התייעצות השפעת המכס של ארה"ב

• הוסף לסימניות
זה רעין טוב כשהאינפלציה לא מרימה ראש
אבל עכשיו כשגם ככה האינפלציה היתה גבוהה
ועם המכסים היא תהיה עוד יותר גבוהה זה צעד
הפוך ממה שצריך לעשות זאת אומרת בעיקרון
צריך לעלות עכשיו את הריבית אבל מה שווים כל חוקי הכלכה
מול גאון כמו טראמפ
מעניין אותי מי מבין שניכם מבין יותר בכלכלה...

• הוסף לסימניות
עכשיו כשהכל אדום בוהק כבר כמה ימים, מי שרוצה להיכנס ממתין לירוק, מקסימום לא נכנס במחיר הכי זול
מי שנכנס ביום חמישי הפסיד כבר עוד 5-6 אחוז
ויכול להיות שיעלה לפני שתיכנס...

• הוסף לסימניות
עכשיו כשהכל אדום בוהק כבר כמה ימים, מי שרוצה להיכנס ממתין לירוק, מקסימום לא נכנס במחיר הכי זול
לכוארה אמורה לבוא גם תגובה של האיחוד האירופי
סין היתה הראשונה להגיב והאחרים שישבו על הגדר לכוארה
יצטרפו עכשו והשוק ימשיך לקרוס

• הוסף לסימניות
מצד שני, הוא יתחיל להוריד מהמכסים למי שיסתדר איתו.
לדגו' כבר עכשיו מדברים שהוא יבטל את המכס על ישראל, בפגישה עם ביבי השבוע.

בכל מקרה, השוק כבר יודע שהתגובה של האיחוד כנראה תבוא, והוא משקלל את זה (חלקית, בגלל הספק) בירידה שלו.

• הוסף לסימניות
אתה המשקיע היחיד בעולם שיודע על האפשרות הזו?

• הוסף לסימניות
ואחרי עליה של יום אחד לא יכולות לבוא עוד ירידות????

• הוסף לסימניות
זה רעין טוב כשהאינפלציה לא מרימה ראש
אבל עכשיו כשגם ככה האינפלציה היתה גבוהה
ועם המכסים היא תהיה עוד יותר גבוהה זה צעד
הפוך ממה שצריך לעשות זאת אומרת בעיקרון
צריך לעלות עכשיו את הריבית אבל מה שווים כל חוקי הכלכלה
מול ''גאון'' כמו טראמפ
אני משער שאם הייתי מבין בכלכלה היה מצחיק אותי לקרוא את זה...

• הוסף לסימניות
כלומר, לשיטתך גם באיחוד הארופי יושבים אנשים טיפשים, שרק בשביל להתנקם בטרמפ הם יטילו מיסים ויגררו את כולם למיתון?

• הוסף לסימניות
ראשית כל אנשים לחוצים מחמת מספר סיבות
נכנס אדם שיש לו שני בעיות בעיה אחת שהוא מתחיל עם כל העולם ועם כל מה שנעשה בעמל במשך עשרות שנים שזה סחר חופשי והוא גם מנסה לאיים מי שיעשה לי מה שאני עשיתי לו אני יכפיל לו את המיסים
2. הוא חושב שהוא מבין הכי, והוא הכי חכם, לא שומע לאחרים, לא מקיים הסכמים!!!!!!!!!!
3. הוא מפרק בריתות של עשרות שנים עם מדינות אירופה והולך לעשות עסקים עם אנשים לא יציבים כמו פוטין
מנסה להחליש את מערכת המשפט זאת אומרת הוא מחליט לא לקיים הסכמים והוא מנסה להפחיד שופטים שלא יפסקו נגדו
והוא גם לא מכבד את המילה שלו הוא שוכח תמיד שהוא נשיא ארהב ולכן הוא לא קולט שאם הוא אמר מילה זה רציני
אבל עדיין זה לא אומר מה יהיה הסוף ייתכן שיהיה כל מיני שינויים כי ארהב עדיין מדינה חזקה ביותר ועד שיתחילו בכל העולם להתאגד סביבה אחרים יישברו ויגיעו אתו למשא ומתן
אני מקווה שבסופו של דבר הענינים יסתדרו רק בקשה קטנה אם זה לא יסתדר הוא כמובן ינסה להטיל את האשמה על הפקידים שופטים ועל אף בי הי ועל כל מי שלא יהיה חוץ ממנו, [ייתכן גם שהוא יגיד שיותר טוב לארהב זה בורסה נמוכה אולי עדיף בכלל פחות כסף] מקווה שאף אחד לא יאמין לו הוא קיבל את החלטות והוא אחראי

• הוסף לסימניות
ראשית כל אנשים לחוצים מחמת מספר סיבות
נכנס אדם שיש לו שני בעיות בעיה אחת שהוא מתחיל עם כל העולם ועם כל מה שנעשה בעמל במשך עשרות שנים שזה סחר חופשי והוא גם מנסה לאיים מי שיעשה לי מה שאני עשיתי לו אני יכפיל לו את המיסים
2. הוא חושב שהוא מבין הכי, והוא הכי חכם, לא שומע לאחרים, לא מקיים הסכמים!!!!!!!!!!
3. הוא מפרק בריתות של עשרות שנים עם מדינות אירופה והולך לעשות עסקים עם אנשים לא יציבים כמו פוטין
מנסה להחליש את מערכת המשפט זאת אומרת הוא מחליט לא לקיים הסכמים והוא מנסה להפחיד שופטים שלא יפסקו נגדו
והוא גם לא מכבד את המילה שלו הוא שוכח תמיד שהוא נשיא ארהב ולכן הוא לא קולט שאם הוא אמר מילה זה רציני
אבל עדיין זה לא אומר מה יהיה הסוף ייתכן שיהיה כל מיני שינויים כי ארהב עדיין מדינה חזקה ביותר ועד שיתחילו בכל העולם להתאגד סביבה אחרים יישברו ויגיעו אתו למשא ומתן
אני מקווה שבסופו של דבר הענינים יסתדרו רק בקשה קטנה אם זה לא יסתדר הוא כמובן ינסה להטיל את האשמה על הפקידים שופטים ועל אף בי הי ועל כל מי שלא יהיה חוץ ממנו, [ייתכן גם שהוא יגיד שיותר טוב לארהב זה בורסה נמוכה אולי עדיף בכלל פחות כסף] מקווה שאף אחד לא יאמין לו הוא קיבל את החלטות והוא אחראי
ומאיפה ארה"ב תשלם את הגירעון שלה?
ולמה, למען השם, שלא תטיל מכסים, כמו שכולם עושים?

• הוסף לסימניות
אני משער שאם הייתי מבין בכלכלה היה מצחיק אותי לקרוא את זה...
טיעון ממש ממש רציונלי וחוץ מזה מה לעשות שאת השוק
זה לא מצחיק והא מצביע ברגליים
ועם כל הערצה לטראמפ
הוא מתגלה כאיש לא יציב שפועל באגרסיביות ובלי שום רציונליות
רק שאת הטראמפיסטים זה לא מענין אפילו אם הוא ירצח אנשים ברחובות
הם יצדיקו את זה מה כל כך קשה להגיד שהוא עושה שטויות
מה הוא גודל הדור סך הכל איזה גוי גס רוח נסחפתם

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ההשפעה על מי שלא מייצא לארה"ב (קרי האזרח הקטן) לא בהכרח שלילית, קושי בשיווק לארה"ב יכול להוביל להפוך את השוק הישראלי ליותר אטרקטיבי לסחורות, יצואנים שעד עכשיו מכרו בעיקר לארה"ב יאלצו להוריד מחירים ויחפשו שווקים חדשים, מה שעשוי למתן את האינפלציה.

• הוסף לסימניות
טיעון ממש ממש רציונלי וחוץ מזה מה לעשות שאת השוק
זה לא מצחיק והא מצביע ברגליים
השוק אינו מראה כלום אין בו נביאות בכלל
הוא סה"כ מורכב מתנודתיותו של משקיעים שמנסים כל הזמן ללהטט לפי פחדים ומשחקים
כל חוסר וודאות מוריד בהרבה אחוזים, והמציאות מראה שבד"כ הפחד היה מיותר ולהיפך..
ועם כל הערצה לטראמפ
הוא מתגלה כאיש לא יציב שפועל באגרסיביות ובלי שום רציונליות
דוקא הרציונליות שלו הרבה יותר מובנת ממתחריו,
הוא חושב על אמריקה נטו ואינו מתפעל מכל מיני דעות קדומות..
רק שאת הטראמפיסטים זה לא מענין אפילו אם הוא ירצח אנשים ברחובות
הם יצדיקו את זה מה כל כך קשה להגיד שהוא עושה שטויות
מה הוא גודל הדור סך הכל איזה גוי גס רוח נסחפתם
זהו שהוא לא עושה כלום, הוא רק בובה על חוטים של רבש"ע

• הוסף לסימניות
ממש לא מדויק.
אין לי כח כעת לפתוח את הנושא, אבל הוא נדון בהרחבה באין ספור מקומות.
אין קשר אמיתי בין אנבידה לדולר.
דולר אכן הוא המטבע שהכי משפיע עליה, אבל זה קיים גם בתא 125.
למשל אלביט. (הגדולה שבמדד)
כמעט כל החוזים וההכנסות שלה בדולרים. (הקשר היחיד שלה לשקלים זה המשכורות... ואז זה אומר שדווקא חיזוק שקל ישחוק את הרווח שלה)
וכן הלאה (למעט מניות הבנקים שהם אכן מניות משמעותיות במדד שיותר תלויים בשקל - גם לא לגמרי, חלקם מנהלים השקעות ענק בחו"ל).
בקיצור: אין קשר בין המטבע שבו נסחרת המניה, לערך המניה האמיתי.
הקשר בין מניה למטבע מושפע רק מהפעילות שלה בפועל.
ולכן זה רלוונטי באיזה מטבע היא עושה חוזים (לטווח הקצר) ובאיזה שווקים היא פועלת (לטווח הבינוני-ארוך).
אתה בהחלט צודק. לא התכוונתי לענין של מט"ח בהקשר של חוזים והכנסות של החברות, אלא למשהו הרבה יותר פשוט ובסיסי.
אם לצורך הענין יש לי שקלים וקניתי מניה אמריקאית בשער חליפין של 3.75 ש"ח לדולר, והמניה עלתה לאחר שנה ב10%, ובאתי לממש את הרווח ולמכור אותה, אבל בזמן המכירה שער החליפין ירד ל3.4 ש"ח לדולר, אז הפסדתי כסף! מה שלא יכול לקרות בהשקעה בארץ.
לכן אני באופן אישי פחות מתלהב מהשקעות במניות בחו"ל, כי כאמור צריכים להתקיים שני תנאים כדי להרוויח, מה שנקרא בלשון חכמים "ספק ספיקא", לעומת שוק המניות בארץ שיש בו רק ספק אחד - יעלה או לא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כשנתחיל לראות ירוק זה הזמן לקנות
זה הזמן שאנשים שבטוחים שאותם השוק לא מתעתע יחשבו שהם יודעים לתזמן אותו, יקנו, ואז השוק יפול שוב (או שלא. אף אחד לא באמת יודע).
ואחרי עליה של יום אחד לא יכולות לבוא עוד ירידות????
לא רק שיכולות, זו דינמיקת קפיץ מאד מצויה. אגב, היו כאלה קפיצות 'מזוייפות' (בקנה מידה עצום) כבר ב-1929, בדוט קום וגם בקורונה.

• הוסף לסימניות
גם כמי שהפסיד הרבה מהירידות האלה,
ירידות זה הזמן הכי יפה בשוק ההון זה הזמן שהשוק מסנן את כל החלשים, שנכנסו כי החבר אמר או נהג המונית המליץ, וחשבו ששוק ההון זה בנק שמחלק כסף.

• הוסף לסימניות
לקנות בירידה בשלב הזה, זה כמו לנסות לתפוס סכין בנפילה.
אל תשכח אנחנו לא במסחר,
לא תופסים סכין בידיים אלא בתיק (ההשקעות) עם ציפוי עבה של שנים

• הוסף לסימניות
ומאיפה ארה"ב תשלם את הגירעון שלה?
ולמה, למען השם, שלא תטיל מכסים, כמו שכולם עושים?
אני לא יועץ כלכלה שלו הבעיה שכמו שמסוכם שאין לו יועץ כלכלה הוא נגד שלטון הפקידים והוא מבין הכל רק הוא לא קולט או שהוא קולט והטראמפיסטים לא קולטים שבדיוק שלטון הפקידים זה לדאוג לאזרחים ולא שכל נציג שנבחר יעשה מה שהוא רוצה בכספי העם.
אבל מה לעשות יש משנות סדורות הטלת מיסים וכו וגם אפשר לעשות הטלת מכסים אבל לא בצורה שהוא עשה איך כתבו בעיתונים גרוע יותר מהגרוע שיכלו לצפות ולכן אף אחד לא מטיל מיכסים בכלל כזה דבר
ולמשל דיבר על המכסים שישראל שמה על רכבים אבל זה בכלל לא קשור כי כך ישראל ממנת את הגירעון שלה אין לישראל יצרני רכב ולכן כולם באותה סירה ולחכן אין טענה על ישראל שהיא עושה מכסים על ארהב
עכשיו יש עוד מכסים שיראל עושה כמו בחקלאות ועוד אבל לא בכלל בצורה שלו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה