הרמוניה והובלת קולות

• הוסף לסימניות
האם יש למישהו מאמרים או מידע בעברית בנושא של הרמוניה מסורתית והובלת קולות שיכול להעבירם או שיכול להמליץ על ספר, אתר, מאמר או כל מידע אחר בעברית לגבי זה?
אשמח מאוד על כל עזרה

• הוסף לסימניות
חומר סרוק מ"האנציקלופדיה העברית" ערך "הרמוניה".
קשה להבנה, יש צורך בריכוז מקסימלי.
מקווה שזה עוזר.
נ. ב. לפני ההמרה והכיווץ זה שקל רבע ג'יגה... איכות סריקה מקסימלית.

קבצים מצורפים

• הרמוניה.rar
    3.5 MB · צפיות: 78
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י dLive;2068070:
חומר סרוק מ"האנציקלופדיה העברית" ערך "הרמוניה".
קשה להבנה, יש צורך בריכוז מקסימלי.
מקווה שזה עוזר.
נ. ב. לפני ההמרה והכיווץ זה שקל רבע ג'יגה... איכות סריקה מקסימלית.

עדיין לא בדקתי את החומר, בכל מקרה תודה ענקית. אני התחלתי קצת להקיף את הנושא אבל בגלל שלא למדתי מוזיקה באופן מקצועי, אני עדיין בהתחלה בענין.
האם את/אתה מבין/ה בנושא, למקרה של שאלות או משהו?

• הוסף לסימניות
על אחרון ראשון:
3. מצטער על העיכוב- לא הייתי מחובר.
2. לא למדתי מקצועי, אבל אני מקשיב לאחרים, לומד את הסגנון ויכול לצפות כמעט כל תנועה של מוזיקאי שאני מכיר.
1. החומר הזה הוא מאד מורכב, אבל כדאי לעבור עליו בעיון ולתרגל כל דבר שכתוב שם. אני אישית נפלתי באמצע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dLive;2068190:
על אחרון ראשון:
3. מצטער על העיכוב- לא הייתי מחובר.
2. לא למדתי מקצועי, אבל אני מקשיב לאחרים, לומד את הסגנון ויכול לצפות כמעט כל תנועה של מוזיקאי שאני מכיר.
1. החומר הזה הוא מאד מורכב, אבל כדאי לעבור עליו בעיון ולתרגל כל דבר שכתוב שם. אני אישית נפלתי באמצע...

ראשית כל, תודה על החומר, עברתי בינתיים מלמעלה והאמת שאת רוב הנושאים אני מכיר כבר, אבל בכל זאת אני יעבור על זה יותר בעיון.
כשאתה אומר מוזיקאי, לאיזה שמות אתה מתכוון, מלחינים קלאסיים או בני זמנינו? פשוט הענין של הובלת קולות, לא מצוי במוזיקה הפופולרית היום מכל סוג, אלא בעיקר במוזיקה קלאסית או מקהלות כמו מקהלות אופרה וחזנות.
אני יותר מחפש מידע בענין של הובלת קולות שזה תורה מורכבת ומסובכת בפני עצמה עם מיליון כללים בערך... יש ספר נרחב מאוד באנגלית על זה (לא זוכר כרגע את שמו) אבל אני לא מספיק שולט באנגלית בשביל להבין נושא שאפילו בעברית הוא מורכב...
בכל מקרה כל מידע על הרמוניה יקדם אותי...

• הוסף לסימניות
התכוונתי למוזיקאים בני זמנינו.
במוזיקה קלאסית התחלתי להתעניין רק לאחרונה ואין לי חומר בנושא, ואדרבה אשמח ג"א לקבל חומר בעניין.
אני דווקא די מסתדר עם חומרים לימודיים באנגלית כך שאם תיזכר בשם הספר אשמח לדעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dLive;2068231:
התכוונתי למוזיקאים בני זמנינו.
במוזיקה קלאסית התחלתי להתעניין רק לאחרונה ואין לי חומר בנושא, ואדרבה אשמח ג"א לקבל חומר בעניין.
אני דווקא די מסתדר עם חומרים לימודיים באנגלית כך שאם תיזכר בשם הספר אשמח לדעת.

אני יחסית כבר הרבה זמן מתעניין במוזיקה קלאסית, אני גם מנגן בעיקר יצירות קלאסיות, אז ככה שאם יש שאלה או משהו אני אשמח לענות.
יש אתר בעברית שנקרא "האתר למוזיקה קלאסית" שם הוא מקיף באופן מאוד נרחב את המלחינים השונים לפי תקופות, לפי פופולריות וכד' לי הוא מאוד עזר להיכנס לענין.
לגבי הספר, הספר נקרא "harmony and voice leading" וזה נחשב אחד הספרים הטובים אם לא הספר בנושא הרמוניה והובלת קולות. זה ספר של 400 עמודים בערך, אבל הוא דורש הכרות לפני זה עם הרבה יצירות קלאסיות בסיסיות של מוצרט, באך ועוד. יש לי אותו בגירסת pdf רק אין לי מושג מה הכובד, ואני צריך רק לחפש אותו בין הקבצים, כשאני אמצא אני אשתדל לעלות אותו או לשלוח בפרטי.

• הוסף לסימניות
מחכה בקוצר רוח...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה