האתגר.

הפתרון לסעיפים 5, 6 פשוט ביותר.
לאחר סגירת האתגר מעלים השופטים את כל התמונות/העבודות שהתקבלו בפעם אחת לזמן קצוב 24/36/48 שעות, הדבר נותן הזדמנות שווה לכל היוצרים.
רצוי לפתוח במקביל נספח להערות והערות כל חברי הפורום.
במקרה זה חובה על השופטים כחלק מהשיקולים להתחשב במספר הלייקים/הצלצולים.
עכשיו הגיע הזמן לסגירת והחלטה של צוות השופטים.

לסיום, רוצים להשתעשע, יש לך אחלה של מקום.
רוצים אתגרים מקצועיים, תאמצו את הכללים של המקצוענים.

• הוסף לסימניות
במחילה,
בפורום צילום מקצועי , אמורות להופיע תמונות של צלמים/ות מקצועיים, ולא של כל מי שחושב שיש לו תמונה יפה שמתאימה, וואכן דבר זה מפריע כבר בכמה מהאתגרים האחרונים.
אפשר במתכונת איש לרעהו לפתוח אתגר חובבנים, אבל רבותי זהו "פורום צילום מקצועי" לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 23;991320:
במחילה,
בפורום צילום מקצועי , אמורות להופיע תמונות של צלמים/ות מקצועיים, ולא של כל מי שחושב שיש לו תמונה יפה שמתאימה, וואכן דבר זה מפריע כבר בכמה מהאתגרים האחרונים.
אפשר במתכונת איש לרעהו לפתוח אתגר חובבנים, אבל רבותי זהו "פורום צילום מקצועי" לא?
במחילה,
עם מי יש לנו הכבוד?
הדבר שהכי מפריע, לטעמי, זו ביקורת ממי שמעולם לא השתתף/ה או הראה את יכולותיו וידיעותיו הצילומיות. באמת מחילה, אני צריכה קבלות כדי שאוכל להתייחס...:)
כן, החיוכון הוא הזמנה להשתתף באתגרים ולא רק כמשקיף/ה ומבקר/ת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;991355:
במחילה,
עם מי יש לנו הכבוד?
הדבר שהכי מפריע, לטעמי, זו ביקורת ממי שמעולם לא השתתף/ה או הראה את יכולותיו וידיעותיו הצילומיות. באמת מחילה, אני צריכה קבלות כדי שאוכל להתייחס...:)
כן, החיוכון הוא הזמנה להשתתף באתגרים ולא רק כמשקיף/ה ומבקר/ת...

החכמה היא לא להשתתף סתם ולא ללמוד צילום מהפורום!
אני עדיין לומדת המון גם מהפורום אבל לא מספיק בשביל להשתתף ולהוסיף ממשהו שאינו מספיק מקצועי.
"איזהו חכם המכיר את מקומו"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 23;991357:
החכמה היא לא להשתתף סתם ולא ללמוד צילום מהפורום!
אני עדיין לומדת המון גם מהפורום אבל לא מספיק בשביל להשתתף ולהוסיף ממשהו שאינו מספיק מקצועי.
"איזהו חכם המכיר את מקומו"
יפה, קל וחומר מעמדה שיפוטית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;991362:
יפה, קל וחומר מעמדה שיפוטית...

דווקא כצופה מן הצד יש לי את האפשרות להביע דעה,
ומי שמסה להכנס לאתגר למרות שיננו מתאים,זה מה שהורס את האתגר.
ובדיוק על זה נפתח אשכול זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;991295:
רוצים אתגר של מקצוענים? אתם צריכים חוקים של מקצוענים!
א"א להציב כללים ילדותיים ולבכות בדמעות של תנין/כלב/חתול/קוף וכן גם של טלה על הרמה הנמוכה.
בעברי ניהלתי פורום דומה לאתגרים האלה, בתחום שלא קשור למבקרים באתר הזה כלל.
מה שהפך אותו לאולטרה מקצועי היה הכללים הקשוחים שלו והרי הם לפניכם:
1. צוות השופטים, 3 הזוכים באתגר הקודם הם השופטים באתגר החדש! לעולם לא שופט אחד.
שופט אחד מבלי לפגוע באף אחד שמסתתר אחרי שם 'ניק' אלמוני יכול להיות השכן/הדוד/חבר לספסל הלימודים/וגם קולגה לעבודה של אחד ממשתתפי האתגר.
2.לוח זמנים, ברור תחום ביום ובשעה.
3.רק שופטים רואים את העבודות!!! העבודות נשלחות לכתובת שרק 3 השופטים יכולים לראות ולהתרשם. נכנסה עבודה שמביישת את הפורום שאליו נשלחה, אם 2 שופטים פסלו אותה, היא תוחזר לשולח עם הערות שלה שופטים לסיבת ההדחה.
4.למרות שבכללים של האתגרים נאמר שהשופט אינו חייב להתחשב במספר הלייקים/הצלצולים
לא סביר שבן אנוש יבחר עבודה עם 10 צלצולים כאשר יש עבודות שזכו ב - 100 צלצולים.
5.לא סביר שעבודה שהועלתה דקה לאחר פתיחת האתגר 'ונחפרה' במשך שבוע שלם מכל זווית, תהיה דומה בהתייחסות השופטים לעבודה שהועלתה 5 דקות לפני סגירת האתגר.

הפתרון לסעיפים 5, 6 פשוט ביותר.
לאחר סגירת האתגר מעלים השופטים את כל התמונות/העבודות שהתקבלו בפעם אחת לזמן קצוב 24/36/48 שעות, הדבר נותן הזדמנות שווה לכל היוצרים.
רצוי לפתוח במקביל נספח להערות והערות כל חברי הפורום.
במקרה זה חובה על השופטים כחלק מהשיקולים להתחשב במספר הלייקים/הצלצולים.
עכשיו הגיע הזמן לסגירת והחלטה של צוות השופטים.

לסיום, רוצים להשתעשע, יש לך אחלה של מקום.
רוצים אתגרים מקצועיים, תאמצו את הכללים של המקצוענים.
אני מסכימה עם זה. כל עוד הכללים הם קלילים, כל מי שרוצה מעלה תחת הניק שלו וכמות הלייקים מושפעת ממערכות יחסים שנרקמות ב"איש את רעהו" ברור ולגיטימי שכל אחד יעלה. ואני לא רואה בזה רע, זה דווקא חמוד בשביל הספורט!! אבל אם רוצים אתגר מקצועי וכזה צורם לאנשים שזה כזה קליל וחברתי אז הכללים הנ"ל מומלצים בהחלט. השאלה אם יש מי שיהיה פנוי לזה באופן קבוע, מה שלא נראה, אז אולי נשאר עם מה שיש...:)
אולי בנוסף לאתגרים לעשות תחרות מסודרת בנושא מעניין כמו בעיצוב גרפי וגרפיקאים יתרמו פרסים לתחרות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 23;991368:
דווקא כצופה מן הצד יש לי את האפשרות להביע דעה,
ומי שמסה להכנס לאתגר למרות שיננו מתאים,זה מה שהורס את האתגר.
ובדיוק על זה נפתח אשכול זה.
זה כבר נשמע אחרת, פחות ביקורתי מהתגובה הראשונה,
ותודה על ההבהרות :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;991373:
אני מסכימה עם זה. כל עוד הכללים הם קלילים, כל מי שרוצה מעלה תחת הניק שלו וכמות הלייקים מושפעת ממערכות יחסים שנרקמות ב"איש את רעהו" ברור ולגיטימי שכל אחד יעלה. ואני לא רואה בזה רע, זה דווקא חמוד בשביל הספורט!! אבל אם רוצים אתגר מקצועי וכזה צורם לאנשים שזה כזה קליל וחברתי אז הכללים הנ"ל מומלצים בהחלט. השאלה אם יש מי שיהיה פנוי לזה באופן קבוע, מה שלא נראה, אז אולי נשאר עם מה שיש...:)
אולי בנוסף לאתגרים לעשות תחרות מסודרת בנושא מעניין כמו בעיצוב גרפי וגרפיקאים יתרמו פרסים לתחרות?

אל דאגה, זה יישאר קליל, נחמד ומהנה.
ההבדלים הם:
1.הרמה תעלה לפי מקצועיות השופטים עם המסננת ביד שהיום לא קיימת.
2.האמון בשופטים ירקיע שחקים, אף פעם לא יהיה החשש שאחרי הניק הסתתרת ילדה/נערה עם מצלמה ביד, וגם אם היא כזאת יש עוד 2 שופטים לאיזון.
3.כאשר התמונות יפורסמו, תוכלי להמשיך 'ולחפור' בנספח שיפתח במקביל לפרסום.

בקיצור מהנה ומקצועי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;991378:
אל דאגה, זה יישאר קליל, נחמד ומהנה.
ההבדלים הם:
1.הרמה תעלה לפי מקצועיות השופטים עם המסננת ביד שהיום לא קיימת.
2.האמון בשופטים ירקיע שחקים, אף פעם לא יהיה החשש שאחרי הניק הסתתרת ילדה/נערה עם מצלמה ביד, וגם אם היא כזאת יש עוד 2 שופטים לאיזון.
3.כאשר התמונות יפורסמו, תוכלי להמשיך 'ולחפור' בנספח שיפתח במקביל לפרסום.

בקיצור מהנה ומקצועי
ומי ינהל את זה כל שבוע? לפי מה יבחרו את השופטים? באיזו צורה תתקיים התנהלות בניהם?
אגב אני לא מהחופרים בנספחים, ואני בעצמי מעדיפה את הצורה המסודרת, אלא שלא ברור אם מישהו יוכל לנהל את זה.

• הוסף לסימניות
ort, התמונות הלא מקצועיות שמסתובבות בפורום צילום נמצאות לאו דווקא באתגר...
לפעמים גם באשכולות שנפתחים יומיום התמונות לא מקצועיות ולא משדרות מקצועיות או הבנה בתחום (אפשר לראות ע"פ התגובות של חלק מהניקים - לא רק ע"פ דעתי).

אבל אם באתגר ספציפית זה מפריע לך אז אפשר להגביל שרק צלמים שלמדו צילום או עובדים בצילום
יעלו תמונות לאתגר וזהו. (תמיד יש הבדלי מקצועיות אבל לפחות אז זה יהיה בפרופורציה).
ואז כל השאר (כולל אני) נהיה בבחינת "ותחינה עיננו"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;991385:
ומי ינהל את זה כל שבוע? לפי מה יבחרו את השופטים? באיזו צורה תתקיים התנהלות בניהם?
אגב אני לא מהחופרים בנספחים, ואני בעצמי מעדיפה את הצורה המסודרת, אלא שלא ברור אם מישהו יוכל לנהל את זה.

ככל הנראה לא הייתי מספיק ברור, וחבל.
השופטים הם הזוכים ב- 3 המקומות הראשונים באתגר הקודם.
ההתנהלות בין מקצוענים היא מהירה ופשוטה יותר מלנהל גן ילדים...אחד מבין את השני בקריצת עיין.
ההתנהלות בניהם תהיה לפי רעות ענייהם.
כאשר אני ניהלתי דבר בסגנון היה "דיון" כל 3 ימים ודיון מסכם לפני פרסום התוצאות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה