דרוש מידע הרצאה לבחורי ישיבה/חתנים על כלכלה וניהול הבית

• הוסף לסימניות
עצה זהב שקיבלתי וכבר העברתי למספר אנשים שנהנו ממנה:

מצוי שבתחילת החתונה ההורים משלמים את השכירות של הזו"צ.
בחודשים האלה להשאיר את הכסף שמיועד לשכ"ד בצד כחסכון.

יש כאן שתי תועלות:

א) הכי חשוב - לאחר התקופה שההורים משלמים, ההוצאה הזאת לא נופלת כרעם ביום בהיר על הזוג שכבר התרגל לחיות ללא הכסף הזה.

ב) בונוס - יוצר חסכון יפה שיכול אחרי זה לעזור בקניית דירה (תלוי כמה זמן ההורים משלמים, מה גובה השכירות וכו', אבל ודאי שיוצר חסכון של כמה אלפי שקלים טובים)
המציאות הזאת היא על מנת שהזו"צ יתבסס כלכלית ויצליח לשלם בעצמו בסופו של דבר.
אם יש להם את הסכום לשלם- מדוע שההורים יקרעו את עצמם????

• הוסף לסימניות
יש פתגם באידיש "מיט שוועסטרקינדער עסט מען קוגל" [המשמעות בעברית: עם בני דודים אוכלים קוגל ולא יותר.........]
אנ י לא רוצה לפתוח את הפן ההלכתי של "נושה" זה לא אומר שמותר לך להזכיר לו רק פעם אחד...............
עוד נקודה קטנה בוא נגיד הוא מבקש ממנו פעם אחד והוא מכחיש כל קשר [להד"ם] ברגיל הולכים לבית דין אבל אצל חבר מה אני יקרא אותו לבי"ד???!!

• הוסף לסימניות
לא ענין של בושה. זאת הלכה לא להיות כנושה, ולכן לא משנה אם זה קרוב משפחה שלך או מישהו שאתה לא מכיר- מותר לך להזכיר לו פעם אחת ואסור לנדנד.
אם יש שאלות- לפנות למורה הוראה.
"לא תהיה לו כנושה" זה רק כשאין לו אפשרות כלל לשלם. אבל אם יש לו למשל חפצים יקרים או נכס כלשהו והוא יכול למכור ולשלם את החוב אין בכלל את ההלכה הזאת לא תהיה לו כנושה.[בואו נחשוב הגיוני כל אחד ילווה מחבירו סכומי כסף והמלווה לא יוכל להזכיר רק פעם אחד?! אז איך כל הגמחי"ם מבקשים מאנשים להחזיר כסף????]
והיום אני לא מכיר מישהו שאין לו שום נכס או חפץ למכור..........

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שלא צריך למות בשביל לקנות דירה
אפשר לחיות בשכירות
וודאי שבשנים הראשונות אין ענין לקנות אלא רק אחרי שמיושבים על החיים וידעים איפה אוחזים
טעות חמורה
זורקים כסף לפח ובסוף קונים דירה שעולה יותר ככל שהשנים עוברים

• הוסף לסימניות
קראתי ומסכימה עם התגובות פה,
אבל אני רק רוצה לתת נקודה נוספת, שקשורה יותר בשלום בית מאשר עצות פרקטיות וטקטיות איך "לנפול לחיים"
אני חושבת שלזוצ מותר ואפילו כדאי גם מעט "לבזבז".
אם בעלי היה יום אחרי השבע ברכות מציב לי את כל העובדות האלה הייתי מרגישה שאני נחנקת.
זה הזמן הטוב והיפה שלהם ביחד, בע"ה יש ילדים תוך תקופה והחיים נכנסים למסלול קשוח, זו תקופה שלא תחזור. (יש עניין מיוחד במתנות לחג וכדו' בפרט בשנה הראשונה ועוד)
כנראה שזה טיפ שקשור יותר לסיגנון של החתן/כלה (אם בזבזנים או לא) אבל זה ממש קריטי

• הוסף לסימניות
המציאות הזאת היא על מנת שהזו"צ יתבסס כלכלית ויצליח לשלם בעצמו בסופו של דבר.
אם יש להם את הסכום לשלם- מדוע שההורים יקרעו את עצמם????

אני לא באתי לחנך את הציבור, יש הרבה הוצאות שנופלות על ההורים שהן לא מוצדקות בעליל (ואני הרבה יותר קרוב להיות חתן מלהיות אבא של חתן ועדיין אני חושב שהרבה מהנורמות לא מוצדקות, וגם "ויתרתי" על חלק ניכר מהן בעצמי).
אבל זאת מציאות קיימת, ואם היא כבר קיימת עדיף שהזוג יחסוך את הכסף ויתרגל לחיות בלעדיו מאשר יבזבז על שטויות ו"יחטוף את המכה" בבת אחת.

חוץ מזה, שאם אין לזוג איך לשים בצד כל חודש או את כל הסכום, אם ישימו חצי שכירות בהתחלה זה גם משהו. בהתחלה הם יכולים "לוותר" על חודש שאין, בהמשך כשזה יהיה עליהם כבר אין את הלוקסוס הזה...

• הוסף לסימניות
אבל זאת מציאות קיימת, ואם היא כבר קיימת עדיף שהזוג יחסוך את הכסף ויתרגל לחיות בלעדיו מאשר יבזבז על שטויות ו"יחטוף את המכה" בבת אחת.
המציאות אכן קיימת. ואין ביכולתינו לחנך ציבור שלם. אך מי שעיניו בראשו ויש לו מידות טובות- אם יש לו את האפשרות ולהורים אין או שלא בא להם בקלות- אדרבא. שיתעלו על עצמם. לא מפסידים מלעשות את הדבר הנכון.

• הוסף לסימניות
אם בעלי היה יום אחרי השבע ברכות מציב לי את כל העובדות האלה הייתי מרגישה שאני נחנקת.
כמובן !
אפילו חשוב מאד הבילויים יחד!
רק חשוב שזה יהיה במודעות! זה כל ההבדל.

• הוסף לסימניות
המציאות אכן קיימת. ואין ביכולתינו לחנך ציבור שלם. אך מי שעיניו בראשו ויש לו מידות טובות- אם יש לו את האפשרות ולהורים אין או שלא בא להם בקלות- אדרבא. שיתעלו על עצמם. לא מפסידים מלעשות את הדבר הנכון.
מסכים בהחלט

• הוסף לסימניות
1 - לא לחיות על חשבון אבא ואימא
2 - להתחיל לחסוך יום אחרי החתונה
3 - להתחיל לחשוב קדימה מבחינת דיור (איפה רוצים לגור.)
4 - לא לקנות מה שלא צריך, (מה שאנחנו יכולים לחיות ביום וחצי הקרובים בלעדיו.)
5 - להכניס לחישוב הכללי את החשבונות שצריך לשלם (ביטו"ל, ארנונה, חשבונות חשמל ומים)
6 - לא להנפיק כרטיסי אשראי רק דיירקט.

• הוסף לסימניות
א. לא מלווים כסף לשום בן אדם ובפרט לחברים וקרובי משפחה
ב. לא מנפיקים כרטיסי אשראי ואם כן רק עם מסגרת מהודקת
ג. עושים מסגרת בבנק ומורידים את האפשרות של מינוס
ד. כל חודש שמים כסף בצד [כנ"ל]
ה.לא משקיעים בשום דבר לפני ששואלים את האבא או אנשי מקצוע נאמנים שאתה מכיר [שרוצים באמת בהצלחתך]
ו. לחשבן את ההוצאות וההכנסות פחות או יותר כל חודש שלא יעבור חודש שההוצאות גדולות מההכנסות
ז. לתת צדקה כל יום ואפשר גם לחשבן את זה עם המעשר. "עשר בשביל שתתעשר"
וכמובן להתפלל הרבה ל"הזן את העולם כולו"

• הוסף לסימניות
וזה למה??? אם יש חבר שאתה סומך עליו. ערבים. וכדו' אפי' שלפעמים יש אנשים שקשה להם, הלואה לפי החפץ חיים זה מצווה יותר גדולה מתרומה. כמובן לא הלוואות לשטויות.
אפשר לנסח את זה אחרת:
לא להלוות, או לחתום ערבות, על שום סכום ולאף אחד, בלי לקחת בחשבון אפשרות שההלוואה תהפוך למענק.
ואם מדובר בחברים או קרובי משפחה, לוודא שהאופציה של מענק תהיה בלב שלם אם תתרחש, כדי לא להרוס את היחסים.

גם האדם הכי אמין ואחראי עלול להיכנס לבור שלא יכל לדעת עליו מראש, ולא להיות מסוגל להחזיר את ההלוואה.
חשוב כמובן לעזור לו במקרה כזה, אבל בסכום שיכולים לעמוד בו.

• הוסף לסימניות
קראתי ומסכימה עם התגובות פה,
אבל אני רק רוצה לתת נקודה נוספת, שקשורה יותר בשלום בית מאשר עצות פרקטיות וטקטיות איך "לנפול לחיים"
זה הזמן הטוב והיפה שלהם ביחד, בע"ה יש ילדים תוך תקופה והחיים נכנסים למסלול קשוח, זו תקופה שלא תחזור. (יש עניין מיוחד במתנות לחג וכדו' בפרט בשנה הראשונה ועוד)
כנראה שזה טיפ שקשור יותר לסיגנון של החתן/כלה (אם בזבזנים או לא) אבל זה ממש קריטי
מסכימה
אבל בעיני חשוב לדעת להבדיל בין הוצאות של "צריך", לבין הוצאות של "כדאי".

כדאי מאד להוציא גם על דברים שכולים להיחשב מותרות, כל עוד יש יכולת לשלם עבורם.
ובמקרה שההוצאות עולות על ההכנסות, חשוב לזהות איפה אפשר לצמצם ואיפה לא.
ולא להתייחס אל כל ההוצאות כקריטיות באותה מידה

• הוסף לסימניות
אני מכין הרצאה לבחוריי ישיבה/חתנים על התנהלות כלכלית – אשמח לעזרתכם

אם הייתם היום בשלב הזה – מה הייתם רוצים שיגידו לכם?
איזה נושאים חשוב בעיניכם להכניס להרצאה?
אם יש משהו שכל חתן צריך לדעת על כסף, ניהול תקציב, טעויות להימנע מהן או כל טיפ חשוב.

תודה 🙏
וואו , מאוד חשוב !!
להכניס לצעירים שיירדו מהחלומות שלהם "להתעשרות מהירה "
שלא יתלהבו מכל אחד שמציע להם "הצעה פנטסטית ".\
שנפסיק כבר לשמוע על אברכים שנפלו לתרמיות !!!
(גם 2000 שקל שזוג צעיר מפסיד - זה כואב ! ומי מדבר על אלו שעוד לוקחים הלוואות כדי ל"מקסם " את הרווחים ....)

צעירים צריכים להבין שאת ההצעות הבאמת שוות - מציעים לאנשים עשירים , שיש להם את האפשרות .
ולא לאברך שבקושי גומר את החודש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה