התייעצות השארת שנה בגן חובה והתחרטת? אשמח לשמוע

• הוסף לסימניות
כן
אבל כשחברות חגגו בת מצווה... היא עמדה מהצד והתסכלה
וכשבנות החלו להתארס אז היא עוד לא בכיוון
ואצל בנים זה עוד יותר- כשעושים חלאקה בכיתה הוא בן שנתיים
בחומש סעודה"- הוא בן ארבע , גמרא וכו וכו
אבל שנתון הוא שנה
תמיד יהיו את אלה שיעשו בת מצווה אחרונות

אם כל ילידות חשוון-כסליו תשארנה שנה - אז ילידות אב אלול ותשרי יסתכלו מהצד על חברותיהן שחוגגות בת מצוה...

לא נראה לי סיבה להשאיר ילדה שנה,
ילדה שצריכה - צריכה, אבל רק בשביל שלא תעשה את הבת מצווה אחרונה בכיתה? מה כזה חשוב?

• הוסף לסימניות
כן
באמת קצת קשה בגיל הקטן יותר.
הבת שלי (כן זאת שמשכנעת אותי להעלות את ילידת דצמבר השנה) סיפרה לי לאחרונה כשהיא הייתה בגן חובה היא באה לגננות והודיעה לה שהיא מעוניינת ביום הולדת של גיל 6 ושלא תעיז לעשות יום הולדת של גיל 5.
ולמרות הסיפור (שאגב הייתי בשוק שלא ידעתי ממנו בזמן אמת) היא טוענת שזה היה שווה והיום היא מודה לי בכל יום על זה שלא השארתי אותה!
(קושי בבת מצוות של החברות (שגם ככה אסור להזמין אותן) לא זכור לי ולה.

• הוסף לסימניות
כן
אבל גם הצד השני.. (בדיוק יש לי את השקול עם הבן שלי..) לעשות בר מצוה כשמסביב עדת ילדים קטנים.. אם הילד בוגר זה בזבוז ממש..להמשיך לשחק במשחקי ילדים עם חברים שעוד לא התבגרו.. לעומת שיש זמן ארוך להתכונן לבר מצוה ברצינות עם כל חבר שמתברמץ.. (כאלו על התפר זה או או.. ברור שהכי טוב באמצע..)
אישית עשיתי בתמצוה אחרונה בכיתה - להפך הכי כיף שיש זמן לחכות לשלי ואז זה היה חגיגה רבתי.. וכולן כבר בוגרות ומנוסות..
אבל אינדיבידואלי באמת..

• הוסף לסימניות
אני השארתי את כל מי שאפשר.
כולם חכמים ונבונים ומדענים.
לא מתחרטת לרגע, מתי תהיה עוד הזדמנות לשחק ככה. הגנים עלו רמה מאד ולא משעממים. הכיתות עלו רמה.
שמחתי על כל דקה שהבת שלי שיחקה בפינת הבובות ובחצר של הגן

• הוסף לסימניות
אני ממש מרחמת על ילדים שעושים בר מצווה מוקדם. בזמן שהחברים שלהם רצים ומשתוללים הם תקועים עם כובע וחליפה ומצפים מהם להתנהג כבחורים וכו.. זה הופך את הבר מצווה לעול במקום למשהו שמחכים לו מאד..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום לכולם 😊

אשמח לעצתכם בנושא. הבת שלי ילידת חשוון, ומישהי הציעה לי להשאיר אותה עוד שנה בגן פרטי לפני המעבר לגן עירייה בשנה הבאה.
כי לפי החוק החדש, שנה נוספת לפני כיתה א’ אפשרית רק עכשיו, לפני גיל 3. ולדעתה זה עדיף לא להיכנס קטנה מידי לכיתה א'.

פרטים על הילדה:
בת שנתיים ו‑2 חודשים
עדיין יונקת, ויש לה אח קטן שנולד לאחרונה (רצינו שתסתגל לאט לאט קודם אליו ואז למסגרת)
רק עכשיו הכנסנו אותה למעון (באמצע השנה), עד כה הייתה בבית
ומאוד קשה לה עם המעון, במיוחד שרגילה כל היום לאמא להנקה וכו'

השאלות שלי:
1. מי מכם עשה שנה נוספת בגן לילד שלו? האם באמת כדאי?
2. גנים פרטיים באזור פרדס כץ – קריית הרצוג: מה העלויות שלהם?
3. מתי נפתחת ונסגרת ההרשמה לגן פרטי + לגן עירייה?
4. אם נרשמים לגן עירייה – האם אפשר לבטל בסוף אם התחרטנו ורוצים גן פרטי?
5. האם יש איש מקצוע שיכול לראות את הילדה ולהעריך התאמה למסגרת?
6. אם נירשם לגן עירייה רק בגיל 4 - זה לא פספוס?
7. אם כן מחליטים להשאיר שנה - האופצייה היחידה היא רק גן פרטי? או שיש אפשרויות אחרות? כמו מטפלת שלוקחת ילדים הביתה? או שחייב מוסד מוכר?

כל עצה תתקבל בברכה!
תודה רבה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה