השקעות השקעה בהו"ק ב s&p 500

• הוסף לסימניות
אבל כשמדובר על הלוואה בריבית של 5.5% כשהממוצע תשואה לשנה הוא כ10% ועוד יורד מזה מס, הרווח כבר לא כל כך גדול ולא בטוח ששוה לקחת את הסיכון בפרט עכשיו כשהריביות גבוהות והשוק בשיא.
א. המס יורד בין אם ההלוואה בריבית ובין אם לא וכמובן הוא רק מהרווח (יתכן שמשכללים את הריביות כשמחשבים את הרווח וכך הרווח למס קטן)
ב. הריבית היא רק ב7שנים אחר כך הכסף ממשיך להיות שם עוד 13 שנה לפחות ובשנים הללו יש רווח ללא ריבית
ג. הריבית על כל 10 אלף היא כ2000 ש"ח וזה גם אם הפריים לא ירד (ומסתבר מאוד שב7 שנים הקרובות הוא בהחלט ירד משמעותי) אבל הפוטנציאל של הרווח הוא גדול בהרבה, לכאורה שווה את הסיכון לטווח הארוך, לא?
ד. מצורף גרף שמשווה בין אדם שמפקיד ל20 שנה 24 אלף בתחילת הדרך למפקיד 100 ש"ח לחודש240 תשלומים (20 שנה) שניהם הפקידו סכום כולל של 24 אלף בשני המקרים היה את אותם תשואות, והפר לאחר 20 שנה מפתיחת הקרן הוא של 100 אלף ברווח בגלל הריבית דריבית
ה. אשמח לדעת מה המבינים חושבים על זה, תודה !!!
1737467212043.png

• הוסף לסימניות
א. המס יורד בין אם ההלוואה בריבית ובין אם לא וכמובן הוא רק מהרווח (יתכן שמשכללים את הריביות כשמחשבים את הרווח וכך הרווח למס קטן)
המס יורד מכל הרווחים, ולא מתחשב בריבית, להבדיל ממס שבח בנדל"ן.
ב. הריבית היא רק ב7שנים אחר כך הכסף ממשיך להיות שם עוד 13 שנה לפחות ובשנים הללו יש רווח ללא ריבית
בשנים שלא לקחת הלוואה, אתה לא מרויח יותר או פחות ממי שמשקיע חודשית כשהוא הגיע לסכום כזה, מה שצריך לחשב, כמה תוספת אתה משיג כשאתה ממונף.
ג. הריבית על כל 10 אלף היא כ2000 ש"ח וזה גם אם הפריים לא ירד (ומסתבר מאוד שב7 שנים הקרובות הוא בהחלט ירד משמעותי) אבל הפוטנציאל של הרווח הוא גדול בהרבה, לכאורה שווה את הסיכון לטווח הארוך, לא?
אכן, אך תשואות, בניגוד לריבית זה דבר לא מובטח ולא יציב לטווח של 7 שנים, וכך יכול בהחלט להיווצר מצב, שגם משלמים ריבית, וגם מפסידים על התיק.
כשמדובר ב20 שנה זה שונה, כמובן.
ד. מצורף גרף שמשווה בין אדם שמפקיד ל20 שנה 24 אלף בתחילת הדרך למפקיד 100 ש"ח לחודש240 תשלומים (20 שנה) שניהם הפקידו סכום כולל של 24 אלף בשני המקרים היה את אותם תשואות, והפר לאחר 20 שנה מפתיחת הקרן הוא של 100 אלף ברווח בגלל הריבית דריבית
כנ"ל, הכל בהנחה שהתשואה יציבה על 10%, הנחה לא נכונה.
ה. אשמח לדעת מה המבינים חושבים על זה, תודה !
מינוף, צריך הבנה ואינטואיציה.
אין להקיש ממקרה למקרה, ולא ניתן להסתמך על המלצות כאלה ואחרות ברשת.

• הוסף לסימניות
ה. אשמח לדעת מה המבינים חושבים על זה, תודה !!!
כמה נקודות לחישוב יותר מדויק אם אתה רוצה לקבל תמונה יותר מהימנה:

הנחת יסוד ראשונה שכסף מחר שווה יותר מאותו סכום אבל היום.
ולכן תצטרך להשוות את שני המקרים בכסף של היום. לטוב ולמוטב.
מה היה קורה אילו היית משקיע ריביות במקום לשלם בשוק ההון?
שים לב שהתשואה שחישבת היא ריבית דריבית חודשית ולכן במצטבר זה כמעט 11% שנתי
איך תשווה הפקדה ח.פ. עם הפקדה של כל חודש?
ובנוסף יש גם דרכים אחרות למנף.

• הוסף לסימניות
אני מעוניין להשקיע כל חודש כ- 800 ש"ח ב- s&p. איזה נייר הכי מתאים ?
אני מסתבך משום שכל הקרנות המחקות סנופי האיריות והאמריקאיות המחיר שלהם הוא באזור ה-4000 ש"ח
ואין לי אפשרות לקנות שברי מניות (כך זה במיטב דש לפחות) אשמח לעזרת המומחים דפה

• הוסף לסימניות
אני מסתבך משום שכל הקרנות המחקות סנופי האיריות והאמריקאיות המחיר שלהם הוא באזור ה-4000 ש"ח
SPLG קרן סל אמריקאית המחיר שלו 70.66

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לדעתי הקלושה כדאי להתעניין גם ב-RSP (זה גם סנפ רק משקלים זהים) במחיר סביב 180 דולר

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הקרן של מור בערך 100 ש"ח ליחידה.
כשמצטבר סכום, תמכור ותקנה.

• הוסף לסימניות
אם אתה באינטראקטיב, תשקול את I500

• הוסף לסימניות
בלת"ק
בכל העברה (באקסלנס לפחות) צריך לשלוח אישור הפקדה בכל פעם שמפקידים
איך זה עובד בהו"ק שולחים אישור פעם אחת?

• הוסף לסימניות
לא השוואה של שתיהם על הגרפים כמה כל תשואה כל אחד עשה מנקודה X
תעשה בטריידינג ויו spx/rsp ותבדוק את יחס הכוחות ביניהם. אתה איש של מגמות וסטטיסטיקות
לאיזה מטרה אתה עושה השוואה?

• הוסף לסימניות
לאיזה מטרה אתה עושה השוואה?
בדיוק לזה. הרבה מאד מפחדים שהגדולות איבדו את זה ולא יובילו יותר . רוצים לעבור לקטנות או למשקל שווה .
מי שמאמין בגרפים ומגמות יכול לעקוב אחרי מגמה יפה בגרף הנל לדעתי.
אני אישית לא משנה בנתיים את האסטרטגיה שלי.
אם היה תעודת סל טופ 20 בלי אפל הייתי הולך על זה .
אני מחפש מתנדב שירים את היוזמה עם אשכול "מניית אפל לאן?"
וזה לא בגלל מינוס 11 אחוז מתחילת שנה . אני כבר מזמן לא מבין מה מנוע הצמיחה שלה אם הוא בכלל קיים בטח לעומת הצמיחה שיש עדיין לשאר המופלאות.
אגב בחישוב גם אם לא אפל הספ 500 כבר היה פלוס 3.5 אחוז מתחילת שנה ובשיא כל הזמנים
מזכיר שרוב המשתמשים בפורום הצביעו שיהיה 10 פלוס שנה.
עשינו כבר שליש מהדרך

• הוסף לסימניות
אם היה תעודת סל טופ 20 בלי אפל הייתי הולך על זה .
אז גם אתה רוצה לשנות! כל השאר רק פרטים ;)
מי שמאמין בגרפים ומגמות יכול לעקוב אחרי מגמה יפה בגרף הנל לדעתי.
כן ולא.
לדוגמה מי שהשקיע ב-רספ עד 2015 רוב הזמן ניצח את ספיי עד לתקופה האחרונה.
אבל השאלה כאן בהגיון.
משקל של הענקיות בספיי אנומלי ומסתבר שיתאזן קצת וגם טראמפ אמור לסייע לתהליך.
אבל לא התכוונתי להמליץ שצריך לעבור לרספ.
רק נתתי כיוון למחשבה בתקציב שהיה (שבאמת לדעתי עכשיו נשמע מעניין)
לפיזור או שימוש נקודתי (למשל גם בירידה של 2008 וגם של 2020 רספ עשה זינוק יותר טוב - מינוף באותו מחיר)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה