פוליטי הרפורמה במערכת המשפט • מחאות השמאל

בחדשות 13 מקיימים כעת ישיבת חירום בשל האלימות שספגו כתבי החברה באירועים האחרונים, המנכ״ל אבירם אלעד ביקש מהם שלא להיכנס ללב ליבן של ההפגנות ולתפוס מרחק כדי להבטיח את שלומם, ובנוסף - לא לוותר על סיקור ההפגנות על אף האירועים הללו.

תשמעו מקרה שקרה השבוע:
מספר חובש חרדי בן 30 מהעיר בני ברק, בהפגנה הגדולה שקיימו מתנגדי הרפורמה בבני ברק, פוגשת אותי אישה מבוגרת הנושקת לגיל 60 בסוף רחוב ז'בוטינסקי, ומתחילה להטיח בי קללות ונאצות, "פרזיטים טפילים" לא עושים כלום כל היום, אתם נטל על המדינה...

אני שמעתי את זה שתקתי, ידעתי שאין עם מי לדבר והמשכתי קדימה...
השבוע אני נוסע לכיוון קניון עזריאלי, באמצע אני מקבל "קריאה דחופה" מיד הגעתי לשכונת נאות יהודית הצמוד לקניון, וראיתי אישה שוכבת על הרצפה, היה ללחץ דם נמוך, מסוחררת ולא חשה בטוב,
טיפלתי בה והזעקתי אמבולנס שיטפל בה, רגע אחרי זיהיתי אותה, ושאלתי אותה אם היא זוכרת אותי?
היא אמרה לי שלא.
אז הזכרתי לה שאני הפרזיט הטפיל שלא עושה כלום ונטל על המדינה....
היא הבינה את הטעות שלה והתביישה....

מלחמת אחים:
עשרות מכונאים בחיל האוויר לטייסים מהמחאה: "תבקשו סליחה - או שאל תחזרו" אנשי מילואים בגף הטכני של חיל האוויר דרשו משר הביטחון, הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר שלא להחזיר את הטייסים שמחו נגד המהפכה המשפטית לשירות אם הם לא יתנצלו. "אנחנו מרגישים סוג ב', קושי נפשי אמיתי לחגור אתכם לכיסא המפלט אם חלילה תצטרכו לנטוש" (ווינט)

קרן בצלאל: העיתונאי ג'ייקוב קורנבלאו מעיתון ה-Forward מפרסם תגובה של גורם בכיר בבית הלבן: "מנהיגי הימין יכולים להשמיץ את ממשל ביידן כמה שירצו, זה לא יעזור. נתניהו ורון דרמר עשו טעות חמורה בהבנת התגובה האמריקנית למהפכה המשפטית"
:eek:

בהבנת התגובה האמריקנית למהפכה המשפטית"
אף אחד לא מבין אותם באמת.. הם שונאי ישראל נטו ופרוגוסיבים מטופשים.
אין טיפת הגיון לצאת כ"כ בקיצוניות נגד משהו שמנסה טיפה להתקרב לשיטת הממשל בארה"ב.. א"כ אצלם זה ממש דיקטטורה על מלא

סגן יו"ר הכנסת ניסים ואטורי על הביקורת של ביידן: לועג לתמיכה האמריקאית, חיילים נהרגו בצוק איתן בגלל אמברגו אמריקני "מבין את התלות באמריקנים, אנחנו צריכים לעשות מה שטוב לנו" עכשיו אנחנו בענייני איראן, לא להגן על ישראל? לחכות שתהיה להם פצצה גרעינית? אם יהיה צורך ישראל תגן על עצמה. אם ישראל תצטרך להגן על עצמה וארה"ב לא כל כך תאהב את זה נעשה את זה בעצמנו".

הכל טוב, אבל עד עכשיו הימין טען שהם משרתים את המדינה ללא תנאים, מה עכשיו?
כשנודע להם שהם משרתים את הטייסים הם פחות התלהבו, הם לא מסרבים אלא דורשים התנצלות

הכל טוב, אבל עד עכשיו הימין טען שהם משרתים את המדינה ללא תנאים, מה עכשיו?
תקרא את המכתב שלהם ותראה שהם ממשיכים להיות פריארים ולשרת את המדינה בלי תנאים

שמעתי את הקטע המדובר, הוא מהמם.
שאלתי חבר לדעתו, וכתבני:
1680092432168.png

נתניהו בוועידה למען הדמוקרטיה של ארה"ב - בהשתתפות מנהיגים מכל העולם: "אני חושב שאפשר להשיג איזון ולכן עודדתי הפסקה כדי להגיע לקונצנזוס. אנחנו עסוקים בשיח הזה. מספר ממשלים הביעו דאגה, אבל בדיון הזה יש הזדמנות לחזק את הדמוקרטיה"

ירון אברהם: גורם מדיני בכיר: ישראל מנסה להבין את מקור אמירת הנשיא ביידן, שעומדת בסתירה לדברי השגריר ניידס

יעל שרה רפ: בכיר בליכוד מסביר את התנהלות נתניהו מול האמריקאים ואומר: "נתניהו תמיד מסתכל 60 צעדים קדימה, בעניין ארצות הברית הוא רואה את הבחירות עוד שנתיים, הדמוקרטים גמורים בארצות הברית וביידן כל כך חלש שגם ואטורי יכול לצאת עליו"

אריאל כהנא: פליטת פה של הנשיא? בירושלים מצפים להודעת הבהרה של הבית הלבן במהלך היום

גורם מדיני בכיר: "הבית הלבן יפרסם הצהרה מפייסת כלפי נתניהו וישראל". "הקו המפייס שהשגריר ניידס ביטא אתמול לאורך היום מייצג את גישת הממשל, בישראל הופתעו מאד מהאמירה הבוטה של הנשיא אמש".

ח"כ שמחה רוטמן מתייחס בראיון ל'כאן' על הביקורת של הנשיא ביידן על הרפורמה: "לאף גורם בעולם לא אמורה להיות עמדה רלוונטית לציבור הישראלי לאיך נבחר את שופטינו - וכל אזרח שרוצה לחיות במדינה דמוקרטית אמור להגיד את אותו המשפט"

הסנטור הרפובליקני טד קרוז במתקפה בטוויטר על ביידן: ״מביש לחלוטין. ביידן מארח בשמחה רדיקלים אנטי-אמריקאים כמו נשיא ברזיל לולה, תוך שהוא מתנער מבעלי ברית אמריקאים קרובים כמו נתניהו״.

סוף סוף אחד שאומר את האמת...
1680115059881.png

גורם אמריקני לירון אברהם - על המתיחות בין ישראל לארה"ב: פיטורי גלנט היו הקש ששבר את גב הגמל. גם המהלך להקמת המשמר הלאומי אותה כינו "מסוכן וחסר אחריות".

׳ווינט׳: נתניהו ביקש מחברי הליכוד לא להגיב עוד, אבל ח״כ דן אילוז פנה לחברי הקונגרס האמריקני וכתב כי ״אמירתו של הנשיא ביידן חצתה קו אדום בידידות שבין המדינות, חברים לא מתנהגים כך אחד כלפי השני. אל תעשו זאת שוב״.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה