מידע שימושי השוואה: Canon SX740 HS מול סמארטפונים עד 2,000 ש״ח

• הוסף לסימניות
מחקר של ChatGPT. לי זה היה מידע חדש!!

📸 מצלמה ב-3,300 ש״ח או סמארטפון ב-1,300 ש״ח?השוואה חמה 🔥 בין Canon PowerShot SX740 HS לבין שלושה סמארטפונים שווים שלא דופקים חשבון – ומצלמים באיכות מפתיעה!

🎯 Canon PowerShot SX740 HS​

מצלמה קומפקטית עם חיישן 20.3MP בגודל 1/2.3″, זום אופטי מטורף של 40× (שווה ערך 24–960 מ"מ), פתח צמצם f/3.3–6.9 וייצוב תמונה אופטי.
היא תומכת בצילום וידאו <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> ובשליטה ידנית מלאה (כולל ISO ופוקוס ידני).
חיסרון: הביצועים באור נמוך פחות מרשימים (ISO מקס' 3200).
מחיר בישראל: כ-3,330 ש"ח.
מקור 1 מקור 2

📱 Google Pixel 7a​

דגל-ביניים חכם עם חיישן 64MP בגודל 1/1.73″, צמצם f/1.89, ייצוב OIS ויכולת צילום <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
יתרון: עיבוד תמונה מעולה (AI), זום דיגיטלי עד 8× עם Super Res Zoom.
חיסרון: מצב פרו חלקי – אין RAW.
מחיר: 1,200–1,300 ש"ח.
מקור

📱 Xiaomi Redmi Note 13 Pro+​

חיישן ענק 200MP בגודל 1/1.4″, צמצם f/1.65, ייצוב OIS, וצילום <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
יתרון: צילום חד באור יום, מצב פרו קיים.
חיסרון: אין תמיכה ב-RAW, תיוגי צבע לא עקביים.
מקור

📱 Samsung Galaxy A35 5G​

חיישן 50MP בגודל 1/1.96″, צמצם f/1.8, כולל עדשה אולטרה-רחבה ו-Nightography.
יתרון: תומך RAW, תוצאות מצוינות באור חלש.
חיסרון: אין זום אופטי, רק דיגיטלי (עד כ-10×).
מקור

🧠 ניתוח מהיר:​

• איכות תמונה: החיישנים הגדולים והצמצמים הרחבים של הסמארטפונים נותנים להם יתרון באור יום ובמיוחד בלילה, עם עיבוד תמונה חכם שמפצה על הכל.
  • שליטה ידנית: המצלמה הקנונית מנצחת עם שליטה ידנית מלאה – יתרון לחובבי צילום מתקדם.
  • זום: אין תחרות – SX740 HS מנצחת בענק עם זום אופטי 40×. סמארטפונים? במקרה הטוב, זום דיגיטלי עם פגיעה באיכות.
  • וידאו: הפיקסל 7a מוביל עם <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>, היתר תומכים ב-30fps – אבל גם כאן המצלמה לא פראיירית.

🔍 בשורה התחתונה:
אם אתה חובב טבע, אוהב לצלם ציפורים מרחוק או אירועים מרוחקים – אין תחליף לזום של SX740.
אבל אם אתה מצלם בעיקר ביומיום ורוצה גם טלפון מעולה – הפיקסל 7a או הרדמי יתנו תמורה משוגעת למחיר.
מישהו אמר “סמארטפון אחד לשלוט בכולם”? 😉

• הוסף לסימניות
מחקר של ChatGPT. לי זה היה מידע חדש!!

📸 מצלמה ב-3,300 ש״ח או סמארטפון ב-1,300 ש״ח?השוואה חמה 🔥 בין Canon PowerShot SX740 HS לבין שלושה סמארטפונים שווים שלא דופקים חשבון – ומצלמים באיכות מפתיעה!

🎯 Canon PowerShot SX740 HS​

מצלמה קומפקטית עם חיישן 20.3MP בגודל 1/2.3″, זום אופטי מטורף של 40× (שווה ערך 24–960 מ"מ), פתח צמצם f/3.3–6.9 וייצוב תמונה אופטי.
היא תומכת בצילום וידאו <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> ובשליטה ידנית מלאה (כולל ISO ופוקוס ידני).
חיסרון: הביצועים באור נמוך פחות מרשימים (ISO מקס' 3200).
מחיר בישראל: כ-3,330 ש"ח.
מקור 1 מקור 2

📱 Google Pixel 7a​

דגל-ביניים חכם עם חיישן 64MP בגודל 1/1.73″, צמצם f/1.89, ייצוב OIS ויכולת צילום <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
יתרון: עיבוד תמונה מעולה (AI), זום דיגיטלי עד 8× עם Super Res Zoom.
חיסרון: מצב פרו חלקי – אין RAW.
מחיר: 1,200–1,300 ש"ח.
מקור

📱 Xiaomi Redmi Note 13 Pro+​

חיישן ענק 200MP בגודל 1/1.4″, צמצם f/1.65, ייצוב OIS, וצילום <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
יתרון: צילום חד באור יום, מצב פרו קיים.
חיסרון: אין תמיכה ב-RAW, תיוגי צבע לא עקביים.
מקור

📱 Samsung Galaxy A35 5G​

חיישן 50MP בגודל 1/1.96″, צמצם f/1.8, כולל עדשה אולטרה-רחבה ו-Nightography.
יתרון: תומך RAW, תוצאות מצוינות באור חלש.
חיסרון: אין זום אופטי, רק דיגיטלי (עד כ-10×).
מקור

🧠 ניתוח מהיר:​

• איכות תמונה: החיישנים הגדולים והצמצמים הרחבים של הסמארטפונים נותנים להם יתרון באור יום ובמיוחד בלילה, עם עיבוד תמונה חכם שמפצה על הכל.
  • שליטה ידנית: המצלמה הקנונית מנצחת עם שליטה ידנית מלאה – יתרון לחובבי צילום מתקדם.
  • זום: אין תחרות – SX740 HS מנצחת בענק עם זום אופטי 40×. סמארטפונים? במקרה הטוב, זום דיגיטלי עם פגיעה באיכות.
  • וידאו: הפיקסל 7a מוביל עם <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>, היתר תומכים ב-30fps – אבל גם כאן המצלמה לא פראיירית.

🔍 בשורה התחתונה:
אם אתה חובב טבע, אוהב לצלם ציפורים מרחוק או אירועים מרוחקים – אין תחליף לזום של SX740.
אבל אם אתה מצלם בעיקר ביומיום ורוצה גם טלפון מעולה – הפיקסל 7a או הרדמי יתנו תמורה משוגעת למחיר.
מישהו אמר “סמארטפון אחד לשלוט בכולם”? 😉

מה הסיבה שאנשים קונים מצלמות של קנון ולא סמארטפון?
כי הם לא רוצים להחזיק סמארטפון !
(ולא , לא לפתוח על זה פולמוס).
אז תודה על המחקר
אבל למי שרוצה פלאפון כשר - השוואה בין מצלמות לסמארטפונים אינה רלוונטית .

• הוסף לסימניות
הרשת מלאה בהשוואות מטורפות של הסמסונגים החדשים לבין הקנונים המתקדמים
זה לא כזה פשוט...

• הוסף לסימניות
הרשת מלאה בהשוואות מטורפות של הסמסונגים החדשים לבין הקנונים המתקדמים
זה לא כזה פשוט...
אדם שיש לו סמארטפון טוב לא יקנה מצלמה בדרך כלל

• הוסף לסימניות
אדם שיש לו סמארטפון טוב לא יקנה מצלמה בדרך כלל
עולם הצילום מלא בהשוואות – צלמים משווים בין מצלמות יוקרתיות ומכשירים שעולים אלפי דולרים כדי לבחון הבדלים דקים באיכות ובביצועים. זה חלק מהכיף והעניין בתחום. כמובן, זה לא נאמר כדי להעדיף סמארטפון ...

• הוסף לסימניות
בררך אגב
כאחד שהיה לי 720 של קנון
ואחרי זה 740
ואחרי זה חיפשתי בכל העולם לקנות 720 (מצאתי ביפן וקניתי ב"ה משמש אותי מזה כחצי שנה)

אין לי הסבר לזה אבל ה-720 ייצור יותר טוב מה-740 (כמובן חוץ מההבדלים הרשמיים)
לדוגמא - הזום X40 הרבה יותר טוב ב- 720

• הוסף לסימניות
לי יש את ה 710 קניתי אותה חדשה לפני בערך 8 שנים ב 850 ש''ח,
מוציאה תמונות מעולות, וזום מעולה,
העליתי פעם תמונות מקצועיות בפורום צילום,

• הוסף לסימניות
@אברהם בלוך
קודם כל שאלה איך הצלחת להתקבל לפורום הצלמים אם אין לך סטודיו ומערך צילום???
כיף לראות תמונות אמיתיות לא ערוכות עם צבע אמיתי והמון נשמה... זה באמת מורכב לתפוס כאלו תמונות עם ה710

• הוסף לסימניות
@אברהם בלוך
קודם כל שאלה איך הצלחת להתקבל לפורום הצלמים אם אין לך סטודיו ומערך צילום???
כיף לראות תמונות אמיתיות לא ערוכות עם צבע אמיתי והמון נשמה... זה באמת מורכב לתפוס כאלו תמונות עם ה710
בזמנו לפני 3 שנים היה צריך בשביל להצטרף רק תמונה לדוגמא,
אני באמת לא אוהב לערוך, צילמתי עוד תמונות כאלה אבל אין לי כח להעלות,

• הוסף לסימניות
בררך אגב
כאחד שהיה לי 720 של קנון
ואחרי זה 740
ואחרי זה חיפשתי בכל העולם לקנות 720 (מצאתי ביפן וקניתי ב"ה משמש אותי מזה כחצי שנה)

אין לי הסבר לזה אבל ה-720 ייצור יותר טוב מה-740 (כמובן חוץ מההבדלים הרשמיים)
לדוגמא - הזום X40 הרבה יותר טוב ב- 720
ה 740 זה דגם שאכן עושה יותר בעיות מה 720.

• הוסף לסימניות
משהו לא ברור לי
האם יש כמה סוגים של קנון 740?
האם הדגם שבקישור זה הדגם שעולה 3000 (רק המחיר לא מעודכן באתר?)
זה הדגם הנפוץ
שימו לב שכשלוחצים על קנה עכשיו זה מפנה לזאפ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה