דרוש מידע השוק האפור החרדי

מצב
הנושא נעול.
יש היום חברות נדל״ן עם קרקעות לעשרות!!! אלפי דירות, ועוד חברות שישמחו להיות כאלו, ככה שלשווק מספיק דירות לא יעזור כי יש מספיק ספסרים עם כיס עמוק.
(אם יחזירו את המס על נדל"ן זה יכול לעזור)
נתניהו אמר על זה משהו בתכנית שלו
(אם כי הוא האחרון שהייתי סומך עליו)

בעיקר בגלל מזג האויר, ובדואים.

לא רק בגלל זה,
הנגב הוא מדבר, ובמדבר אי אפשר לנהל חיים נורמליים.
כל התשתיות יקרות הרבה יותר. (מים למשל)
אפשר לומר באותה מידה שיש למדינת ישראל מאות ק"מ של ים, שאפשר לבנות עליו איים מלאכותיים.
גם אני חשבתי ככה,
עד שראיתי את מפת עזה,
נראה שהיא מיושבת יותר מכל הנגב ביחד, עם כל הגודל שלה,
ועד כמה שידוע לי - יש בה תשתיות טובות (לפחות לעשירים שמתוארים שחיים שם)

לא הייתי רוצה להתחלף עם תושבי עזה, אפילו העשירים.
ועזה ממש לא בנגב- היא יותר דומה לשאר ערי החוף הדרומיות.

גם אני חשבתי ככה,
עד שראיתי את מפת עזה,
נראה שהיא מיושבת יותר מכל הנגב ביחד, עם כל הגודל שלה,
ועד כמה שידוע לי - יש בה תשתיות טובות (לפחות לעשירים שמתוארים שחיים שם)
חלק מהתשתיות נבנו על ידי מדינת ישראל.
ועזה היא מקום אומלל מאד מכל הבחינות של תנאי חיים. לא משהו שהייתי מביאה ממנו דוגמא.

נגיד חשמל שעתיים ביום זה תשתיות טובות? (בימים הטובים זה 8 שעות, בשבוע האחרון שעתיים)
גם לעשירים ואנשי החמאס?
אם כן, חוזרת בי :)

גם לעשירים ואנשי החמאס?
אם כן, חוזרת בי :)
נניח שקבלת בפרוטקציה יותר שעות חשמל. אין אפילו למי להתקשר כי לכל אנשי הקשר נגמרה הבטריה.
הקופה הרושמת בחנות לא פעילה. ובעבודה אין מזגן.
עזה זה אחד המקומות הכי גרועים בכל המדדים. גם לעשירים (אפילו לחופשה מורכב מאד לצאת וצריך להפעיל דיפלומטיה)
אמרו שלא היה עכשיו התקוממות במבצע מבחינת העזתים כי רבים מהם לא היו מודעים בכלל שיש מבצע. את המעט בטריה שמרו לדברים חשובים ולא לצרוך חדשות.

עזה זה אחד המקומות הכי גרועים בכל המדדים
כמעט
שיעורי תמותת תינוקות ומים נקיים לשתיה הם דווקא טובים.
(אלו מדדים הומניטריים ידועים).

מעסיק שמתחייב לקבל כל מי שמחזיק תעודה?
איזה אינטרס יהיה לעובד להשקיע בעבודה, להתמקצע, הרי בכל מקרה מקומו מובטח..

ובמילים אחרות, שהגביר יתן ישירות כסף למי שמועיל בטובו לגור בפריפריה, למה צריך את כל הפרוצדורה של לפתוח בית תכנה וכו'.
טוב נו, לא מדובר על התחייבות מראש לקבל את כולן אלא בראיון ובדיקת רקע מקצועי וכו' כמו בכל מקום,
ויהיו מספיק נשים מתאימות כדי שזה יהיה כדאי לכל הצדדים

לא צריך גביר.
המדינה כבר נותנת מענקים למעסיקים שעוברים לדרום'צפון.
בבאר שבע יש המון הייטק.
ביוקנעם יש פארק הייטק.
המשכורות לא כמו בתל אביב- אבל גם החיים לא עולים כמו בתל אביב

והם עדיין לא נוהרים בהמוניהם לשם.
וגם צה"ל מושך ומושך את התוכנית הרב שנתית להעתקת בסיסיו לנגב וממשיך לעבוד מהקריה בת"א.
לשם יצירת תעסוקה אמיתית דרושים שינויי עומק בנגישות תחבורתית (רכבת פעמים אחדות ביום זה לא מספיק), במשילות (שזה נושא רחב יריעה עד למאד) ובעוד היבטים רבים.
המדינה הזניחה במשך שנים את הפריפריה בדגש על הנגב.
והזורע עשן קוצר סופה.

לא קראתי הכל,
אבל לפי הנראה הפיתרון היחיד הנראה לענין הוא שיקום איזה גביר
שיפתח בית תוכנה כמו מטריקס וכדו' בפריפריה
ויסכים לקבל כל מי שלמדה תכנות בתנאי שהזוג קונה את הדירה במקום על חשבונו
עם התחייבות מינימלית של ההורים,
ובמקביל יפתח כולל של אחת הרשתות המבוססות שמשלמים.
במקרה כזה תהיה נהירה של אברכים צעירים למקום
מה שיגרום להתפתחות מהירה כולל מוסדות וכו' בתוך מספר שנים.
כל זה בכפוף לכך שיהיה פיקוח צמוד על המחירים (בסגנון של עפולה אך ללא וועדת הקבלה שיש שם)
אנחנו חיים במדינת חוק דמוקרטית. לא באוטונומיה ולא בקהילה בגולה.
ויש לנו נציגים בכנסת.
ולכן הפתרונות אמורים להיות מערכתיים וציבוריים.
(ואם כבר אז לא רק לחרדים אלא לכל מי שצריך).

לא צריך גביר.
בבאר שבע יש המון הייטק.
ביוקנעם יש פארק הייטק.
המשכורות לא כמו בתל אביב- אבל גם החיים לא עולים כמו בתל אביב
יש הבדל בין אם זה מענק למעסיק דרך המדינה ולא משהו מאורגן המיועד לחרדים
לבין אם זה פילנטרופ שפותח בית תוכנה המיועד במפורש לכל מי שמגיעה לגור במקום
על מנת לבסס קהילה.
בציבור החרדי הדרך להביא מסה של אנשים היא קודם כל מוסדות ופרנסה ורק אחרי זה יבואו האנשים.

א. מה אכפת לך אם אנשים פותחים אשכולות פחות יעילים לטעמך? הם שחים על המצוקה ועל המחירים שחלקם חווים באופן אישי בנושא. על בחורות שמתויגות עם תוית מחיר, על רצון לשינוי (שאני אישית לא חושבת שיבוא מלמעלה אלא באיטיות מהציבור עצמו).
את באמת חושבת שאינני מודעת למצוקה?? שאינני מכירה ומודעת למחירים?? בתוך עמי אנוכי יושבת. מכירה הרבה מאוד משפחות ליטאיות. מכירה די מבפנים חלק מהישיבות. מכירה היטב את הדינמיקה, ואיך נעשים שידוכים בציבור הליטאי בצורה מפורטת, ולא מסיפורים וססמאות.
(מעניין מה אנשים מבחוץ מדמיינים, מתקשרת שדכנית לאם של בחור, ו... איך הסיפור ממשיך בדמיונם? מה כוללת השיחה? איך זה הולך? באיזה שלב נכנס 'הבחור הדורש'?)
מכירה משפחות גם עם 13 ילדים שאוחזים בלחתן את הילד העשירי, ואיך נהיה קשה יותר ויותר לכל הנוגעים בדבר עם עליית המחירים המטורפת, ולא ברור איך באופן טבעי ממשיכים עם זה!

אין שום ויכוח על המצוקה הקשה מאוד. אם לפני כ 15 שנה כשהיה היצע של דירות בקרית ספר וביתר ב 400,000 ש''ח - היתה מצוקה לא פשוטה, אז מה נאמר היום כשהמחירים עלו ל 1.8 ו 1.9 מיליון.
האם גם כשדירה במרכז תעלה 4 מיליון, ובפריפריה 2.5 מיליון - תמשיכו להאשים בגסות את 'הבחורים הדורשים'? ואת המדינה תצדיקו כי אם לא ייקחו מיסים ולא ימכרו קרקעות בהון - איך ייתנו שירותים?

אין לי בעיה עם הבעת מצוקה. אלא עם מציאת 'אשמים' למצוקה. מה לא כתבו על 'הבחורים הדורשים'. רוצה שאחזור על כמה ביטויים שלא ייאמנו? בעוד שמדובר - ולמי שמכיר מבפנים ממש (לא חסידים,לא ספרדים, לא הורים לילדים קטנים - אלא הורים שיש להם בנים בשידוכים בישיבות הגדולות האשכנזיות), ויש להם אגב גם בנות בדרך כלל, על כל מה שזה אומר. ויש להם לפעמים גם זוגות נשואים - כל אחד והסיפור שלו - אלה יודעים בדרך כלל שמדובר בדינמיקה, בכוחות שוק, שנוצרו על רקע הרצון של כולם -גם של הורי הבנות! שהבנים והחתנים חלמדו שנים רבות. ובגלל עוד סיבות שכבר דובר בהם).

זו התשובה לגבי 'מגינה על שיטה'. זו לא שיטה, ודאי שלא כיום, ואין לי מה להגן עליה. זו דינמיקה וכוחות שוק, שקשה עד בלתי אפשרי להסביר למי שלא ממש בפנים, בפרט אם הוא נעול לתמונה שהצטיירה לו בראש מלפני הרבה זמן. אדרבא, אם יש איזוהי אפשרות לשפר את המצב, שתהיה פחות מצוקה - ודאי שזה מה שצריך לעשות. בכפוף כמובן למחירים. לא יסגרו חלילה את הכוללים, כן?

אני כן מגינה - ובכאב גדול - על בחורי חמד ואברכי חמד - אלפים - שרובם המכריע עדינים, מתחשבים, עובדים על מידותיהם, מכבדים הורים, מוסרים נפשם לתורה - ומציגים אותם כ'מפלצות' ומושחתי מידות.
בעיניי אין מחילה להשמצות הגסות האלה!

וסתם שאלה: הרי הורי הבחורים הם אלה שמול השדכנים. הם המנהלים את השידוכים של בניהם. למה לא יוצאים עליהם עם כל הביטויים הקשים? - קודם כל זה נשמע פחות טוב. יותר פשוט וקל לרדת על הבחורים עצמם. ודבר שני, ותחשבי על זה טוב מה זה אומר: יש להורים האלה לרוב גם בנות. ככה שפעם הם בצד זה, ופעם בצד אחר. אז איך אפשר לרדת עליהם?? - זה לא הולך. אז יש בחורים, שעליהם אפשר לרדת.

כן, גם כשהשוק היה הרבה יותר שפוי - תקפו את הבחורים. בהחלט. דיברת על שיטה? - אז כן, אולי 40 שנה יש שיטה לגנות ולהשמיץ את הבחורים והאברכים הצעירים, כדי לפתור את מצוקת הדיור. אולי לא באיטנסיביות כמו היום, אולי לא בכזו עצמה, אך כן. וכבר אמר מי שאמר, שזו טפשות לעשות את אותו הדבר פעמים רבות ולצפות לתוצאה אחרת.

מה שהיה עם ר' דוד זריצקי, איש יקר עם לב חם וטהור, היה באמת סיפור עצוב מאוד.

נערך לאחרונה ב:
אין לי בעיה עם הבעת מצוקה. אלא עם מציאת 'אשמים' למצוקה. מה לא כתבו על 'הבחורים הדורשים'. רוצה שאחזור על כמה ביטויים שלא ייאמנו? בעוד שמדובר - ולמי שמכיר מבפנים ממש (לא חסידים,לא ספרדים, לא הורים לילדים קטנים - אלא הורים שיש להם בנים בשידוכים בישיבות הגדולות האשכנזיות), ויש להם אגב גם בנות בדרך כלל, על כל מה שזה אומר. ויש להם לפעמים גם זוגות נשואים - כל אחד והסיפור שלו - אלה יודעים בדרך כלל שמדובר בדינמיקה, בכוחות שוק.

זו התשובה לגבי 'מגינה על שיטה'. זו לא שיטה, ודאי שלא כיום, ואין לי מה להגן עליה. זו דינמיקה וכוחות שוק, שקשה עד בלתי אפשרי להסביר למי שלא ממש בפנים, בפרט אם הוא נעול לתמונה שהצטיירה לו בראש מלפני הרבה זמן. אדרבא, אם יש איזוהי אפשרות לשפר את המצב, שתהיה פחות מצוקה - ודאי שזה מה שצריך לעשות. בכפוף כמובן למחירים. לא יסגרו חלילה את הכוללים, כן?

אני כן מגינה - ובכאב גדול - על בחורי חמד ואברכי חמד - אלפים - שרובם המכריע עדינים, מתחשבים, עובדים על מידותיהם, מכבדים הורים, מוסרים נפשם לתורה - ומציגים אותם כ'מפלצות' ומושחתי מידות.
בעיניי אין מחילה להשמצות הגסות האלה!

וסתם שאלה: הרי הורי הבחורים הם אלה שמול השדכנים. הם המנהלים את השידוכים של בניהם. למה לא יוצאים עליהם עם כל הביטויים הקשים? - קודם כל זה נשמע פחות טוב. יותר פשוט וקל לרדת על הבחורים עצמם. ודבר שני, ותחשבי על זה טוב: יש להורים האלה לרוב גם בנות. ככה שפעם הם בצד זה, ופעם בצד אחר. אז איך אפשר לרדת עליהם?? - זה לא הולך. אז יש בחורים, שעליהם אפשר לרדת.

כן, גם כשהשוק היה הרבה יותר שפוי - תקפו את הבחורים. בהחלט. דיברת על שיטה? - אז כן, אולי 40 שנה יש שיטה לגנות ולהשמיץ את הבחורים והאברכים הצעירים, כדי לפתור את מצוקת הדיור. אולי לא באיטנסיביות כמו היום, אולי לא בכזו עצמה, אך כן. וכבר אמר מי שאמר, שזו טפשות לעשות את אותו הדבר פעמים רבות ולצפות לתוצאה אחרת.
כנגד כל ביטוי שאולי אמרו פה אני יכולה לספר לך מכלי ראשון על דרישות מקוממות ושיח הזוי של בחורים. לא אפרט כי אין טעם וזה לא מוביל לכלום.
ולא. אני לא מאשימה אותם. אני כן חושבת שמשהו שבחינוך לנושא השתבש וגם כותבת את זה די בעקביות.
נראה כי במקרים רבים שכחו מה המטרה ומה האמצעי ועד כמה ניתן להשתמש באצטלה של תורה כדי לדרוש ממון גם אם יקראו לזה באלף שמות יפים כמו לשבת בשקט ללמוד או בן תורה מגיע לו וכו'.
ואם החלטת לדון בחשבונות שמיים מחילה וכו', בעיני גם אין מחילה לפגיעה בבנות שיושבות בבית רק כי לאבא שלהן יש 100 לתת ולא 600 וראש הישיבה אמר לבחור לרדת מהשידוך עד שההורים ישברו ויתנו יותר.

בני התורה הם אחים של כולנו, אבות ובעז"ה גם ילדים. אין צורך להגן עליהם מפני למשל. מותר לדון באופן שבו שוק השידוכים צריך להתנהל ובשמירה על כבודן של בנות ישראל.
העובדה היא כי עדיין לא פסו מן הארץ בני תורה אמיתיים והורים אשר לא מוכנים להשתמש בטרמינולוגיה הזו.
לגבי האשמה ביוקר הנדל"ן זו דמגוגיה. אף אחד לא האשים אותם בזה ולכן לא רואה טעם לענות לזה.

ואם החלטת לדון בחשבונות שמיים מחילה וכו', בעיני גם אין מחילה לפגיעה בבנות שיושבות בבית רק כי לאבא שלהן יש 100 לתת ולא 600 וראש הישיבה אמר לבחור לרדת מהשידוך עד שההורים ישברו ויתנו יותר.
התעלמת מרוב דבריי, וברחת לסיפור יחסית חריג. בדרך כלל זה לא הולך ככה. הסבירו כל-כך הרבה פעמים שיש לבחור טוב כמה וכמה הצעות טובות ואין סיבה שיבחר הוא או הוריו דווקא במי שנותן הכי מעט.
שיעיד כאן אדם אחד שהוא היה עושה זאת במקומם - בוחר באופן עקרוני דווקא את היכולים לתת הכי פחות - או מחנך כך את ילדיו (דיברת על חינוך). היית עושה את זה??
ומה עם האחיות של אותו בחור? חשבת גם עליהן?
טוב, לא משנה. הסברתי מספיק למי שמעוניין לנסות לראות קצת משהו אחר ממה שהוא חשב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה