זה הגיונילפני כמה שנים החלפתי שכרים בדירה, השוכר היוצא התקין במהלך השנים מזגן ורצה למכור לי אותו ב 1500 ש"ח, אמרתי לו שאני מעדיף לקנות חדש + התקנה ב 3500 עם אחריות מלקחת את המזגן שלו, ניסה לשכנע שזה מזגן מצוין וכו' הסכמתי לתת לו 500 הוא נעלב ואמר שיקח את זה לדירה החדשה.
תכלס' הוא יצא והתעכב בפירוק המזגן, בדקתי אותו, הוא בקושי קירר, וכשדיברתי עם אחד השכנים הוא אמר לי שזה מזגן יד שהוא סחב מפירוק והתקין בעצמו וכו'.
ואת זה הוא עוד ניסה למכור לי.....
זה לא אומר שתמיד זה ככה, ראיתי גם כאלו שהתקינו מזגנים חדשים על חשבונם אבל גם זה יכול להיות.
אגב, בדירות שכירות הרבה פעמים יש יותר בלאי מדירת מגורים..... מישהו יודע למה???? בכל אופן גם למזגנים בדירות שכירות יכול להיות יותר בלאי, אולי ניקו בהם פחות את הפילטרים? אולי ניסו לקרר את כל הדירה עם המזגן של החדר שינה? אולי התנהגו איתם בעדינות והם זוכים לאריכות ימים ושנים?
נכון וחבל כי מזגן לא נקי מפיק פחות קור וממילא לוקח יותר חשמל, מה שנקרא "כל מה שאדם [לא] עושה לעצמו הוא עושה"זה הגיוני
כי בדירות שכורות פחות חשוב לאנשים המזגן ולכן הם פחות מנקים פילטרים (שזה הסיבה ההגיונית היחידה מכל האופציות...)
למשל, מזגן שחסר בו גז, מקרר כי יש בו גז אבל לא מספיק כי חסר.2 מה הכוונה הוא בקושי קירר?
תפוקת הקירור של המזגן היא או כן או לא, אין לא מקרר יותר או פחות, יכול להיות מלוכלך יותר או פחות אבל פעולת הקירור כמעט ואין מצב שמזגן מקרר "קצת"!
אם כבר, אז כשסוגרים פתח של מזגן צריך לעשות את זה בצורה טובה כדי לא לקבל בחורף כתם רטיבות שיזכיר את הדיון הזה....בלת”ק.
תבררו כמה עולה מזגן כזה יד שנייה אותו כמות זמן שהמזגן הזה קיים.
ואם זה שווה לכם הסכום - תשלמו ותשאירו את המזגן.
ואם לא שווה לכם כזה סכום -תגידו לשוכר שיקח את המזגנים (ושלא ישכח לאטום את החורים שעשו בקירות לצורך המזגן...)
אני ממש לא מעוניין לפתוח כאן את הנושא אבל "חוסר גז" גורם באמת להרבה בעיות אבל לא מוריד את תפוקת הקירורנכון וחבל כי מזגן לא נקי מפיק פחות קור וממילא לוקח יותר חשמל, מה שנקרא "כל מה שאדם [לא] עושה לעצמו הוא עושה"
למשל, מזגן שחסר בו גז, מקרר כי יש בו גז אבל לא מספיק כי חסר.
לא בדקתי מה הייתה הבעיה שם, הוא לקח אותו בסוף, לא יודע אם ומה הוא עשה בו.
למה מי ששוכר דירה מוכן להתבשל בחוםזה הגיוני
כי בדירות שכורות פחות חשוב לאנשים המזגן ולכן הם פחות מנקים פילטרים (שזה הסיבה ההגיונית היחידה מכל האופציות...)
2 מה הכוונה הוא בקושי קירר?
מזגן שחסר בו גז לא דומה למפזר חום עם מאוורר חלש, במידה מסוימת אולי למפזר חום שחצי מהגוף חימום שלו שרוף.אני ממש לא מעוניין לפתוח כאן את הנושא אבל "חוסר גז" גורם באמת להרבה בעיות אבל לא מוריד את תפוקת הקירור
טכנאי המזגנים יודעים שהרבה טועים בזה ומשתמשים בתירוץ הזה הרבה פעמים ללקוחות
כדי שתבין את זה יותר טוב אתן לך דוגמא ממפזר חום
יש לו גוף חימום, או שהא עובד או שהוא מכובה, הגוף מפיק את החום, אבל צריך מאוורר שיסיע את החום (באמת ככה קוראים לזה בשפה המקצועית "הסעת חום") אל החלל המטופל
אם המאוורר לא תקין או שהצטבר עליו לכלוך או שאין לא אוויר כ"כ וכדו' תפוקת החימום ירד וצריכת החשמל תעלה
יש המון עוד מה להוסיף אבל אין כאן המקום
2השוכרים התקינו מזגנים בשתי חדרים ללא ידיעתי,
3ועכשיו לפני שעוזבים הם רוצים שנשלם על זה, (וגם אני הייתי רוצה שהמזגנים ישארו אם זה כבר קיים...)
אז סך הכל צריך לברר איך זה עובד לו יצויר שהם היו מסכמים מראש שהם מתקיניםכמה מקובל לשלם על דבר כזה?
לכן הדגשתי שאני רוצה את המזגנים השאלה כמה לשלם,כדאי לשלם להם.
אם לא תשלמו הם יקחו את המזגנים וסתם כולם יפסידו [גם השוכר וגם המשכיר].
תתפשרו על סכום סביר וגמרנו.
הרי בין כך צריך מזגנים בדירה.
היה בדירה 2 מזגנים בסלון וחדר שינהאיזה אומץ להשכיר היום דירה ללא מזגן...
לא קראתי הכל.השוכרים התקינו מזגנים בשתי חדרים ללא ידיעתי,
ועכשיו לפני שעוזבים הם רוצים שנשלם על זה, (וגם אני הייתי רוצה שהמזגנים ישארו אם זה כבר קיים...)
כמה מקובל לשלם על דבר כזה?
בלי לשלם על המזגנים?א. להשאיר את המזגנים בלי להיקנס על הפרת חוזה.
אמרתי לא רוצה לפתוח את הנושא....מזגן שחסר בו גז לא דומה למפזר חום עם מאוורר חלש, במידה מסוימת אולי למפזר חום שחצי מהגוף חימום שלו שרוף.
לא בהכרח שהמזגן לא ישתלט על החדר, אם החדר לא גדול והמזגן לא קטן הטרמוסטט יפעיל את המדחס יותר זמן ויהיה קר אבל המזגן מייצר פחות קור כשאין מספיק גז, צריכת החשמל כמובן תעלה בהתאמה לפעילות המדחס.
הגז משמש כגוף חימום/קירור של המזגן, ככל שחסר ממנו הדחיסה שלו פחות אפקטיבית.
ההבדל בין מי שמנקה את הפילטרים באופן קבוע עוד לפני שהוא נסתם לבין מי שמחכה שירגיש שהמזגן לא נושם הוא בדיוק ההבדל בין מזגן שלא עושה בעיות לבין מזגן שכןלמה מי ששוכר דירה מוכן להתבשל בחום
גם אני עשיתי מזגן בדירה שכורהלכן הדגשתי שאני רוצה את המזגנים השאלה כמה לשלם,
אני ממש לא באה אליהם בטענות למרות שלא שאלו אותי איזה חברה אני רוצה וכו' הגיוני שלאחרים זה היה מפריע עלי תכלס זה מקל....
הם רוצים 2500 ש"ח על 2 המזגנים,
מזגן אחד יחסית ממש חדש בערך שנה
היה נשמע לי סביר ורציתי לשמוע עוד דעות,
יותר מסבירלכן הדגשתי שאני רוצה את המזגנים השאלה כמה לשלם,
אני ממש לא באה אליהם בטענות למרות שלא שאלו אותי איזה חברה אני רוצה וכו' הגיוני שלאחרים זה היה מפריע עלי תכלס זה מקל....
הם רוצים 2500 ש"ח על 2 המזגנים,
מזגן אחד יחסית ממש חדש בערך שנה
היה נשמע לי סביר ורציתי לשמוע עוד דעות,
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים