פוליטי הרפורמה במערכת המשפט • מחאות השמאל

ידידיה אפשטיין
הקצינים שנעצרו היום הם שני קצינים מצטיינים שאני יודע בוודאות שעבדו מסביב לשעון להילחם בטרור ומנעו פיגועים בשעות לא שעות, בזמן תפקידם היו עובדים מחוץ לזמנם בכדי למנוע פיגועים, מדובר בשני קצינים שברגע שנשמע את שמותיהם ונבין מי הם סיכוי גדול שיצאו פה אלפים לרחובות.

יאיר גולן מאיים להעמיד גייסות ופרקליטות המדינה עוצרת אנשים שחיסלו נוחבות ואת כל מי שפעם דיבר עם שר הבטפ איתמר בן גביר או רוהמ בנימין נתניהו. מי פה עוד לא הבין שאנחנו בהפיכה שלטונית?
יגאל מלכה

חבר הכנסת משה סעדה:
השיטה של יירוט אנשים על ידי חקירות פליליות וכתבי אישום שאין להם בסיס ראייתי , היא אינה שיטה חדשה לצערנו.

כבר שנים שהמערכת המשפטית מצליחה להרוס חיים ולסכל קריירות ציבוריות, של אנשים שאינם לרוחה, אולם בשנים האחרונות השיטה הזאת יצאה לחלוטין משליטה. והכל תוך פגיעה בזכויות בסיסיות של נחקרים.

ח״כ לימור סון הר מלך:

״גלי בהרב מיארה שברה את כל הכללים. במקום לשרת את הציבור ולשמור על שלטון החוק, היא רודפת באופן אישי ופוליטי את אנשי הימין ואת הממשלה הנבחרת. מעצר קצינים בכירים שמבצעים את מדיניות הממשלה הוא צעד מסוכן שמטרתו ברורה: הפלת ממשלת הימין באמצעות מנגנונים לא דמוקרטיים.

זהו ניסיון הפיכה משפטי בוטה. אני קוראת לראש הממשלה ולשר המשפטים לפעול מיידית להדחתה של היועצת, ולשים סוף לשלטון הדיקטטורי האפל שמנסה לכפות עלינו מיעוט שאיבד את האמון הציבורי. זו העת להגן על הדמוקרטיה שלנו. השיבו את השלטון לעם!״

מח"ש מבקשת להאריך בשבעה ימים את מעצרו של הקצין הבכיר ממחוז שי. העילה: חשד לשיבוש הליכי משפט

אביעד (דליפמן) גליקמן
אשתו של הקצין הבכיר שנעצר על ידי מח״ש, עורכת דין במקצועה, צפויה למסור עדות לאחר שהתברר כי העניקה ייעוץ משפטי לבעלה במסגרת הפרשה, מבלי ליידע על היותה אשתו - כך על פי גורמי חקירה

לירן תמרי

‏פרסום ראשון:

החרדים לא הסכימו לחתום על מכתב שבן גביר ניסה לגבש בחתימת כל ראשי הקואליציה נגד היועמשית והאפשרות שתתמוך בהדחתו במסגרת העתירות נגדו בבג״ץ

דרעי אמר ״אני צריך לחשוב על זה״ גם ביהדות התורה לא הביעו נכונות בינתיים

בן גביר זעם: ״ככה לא מתנהגים שותפים״

אמיר אטינגר

פרשיית רדיפת הימין
unnamed (35).jpg

‏פרסום ראשון:

החרדים לא הסכימו לחתום על מכתב שבן גביר ניסה לגבש בחתימת כל ראשי הקואליציה נגד היועמשית והאפשרות שתתמוך בהדחתו במסגרת העתירות נגדו בבג״ץ

דרעי אמר ״אני צריך לחשוב על זה״ גם ביהדות התורה לא הביעו נכונות בינתיים

בן גביר זעם: ״ככה לא מתנהגים שותפים״

אמיר אטינגר
השר יצחק גולדקנופף חתם לשר שלמה קרעי על המכתב הדורש לפתוח בהליך הדחת היועמ״שית. גם השר מאיר פרוש חתם.

דרעי הורה לשרי ש״ס שלא לחתום.

ישי כהן

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר:

“נציב שב״ס, קובי יעקובי, הוא לוחם מסור למדינת ישראל שזכה באותות הצטיינות ומופת על פועלו כשחילץ אנשים מהאש, הוא שירת כמפקד מרחב מצטיין, וזכינו לעבוד יחד כשהיה המזכיר הביטחוני שלי. היום, כנציב שירות בתי הסוהר, הוא חולל מהפכה של ממש, והפך את הארגון ב-180 מעלות. מאז כניסתו לתפקיד, הושגו משילות וסדר בשירות בתי הסוהר.

אני מודע לכך שהיועצת המשפטית לממשלה לא אהבה את השינויים והמדיניות שיישם, אך במדינה דמוקרטית אין מקום ל’תפירת תיקים’ למי שדעותיו והמדיניות שהוא מבצע אינה לרוחה. אני נותן לו גיבוי מלא, והוא ימשיך להוביל את שירות בתי הסוהר ביד רמה.”

תורת לחימה - למען צה''ל

בלי לדעת כלום, ועוד לפני כל פרט שהוא: מערכת אכיפה שעוצרת את ראש השבס על משהו, ולא עצרה עדיין את הרמטכל ואת ראש השבכ על מחדל טבח שמחת תורה - היא מערכת רקובה מהיסוד.

לאחר חתימות חכי"ם מכל סיעות הקואליציה - הכנסת תתכנס לדיון ביום רביעי בענין חילוקי דעות מהותיים בין היועמשי"ת לממשלה, בהשתתפות שר המשפטים יריב לוין שיצטרך לתת הסבר מדוע הוא לא מפטר את היועמשי"ת (וואלה)

תורת לחימה - למען צה''ל

יהודים, שימו לב שמערכת אכיפת הפרוגרס מנסה להרגיל אותנו למעצרי שווא, מחוצפים, ריקים מתוכן, כל פעם שיא נוסף. זה נראה כמו הכנה מנטלית של הציבור המדוכא לקראת הפיכה אלימה של מיעוט ששולט בנו הרוב באמצעות הדיפסטייט. הפצצות על בית ראש הממשלה - זו רק יריית הפתיחה. אסור לשתוק.

ד״ר מיכאל בן ארי:

אנו נמצאים בעיצומה של הפיכה שמבצעת היועמשית עבור מוקדי הכוח שמפעילים אותה. כשהיועמשיית שולחת את נאמניה, בכדי לבצע מעצר של בכירי השבס והמשטרה המבצעים את מדיניות הממשלה, זהו פוטש שמעמיד את ישראל בשורה אחת עם המשטרים הצבאיים הבזויים ביותר. בשלב זה, התגובה היחידה שעשויה להציל את מדינת ישראל מהתדרדרות לטוטאליטריזם מוחלט, היא מעצרה המהיר של היועמשית. אני קורא לראש הממשלה ולשר לביטחון לאומי להורות למפכל המשטרה, לעצור מיידית את היועמשית בגיבוי הממשלה כולה והרוב הנבחר בכנסת, ולהציל את חירותם של אזרחי ישראל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה