דרוש מידע השכנים צריכים לשלם לנו על העמודים. כמה הם ישלמו? (מודיעין עילית)

• הוסף לסימניות
מחזקת ומפרטת מה שכתבה ציפורת הנפש.
בכל עיר יש בי"ד שבאמתחתו מחירון.
ואם יש כמה רבנים בד"כ המחירון שווה (זה אולי משתנה מעיר לעיר)
כמה לעמוד, ליסוד, ליציקה
כמה קומות נבנות (1/3, 1/2 וכו')
עד כמה שידוע לי אין התייחסות למי בנה, לפני כמה שנים, ומה היתה העלות אז.
אלא לכמה העלות בתקופת הבניה הנוכחית.

• הוסף לסימניות
אין התיחסות- למי בפועל שילם את העלות? נשמע מוזר. לכאורה מי ששילם הוא זה שאמור לתבוע.

• הוסף לסימניות
למי שצריך בבני ברק : תזהרו מאד מאד . תבדקו היטב לאיזה רב אתם הולכים ! ועם אילו שכנים או דיירים אתם
מתעסקים !!! עם אנשים קשים ובעייתים צריך ללכת לדון במקום מאד מאד חוקי ומפוקח . ותתפללו חזק
אנחנו עברנו תקופה מזעזעת של כמעט שנה!!! ,עם משפחה לא נורמלית . באמת. ששיגעו אותנו. והרב פסק בסופו של דבר .שהם צריכים לשלם לנו שליש ממה שהיו צריכים. זה היה פסק שהרבה שמבינים הזדעזעו.
ונודע לנו בדרך לא דרך שהזוג הזה הגיע פעם לאבא של הרב הזה וביקשו דברים (היו פעם שכנים) הבעיה של הרב הזה שהוא לא ידע לשים גבולות בזמן והם כל כך שיגעו אותו עם הקלטות ושלא תדעו מצרות.
ושימו לב שאם הולכים לבוררות אתם חותמים על זה שאסור לך לערער או לפחות לבקש סיבה הגיונית למה ככה פסקו.

• הוסף לסימניות
מכירה רב בברכפלד שמתעסק בזה המון
זה שאלות שמגיעות בערך כל שבוע.

• הוסף לסימניות
ואני בתמימותי חשבתי שהשכן שבונה לי עמודים בתוך העיניים וחוסם לי אויר (כן! אישרנו כי הבנו שקשה להם, ושילמנו מחיר של אי נוחות!!) צריך לתת לי פיצוי
ואם אחרי 10 שנים (שקשה לי יותר בשביל הרוחה שלו) אני רוצה להרחיב - שיתן במתנה את העמודים...?????
כי ביננו - הוא עשה את זה לצורך עצמו בלבד...

• הוסף לסימניות
אחרי שאלת רב סיכמנו עם השכן שעשינו לו עמודים שכשהוא ירצה להשתמש הוא יצטרך לשלם לפי המחיר שיעלה בזמן התשלום

• הוסף לסימניות
אין התיחסות- למי בפועל שילם את העלות? נשמע מוזר. לכאורה מי ששילם הוא זה שאמור לתבוע.
כשקנינו את הדירה
זה היה הסיכום
(הם הראו לנו גם על הבניה ואמרו ששילמו לבד, בפועל כשהשכנים יבנו הם ישלמו לכם
כי עכשיו, אחרי שקנינו גם השלד הוא שלנו)
בכל אופן זה כתוב ביננו בצורה מפורשת, כך שאין בזה שום שאלה

• הוסף לסימניות
כדאי לשאול את הרב קנר נתיבות המשפט 44 הוא מומחה לתחום.
הנושא מאד לא ברור ומוחלט ויש בכך דעות.

האם משלמים כשעת הבניה דאז או כמחיר היום?
זה שאלה למי היה שייך עד היום החלק הזה, והנפק"מ תהיה באם בנו ואחרי שנתיים גילו שחלק צריך להרוס מבחינה בטיחותית, האם אלה שעדיין לא בנו צריכים לשלם חלק או שזה לא קשור אליהם?, בקיצור: תלוי אם אתה שותף ומשלם כשעת הבניה או כקונה ומשלם כשעת הקניה שזה עכשיו.

דיון נוסף שיש :
שכן א בנה ושכן ב' לא רצה להשתמש בתקרה/ רצפה
לבנתיים שכן א' מכר את דירתו
אחרי שנתיים שכן ב' רוצה לבנות בשטח הנ"ל
למי הוא משלם? למוכר הדירה שהשקיע את הכסף והכסף נהיה הלוואה או לקונה הדירה שקנה את הדירה וכל הזכויות שלה ועכשיו הוא מוכר לשכן...

בהצלחה

• הוסף לסימניות
רק לשים לב לחשב לפי עלויות של לפני 12 שנה כנראה שהמחיר היה הרבה פחות מהיום
אין לי מושג מה ההלכה, ולהבדיל, החוק אומרים בעניין, אבל כסף "מתנפח" עם השנים ואם השכנים ישלמו כאז, כביכול מי שבנה מפסיד את הניפוח.
אם השכנים משלמים כמו היום, הם ממפסידים את הניפוח.
אחד מן השניים מפסיד והגיוני (לי) יותר שהשכנים שרוצים עתה לבנות יפסידו את הניפוח.

• הוסף לסימניות
האם משלמים כשעת הבניה דאז או כמחיר היום?
עקרונית צריך לשלם לפי המחיר היום.
לפי מה שידוע לי, הרבנים במודיעין עילית פוסקים שמשלמים לפי עלות הבניה, ויש לזה תוקף כי ככה כולם פוסקים בעיר.
שכן א בנה ושכן ב' לא רצה להשתמש בתקרה/ רצפה
לבנתיים שכן א' מכר את דירתו
אחרי שנתיים שכן ב' רוצה לבנות בשטח הנ"ל
למי הוא משלם? למוכר הדירה שהשקיע את הכסף והכסף נהיה הלוואה או לקונה הדירה שקנה את הדירה וכל הזכויות שלה ועכשיו הוא מוכר לשכן...
בכאלו מקרים המוכר והקונה אמורים לחתום על חוזה מאוד ברור למי שייכות הזכויות בשטח.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כי הכסף הגדול זה היציקות ביחס לקלות הבניה.
כל הפנים והגמר זה המון התקשקשות שהקבלנים פחות אוהבים
כשיש יציקות (ועדיף הרבה) הם מרגישים שזה מפצה אותם על הפנים והגמר
לא חובה לקחת אותו קבלן יש הרבה שמפצלים בין קבלן שלד לקבלן גמר

• הוסף לסימניות
ואני בתמימותי חשבתי שהשכן שבונה לי עמודים בתוך העיניים וחוסם לי אויר (כן! אישרנו כי הבנו שקשה להם, ושילמנו מחיר של אי נוחות!!) צריך לתת לי פיצוי
ואם אחרי 10 שנים (שקשה לי יותר בשביל הרוחה שלו) אני רוצה להרחיב - שיתן במתנה את העמודים...?????
כי ביננו - הוא עשה את זה לצורך עצמו בלבד...
באמת תמימות...............
מה קשור הסבל שעברתם(שמובן מאוד אגב) לעמודים שאתם משתמשים בהם???
השכן שילם עליהם במיטב כספו
שימו לב שעכשיו שאתם בונים אתם גם מחשיכים לשכנים מתחתיכם......
חשבתם על זה??
אולי תשלמו בשבילם על העמודים כשירצו לבנות בעתיד..........

• הוסף לסימניות
חושבת שיש קשר-
שהם בנו עמודים לצורך עצמם בלבד
ואנחנו ניזוקנו מזה
הם שילמו כסף
ואנחנו שילמנו עגמת נפש רבה במשך כמה שנים

מענין אותי לשמוע את דעתכם, תודה מראש!

• הוסף לסימניות
חושבת שיש קשר-
שהם בנו עמודים לצורך עצמם בלבד
ואנחנו ניזוקנו מזה
הם שילמו כסף
ואנחנו שילמנו עגמת נפש רבה במשך כמה שנים

מענין אותי לשמוע את דעתכם, תודה מראש!
אין שום קשר (אנחנו באותו מצב בדיוק).
אם יש לכם טענות על חסימת האוויר - אתם יכולים לבקש מהם פיצוי בלי קשר לעלות העמודים (והייתם צריכים לעשות את זה עוד לפני הבניה).
אבל על העמודים הם שילמו ולכן כשתשתמשו בהם, תצטרכו לשלם להם.

• הוסף לסימניות
מענין אותי לשמוע את דעתכם
דעת תורה היא שצריך לשלם
אם זה מפריע לכם- יכולתם שלא להסכים
אם הסכמתם- כביכול הייתם נחמדים, אבל לא קשור
את העמודים הם בנו, כעמודים שעתידים לשמש אתכם\
והם לקחו בחשבון שתשלמו להם שתשתמשו בזה
כמובן שדקה לפני שהשתמשתם, אין להם זכות לבקש
אבל ברגע שהשתמשתם- מוזמנים לשלם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה