דרוש מידע השוק האפור החרדי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אמר לי עסקן בירושלים שמטפל כבר 40 שנים באנשים שנפלו בפח עם כל מיני השקעות מפוקפקות ובאשראי למיניהם והלוואות והוצאה לפועל וכו'.
הוא טוען שכל אחד רוצה לטעום מעץ הדעת...
ורק אחרי זה הוא מודה שהוא נפל בענק
הנס היא לאלה שנופלים באלפיים שקל הראשונים

• הוסף לסימניות

מישהו אמר על איזה עיתון חרדי חוץ מהתאריך שכתוב עליו הכל שקר וד"ל
קרה להם פעם שגם התאריך לא היה נכון...
אבל נראה לי שכדאי להתמקד בנושא של האשכול מאשר בעיתון הנ''ל. (שאני לא נמנה על קוראיו)

דעתי היא שחייב שיהיו הדרכות בציבור החרדי בעניין כלכלה נבונה, הבעיה היא שהרבה פוחדים שהמרצים יעבירו מסרים שנוגדים את ה'השקפה' של הציבור החרדי, שחייב להגדיל הכנסות - לדוגמה.
עכשיו אברך שומע את זה והראש שלו מתחיל לעבוד שעות נוספות, לא מספיק לו כל הניסיונות שגם ככה יש לו, קיבל עוד אחד בונוס, ועוד איזה בונוס.. פלונטר.

• הוסף לסימניות
הכי עצוב שעם כל המצב הכלכלי הקשה של חלק מאנשים שלא גומרים את החודש.
נאלצים להתחייב בחתונות הילדים על סכומים הזויים שאין להם שום אפשרות לעמוד בהם בכבוד, רק לגלגל
וגם לגלגולים יש סוף
נחשפתי לאחרונה למשפחה ברוכה, שהאבא לקח על עצמו התחייבויות עצומות לחתן את הילדים וגלגל סכומי עתק, ועכשיו אחרי שנים התפרק והגיע למצב שה' יעזור לו , בסוף הנפש של האדם לא חסינת על, ולא יכולה לספוג ולספוג
עצוב שאדם כזה בגיל 60 פלוס במקום לרוות נחת מהמשפחה היפה שהקים, צריך להתמודד עם משבר נפשי שגרמו לו החובות המטורפים
לבכות

• הוסף לסימניות
בחיתון ילדים יש סיעתא דשמיא מיוחדת
יעידו כל אלה שעומדים שם

הבעיה הגדולה היא התחרותיות שאנשים חיים בה
איפה הייתם ומה עשיתם? ממשחקי הילדות הופכים למפלצת שמשתלטת על המשפחות .... ועל זה הדרך....

• הוסף לסימניות
כל מי שיפתח את העיתון הזה (ביום שלישי...) יבין ש"לאו עכברא גנב חורא גנב"...
העיתון מפרסם ביודעים! מודעות של השקעות שונות ומשונות, הלוואות של שוק שחור, ויועצים ומטפלים שונים ומשונים!

המשותף לכולם שמדובר בהונאות של משפחות בני תורה תמימות שבטוחים שאם זה התפרסם ב.... סימן שזה דבר טוב.

הרי בסופו של דבר אברכים מפסידים את כל חסכונותיהם בעקבות המודעות האלו!

והרי בטוח שישאלו איך העיתון יכול לבדוק כל מודעה מה עומד מאחוריה???
בואו נדמיין שאחד למאה מודעות זה היה ארגון מסיון ח"ו, בטוח היו מוצאים את הדרך להתמודד עם זה, לא?
(ועדת רבנים, בדיקה לעומק, לא לפרסם שום מודעה, וכו' וכו')

אז למה כשמדובר בהשלכת משפחות מהבית זה בסדר ומגלגלים עיניים לשמים????

חייבת לקום צעקה מהציבור להפסיק עם פירסום ההונאות האלו.
מסכים עם כל מילה!
ולמרות זאת הא' ב' בנושאי כלכלה זה לקיחת אחריות אישית ולא רק להאשים מפרסם פלוני ועיתון אלמוני

• הוסף לסימניות
היום אפשר בכמה שנים לצבור הלוואות של מאות אלפי שקלים בקלות ובצעטאלאך
שמעתי פעם על זה בדיחה עצובה אבל מוצלחת...
הגיע יהודי ירושלמי לאיזה כולל בסוף הסדר, ומתחיל להתבכיין איך ש'נעבעך' נקלע לחובות איומים של חצי מליון שקל וכו' וכו', אחרי שסיים את הסיבוב בכולל, ניגש אליו בשקט איזה אברך ושואל אותו בפנים רציניות "תגיד, מאיפה השגת את ההלואה הזאת של חצי מליון שקל????"

• הוסף לסימניות
במו"ע העירייה עושה סדנאות בכלכלה למשפחות צעירות.
סדנאות של העירייה לא מאד עוזרות..
זה דבר שצריך להכניס למודעות, כל ישיבה צריכה להביא פעם בחצי שנה לכל המאורסים בן-אדם מנוסה שיסביר ויפקח את העיניים לכל הבחורים שחלקם בטוחים שהכל כמו בישיבה, לווים-לא מחזירים-ננזפים -מגלגלים וחוזר חלילה...

• הוסף לסימניות
זה דבר שצריך להכניס למודעות, כל ישיבה צריכה להביא פעם בחצי שנה לכל המאורסים בן-אדם מנוסה שיסביר ויפקח את העיניים לכל הבחורים שחלקם בטוחים שהכל כמו בישיבה, לווים-לא מחזירים-ננזפים -מגלגלים וחוזר חלילה...
מי שמסר את הסדנא אמר שהוא מוסר גם בישיבות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ארגון מסילה מקיים סדנאות למאורסים בישיבות, הן על כלכלה היומיומית וניהול הוצאות הכנסות ח-ן בנק, שיקים וכו', הן לגבי השקעות וכדומה. בסוף הקורס מקבלים גם חוברת מסודרת להמשך החיים.
ללא עלות (אאל"ט יש חסות של אחד הבנקים וכדו')

• הוסף לסימניות
ארגון מסילה מקיים סדנאות למאורסים בישיבות.
ללא עלות (אאל"ט יש חסות של אחד הבנקים וכדו')
נראה לי שהיה בישיבה שלמדתי קורס דומה, נדמה לי של מסילה, וחוץ מלומר כל הזמן למה צריך להירשם לקורס בתשלום הוא לא אמר כמעט כלום...(n)(n)(n)

• הוסף לסימניות
האשכול הזה והאשכול המקביל להקים עיתון בכלכלה
הולכים ביחד
להמון אנשים אין שום מידע מה זה כסף
האם כסף זה נטל או שווי או נכס.
והמון אנשים היו יכולים לקחת את השקל שלהם ולהכפיל עוד לשני שקלים
ובמקום זה הם נכנסים לסחרור הלוואות שגורם להם שכל שקל שלהם שוה רק חצי או שליש שקל
זה הדבר הבא שכולם צריכים לטפל בזה
קופות הצדקה, ארגוני חסד, קהילות, ורבנים
כי זה הבעיה של הדור
פעם לא היה כ"כ הרבה מקורות אשראי
היום אפשר בכמה שנים לצבור הלוואות של מאות אלפי שקלים בקלות ובצעטאלאך
ככל שידוע לי הרבה קופות צדקה דואגים לקורסים וסדנאות, יש את העיריות כמו שהזכירו, ואני יודע על כמה ישיבות שכחלק מהדרכת חתנים הכניסו גם פגישה אחת עם יועץ כלכלי.
אז הכיוון בהחלט קיים, נקווה שימשיך כך.

• הוסף לסימניות
לצערי כשיש סדנאות כאילו בדר"כ דווקא אלו שזקוקים להדרכה הזאת מעדיפים להעביר את זמנם בשיחה עם היושב לצידם כי הם פשוט לא בענין...

• הוסף לסימניות
אשמח לפירוט מהי התנהלות כלכלית בעייתית מול בנקים
יש 2 חלקים של התנהלות כלכלית בעייתית אבל מול הבנקים זה בעיקר-
התנהלות כלכלית בעייתית זה שאנשים לוקחים הלוואה, לא מצליחים לכסות אותה, לוקחים עוד הלוואה בשביל לכסות את ההלוואה השניה וכו
יוצרים מינוס בחשבון
לקוח שנפתח לו תיק משפטי בבנק "שרוף" בעיני הבנק, לעולם לא יתנו לו הלוואה, וודאי שלא משכנתא
לא צריך להגיע לתיק משפטי, מספיק שהוא מפגר בתשלומי ההלוואה בשביל "לישרף" בעיני הבנק-
וכן חזרות שיקים, הוראות קבע, חיובי אשראי ומשכנתא (זה לא דחייה של ההלוואה אלא כתם שמאוד קשה להיפטר ממנו).

היום עם חוקי המזומן גם הפקדות ומשיכות מזומן גבוהות יכולות ליצור בעיה בבנק, ואפי' העברת בסכומים גבוהים בפרט מחו"ל.
(הפקדתי פעם שיק של אחות שלי ע"ס 80,000 ש"ח, קיבלתי מיידית טלפון נזעם מהבנק, טענתי שהיא נתנה לי מתנה ואמרו לי שזה נשמע חשוד כי אחים לא נותנים כאלה סכומים במתנה.....)

אם אתם מתכננים להוציא משכנתא בתקופה הקרובה (שנה קדימה) הכי טוב שלחשבון ייכנס משכורת (ומלגת כולל) בצורה מסודרת, בהעברה או מקסימום שיק, וייצא בצורה של הו"ק וחיובי אשראי, מקסימום שיקים, בלי משיכות, הפקדות, העברת כספים מהכא להתם ומהתם להכא.
את כל הגמ"חים והגלגולים וכדו' - מחוץ לחשבון.

• הוסף לסימניות
נראה לי שהיה בישיבה שלמדתי קורס דומה, נדמה לי של מסילה, וחוץ מלומר כל הזמן למה צריך להירשם לקורס בתשלום הוא לא אמר כמעט כלום...(n)(n)(n)
מעניין מאוד.
הייתי בקורס כזה (נראה לי של תפנית) ודיברתי אם האחראי לגבי ליווי כלכלי והוא אמר לי שחבל כי זה בתשלום..........

• הוסף לסימניות
לא רק אזהרות חמורות על השקעות ונוכלים
פשוט ללמוד מה עושים עם אלף שקל מה קונים לפני ומה אחרי
ושכרטיסי אשראי וצ'קים ותשלומים צריך בסוף לשלם
וגמ"ח אינו הכנסה

ולא להשתולל עם קניות לפני שמשאירים למחיה
ואם חסר כסף לא בגלל מותרות לדאוג להכניס יותר כסף

• הוסף לסימניות
במו"ע העירייה עושה סדנאות בכלכלה למשפחות צעירות.
בסדנא מדובר בעיקר על:
לא רק אזהרות חמורות על השקעות ונוכלים
פשוט ללמוד מה עושים עם אלף שקל מה קונים לפני ומה אחרי
ושכרטיסי אשראי וצ'קים ותשלומים צריך בסוף לשלם
וגמ"ח אינו הכנסה

ולא להשתולל עם קניות לפני שמשאירים למחיה
ואם חסר כסף לא בגלל מותרות לדאוג להכניס יותר כסף
גם על השקעות ונוכלים.

בחיתון ילדים יש סיעתא דשמיא מיוחדת
יעידו כל אלה שעומדים שם

הבעיה הגדולה היא התחרותיות שאנשים חיים בה
איפה הייתם ומה עשיתם? ממשחקי הילדות הופכים למפלצת שמשתלטת על המשפחות .... ועל זה הדרך....
ברור שיש המון סיעתא דשמיא
אבל גם להתחייב סכומי עתק כי ככה מקובל בציבור זה בור שחור של הציבור שלנו
שבסוף מתנקם באנשים היקרים לנו מכל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה