השלמת הון עצמי בהלוואה מהבנק.

• הוסף לסימניות
נניח שאני רוצה לקנות דירה במיליון ש"ח, אני צריכה 250 אל"ש הון עצמי ויכולת החזר של 3900 ש"ח בחודש, כלומר- כ9800 הכנסה מינמום בחודש.
עכשיו נניח שיש לי רק 200 אל"ש הון עצמי ואני לוקחת עוד הלוואה מהבנק של 50 אל"ש להשלמה להון עצמי- נניח 1000 שקל בחודש.
איפה הבנק מוסיף את זה? להחזר החודשי- כלומר שאני צריכה שהמשכנתא + ההלוואה= 4900 יהיו מקסימום 40% מההכנסות- כלומר הכנסות של מינימום 12250?
או שההכנסה החודשית צריכה להיות 9800+ 1000 של החזר ההלוואה?

• הוסף לסימניות
נניח שאני רוצה לקנות דירה במיליון ש"ח, אני צריכה 250 אל"ש הון עצמי ויכולת החזר של 3900 ש"ח בחודש, כלומר- כ9800 הכנסה מינמום בחודש.
עכשיו נניח שיש לי רק 200 אל"ש הון עצמי ואני לוקחת עוד הלוואה מהבנק של 50 אל"ש להשלמה להון עצמי- נניח 1000 שקל בחודש.
איפה הבנק מוסיף את זה? להחזר החודשי- כלומר שאני צריכה שהמשכנתא + ההלוואה= 4900 יהיו מקסימום 40% מההכנסות- כלומר הכנסות של מינימום 12250?
צורת החישוב היא כמו האופציה השניה שכתבת
אבל בלי קשר כדאי לא להגיע לקצה של ה40 אחוז יחס החזר.

• הוסף לסימניות
צורת החישוב היא כמו האופציה השניה שכתבת
אבל בלי קשר כדאי לא להגיע לקצה של ה40 אחוז יחס החזר.
תודה רבה.
יש הגבלה של הבנק על סכום ההלואות בתוספת למשכנתא? כלומר אם אני יכולה להחזיר 800 אל"ש, אני יכולה לקחת 200 אל"ש הלוואה ו600 אל"ש משכנתא?

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
יש הגבלה של הבנק על סכום ההלואות בתוספת למשכנתא? כלומר אם אני יכולה להחזיר 800 אל"ש, אני יכולה לקחת 200 אל"ש הלוואה ו600 אל"ש משכנתא?
זה תלוי בהחזר החודשי של ה200 אלף
מבחינת רגולציה המקסימום יחס החזר הוא 50 אחוז.
הבנקים לא עוברים את ה40 אחוז.
וגם בהלוואות הם מוודאים שאין עומס חובות.

• הוסף לסימניות
זה תלוי בהחזר החודשי של ה200 אלף
מבחינת רגולציה המקסימום יחס החזר הוא 50 אחוז.
הבנקים לא עוברים את ה40 אחוז.
וגם בהלוואות הם מוודאים שאין עומס חובות.
כלומר אם נניח 200 אל"ש החזר של 2500 בחודש, (רק לשם דוגמא), 600 אל"ש 3500 בחודש (זה כן נראה לי משוער +- ההחזר), ויש לי הכנסה חודשית של 20 אל"ש בחודש זה בסדר? כל הסכומים הם רק דוגמאות. רק כדי להבין איך אני בכלל בודקת את הנושא.
נניח אני לוקחת הלוואה של 5 שנים , ויש לי קצבת נכות ל3 שנים- הבנק מחשיב את זה לצורך ההלוואה?

• הוסף לסימניות
במקרה שציינת בהכנסות של 20 - אין כלל בעיה.
מבחינת התחשבות בקיצבת נכות, - בצורה רגילה מתחשים רק בקיצבה קבועה ולא בזמנית.

• הוסף לסימניות
שים לב שהבנק לא יכול לתת הלוואות להון עצמי מה שמצריך אותך לקחת כסף שיעדת לשיפוץ עבור ההון העצמי ולקחת את ההלוואה לשיפוץ\ריהוט.....
כמו כן תיאורטית אין הגבלה על הלוואות אך כמובן שמתחשבים מעבר ליחס החזר גם בעומס חוב

• הוסף לסימניות
שים לב שהבנק לא יכול לתת הלוואות להון עצמי מה שמצריך אותך לקחת כסף שיעדת לשיפוץ עבור ההון העצמי ולקחת את ההלוואה לשיפוץ\ריהוט.....
כמו כן תיאורטית אין הגבלה על הלוואות אך כמובן שמתחשבים מעבר ליחס החזר גם בעומס חוב
אם הדירה לא צריכה שיפוץ ואני רוצה לגור בה כמו שהיא- אני יכולה לקחת הלוואה בשביל שיפוץ ולהשתמש בה להון עצמי?

• הוסף לסימניות
כלומר אפשר לבקש הלוואה בשביל שיפוץ/ קניית רכב/ חופשה/ כל אופציה אחרת שהם נותנים. ולהשתמש בזה להון עצמי?
עקרונית כן
שזה בעצם מה שכתבו כאן

• הוסף לסימניות
אם הדירה לא צריכה שיפוץ ואני רוצה לגור בה כמו שהיא- אני יכולה לקחת הלוואה בשביל שיפוץ ולהשתמש בה להון עצמי?
הלוואת סולו ברור שאפשרי
משכנתא לשיפוץ שזה עם שמאי שמבקר בדירה, בד"כ צריך שיהיה היגיון בדבר

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
או שההכנסה החודשית צריכה להיות 9800+ 1000 של החזר י

• הוסף לסימניות
ההכנסה החודשי ת צריכה לכלול גם את ההלוואה במידה והיא נלקחת לפני המשכנתא
לדעתי את צריכה יועץ טוב שיודע איך ומתי עושים כדי לעזור בתהליך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה