דרוש מידע השאלון הלימודי (לגברים) - דיון והסקת מסקנות מהתגובות

• הוסף לסימניות
פרסמתי בעבר 'שאלון לימודי' שכל אחד יוכל להכיר יותר טוב את הדרך המתאימה עבורו בלימוד התורה.
76 תגובות התקבלו כבר בטופס זה.
השאלון הלימודי
השאלון מנתח את אופני הלימוד השונים, שכל אחד ימצא בהם את נקודות החוזק שלו.
ויקבל מודעות לסגנון הלימוד בו הנו מצליח יותר, הסגנון שנותן לו יותר חשק ואהבת תורה. להכיר את עצמו ולהוסיף שעות לימוד בהתמדה ובריכוז.

עכשיו אני בונה מערכת טלפונית למי שאין גישה למחשב.
המספר 073-347-8002 בעז"ה בימים הקרובים המערכת תושלם.

אבקש מכם לעזור לי לנתח את התגובות ולהסיק מסקנות שיהיו לעזר לכל אחד לסלול את המסלול הנכון עבורו בלימוד.
1. יש נתון שהפתיע אותך ?
2. האם כל אחד יכול למצוא לעצמו מסלול מתאים בלימוד ?
3. איזה מסקנה מעודדת יש לך ?

סיכום התגובות כאן בקובץ

קבצים מצורפים

• _השאלון הלימודי_ - באמצעות שאלון זה תכיר יותר טוב את הדרך המתאימה עבורך, בלימוד התורה_.pdf
    KB 221.9 · צפיות: 62
  • והערב נא - אבחון הלימוד הנכון עבורי (תגובות).pdf
    KB 42.5 · צפיות: 50
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הפרסום של השאלון בפרוג
הראיתי את הנתונים לרב חשוב, שמייעץ להרבה יהודים.
הוא שיבח את התועלת כשהשאלון אנונימי, שאנשים לא מתביישים לגלות בצורה זו את חולשותיהם. מצוי שיש לאדם תדמית שגויה, שהוא לא מצליח בלימוד ואחרים מצליחים הרבה יותר. בצורה זו הוא יכול לראות גם אחרים שמתקשים וזה מעודד אותו.
הרב המליץ לי להעלות את הבקשה לדיון בפורום, כדי לקבל מחכמת ההמונים.
תגובות 1.PNG
תגובות 2.PNG
תגובות 3.PNG

• הוסף לסימניות
נפתחה המערכת הטלפונית של השאלון הלימודי, ומספרה:
073-3478002

• הוסף לסימניות
מסובך לי. עניתי ואני רוצה לדעת תוצאות לעצמי, מה הלימוד המועדף עלי - איך אני מגיע לזה? לבנתיים אני רק רואה כאן תוצאות סקר של העונים, ואין את תוצאות המבדק האישי שלי

• הוסף לסימניות
מסובך לי. עניתי ואני רוצה לדעת תוצאות לעצמי, מה הלימוד המועדף עלי - איך אני מגיע לזה? לבנתיים אני רק רואה כאן תוצאות סקר של העונים, ואין את תוצאות המבדק האישי שלי

9090674b @ gmail.com​

תתכתב איתי תן לי יום ושעה שמילאת אני יחפש את שלך..

• הוסף לסימניות
תמונה השאלון הלימודי.PNG

• הוסף לסימניות
בס"ד

אחרי שהתקבלו למעלה מ130 תגובות
יש נתון אחד שהוא ממש מדהים.
בשאלה 2 אפילו אחד לא בחר את האפשרות שהוא נהנה בהקשבה לשיעור !
זה נתון שמעורר שאלה – על האנרגיה הרבה והממון שמשקיעים בשיעורים. זה אולי טוב למי שלמד את הסוגיא עם חברותא אז הוא יכול להקשיב לשיעור ולהנות.
בקהילת תולדות אהרן יש שילוב מיוחד של הקשבה לשיעור + חברותות + שכל אחד צריך למסור שיעור שזה אולי יכול לפתור את הבעיה הזאת.

נתונים מאוד מעניינים קיבלתי, מהקבוצה האחרונה של התגובות שהתקבלו.
לאחר פרסום בעיתון המודיע במודעה קטנה בלוח.
התקבלו 30 תגובות.
למרות שזה אנשים שהקשיבו לטלפון וענו, רק אצל 11 הערוץ השמיעתי דומיננטי, לעומת 14 שבחרו בערוץ החזותי, שהוא הדומיננטי אצלם.
אפשר לומר זה שבכל אופן זה הרי פורסם במודעה בעיתון שתופסת את הערוץ החזותי. וזו הסיבה שלא הגענו לאחוזים גבוהים של הערוץ השמיעתי.
אם נניח היתה הודעה שקופצת לשומעי השיעורים ב'קול הלשון' יתכן והייתה מתקבלת תמונה שונה לגמרי.

עוד נתון מאוד מעניין שרואים רק בקבוצה זו, 21 לומדים בבקיאות ורק 3 לומדים בעיון.
אולי חלק גדול מהמשיבים היו חסידי גור.
ל10 אנשים יש לימוד קבוע בספר אחד לשעות הפנאי. ל4 אנשים יש לימוד קבוע בכמה ספרים, שזה גם נתונים מאוד יפים בקבוצה זו.

צריך לקחת בחשבון, שזו קבוצה שאינה שקועה באינטרנט, אולי לכן הם יותר שקועים בלימוד.

• הוסף לסימניות
עבודה יפה!
א. פרספקטיבה אמיתית תתקבל מסקר רחב כמה שיותר.
ב. לדעתי יש משמעות גדולה לגיל של המשיבים ובמיוחד אצל אברכים רואים שינויים בדפוסים שמגיעים עם הגיל( לפחות בנושא של העיון והבקיאות )
ג. בשאלה של איזה לימוד מועדף מעניין האם המשיבים התנסו בלימוד שונה. דוגמה קיצונית כמה בוגרי ישיבות ליטאים ניסו ללמוד חסידות..

• הוסף לסימניות
85 תשובות התקבלו לאחרונה במערכת הטלפונית,
הרבה מהם של צעירים תלמידי תתי"ם וישיבות פחות מגיל 20,
וישנם כמה שלא למדו בת"ת וישיבה כנראה בעלי תשובה.
כמובן שכמעט חצי הם אברכי כולל וישנם גם מרביצי תורה ובעלי בתים.

התשובות התקבלו אחרי פרסום ב'כל העלונים'
סיכום התשובות להלן:
סיכום התשובות שענו אחרי פרסום בכל העלונים.png

• הוסף לסימניות
אחרי שהתקבלו למעלה מ130 תגובות
יש נתון אחד שהוא ממש מדהים.
בשאלה 2 אפילו אחד לא בחר את האפשרות שהוא נהנה בהקשבה לשיעור !
זה נתון שמעורר שאלה – על האנרגיה הרבה והממון שמשקיעים בשיעורים. זה אולי טוב למי שלמד את הסוגיא עם חברותא אז הוא יכול להקשיב לשיעור ולהנות.

בס"ד
אחרי שהכנסתי בשאלון האינטרנטי, שאלה נוספת
- מאיזה שיעור אתה הכי נהנה?
קיבלתי כמה תגובות.
זה אומר שאנשים כן מקבלים ידע והעשרה משיעורים, אבל קשה להם לעבד את החומר בשעת השיעור,
לזה הם צריכים את האפשרויות האחרות:
לחלק העיבוד הוא בלימוד לבד, חלק בחברותא, חלק בהרצאה לאחרים, ויש שעל ידי כתיבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה