- הוסף לסימניות
על פי חוק זה לא שעות מנוחהבשעות המנוחה - החל מ2 ועד
על פי חוק זה לא שעות מנוחהבשעות המנוחה - החל מ2 ועד
קשה להאמין שהם לא מעלים בדעתם שזה מפריע, כפי שתואר יש קיר שמבדיל, ומנגנים באופן קבוע, מסתבר שיודעים שיתכן שזה מפריע, ויותר נוח להתעלם מזהאם היינו מנגנים בבית באורגן, וזה היה מפריע לשכנים שלנו דרך הקיר, הייתי מאוד רוצה שהם יגידו לנו!
בצורה יפה, תוך הבנה שודאי לא העלינו בדעתינו שככה שומעים וככה זה מפריע, אבל שיגידו!
לא הייתי רוצה שיתופפו בתופים מבית השכנים, עד שנבין(!), לא שידונו אם זה חוקי או לא, או שאולי יצטרכו לעבור דירה...
פשוט, לעשות את הצעד הכי אנושי ומתבקש בעולם, וליידע אותנו בצורה יפה שזה מפריע!
ודאי נתנצל בכל לב ונסביר שלא עלה בדעתינו.
נמשיך לנגן אבל ננמיך את הטון.
אם אחרי בקשות ראויות, אין כל שינוי, אז יש מקום לדברים אחרים.
קשה להאמין שהם לא מעלים בדעתם שזה מפריע, כפי שתואר יש קיר שמבדיל, ומנגנים באופן קבוע, מסתבר שיודעים שיתכן שזה מפריע, ויותר נוח להתעלם מזה
אפשר להבליג ולהחליט להיות שכנים נוחים. אדרבא. אבל זה בתנאי שעושים עם עצמו עבודת הסכמה אמיתית לעניין. מקבלים את המציאות שיש רעש, ומוכנים - מתוך בחירה - להכיל את זה בעין טובה ובנכונות פנימית אמיתית.מצד אחד לא רוצים שיפריע, מצד שני לא רוצים להיות שכנים לא נוחים
אם היינו מנגנים בבית באורגן, וזה היה מפריע לשכנים שלנו דרך הקיר, הייתי מאוד רוצה שהם יגידו לנו!
בצורה יפה, תוך הבנה שודאי לא העלינו בדעתינו שככה שומעים וככה זה מפריע, אבל שיגידו!
לא הייתי רוצה שיתופפו בתופים מבית השכנים, עד שנבין(!), לא שידונו אם זה חוקי או לא, או שאולי יצטרכו לעבור דירה...
פשוט, לעשות את הצעד הכי אנושי ומתבקש בעולם, וליידע אותנו בצורה יפה שזה מפריע!
ודאי נתנצל בכל לב ונסביר שלא עלה בדעתינו.
נמשיך לנגן אבל ננמיך את הטון.
אם אחרי בקשות ראויות, אין כל שינוי, אז יש מקום לדברים אחרים.
רבים מאוד מהכעסים והמריבות והשנאה בעולם - נובעים מפרשנויות כגון 'קשה להאמין' ו'מסתבר'.
יש המון סוגי אנשים בעולם, ומה שמסתבר אצל אחד, השני ממש לא חשב על זה ולא היה מודע לזה. וכשלא מבקשים אפילו פעם אחת, ובמקום זה עושים פרשנויות של 'מסתבר' ו'קשה להאמין' - ולפעמים גם 'הם עושים בכוונה' או 'לא אכפת להם שאנחנו משתגעים' - זה עוול גדול. זה לדון לכף חובה כפשוטו, במקום לדון לכף זכות כנדרש מהתורה. ובעיניי גם מצד היושר הפשוט במקרים מהסוג הזה.
אולי אם היו מבקשים במקרים כאלו, היו רואים, שבהחלט אכפת לאנשים, רק לא היו מודעים להפרעה?
כתוב 'לא תשנא את אחיך בלבבך' - שאם יש משהו בלב כלפי השני ולא אומרים לו, עוברים על זה!
מה הטעם להיות 'שכנים נחמדים' מבחוץ, ובלב לכעוס יותר ויותר, עד שעולים בלב כל מיני רצונות פראיים כלפיהם. וזה עוד טרם שבקשו מהם פעם אחת! אז נכון שלא נעים לבקש, אבל זו הדרך הישרה והנכונה והמכבדת.
אפשר להבליג ולהחליט להיות שכנים נוחים. אדרבא. אבל זה בתנאי שעושים עם עצמו עבודת הסכמה אמיתית לעניין. מקבלים את המציאות שיש רעש, ומוכנים - מתוך בחירה - להכיל את זה בעין טובה ובנכונות פנימית אמיתית.
להיות כאילו שכנים נוחים, ולרתוח בפנים יותר ויותר - אין דבר טוב שיכול לצאת מזה.
ולגבי מה שהזכירו עבודה עצמית, אפשר לנסות לחשוב מה היה קורה אם אנו היינו רוצים לתת לילד לנגן בבית וכו', האם גם אז זה היה מפריע לנו? אם לא, אולי נפרגן גם לשכנים [למרות שהם לא שאלו אותנו]
אכן, וכנראה גם תלוי בעוצמת הווליום, והאם יש שקט סביבתידרך קיר? לא ברור. מאוד תלוי בבנייה.
כאמור לעשות בכדי לגרום להם לחשוב אם לנו מפריע רעש זה, אולי גם לאחרים מפריע הרעש שאנו עושים, ולא צריכים לעשות באופן של רמז...לגבי תיפוף, אם שכנים היו מתופפים לי בקול רעש גדול, והייתי תופסת שזה כדי לרמוז לי להפסיק רעש
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים