השמרים לא שמורים?

• הוסף לסימניות
מה עושים במקרה שיש לי חשד שחבילת השמרים היבשים שלי, שעודנה מלאה בחציה, הפסיקה להתפיח?
היא מאוכסנת אצלי במקפיא, ואני משתמשת בה כל שבוע בקביעות, בהצלחה ב"ה.

בשבוע האחרון משו אפעס נראה לי לא טוב.... לא מספיק תפחו לי ענינים.

יש דרך לבדוק את השמרים לפני שאזרוק לפח חצי חבילה? :(

• הוסף לסימניות
מה הבעיה לנסות קצת שמרים על קצת קמח? זה לא סיכון כזה גדול...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;914696:
מה עושים במקרה שיש לי חשד שחבילת השמרים היבשים שלי, שעודנה מלאה בחציה, הפסיקה להתפיח?
היא מאוכסנת אצלי במקפיא, ואני משתמשת בה כל שבוע בקביעות, בהצלחה ב"ה.

בשבוע האחרון משו אפעס נראה לי לא טוב.... לא מספיק תפחו לי ענינים.

יש דרך לבדוק את השמרים לפני שאזרוק לפח חצי חבילה? :(
לפני שאת זורקת תבדקי אם זה באמת השמרים או מזג האויר הקריר שמאט את ההתפחה. מומלץ להתפיח בחורף בתוך אשפתון גדול את הקערה ואת זה מתחת לפוך.

• הוסף לסימניות
שימי בכוס עם מים חמימים ומעט סוכר ותראי אם זה תופח זה אמור כעבור דקות לעלות על גדותיו

וסתם כך-עדיף לשמור במקרר ולא במקפיא תראי מה כתוב על האריזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;914744:
לפני שאת זורקת תבדקי אם זה באמת השמרים או מזג האויר הקריר שמאט את ההתפחה. מומלץ להתפיח בחורף בתוך אשפתון גדול את הקערה ואת זה מתחת לפוך.

בעלי אמר לי לעשות את זה ג"כ, אבל שמרנית שכמותי צחקתי עליו ואמרתי לו שפוך מחמם רק כשאני מתחתיו ומחממת אותו...
ניסיתן פעם לגוון בלחמניות לשבת? אני קבוע עושה בייגל'ס אמריקאים קלי קלות וטעים במיוחד. (סרבני האכילה שלי מתפשרים ר-ק על זה) אחרי שהבצק של החלות הרגיל שלכן תפח, צרו כדורים והשחילו בפנים אצבע שיווצר חור. הניחו להתפחה שניה, ובינתיים הרתיחו סיר עם מים, אחרי ההתפחה, הכניסו בייגל, בייגל ל-2 דקות של רתיחה בסיר, והוציאו על נייר סופג, הניחו בתבנית, משחו בביצה, זרו שומשום, ואפו כרגיל.
בתאבון!!

• הוסף לסימניות
שושיה
אם כבר כתבת ביגלס אמריקאים בקלות, אפשר מתכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילה;914774:
שושיה
אם כבר כתבת ביגלס אמריקאים בקלות, אפשר מתכון?

כתבתי שם שכל מתכון של חלות.
אבל אם אין לך אז:
2 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
4\3 1 כוסות סוכר
2 כפות מלח
4\3 כוס שמן
5 כוסות מים פושרים

כדאי מאוד להתחיל את יום חמישי בזה, לגמור את כל ההכנות ואז הבצק תפוח ומוכן לעבודה.
אני מערבבת עד שנוצר בצק, נותנת לו לנוח כמה דקות ושוב מערבבת, מתפיחה ואז כמו שכתבתי לעיל. (וכמובן לא לשכוח להפריש חלה!)

• הוסף לסימניות
שושיה,
3 כפות שמרים יבשים?
כתוב על האריזה 2 כפות לכל קילו,אולי חסר לך עוד כף ואז זה יתפח יופי?

• הוסף לסימניות
תנסי לערבב את השמרים עם סוכר ומים חמימים.
תראי אם הם תופחים....

• הוסף לסימניות
אחרי כמה חודשים אני זורקת את החבילה. מנסיון מר.

• הוסף לסימניות
זה המתכון של אמא שלי והוא מעולה.
מה שקרה לי בתור עקרת בית צעירה... חמותי עושה חלות פצצה, ובקשתי את המתכון היא נתנה לי והיה כתוב שם 50 גר' שמרים לחים המרתי את השמרים באופן אוטומטי ליבשים רק תחשבו מה קרה...החלות השתטחו לי על התבנית...עד שהעליתי בדעתי לשאול את אמא שלי והבנתי שפה טמונה הבעיה, מאז אני אופה חלות מהמתכון של אמא שלי וכולנו נהנים.

• הוסף לסימניות
ראשית, אני תמיד קונה את האריזה הגדולה של השמרים אבל מאחסנת אותם במקרר (ולא בפריזר!) בתוך קופסה אטומה. אני משתמשת בהם סה"כ פעם בשבוע (לחלות) ולמרות זאת הם מתפיחים נהדר עד הגרגר האחרון.(בלע"ה :)).
שנית, אני שמה לכל קילו קמח 3 כפות שמרים והבצק תופח מקסים ומהר גם בחורף.יכול להיות שזה הרבה שמרים, אבל החלות יוצאות נהדר גם במראה וגם בטעם.למי שמעונינת במתכון כולו, להלן המתכון, בסדר הזה דוקא:
כף מלח.
קילו קמח 80% מלא, רובינפלד (לא ניסיתי של חברות אחרות).
1 משפר אפיה.
חצי כוס סוכר.
קצת יותר מ-3/4 כוס שמן.(אני יודעת שזה הרבה, אבל מאז שהעלתי את כמות השמן החלות הרבה יותר מוצלחות ומצוינות גם אחרי מס' ימים.)
3 כוסות מים חמימים.
ללוש את הבצק ואחרי שכל הנוזלים נספגים להוסיף 3 כפות שמרים יבשים. ללוש כ-7 דקות, לתת לבצק לנוח כמה דק' וללוש שוב כמה דק'.
לכסות את קערת הבצק במגבת (נקיה :)), יכול להיות שבגלל שהקערה שלי היא נירוסטה ואחרי הלישה היא חמה זה מזרז את ההתפחה, אני לא ניסיתי בקערה אחרת. כשהבצק מכפיל את ניפחו להוריד אותו, לתת לו עוד התפחה, אחרי שהוא תופח שוב לקלוע את החלות, לשים בתבנית, לכסות שוב ,לתת עוד התפחה,לחמם את התנור ל-200 מעלות, למשוח ביצה, לזרות שומשום, להכניס לתנור ואחרי שמתחיל להשחים להוריד את החום בתנור. העבודה יותר קצרה מהמגילה הזו. פירטתי רק בגלל שיש פה אסופה של פטנטים מכמה נשות חיל שכל אחת היתה בטוחה שהפטנט שלה גורם לחלות להצליח. אני החלטתי לעשות הכל ביחד, ואכן החלות ב"ה יוצאות מ-ע-ו-ל-ו-ת! כמובן שלפני הכל להגיד: "לכבוד שבת קודש".
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
עוד משהו שאמרו לי והועיל מאוד לחלה טעימה ולא יבשה:
להרטיב מעט את הבצק לפני ההכנסה לתנור ע"י השפרצת מים, או אפילו שטיפה קצרצרה תחת מי הברז.

• הוסף לסימניות
תודה לכולכן.

אכן שמנו מעט שמרים בכוס מים פושרים עם סוכר, ולהלן התוצאות.... (הרקע צרוב מטעמי בלגן בלתי נתפס):
צפה בקובץ המצורף 148304
עובדים או לא עובדים?????....

ניסינו שוב - במי ברז קרים + סוכר, ואפס....

כך שהחלטנו שמזג האויר הוא הבעיה. דאגנו לאקלים חמים והעסק תפח לעילא.... ברוך הוא.

קבצים מצורפים

• IMG_0003.JPG
    KB 285.6 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
סתם לידע, תמיד מומלץ לעשות בצק עם מים חמימים.
(לא קרים ולא רותחים)
הבצק יוצא אז הכי טוב!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה