עזרה השכנים לא מפסיקים לנגן באורגן

• הוסף לסימניות
אם היינו מנגנים בבית באורגן, וזה היה מפריע לשכנים שלנו דרך הקיר, הייתי מאוד רוצה שהם יגידו לנו!
בצורה יפה, תוך הבנה שודאי לא העלינו בדעתינו שככה שומעים וככה זה מפריע, אבל שיגידו!

לא הייתי רוצה שיתופפו בתופים מבית השכנים, עד שנבין(!), לא שידונו אם זה חוקי או לא, או שאולי יצטרכו לעבור דירה...
פשוט, לעשות את הצעד הכי אנושי ומתבקש בעולם, וליידע אותנו בצורה יפה שזה מפריע!
ודאי נתנצל בכל לב ונסביר שלא עלה בדעתינו.
נמשיך לנגן אבל ננמיך את הטון.

אם אחרי בקשות ראויות, אין כל שינוי, אז יש מקום לדברים אחרים.

• הוסף לסימניות
אם היינו מנגנים בבית באורגן, וזה היה מפריע לשכנים שלנו דרך הקיר, הייתי מאוד רוצה שהם יגידו לנו!
בצורה יפה, תוך הבנה שודאי לא העלינו בדעתינו שככה שומעים וככה זה מפריע, אבל שיגידו!

לא הייתי רוצה שיתופפו בתופים מבית השכנים, עד שנבין(!), לא שידונו אם זה חוקי או לא, או שאולי יצטרכו לעבור דירה...

קשה להאמין שהם לא מעלים בדעתם שזה מפריע, כפי שתואר יש קיר שמבדיל, ומנגנים באופן קבוע, מסתבר שיודעים שיתכן שזה מפריע, ויותר נוח להתעלם מזה
לגוף השאלה, באמת קשה לייעץ בשאלה זו, מצד אחד לא רוצים שיפריע, מצד שני לא רוצים להיות שכנים לא נוחים

• הוסף לסימניות
קשה להאמין שהם לא מעלים בדעתם שזה מפריע, כפי שתואר יש קיר שמבדיל, ומנגנים באופן קבוע, מסתבר שיודעים שיתכן שזה מפריע, ויותר נוח להתעלם מזה

רבים מאוד מהכעסים והמריבות והשנאה בעולם - נובעים מפרשנויות כגון 'קשה להאמין' ו'מסתבר'.
יש המון סוגי אנשים בעולם, ומה שמסתבר אצל אחד, השני ממש לא חשב על זה ולא היה מודע לזה. וכשלא מבקשים אפילו פעם אחת, ובמקום זה עושים פרשנויות של 'מסתבר' ו'קשה להאמין' - ולפעמים גם 'הם עושים בכוונה' או 'לא אכפת להם שאנחנו משתגעים' - זה עוול גדול. זה לדון לכף חובה כפשוטו, במקום לדון לכף זכות כנדרש מהתורה. ובעיניי גם מצד היושר הפשוט במקרים מהסוג הזה.
אולי אם היו מבקשים במקרים כאלו, היו רואים, שבהחלט אכפת לאנשים, רק לא היו מודעים להפרעה?

כתוב 'לא תשנא את אחיך בלבבך' - שאם יש משהו בלב כלפי השני ולא אומרים לו, עוברים על זה!
מה הטעם להיות 'שכנים נחמדים' מבחוץ, ובלב לכעוס יותר ויותר, עד שעולים בלב כל מיני רצונות פראיים כלפיהם. וזה עוד טרם שבקשו מהם פעם אחת! אז נכון שלא נעים לבקש, אבל זו הדרך הישרה והנכונה והמכבדת.

מצד אחד לא רוצים שיפריע, מצד שני לא רוצים להיות שכנים לא נוחים
אפשר להבליג ולהחליט להיות שכנים נוחים. אדרבא. אבל זה בתנאי שעושים עם עצמו עבודת הסכמה אמיתית לעניין. מקבלים את המציאות שיש רעש, ומוכנים - מתוך בחירה - להכיל את זה בעין טובה ובנכונות פנימית אמיתית.
להיות כאילו שכנים נוחים, ולרתוח בפנים יותר ויותר - אין דבר טוב שיכול לצאת מזה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

רבים מאוד מהכעסים והמריבות והשנאה בעולם - נובעים מפרשנויות כגון 'קשה להאמין' ו'מסתבר'.
יש המון סוגי אנשים בעולם, ומה שמסתבר אצל אחד, השני ממש לא חשב על זה ולא היה מודע לזה. וכשלא מבקשים אפילו פעם אחת, ובמקום זה עושים פרשנויות של 'מסתבר' ו'קשה להאמין' - ולפעמים גם 'הם עושים בכוונה' או 'לא אכפת להם שאנחנו משתגעים' - זה עוול גדול. זה לדון לכף חובה כפשוטו, במקום לדון לכף זכות כנדרש מהתורה. ובעיניי גם מצד היושר הפשוט במקרים מהסוג הזה.
אולי אם היו מבקשים במקרים כאלו, היו רואים, שבהחלט אכפת לאנשים, רק לא היו מודעים להפרעה?

כתוב 'לא תשנא את אחיך בלבבך' - שאם יש משהו בלב כלפי השני ולא אומרים לו, עוברים על זה!
מה הטעם להיות 'שכנים נחמדים' מבחוץ, ובלב לכעוס יותר ויותר, עד שעולים בלב כל מיני רצונות פראיים כלפיהם. וזה עוד טרם שבקשו מהם פעם אחת! אז נכון שלא נעים לבקש, אבל זו הדרך הישרה והנכונה והמכבדת.

אפשר להבליג ולהחליט להיות שכנים נוחים. אדרבא. אבל זה בתנאי שעושים עם עצמו עבודת הסכמה אמיתית לעניין. מקבלים את המציאות שיש רעש, ומוכנים - מתוך בחירה - להכיל את זה בעין טובה ובנכונות פנימית אמיתית.
להיות כאילו שכנים נוחים, ולרתוח בפנים יותר ויותר - אין דבר טוב שיכול לצאת מזה.

@מרחבית, כל כך אמיתי ונכון, כל הכבוד על הדברים המאירים!
כמובן יש לבדוק שבמקרה המדובר לא ניסו את זה כבר כמה פעמים!

• הוסף לסימניות
ומה תגידו
על צרחות צרחות מטורפות
אחרי 11 בלילה?
והשכנים הזמינו משטרה (לא אנחנו, כי "מרחמים" עליהם....)
ואחרי שהם הלכו
המשיכו לצרוח עד 2:00?

• הוסף לסימניות
@מרחבית,
יישר כח על הדברים
אך אסביר את עצמי יותר,
נכון שיתכן שהם לא חושבים על זה שזה מפריע, ולכן כתבתי בלשון של 'קשה להאמין' ו'מסתבר', לא בהחלטיות.
מה שכתבתי זה לחזק את הסיבוך וההתלבטות שבשאלה, כי אילו היינו יודעים שהם פשוט לא מודעים, ואילו היו יודעים שזה מפריע, לא היו מנגנים, אזי אכן נכון, הכי בריא זה פשוט ליידע אותם בעדינות וכו'.
אך מכיוון שזו אפשרות רחוקה שהם לא יודעים שלנגן כל היום כשיש קיר מפריד זה מפריע, מעתה עלינו לשקול את צעדינו מתוך ראיה את הנולד, שהרי כאשר יפנו אליהם כמו שתיארת' מה שיקרה זה או שהם יפסיקו אבל יפריע להם שבגלל השכנים הם עכשיו מוגבלים, וכפי שכתבו אין מגבלה הלכתית או להבדיל חוקית לעשות רעש סביר בשעות סבירות, ואז הרסנו יחסי שכנות, או שהם יחליטו להמשיך ואז בוודאי עוד יותר עלולים להיגרר למריבות.
מאידך יש יתרון לתגובה של לתופף וכו', שזה תוכחה עדינה ברמז, וכן שהם מרגישים מה זה רעש שמשגע במשך כל שעות היום
וזה לא עד כדי כך מפריע בשביל לעבור דירה...
לכן כתבתי שזו באמת שאלה קשה,
ולגבי מה שהזכירו עבודה עצמית, אפשר לנסות לחשוב מה היה קורה אם אנו היינו רוצים לתת לילד לנגן בבית וכו', האם גם אז זה היה מפריע לנו? אם לא, אולי נפרגן גם לשכנים [למרות שהם לא שאלו אותנו]

• הוסף לסימניות
מסכימה שיש כאן סיבוך, וצריך לשקול דברים מראש.
אגב, אנשים רגילים לכך שרעש עובר דרך חלונות ודלתות פתוחים.
דרך קיר? לא ברור. מאוד תלוי בבנייה.

לגבי תיפוף, אם שכנים היו מתופפים לי בקול רעש גדול, והייתי תופסת שזה כדי לרמוז לי להפסיק רעש, כמדומני זה היה פוגע ביותר. הייתי חושבת: למה הם לא יכלו לבוא ולבקש ולהסביר כמו בן אדם? מן הסתם הייתי מתרחקת מהם. כי מה שהם עשו, זה היפך של קשר.

ולגבי מה שהזכירו עבודה עצמית, אפשר לנסות לחשוב מה היה קורה אם אנו היינו רוצים לתת לילד לנגן בבית וכו', האם גם אז זה היה מפריע לנו? אם לא, אולי נפרגן גם לשכנים [למרות שהם לא שאלו אותנו]

עצה טובה מאוד. זה יכול לעשות שינוי משמעותי בגישה לעניין.

• הוסף לסימניות
דרך קיר? לא ברור. מאוד תלוי בבנייה.
אכן, וכנראה גם תלוי בעוצמת הווליום, והאם יש שקט סביבתי
לגבי תיפוף, אם שכנים היו מתופפים לי בקול רעש גדול, והייתי תופסת שזה כדי לרמוז לי להפסיק רעש
כאמור לעשות בכדי לגרום להם לחשוב אם לנו מפריע רעש זה, אולי גם לאחרים מפריע הרעש שאנו עושים, ולא צריכים לעשות באופן של רמז...

• הוסף לסימניות
הצעה
לבקש מאחד מדיירי הבנין שיש לו יחס טוב עם שניהם, שיגש לשכנים המנגנים, ויספר להם שהשכנים שלהם התייעצו איתו מה לעשות וכו', ויאמר כאילו הוא בא לספר להם מאחורי הקלעים ושלא יגלו להם שהוא סיפר להם, ויחזור עם תגובתם, ואז נראה מה הלאה...

• הוסף לסימניות
יש לי שכנים שכל פסיעה שומעים אותם , הילדים הקטנים רצים הלוך ושוב ממש מחרפן יש תאמת בידוד די גרוע אבל זה בלתי נסבל הזזת רהיטים בצורה נוראה
עכשיו נוסף לכל התחילו לנגן

• הוסף לסימניות
אחרי יום עבודה מתיש רוצים להגיע לבית נינוח וכאשר השכנים אם הלה שהורסים את הרוגע זה מאד מאד קשה וכן גם בשבת סוף סוף מנוחה ומי מפר אותה השכנים מלמעלה

• הוסף לסימניות
כשלמדתי בישיבה היתה פנימיה נוספת ממולנו והיו מפטפטים שם מאוחר בלילה, אחד הבחורים אצלנו הלך בשעות הבוקר ונכנס לחדר של הפטפטן שכמובן ישן עמוק, שפך עליו כוס מים ואמר לו "אם לא תיתן לי לישון בלילה אני לא אתן לך לישון בבוקר", זה באמת עזר!
אם דיברת איתן ולא עזר, פשוט תפעיל מוזיקה וכו' בזמן שלהם לא טוב למשל 6:00 בבוקר שזה כבר לא שעת מנוחה ע"פ חוק.
בהצלחה לפתור בדרכי שלום!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה