- הוסף לסימניות
מצורף מחקר חדש שפורסם לפני יומיים.
https://ims.gov.il/he/node/1545
מחקר פרטי שביצעתי מגלה, שהמתנה ממושכת בצד כוס תה לא תורמת להתקררותו של התה.מצורף מחקר חדש שפורסם לפני יומיים.
סליחה. הכותרת שגויה ומטעה.מצורף מחקר חדש שפורסם לפני יומיים.
תאמין לי, זה הרמה של רוב המחקרים הדגולים שיצאו בעת האחרונה.מחקר פרטי שביצעתי מגלה, שהמתנה ממושכת בצד כוס תה לא תורמת להתקררותו של התה.
יואיל מר לנקות את עדשות המשקפיים... איזו מלה מהקטע דלהלן, המסכם את המחקר, פספס אדוני? (ההדגשות שלי, ולא תיקנתי את הסוגריים שיצאו הפוכים עקב ההעתקה מהקובץ הנ"ל.)סליחה. הכותרת שגויה ומטעה.
המחקר קובע כמעט בוודאות שהקיץ כן מחליש משמעותית את המגיפה.
חבל מאד שהשמטת את הדגשת המילה 'בלבד' במקור.לפיכך, ככל הנראה, לא ניתן לתלות תקוות שתנאי מזג האוויר בקיץ (או בגלי חום שיקדימו אותו) בלבד, ימגרו את המגפה או יצמצמו אותה באזור שבו היא התבססה קודם לכן.
המחקר שלהם הוא על העובדות בשטח, לא על עדויות המעבדה... עדויות המעבדה היו הרקע, כפי שיוכל להיווכח המעיין הנכבד. רק צריך לקרוא הכל עד הסוף - המסקנה שהחום אולי יכול לתרום משהו, (הנה הדגשתי משהו שווה ערך ל'בלבד'...) לעכב משהו, אבל לא משמעותי. המסקנה כתובה בסוף, הרקע כתוב בהתחלה.אני מצטט, ונראה מי זקוק לניקיון המשקף:
1. עדויות מעבדה הראו כי הישרדות הנגיף תלויה בתנאים הסביבתיים וכי טמפרטורה גבוהה יותר, לחות גבוהה
יותר וקרינה על-סגולה חזקה יותר מקצרים את זמן החיים של הנגיף מחוץ לגוף.
2. לאור זאת, יש לשקול את האפשרות (ויש לה ביסוס מסוים במספר מחקרים ראשוניים שפורסמו), שאקלים קר ויבש עשוי להקל על ההתפשטות.
חבל מאד שהשמטת את הדגשת המילה 'בלבד' במקור.
המחקר שלהם הוא על העובדות בשטח, לא על עדויות המעבדה... עדויות המעבדה היו הרקע, כפי שיוכל להיווכח המעיין הנכבד. רק צריך לקרוא הכל עד הסוף - המסקנה שהחום אולי יכול לתרום משהו, (הנה הדגשתי משהו שווה ערך ל'בלבד'...) לעכב משהו, אבל לא משמעותי. המסקנה כתובה בסוף, הרקע כתוב בהתחלה.
תופתעו ממחקר שאני ביצעתי עם צוות מדענים מומחים:מחקר פרטי שביצעתי מגלה, שהמתנה ממושכת בצד כוס תה לא תורמת להתקררותו של התה.
גם אני שמתי לב שכל המחקר הוא על העובדות בשטח זה מביא אותי לשאלה פשוטה, מה צריך כאלה מומחים גדולים בשביל מחקר כל כך פשוט. כל ילד שמבין קצת במחשבים יכול לחבר מסמך כזה.המחקר שלהם הוא על העובדות בשטח, לא על עדויות המעבדה...
ובלי מזגנים בחום הזה בני אדם לא ישרדו...הפרופסור רפי קרסו ב-103 אמר שהקיץ החם אכן מחליש מאוד את הקרונה, ועיקר הסיבה שהוא ממשיך לפעול במקומות החמים נובע מהעובדה שאנשים שוהים בזמן החום במקומות מוצלים ובמזגנים - שאז זה שומר על הנגיף שימשיך לפעול ולהתפשט.
אבל אם לא ישתמשו במזגנים אין אפשרות לנגיף לשרוד על משטחים או באוויר יותר מזמן מועט וכך סיכויי ההדבקה כמעט ולא יהיו.
ובנוסף, כל משפחת הקרונה התחסלו בזמנים החמים של הקיץ. כך שאין סיבה שגם הזן החדש מאותה המשפחה לא יתחסל.
בשורת הסיכום הקיץ הלוהט אכן מחסל את הקרונה. לדבריו.
מוסיף על דבריובלת"ק
זאב רוטשיין מנכ"ל הדסה סבור שהחום משפיע לרעה על הנגיף והוכיח שבמדינות באזור קו המשווה כגון יון כרתים קפריסין ירדן מצרים ישראל לבנון סוריה הנגיף פחות התפשט מאשר מדינות יותר צפוניות וקרות כדוגמת בריטניה שוודיה בלגיה ארה"ב וכן במדינות המזרח הרחוק הנגיף התפשט הרבה פחות
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים