נכתב ע"י GOLDRING;1122834:אני לא מסכים איתך בכלל [וזה בלשון עדינה!!!!!!]
זה גורם זילות גדולה מאוד לתורה ולומדיה... ובכלל איני מעוניין לפרט בנזק הגדול שגורמות ועדות הצדקה למיניהן בנושא זה.
ושלא לדבר על פרסום שקרים בציבור, ועוד שקרים בדברים העשויים להתגלות...
היחס לציבור שומר המצוות כמטומטם [לא רק כאן, אלא בפרסומים רבים הפונים לציבור זה] הוא נורא.
נכתב ע"י אלי אלימלך;1122930:אם אתה מושפע ברכישת משקה חום שנקרא קוקה-קולה ממניפולציה בסיסית שזה המשקה הכי טעים. או לחילופין, אתה מושפע מהתווית של סופר-דרינק שזו העסקה הכי משתלמת - ובשניהם הלא אין אמת;
ובשניהם אויר השקר הזה הגליד ונהפך לערך אמיתי,
אזי אין סיבה שהתהליך הזה לא יקרה גם בתהליכי גיוס צדקה.
נכתב ע"י משו;1122865:הכל כסף...
תקשיבו אני עושה בר מצוה לבן שלי עוד מעט
וכל האגודות מתקשרות בלי הפסקה
בלי להגזים
שלום מזל טוב וכו'
אתם יודעים כדאי לתרום ביום הבר מצוה כך וכך סכום
לאירגונינו ....
נכתב ע"י מתתיהו;1122954:(דברים יח י-יג): לֹא יִמָּצֵא בְךָ מַעֲבִיר בְּנוֹ וּבִתּוֹ בָּאֵשׁ קֹסֵם קְסָמִים מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף. וְחֹבֵר חָבֶר וְשֹׁאֵל אוֹב וְיִדְּעֹנִי וְדֹרֵשׁ אֶל הַמֵּתִים.
ספרא:
לא תעוננו, אילו אוחזים עינים, רבי ישמעאל אומר זה המעביר על העינים, רבי עקיבא אומר אלו נותני עתים, כגון אילו שהם אומרים למודות ערבי שביעיות להיות יפות, עתידות קטניות להיות רעות. (קדושים פרק ו)
"אבל יש הרי ברית מנחה"?????
התשובה היא, שצריך למצוא הסבר לברית מנחה, ולא לכל המקורות שצירפתי.
אם מאוד מעניין אותכם איך אפשר לתרץ את הברית מנחה, אז יש המון אפשרויות, תשאלו את התחקירנים וכדו' והם כבר ימצאו את ההסבר למה שהוא כתב, מדובר פה בספר שיצא לאור לפני כ350 שנה, ועדיין אפשר לחקור לעומק את כוונתו
ב. לפי דבריך משתמע שכל גדולי הדור שמתפללים בשעה התשיעית, הם משתפי פעולה עם מעוננים ומכשפים. מעניין
נכתב ע"י מתתיהו;1122968:אמונת חכמים או אמונת עסקנים?
נכתב ע"י אברהם;1123002:אני לא מכיר לעומק את הסגולה הנ"ל, ובטח שלא בגללה אתרום לארגון צדקה זה או אחר
(המסחרה שארגוני הצדקה עושים מהסגולות מגעילה אותי, לעומת הסיפורים האמיתיים קורעי הלב שכן מדברים אליי)
אבל אין שום קשר בין מה שכתבת, מתתיהו, לבין הסגולה הזו.
יש עיתות רצון שבהם התפילה מתקבלת ביותר, וזה לא נקרא מעונן ומנחש להתפלל בימים ובשעות הללו.
מתי?
א. בשעה שמתחלפות האשמורות ובפרט באשמורת הבוקר (ברכות ג, שו"ע או"ח סימן א ועוד)
ב. בשעת המנחה (תוספות פסחים קז)
ג. יום הגשמים (תענית ז: וראה ברש"י)
ד. חצות לילה (יבמת עב. ואין ספור פעמים בזוהר הקדוש)
ה. יום כיפור (מגן אברהם סימן קח ס"ק ה)
ו. חודש אלול כולו
ועוד ועוד
נכתב ע"י pessi&chani;1123036:נשמע ששיש לך מניות בקופה מתחרה, אין הסבר אחר להתנגדות הנמרצת שלך ולחוסר פרגון שנוטף בין המילים, ה"קופות" שאתה מדבר עליהם, הם פשוט כסף המחולק לנזקקים, מה כ"כ אכפת לך?????????
אם שמת לב אני הראשונה שידעה להגיד מה כן כתוב ואני כן קוראת אבל כל הסבר לא יצליח למחוק את הרושם הראשוני...נכתב ע"י pessi&chani;1123055:אני לא נזעקת, אין לי אפילו אחוז מכל התרומות הללו, מה שכן, אני יושבת בתוך המקום הזה ורואה פה רצון לגייס כמה שיותר כספים, דרך קמפיינים ומהלכים מוצלחים.
איך את יכולה לומר "זלזול באנשים" אם את אפילו לא פותחת וקוראת.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים