הרשימה השחורה של הקבלנים

• הוסף לסימניות
האם זה ריאלי לפתוח כאן בפורום מאגר של קבלנים (בעיקר) ואנשי מקצוע שברחו, גנבו, עקצו, הרסו, עיכבו וכו' וכו'?

אם תגידו, מה אשם קבלן שהתפשל לו פעם אחת?

זהו, אז יש דברים שבהם לא 'מתפשל' לך...
קבלן שאפילו ללקוח אחד עיכב את הכניסה לדירה בפי שניים,
או שברח באמצע בהתחלה או לקראת הסוף או שלא יודע מה,
יירשם ברשימה הזו, ותהיה בכך הקלה גדולה לרבים שנופלים בפח מידי יום.

יש דברים שבהם יותר קשה לאמוד ולפסול בעל מקצוע: הוא התקין קצת עקום את המטבח, אז זהו?
המזגן דולף קצת והמתקין לא הגיע מיד וכד'.

אבל בעם הקבלנים, ישנם דברים ברורים וידועים, ובהם הרבה יותר קל לתפוס רמאים ונוכלים או חצאי-נוכלים.
אדם ישר לא בורח עם כסף, ואדם ישר לא מורח עבודות בפי שניים זמן, ואצל אדם ישר מילה זו מילה וחוזה הוא חוזה.

השאלה היא אם ניתן באמת להקים מאגר כזה,
כי יכול להיות שקבלן הסתכסך עם לקוח ממורמר והוא ילכלך עליו עכשיו.

רעיונות תגובות פתרונות?

• הוסף לסימניות
הלואי שהיה כזה מאגר לפני שנפלנו עם קבלן שהיה מסובך עם השוק האפור.
הייתי רוצה לתלות את השם שלו על שלטי חוצות.
אולי מישהו יסכים שישלחו אליו את השמות והנתונים, והוא יבדוק אם זו אמת או הכפשה ויוכלו להשיג אצלו את הרשימה השחורה באישי (מחשש להסתבך עם יצורים מרושעים)

• הוסף לסימניות
האפשרות היחידה היא שהמאגר יישמר אצל אדם ספציפי, ולא ישוחרר אף פעם.

מי שיהיה מעוניין לסגור חוזה עם קבלן יוכל לשלוח שם ולקבל תגובה מה הידע שיש עליו.

לחלופין בניית מאגר שיהיה שייך לנקד כמו כל מוצר שנקנה באמזון איבבי וכדו' הקונה הבא יבדוק את הניקוד

• הוסף לסימניות
אולי אפשר שיהיה משהו פתוח לכולם, ויהיו נתונים בראשי תיבות.
למשל, מ.פ. מאזור בר אילן.
כך כשמישהו כמו @ששונית נפל איתו, הוא יוכל להכניס את השם שלו למאגר בראשי תיבות, וכשכל אחד ייתקל במישהו שהוא לא ר.ק. מרמות ולא צ.ז. מרמת שלמה, אלא כן מ.פ. מאותו אזור, הוא יוכל לברר יותר לעומק אצל בעלי המאגר אם זהו באמת אותו אחד.

אדם אחד לא יוכל להפעיל כזה מאגר בהתנדבות, וגם יהיה נתון ללחצים כבדים... וזה שוב יהפוך לנתינת שירות במקום חכמת המונים.

• הוסף לסימניות
לדעתי צריך לעבור למאגר קבלנים כללי, עם ניקודים על הקבלנים כולל תגובות מתומצתות, לטב ולמוטב.
נניח ויש קבלן שגמר מהר את העבודה אבל לוקח הרבה על תוספות, ויש אחד שזה מתאים לו, אז שנראה את הנתונים כולם בצורה שקופה.
אני אישית נפלתי עם קבלן בשם נ.פ. שהונה אותי הן במקצועיות העובדים והן בתמחור התוספות...

• הוסף לסימניות
לדעתי צריך לעבור למאגר קבלנים כללי, עם ניקודים על הקבלנים כולל תגובות מתומצתות, לטב ולמוטב.
נניח ויש קבלן שגמר מהר את העבודה אבל לוקח הרבה על תוספות, ויש אחד שזה מתאים לו, אז שנראה את הנתונים כולם בצורה שקופה.
מאה אחוז.
אפשר גם שפשוט יהיה אשכול שכל אחד יכתוב על הר.ת. שלו או על הצ.א. שלו, במה הוא הונה אותו, ואז מי שמחפש קבלן, יעבור מהר על הכל לראות אם מופיע הר"ת של מיודעו באשכול, ואם כן, יברר בפרטי במה נדפק.
יש דברים שאף אחד לא רוצה - קבלן שבורח, עם כסף או בלי.
קבלן שעושה עבודה גרועה.
קבלן שלא שומע להוראות של האדריכלית.
קבלן שלא מקיים את מה שסוכם בחוזה, מבחינת מפרט.
קבלן שאתה לא יכול לסמוך על שום מילה שלו (השלם את החסר...).

אני אישית נפלתי עם קבלן בשם נ.פ. שהונה אותי הן במקצועיות העובדים והן בתמחור התוספות...
נכון אתה מת שנצליח לנחש מי זה?
אבל אני לא הצלחתי...
:)

• הוסף לסימניות
לכאורה צריך רשות ממנהלי הפורום כדי שלא יחסמו כזה פורום
י.א.

• הוסף לסימניות
אני יכול לראות איך קבלן מסויים מקבל מפלוני תשבחות והמלצות, ומאלמוני את ההיפך הגמור.
הנ"ל נובע הן מרמת הציפיות, והן מהבנת תחום הבניה בפרט בשיפוצים.
כמובן שקבלן שבורח ולא מסיים את העבודה, ראוי לכל גינוי.
אני הייתי מציע לעשות רשימה של קבלנים מומלצים, במקום לעשות רשימת גנבים.
באופן כללי (לדעתי) להיות קבלן בניה זה אומר להתעסק עם עיגולי פינות. ככל שהמחיר הראשוני נמוך יותר, כך יהיו יותר עיגולי פינות בדרך (לכל כלל יש יוצא מהכלל, ובתחום הזה בפרט).

• הוסף לסימניות
השלב הראשוני שצריך הוא לבנות את הגשר (ולא את בית החולים, כן?)

- ברורים יסודיים על הקבלן שאתם לוקחים. לא להסתפק בהמלצה אחת. לא להסתפק ב"הוא היה מצויין" "הוא אדם נחמד" גשו לשטח וראו האם זו רמת העבודה שלה אתם מצפים.

- חוזה עבודה ברור ומפורט ככל האפשר. איכות החומרים, מיפרט מלא עד לפרטים הקטנים ותאריכי יעד. ניתן לקבל אצל כל אדם ששיפץ או אצל אדריכלים.

• הוסף לסימניות
לכן אני מציע רשימה שחורה של דברים שחורים באמת.
קבלן שבורח.
קבלן שחייב כסף.
קבלן שלא ביצע את מה שהיה צריך.

הכל אני מדבר אחרי חוזה מפורט ואחרי בירורים מפורטים.

קבלן שפישל אפילו פעם אחת בצורה חמורה,
אסור שאף אחד ייקח אותו.
כמו למשל הקבלן שציינו כאן שהוא מסובך עם השוק האפור,
כל לקוח שנופל לרשתו מממן את החובות שלו ולא מקבל קבלן שיבנה לו.

• הוסף לסימניות
אני בעד רשימה שחורה והכי שחורה שייש
הקבלנים צריכים לדעת שיש דין ויש דיין יש כאלו שמנצלים את הציבור שלנו בגלל היותו מקפיד על כללי לשון הרע וע"י כך נופלים רבים וטובים
אני עשיתי שיפוץ אצל קבלן מאנ"ש ונפלתי מאוד איתו סבל נוראי וזה אחרי שביררתי אצל חברים שבנו איתו ומאוד שבחו אותו ואחרי שנפלתי שאלתי אותם שוב אז התברר שהם גם סבלו אבל לא רצו להרוס פרנסה של יהודי .
ומה אני לא יהודי ? וכי לי לא הרס לא רק פרנסה את החיים הרס לי. ויש כאלו אלפיי סיפורים
לכן חובה לפרסם כי התורה חסה על ממונם של ישראל

• הוסף לסימניות
אם חבר שלך לא מספר לך שהוא סבל אצל קבלן פלוני - תחליף חברים ודחוף!
אם אתה בעד הרשימה השחורה, תן רעיונות איך וכיצד.
הרי א"א שכל אחד שיש לו סכסוך על אלף שקל, שאולי הקבלן גם צודק, ילכלך סתם.

• הוסף לסימניות
הרי א"א שכל אחד שיש לו סכסוך על אלף שקל, שאולי הקבלן גם צודק, ילכלך סתם.

נכון מאוד
חייבים להיות פרמטרים מאוד ברורים בשביל להכנס לרשימה שחורה. ולא כל אי שביעות רצון מוכיחה על נוכלות.
(ובסוגריים. אין מציאות של בניה ושיפוצים בלי עגמת נפש מסוימת בגוונים, חומרים זמנים או דיוקים כאלו ואחרים. אלא אם כן אתם אנשים וותרנים ורחפנים באופן מיוחד שלא שמים לב לפרטים - ולא כל עוגמת נפש נכנסת להגדרה של שקר וגזלה)

• הוסף לסימניות
לצורך העניין, במה התבטא הסבל?
לא גמר את העבודה משך חודשיים מעבר לזמן הייתי חייב לקחת קבלן אחר
ועד היום יש לי נזילות.
ששאלתי אותו למה עשה לי כך ענה לי לא הרווחתי כמעט כלום
וכי אני אשם?!
היה לו רצף שעשה 2 בלטות ליום וכל הזמן שתה קפה. ולא רק הרצף.
אני בחרתי לו את הפועלים, מה הוא מתפלא שהוא לא הרוויח.

• הוסף לסימניות
ועד היום יש לי נזילות.
וכי אני אשם?!
זה ודאי מצדיק כניסה לרשימה השחורה.
השאלה היא, איך בודקים שמישהו ששונא את הקבלן כי הוא לא ריצף לו את המטבח בצורה הסופר מדויקת שהוא ביקש, ישמיץ ויגיד שגם הוא חיכה חודשיים והכל נזל לו?

• הוסף לסימניות
נכון מאוד
חייבים להיות פרמטרים מאוד ברורים בשביל להכנס לרשימה שחורה. ולא כל אי שביעות רצון מוכיחה על נוכלות.
(ובסוגריים. אין מציאות של בניה ושיפוצים בלי עגמת נפש מסוימת בגוונים, חומרים זמנים או דיוקים כאלו ואחרים. אלא אם כן אתם אנשים וותרנים ורחפנים באופן מיוחד שלא שמים לב לפרטים - ולא כל עוגמת נפש נכנסת להגדרה של שקר וגזלה)
אז לכן שהנפגע יכתוב פירוט על הסבל והציבור או הלקוח הפונטנציאלי ישפוט האם הוא רוצה להיכנס למיטה חולה או ספק מיטה חולה, בבניה יש הרבה כסף אנשים ממשכנים עצמם לכל החיים ומותר להם לקבל כל האינפורמציה על הקבלן .

• הוסף לסימניות
ועד היום יש לי נזילות.
וכי אני אשם?!
סתם קטע,
הרי אם לא שילמת לו אלא לפי התקדמות העבודה, מה היה האינטרס שלו סתם לייבש אותך?

אגב, לגבי הרווח של הקבלן. אמר לי מפקח שהוא לא נותן לחתום על חוזה בפחות מ-1800 למ"ר לשיפוץ פנים, בדיוק בגלל זה. אני חושב שהוא קצת הגזים, אבל בפחות מ-1400 הקבלן באמת לא מרוויח.

• הוסף לסימניות
אז לכן שהנפגע יכתוב פירוט על הסבל והציבור או הלקוח הפונטנציאלי ישפוט האם הוא רוצה להיכנס למיטה חולה או ספק מיטה חולה, בבניה יש הרבה כסף אנשים ממשכנים עצמם לכל החיים ומותר להם לקבל כל האינפורמציה על הקבלן .
נכון מאוד.
אבל איך נוודא שלא ילכלכו סתם?

• הוסף לסימניות
הציבור שלנו סובל מזה רבות בכל תחום , לפעמים בעל צימר בצפון לא מטופח בלשון המעטה ושמפרסם בציבור החילוני מייד רואים באינטרנט תמונות והמלצות לכן למדו שיטה מפרסמים צימרים בעיתונות החרדית שם אין תמונות ואין אינטרנט ואז המשפחה מגיעה עם כמה אוטובוסים ורואים למה הבעלים התכוין בריכה מקורה + מגלישה פי' גיגית סדוקה מתחת ברזנט ,או מה זב 6 מיטות קומתיים וכדומה
מה נשאר להם לעשות לחזור הבייתה אלא משלימים עם המצב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה